הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרוביוטיקה עלולה להזיק?

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אני כבר למעלה משנתיים צורך פרוביוטיקה באופן קבוע, רופא המשפחה שלי אמר לי בזמנו שזה יכול להועיל, להזיק בטוח לא, ואפשר לקחת.
בחודשים האחרונים נראה שמשהו שם השתנה ולא הצלחתי להתעלם מספר רב של מאמרים וכתבות שיצאו על פרוביוטיקה שדווקא מציגים דעה שלילית בעניין וזאת על בסיס מחקרים חדשים. לכן אני מתלבט אם כדאי להפסיק לצרוך את הפרוביוטיקה.
הנה כמה דוגמאות:
האם פרוביוטיקה משפיעה על המוח?
האם פרוביוטיקה משפיעה באמת על החיידקים במעי? - וואלה! בריאות
מחקר: פרוביוטיקה עלולה לפגוע בשיקום המעי מאנטיביוטיקה

אשמח מאוד לדעת מה דעתך בנושא @Mike
וכמובן דעות נוספות.

פעם דיברתי עם איזה מישהו שהוא במעבדה שחוקרת את המיקרוביום וממה שהבנתי ממנו זה נושא ממש חדש שרק עכשיו מתחילים להבין אותו וכל יום יוצאים שם מאמרים סותרים ואין באמת מנגנונים שמסבירים את הדברים בצורה חד משמעית...
בעקרון לפי מה שהבנתי זה סתם דרך לעקוץ מאנשים כסף ובגלל זה נפתחות הרבה חברות עכשיו של מיקרוביום ומאכלים למיניהם (מתאימים לך מזונות לפי הרכב החיידקים במערכת העיכול) וזה סתם בולשיט כי עדיין לא באמת הוכיחו חד משמעית שזה עוזר.
איזה פרופסור אמר לי פעם שיש דבר כזה השתלות צואה לאנשים שיש להם מחלות במעיים אבל שזה עוזר בצורה זמנית ואז אחר כך צריך לעשות שוב השתלת צואה והוא הסביר לי שלא באמת מבינים מה הולך שם ובגלל זה, זה לא כזה מוצלח.
אם תשאל את דעתי אני לא יודע אם פרוביוטיקה באמת עוזרת אבל לעניות דעתי פרוביוטיקה לא באמת יכולה להזיק לך...
זו דעתי. כמובן שאם מייק או מנהל אחר פה ייתן לך תשובה, אז תתעלם כל מה שאמרתי לך ותקשיב לו חחחח

• פותח/ת השרשור
פעם דיברתי עם איזה מישהו שהוא במעבדה שחוקרת את המיקרוביום וממה שהבנתי ממנו זה נושא ממש חדש שרק עכשיו מתחילים להבין אותו וכל יום יוצאים שם מאמרים סותרים ואין באמת מנגנונים שמסבירים את הדברים בצורה חד משמעית...
בעקרון לפי מה שהבנתי זה סתם דרך לעקוץ מאנשים כסף ובגלל זה נפתחות הרבה חברות עכשיו של מיקרוביום ומאכלים למיניהם (מתאימים לך מזונות לפי הרכב החיידקים במערכת העיכול) וזה סתם בולשיט כי עדיין לא באמת הוכיחו חד משמעית שזה עוזר.
איזה פרופסור אמר לי פעם שיש דבר כזה השתלות צואה לאנשים שיש להם מחלות במעיים אבל שזה עוזר בצורה זמנית ואז אחר כך צריך לעשות שוב השתלת צואה והוא הסביר לי שלא באמת מבינים מה הולך שם ובגלל זה, זה לא כזה מוצלח.
אם תשאל את דעתי אני לא יודע אם פרוביוטיקה באמת עוזרת אבל לעניות דעתי פרוביוטיקה לא באמת יכולה להזיק לך...
זו דעתי. כמובן שאם מייק או מנהל אחר פה ייתן לך תשובה, אז תתעלם כל מה שאמרתי לך ותקשיב לו חחחח
האמת ששמעתי על התאמת תזונה לפי בדיקת צואה במכון וייצמן:
דיאטה בהזמנה | מכון ויצמן למדע
מעניין אם זה יעיל באמת..
אגב, אהבתי את ההסתייגות חחח

האמת ששמעתי על התאמת תזונה לפי בדיקת צואה במכון וייצמן:
דיאטה בהזמנה | מכון ויצמן למדע
מעניין אם זה יעיל באמת..
אגב, אהבתי את ההסתייגות חחח
חחחחח כן יש איזה 2 חוקרים במכון וייצמן שהם ממש חזקים והם קיבלו כמה מליונים והם פתחו חברה כלשהי... אני לא יודע אם זה יעיל אין לי מושג...
חחחח 🤣 אני מסתייג כי אתה יודע זה דברים שאמרו לי ואין לי באמת מקורות למה שאמרתי כי אני לא מבין בזה ולא קראתי את זה בעצמי אז אני לא רוצה להטעות אותך...
מצאתי משהו באתר קילוגרם שמייקי רשום עליו: תהנה!
מיקרוביוטה - החיידקים שמנסים לשגע את גופינו - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

זה לא יעיל באמת לשום דבר ברוב המקרים.
אם אתה לוקח ומרגיש שזה עוזר לך עם דברים כמו נפיחות או הבדלים ביציאות אז לך על זה, אבל אם לא אז חבל על הכסף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית