הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה סקוואט ודדליפט

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי חברים, אני מתקדם לאט לאט מחדש אחרי שעבדתי על הטכניקה הרבה. אשמח על חוות דעת, במיוחד בדדליפט שאני לא בטוח אם מנח הגב תקין.

בסקוואט אני לא בטוח לגבי העומק ושאר הדברים.

@kotzer
@elchonon
@TheTzadik
וכל שאר החזקים.

הדדליפט נראה בסדר גמור. נראה שאתה יכול ליצור יותר מתח בשרשרת האחורית, אבל זה משהו שפשוט ידרוש ממך לשים לב לזה יותר ולתרגל.
לגבי הסקוואט, העומק מעט גבולי אבל בסדר סה"כ. מה שכן הייתי מתקן, שים לב איך המרפקים צמודים לגוף בתחתית. זה אומר שהגב מופעל כמו שצריך. אבל כשאתה יורד לסקוואט אתה מתחיל עם מרפקים מורמים, ככה שהמתח בגב די תופס אותך בהפתעה באמצע הסקוואט. עוד לפני שאתה יורד, כבר אז תוריד את המרפקים ותכווץ את הגב העליון, וככה תוכל לשלוט יותר על הירידה, וכתוצאה מזה יהיה לך גם יותר כוח בעליה

שניהם מעולים. הטכניקה של הדדליפט נראה טוב.
ואני חושב שירדת מספיק ושברת מקביל בסקוואט, לא רואה טעם לרדת יותר.
הכל טוב. אם אני חייב לתת הערה, הייתי פשוט ממליץ לך לעבוד על הכוח מתפרץ בסקוואט, לדעתי העליה האיטית שלך בסקוואט מעידה קצת אולי על חוסר התפרצות מהבור.
ממליץ לך לנסות להתרכז בעליה כמה שיותר מהירה מהבור.

אבל טכניקה מצויינת, תמשיך.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט נראה בסדר גמור. נראה שאתה יכול ליצור יותר מתח בשרשרת האחורית, אבל זה משהו שפשוט ידרוש ממך לשים לב לזה יותר ולתרגל.
לגבי הסקוואט, העומק מעט גבולי אבל בסדר סה"כ. מה שכן הייתי מתקן, שים לב איך המרפקים צמודים לגוף בתחתית. זה אומר שהגב מופעל כמו שצריך. אבל כשאתה יורד לסקוואט אתה מתחיל עם מרפקים מורמים, ככה שהמתח בגב די תופס אותך בהפתעה באמצע הסקוואט. עוד לפני שאתה יורד, כבר אז תוריד את המרפקים ותכווץ את הגב העליון, וככה תוכל לשלוט יותר על הירידה, וכתוצאה מזה יהיה לך גם יותר כוח בעליה
שניהם מעולים. הטכניקה של הדדליפט נראה טוב.
ואני חושב שירדת מספיק ושברת מקביל בסקוואט, לא רואה טעם לרדת יותר.
הכל טוב. אם אני חייב לתת הערה, הייתי פשוט ממליץ לך לעבוד על הכוח מתפרץ בסקוואט, לדעתי העליה האיטית שלך בסקוואט מעידה קצת אולי על חוסר התפרצות מהבור.
ממליץ לך לנסות להתרכז בעליה כמה שיותר מהירה מהבור.

אבל טכניקה מצויינת, תמשיך.
תודה רבה חברים, אנסה ליישם את זה מהאימון הבא. לגבי המתח בשרשרת האחורית, אני חושב שאם אעשה הכל לאט יותר ואתרכז בלהוציא חזה לפני ההרמה אז זה ישפר לי את זה.
לגבי הכוח המתפרץ מהתחתי, אתה מתכוון להשתמש יותר בבאונס? כי זה משקל שהיה כבד לי ולכן החזרה השניה ממש איטית.

לגבי הכוח המתפרץ מהתחתי, אתה מתכוון להשתמש יותר בבאונס? כי זה משקל שהיה כבד לי ולכן החזרה השניה ממש איטית.
באונס זה לא כוח מתפרץ, זה ההיפך.
כוח מתפרץ הכוונה להתפרץ יותר במשיכה, לנסות להרים את המשקל כמה שיותר מהר בלי לשבור טכניקה

תודה רבה חברים, אנסה ליישם את זה מהאימון הבא. לגבי המתח בשרשרת האחורית, אני חושב שאם אעשה הכל לאט יותר ואתרכז בלהוציא חזה לפני ההרמה אז זה ישפר לי את זה.
בקשר לזה, גם לעבוד על זה בחימום במשקל בינתיים שהוא לא ממש מאתגר, יכול לעזור. עלייה בהדרגה, ויציאה מהירה יותר מהבור, ככה זה יכנס לך לראש טוב טוב.

רק תשתדל לבצע טווח תנועה מלא בדדליפט (ברכיים נעולות ולפתוח את החזה בסוף התנועה).
טיפ קטן: השתדל לא לנסות להרים את המוט, אלא לנסות לדחוף את הרצפה בעזרת הרגליים. ימנע ממך לאבד את מנח הגוף בסוף כל חזרה.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט נראה בסדר.
בסקוואט חסר באונס, אתה קצת תקוע בתחתית. אבל בגדול זה בסדר
אנסה לעבוד על זה באימון סקוואט הבא, אני קצת חחושש מהבאונס כי הייתי יורד מהר מדי ומאבד יציבות ונפצעתי כמה פעמים.

אנסה לעבוד על זה באימון סקוואט הבא, אני קצת חחושש מהבאונס כי הייתי יורד מהר מדי ומאבד יציבות ונפצעתי כמה פעמים.
אסור לרדת מהר, ירידה מהירה זה מעיד על חוסר כיווץ.
תרדת לאט, אבל ברגע ששברת מקביל ואתה לא צריך לרדת עוד, תתפרץ כמה שיותר מהר למעלה.
בעיקר כדי לדלג על נקודות חלשות.

אסור לרדת מהר, ירידה מהירה זה מעיד על חוסר כיווץ.
תרדת לאט, אבל ברגע ששברת מקביל ואתה לא צריך לרדת עוד, תתפרץ כמה שיותר מהר למעלה.
בעיקר כדי לדלג על נקודות חלשות.
אני רק חושב שצריך להבהיר שלא מדובר על לאט מאוד, אלא יחסית מהר, אבל בצורה מבוקרת מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית