הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרוביוטיקה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אז לגבי פרוביוטיקה
  1. למי זה שימושי?
  2. איך אני יכול לדעת אם אני זקוק לזה או לא?
  3. מה היתרונות של שימוש בזה/למה זה מיועד?
*תשובה לשאלה 2 היא החשובה ביותר

מטרתי בגדול חיזוק המערכת החיסונית מאחר ואני חולה המון וזה הגורם המרכזי לכך שאני לא רק שלא מתקדם באימונים כבר כמה חודשים אלא גם חוזר אחורה(פשוט חולה המון).

תלוי באיזה פרוביוטיקה מדובר. בעיקרון זה מסייע לעיכול המון מחזק את החיידקים הטובים במעיים, מוריד תחושת נפיחות, גזים, וזה עוזר המון למי שיש בעיות עיכול.
אז לגבי פרוביוטיקה
  1. למי זה שימושי?

מטרתי בגדול חיזוק המערכת החיסונית מאחר ואני חולה המון וזה הגורם המרכזי לכך שאני לא רק שלא מתקדם באימונים כבר כמה חודשים אלא גם חוזר אחורה(פשוט חולה המון).
דוע לבחור דווקא בביו-25 מבית סופהרב?

• מכיל 11 זני חיידקים פטנטים ואיכותיים במינון מוגבר של 25 מיליארד בכמוסה אחת
  • כל זני החיידקים בפורמולה נחקרו במחקרים קליניים ונמצאו אפקטיביים לטיפול בבעיות שכיחות במערכת העיכול
  • החיידקים בפורמולת ביו-25 בעלי חיות מקסימלית ובעלי יציבות גבוהה ומובטחת למען שגשוגם המרבי במעי!
  • החיידקים עוברים תהליך ייחודי ופטנטי של ציפוי כפול המורכב מחלבון וסיבים תזונתיים המקנה להם עמידות בפני החומציות הגבוהה של הקיבה
  • מינון יומי של כמוסה 1 ביום בלבד המקנה הגנה רחבת היקף
זני החיידקים הפטנטים של ביו-25

1. ל. אסידופילוס - החיידק הנפוץ ביותר במערכת העיכול. תורם לעיכול ולספיגת רכיבי תזונה מן המזון(1), מפחית תסמינים של עיכול לא תקין כגון: עצירות, גזים ונפיחות בבטן (2), מגביר חיסוניות כנגד זיהומים במערכת העיכול(3), טיפול בשפעת(4) ובחיידק הליקובקטר פילורי (5).
  2. ב. ביפידום - תורם לחיזוק מערכת החיסון בזמן שפעת(6), מסייע בבעיות במערכת העיכול; מקל על מצבי שלשול (7), מפחית סימפטומים של IBS- מעי רגיז(8) ומטפל בהליקובקטר פילורי (9).
  3. ל.רמנוסוס -מונע שגשוג פתוגניים במעי (10), מפחית תהליכים דלקתיים במעי(11), תורם למניעת זיהומים ופטרת בנרתיק (קנידה) (12).
  4. ל. לקטיס - מחזק מערכת החיסון, בעיקר בזמן שפעת (14-13).
  5. ל.קאזאי - תורם לפירוק חלבון החלב- קזאין ומכאן שמו(15), מחזק את ההגנה החיסונית של הגוף(16), תורם למניעת שגשוג החיידק הליקובקטר פילורי (H Pylori) (17), מונע תופעות לוואי של שימוש באנטיביוטיקה(18) ומטפל בזיהומים פתוגניים כמו (E Coli (19.
  6. ב. ברווי - מייצר תרכובת שמשמשת כמעין "אנטיביוטיקה טבעית" התורמת לשמירה על מיקרופלורת המעיים(20), מחזק את פעילותה של מערכת החיסון(21), מסייע בתסמונת המעי הרגיז(22) ומטפל בעצירות (23).
  7. ס. תרמופילוס -תורם לעיכול קזאין(24), תורם ליצירת ציטוקינים המסייעים בוויסות פעילות מערכת החיסון(25), אצל תיקונות מקל בשלשול עקב זיהום וירוס הרוטה (26) ובשלשול בעקבות אנטיביוטיקה (27).
  8. ב. לונגום - תומך בזמן של שלשול כרוני, בחילה ומקל על התסמינים (28) ושלשול הנגרם מרוטה וירוס (29) תורם לחיזוק מערכת החיסון –לטיפול בהצטננות (30) ובאלרגיה (31).
  9. ל.פאראקזאי - תורם לשמירה ושיקום רקמות המעי(33-32), מייצר כמויות גדולות של חומצה לקטית (34), מפחית תסמינים של תסמונת IBS - נפיחות, גזים, כאבי בטן, עצירות/שלשול (36-35) ומגביר את תגובת מערכת החיסון כנגד גורמים אלרגנים (37).
  10. ל. פלנטרום – קיים לרוב בצמחים, פירות וירקות. חיידק זה חיוני ליצירת מי חמצן, מחמצן חשוב(38), מעלה ספיגת ברזל (39), למניעת הישנות קנדידה בנרתיק (40), לטיפול בסימפטומים במערכת העיכול בעקבות נטילת אנטיביוטיקה(41), מפחית תסמינים של (IBS (42 .
  11. ב. אינפנטיס – קיים בעיקר אצל ילדים, מפחית מצבים דלקתיים(433), מפחית תסמינים של תסמונת המעי הרגיז(44), לטיפול בעצירות וכאבי בטן בילדים (45) ובעל פעילות נוגדת פתוגנים כגון E Coli וסלמונלה.
אני חי על זה כי יש לי בעיות בעיכול מזה שנתיים זה עוזר מאוד. ויטמין c אבץ גם עוזר לחיזוק המערכת החיסונית. אפשר לתסף במולטי ויטמין זה יכול לעזור ולחזק את המערכת החיסונית.

• למי זה שימושי?
המחקר בתחום דל מאוד. הרבה מהרפרנסים (הנ"ל) על חיות ולכן לא מייצג דבר. בטח שלא לוקחים מידע מעמוד שמוכר את התוסף

יש הרבה מאוד סוגים של חיידקים לכן צריך לדעת איזו פרוביוטיקה, עם אילו חיידקים בדיוק, לרכוש בהתאם לסתמונת. כרגע יש לזה ייעול מאוד מינימלי לתסמונות של מעי רגיז/IBS וגם שם העדויות דיי חלשות. בגדול זה ביזבוז כסף

המחקר בתחום דל מאוד. הרבה מהרפרנסים (הנ"ל) על חיות ולכן לא מייצג דבר. בטח שלא לוקחים מידע מעמוד שמוכר את התוסף

יש הרבה מאוד סוגים של חיידקים לכן צריך לדעת איזו פרוביוטיקה, עם אילו חיידקים בדיוק, לרכוש בהתאם לסתמונת. כרגע יש לזה ייעול מאוד מינימלי לתסמונות של מעי רגיז/IBS וגם שם העדויות דיי חלשות. בגדול זה ביזבוז כסף
אני חי על זה וזה עוזר לי המון עם הבעיות עיכול, איך אתה אומר שזה ביזבוז כסף ? על סמך מדע שלא הציג בפנייך מחקר כלשהו?

בתור אחד שסובל מבעיות מעיים קשות אין לך מושג כמה זה כן עוזר ולא ביזבוז כסף.

אני חי על זה וזה עוזר לי המון עם הבעיות עיכול, איך אתה אומר שזה ביזבוז כסף ? על סמך מדע שלא הציג בפנייך מחקר כלשהו?

בתור אחד שסובל מבעיות מעיים קשות אין לך מושג כמה זה כן עוזר ולא ביזבוז כסף.
על סמך המדע שמציג שזה לא עוזר לרוב התסמונות/בעיות שבדקו פרוביוטיקה איתם. אתה לא יודע מה עזר לך כי אין לך את היכולת לבודד משתנים. יכול להיות שעשית שינוי בתזונה שעזר, יכול להיות שהזמן עשה את שלו ויכול להיות שזה אפקט פלסבו - אין לך את היכולת הטכנית לדעת שהתוסף עזר לך ולא משהו אחר ולכן עושים מחקרים כדי לבדוד את המשתנים הללו בתנאי מעבדה עם מיכשור אובייקטיבי ולא תחושות וסיפורים.

על סמך המדע שמציג שזה לא עוזר לרוב התסמונות/בעיות שבדקו פרוביוטיקה איתם. אתה לא יודע מה עזר לך כי אין לך את היכולת לבודד משתנים. יכול להיות שעשית שינוי בתזונה שעזר, יכול להיות שהזמן עשה את שלו ויכול להיות שזה אפקט פלסבו - אין לך את היכולת הטכנית לדעת שהתוסף עזר לך ולא משהו אחר ולכן עושים מחקרים כדי לבדוד את המשתנים הללו בתנאי מעבדה עם מיכשור אובייקטיבי ולא תחושות וסיפורים.
אין שום תחושות וסיפורים ולא אפקט פלסבו. נראה לך שאני מעדיף לשלם 130 שקל כל שבועיים על 30 כדורים סתם ככה ? ... לא שינתי כלום במשך שנתיים הפסקתי גם לקחת והרגשתי יותר רע, ברגע שחזרתי לקחת זה עזר לי להרגיע מאוד את הכאבים. אתה יכול גם לשאול את דניאל ברק על תיסוף פרוביוטיקה הוא מבין עניין ויגיד לך עם זה ביזבוז כסף. עליי פסיכולוגית לא משפיע כלום, אני לא מסוג האנשים האלה.

אין לי צורך לשאול אף אחד. יש מחקרים קליניים ועובדים לפי מה שהמחקר מראה. אם עזר לך, מצוין תמשיך לקחת אבל אל תמליץ לכולם על סמך הניסיון האישי שלך בלבד.

• פותח/ת השרשור
@Mike
על כן שאלתי בעצם כיצד אוכל לדעת(והאם בכלל?) אם פרוביוטיקה תועיל לי?(או שפשוט ללכת על ניסוי וטעייה)

אין לי צורך לשאול אף אחד. יש מחקרים קליניים ועובדים לפי מה שהמחקר מראה. אם עזר לך, מצוין תמשיך לקחת אבל אל תמליץ לכולם על סמך הניסיון האישי שלך בלבד.
אין חכם כבעל ניסיון. אני גם לא צריך על כל דבר מחקר כדי לדעת אם זה עוזר לי או לא עוזר לי. נסכים שלא להסכים.

ולא המלצתי לכולם, הבחור שאל, עניתי, עם כל הכבוד רוב הפורומים פה על סמך ניסיון אישי במיוחד סטרואידים אז ככה שעל סמך הנסיון האישי של כולם ללא דף מחקר עדיף שלא נמליץ כלום לפי דבריך.

אין חכם כבעל ניסיון. אני גם לא צריך על כל דבר מחקר כדי לדעת אם זה עוזר לי או לא עוזר לי. נסכים שלא להסכים.
זה פורום מדעי לא פורום של סיפורים ולכן הניסיון לא רלוונטי. ראה את פירמידת הראיות. ניסיון אישי נמצא הכי למטה, מתחת למחקרי תרבית

34344.png

@Mike
על כן שאלתי בעצם כיצד אוכל לדעת(והאם בכלל?) אם פרוביוטיקה תועיל לי?(או שפשוט ללכת על ניסוי וטעייה)
אתה רוצה תנסה. המדע לא תומך בלקיחת התוסף אלא כמו שאמרתי למקרים מאוד סצפיים

זה פורום מדעי לא פורום של סיפורים ולכן הניסיון לא רלוונטי. ראה את פירמידת הראיות. ניסיון אישי נמצא הכי למטה, מתחת למחקרי תרבית

צפה בקובץ המצורף 51048
ברור שניסיון אישי לא יעיל על מחקר רב של אנשים אין כאן שאלה כלל. כל אדם לגופו. גם קריאטין מוכח כיעל מדעית וחלק מהאנשים לא מרגישים אותו.
תקן אותי אם אני טועה, יש מצבים שזה בכלל הראה נזקים? ממש זכור לי...
כן

@Mike
מה אומר המדע לגבי אינזמי עיכול , יעיל לא יעיל, שאלה שמסקרנת אותי

נערך לאחרונה:
אז לגבי פרוביוטיקה
  1. למי זה שימושי?

יש הרבה אפשרויות לכך שאתה חולה המון. בין השאר:
1. מתאמן יותר מדי.
2. לא ישן מספיק (לימודים, עבודה, ילדים...).
3. לא צורך מספיק ויטמינים (בין אם זה מירקות או מתוספים).
4. על גירעון קלורי חריף.

לא חובה לקחת פרוביוטיקה. אם יש לך אחת מהאפשרויות שציינתי, פשוט תשנה את ההרגל המזיק הזה והמצב ישתפר.
לא חייב תוסף מיוחד שיעילותו מוטלת בספק.

מה אומר המדע לגבי אינזמי עיכול , יעיל לא יעיל, שאלה שמסקרנת אותי
אינזימי עיכול גם נלקחים במצב של חוסר ספציפי או במקרים מאוד ספציפים. לדוגמה מי שיש לו אי סבילות ללקטוז יכול לקחת לאקטזין וזה יעזור לו. כנ"ל מי שלא רגיל לאכול ארוחות גדולות עם פחמימה/שומן, צריכה של אנזימי עיכול לפני כן יכולה לעזור למנוע נפיחות/שילשולים עקב פעילות אינזימטית דלה וחוסר הרגל לכמויות/המוצרים שנאכלים באותה ארוחה. לרוב האוכלוסיה זה יהיה חסר תועלת כי יש מספיק אינזימי עיכול במערכת העיכול לעכל את המזון הנדרש במידה והכמויות וסוגי המזון לא משתנים באופן דרסטי מיום ליום

אינזימי עיכול גם נלקחים במצב של חוסר ספציפי או במקרים מאוד ספציפים. לדוגמה מי שיש לו אי סבילות ללקטוז יכול לקחת לאקטזין וזה יעזור לו. כנ"ל מי שלא רגיל לאכול ארוחות גדולות עם פחמימה/שומן, צריכה של אנזימי עיכול לפני כן יכולה לעזור למנוע נפיחות/שילשולים עקב פעילות אינזימטית דלה וחוסר הרגל לכמויות/המוצרים שנאכלים באותה ארוחה. לרוב האוכלוסיה זה יהיה חסר תועלת כי יש מספיק אינזימי עיכול במערכת העיכול לעכל את המזון הנדרש במידה והכמויות וסוגי המזון לא משתנים באופן דרסטי מיום ליום
תודה על התשובה
איך אפשר ליצור איתך קשר אם אתה לא עונה להודעות בפרטי ?

אני לא עונה לשאלות בפרטי כי מקומם בפורום. אני רואה את כל ההודעות הפרטיות ועונה לפי רלוונטיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית