הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה בנץ (מוט ודמבלים)

• פותח/ת השרשור D.N.A
  • פורסם בתאריך

D.N.A

משתמש קבוע
1,518
1,121
נק' מוניטין:
1,993
1,518
1,121
אהלן,
אשמח לשמוע פידבקים, תיקונים והערות לגביי 2 התרגילים הנ״ל. כל תגובה תתקבל בברכה.

מוט

דמבלים בשיפוע חיובי

האחיזה עקומה ויש סיכון לפציעה באמות.
גם החזה שלך מאוד שטוח, מה שגורם לעומס מיותר בכתפיים (ולפציעה אפשרית).
ועל מנת להוריד את העומס עדיף לך להקשית את הגב.
מה הסיבה שאתה לוחץ גם בשיפוע חיובי? מותר לשאול גם איך אתה מתקדם ב-2 התרגילים?

שניהם נראים טוב מאוד.
בבנצ' עם המוט אפשר לשפר את ההוצאה של המוט, אבל הטכניקה עצמה טובה

שניהם נראים טוב מאוד.
בבנצ' עם המוט אפשר לשפר את ההוצאה של המוט, אבל הטכניקה עצמה טובה

לדעתך זה בסדר שלא כל כף הרגל שלו על הרצפה? אם אני לא טועה יש הרבה תחרויות פאוורליפטינג שבהן זה אסור.

האחיזה שלל די רחבה בגלל זה המוט הולל בקו יחסית ישר והמרפקים טיפה פתוחים אבל אם אתה מרגיש שזה בסדר לל אז לך על זה.
תנסה אבל להקפיד חנסות להשאיר את המרפקים לפני המוט בקצת.

• פותח/ת השרשור
האחיזה עקומה ויש סיכון לפציעה באמות.
גם החזה שלך מאוד שטוח, מה שגורם לעומס מיותר בכתפיים (ולפציעה אפשרית).
ועל מנת להוריד את העומס עדיף לך להקשית את הגב.
מה הסיבה שאתה לוחץ גם בשיפוע חיובי? מותר לשאול גם איך אתה מתקדם ב-2 התרגילים?

במשך תקופה מאוד ארוכה לא לחצתי חזה עם מוט בכלל. הייתי עושה רק דאמבלים בשיפוע חיובי. כרגע אני מתרכז בשיפור הבנצ׳ עם מוט (עושה אותו תרגיל ראשון) ולאחריו אני עושה דאמבלים בשיפוע עם משקל סביר עבורי ל10–12 חזרות.
מה שאני מנסה להגיד זה שבלחיצה עם המשקולות אני פחות מחפש ״להתקדם״ כרגע עם המשקלים והדגש הוא על ההתקדמות עם המוט.

לגביי ההקשתה בגב, דווקא מרגיש לי ההפך. אולי לא שמת לב כי הגופיה גדולה ונמרחת על כל הספסל.

בבנצ' עם המוט, אני חושב שכדאי להתפרץ בעליה.
דהיינו לעלות יותר מהר ובעוצמה חזקה יותר. זה נראה מידי קל לך, לא נראה שאתה ממש מתאמץ, אולי תעלה קצת משקל, ותלחץ יותר מהר.

בדאמבלים, לעניות דעתי לא ירדת מספיק, זה היה נראה כמו חצי תנועה. אני ממליץ לך לרדת עם הדאמבלים כמו שאתה יורד עם המוט.

במשך תקופה מאוד ארוכה לא לחצתי חזה עם מוט בכלל. הייתי עושה רק דאמבלים בשיפוע חיובי. כרגע אני מתרכז בשיפור הבנצ׳ עם מוט (עושה אותו תרגיל ראשון) ולאחריו אני עושה דאמבלים בשיפוע עם משקל סביר עבורי ל10–12 חזרות.
מה שאני מנסה להגיד זה שבלחיצה עם המשקולות אני פחות מחפש ״להתקדם״ כרגע עם המשקלים והדגש הוא על ההתקדמות עם המוט.

לגביי ההקשתה בגב, דווקא מרגיש לי ההפך. אולי לא שמת לב כי הגופיה גדולה ונמרחת על כל הספסל.

כן. שמתי לב שביצעת את התרגיל בטכניקה טובה רק בצפייה השנייה. בהתחלה כנראה לא ראיתי את זה בצורה ברורה בגלל זווית הצילום.
אני בכל מקרה ממליץ לנסות להתקדם גם בדאמבלים, או להוריד אותם ולהתרכז בבנץ' עם מוט. התקדמות היא לא חייבת להיות רק באמצעות משקלי עבודה. היא יכולה להיות גם עוד חזרות או סטים נוספים. חזרות איטיות יותר או זמני מנוחה קצרים יותר.

• פותח/ת השרשור
כן. שמתי לב שביצעת את התרגיל בטכניקה טובה רק בצפייה השנייה. בהתחלה כנראה לא ראיתי את זה בצורה ברורה בגלל זווית הצילום.
אני בכל מקרה ממליץ לנסות להתקדם גם בדאמבלים, או להוריד אותם ולהתרכז בבנץ' עם מוט. התקדמות היא לא חייבת להיות רק באמצעות משקלי עבודה. היא יכולה להיות גם עוד חזרות או סטים נוספים. חזרות איטיות יותר או זמני מנוחה קצרים יותר.

זה בדיוק מה שאני עושה כרגע עם הדמבלים. נשאר עם 30 קילו אבל עולה בחזרות או מוסיף עוד סט (משתדל להעלות את הנפח הכללי).

בבנצ' עם המוט, אני חושב שכדאי להתפרץ בעליה.
דהיינו לעלות יותר מהר ובעוצמה חזקה יותר. זה נראה מידי קל לך, לא נראה שאתה ממש מתאמץ, אולי תעלה קצת משקל, ותלחץ יותר מהר.

בדאמבלים, לעניות דעתי לא ירדת מספיק, זה היה נראה כמו חצי תנועה. אני ממליץ לך לרדת עם הדאמבלים כמו שאתה יורד עם המוט.

התחלתי בלוק נפח ולכן בחרתי משקל של 65% מהחזרה המקסימלית הבודדת שלי. השאיפה היא להתקדם מאימון לאימון, אבל כן אתה צודק זה בהחלט היה קליל.
תודה על התגובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית