הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומגה 3

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
נפתחו אלפי שאלות לגבי זה.
אבל יש למישהו המלצה לאומגה 3 ממש טובה מאייהרב?

רוצה לתסף באומגה 3 כבר המון זמן אז אנצל את האשכול הטרי, נתנו כאן אינספור מאמרים שטוענים שאין לכדורים האלה אפקט בגלל תנאי אחסון והובלה ושבעקבות כך זה חסר ערך לנטול אותם כי הם כמעט ולא מכילים אומגה 3, איפה הטענה הזאת עומדת במבחן המציאות?

במבחן המציאות אתה לא יכול לדעת מה קרה לאומגה 3 מבחינת חשיפה לחום מרגע שהוא עזב את מפעל הייצור, תנאי האחסנה במחסן של החנות האינטרנטית, תנאי ההובלה מעבר לים, המעבר לארץ וההובלה בארץ. מספיק שהקופסה ישבה קצת בשדה התעופה או ברכב של המוביל והיה יום קיצי על מנת שהאומגה תתחמצן ותאבד ערכים מסויימים.
האם איבוד הערכים הוא משמעותי או לא? את התשובה לזה ניתן רק לנחש, כי אף אחד מאיתנו כנראה לא יעשה בדיקות מעבדה לאומגה שהוא הזמין באינטרנט, במיוחד מכיוון שלכל הזמנה יהיו תוצאות שונות.

היה בזמנו דיון בנושא:
נענה - מולטי ויטמין ואומגה 3

אין סיבה הגיונית לחשוב שמשהו השתנה.

במבחן המציאות אתה לא יכול לדעת מה קרה לאומגה 3 מבחינת חשיפה לחום מרגע שהוא עזב את מפעל הייצור, תנאי האחסנה במחסן של החנות האינטרנטית, תנאי ההובלה מעבר לים, המעבר לארץ וההובלה בארץ. מספיק שהקופסה ישבה קצת בשדה התעופה או ברכב של המוביל והיה יום קיצי על מנת שהאומגה תתחמצן ותאבד ערכים מסויימים.
האם איבוד הערכים הוא משמעותי או לא? את התשובה לזה ניתן רק לנחש, כי אף אחד מאיתנו כנראה לא יעשה בדיקות מעבדה לאומגה שהוא הזמין באינטרנט, במיוחד מכיוון שלכל הזמנה יהיו תוצאות שונות.

היה בזמנו דיון בנושא:
נענה - מולטי ויטמין ואומגה 3

אין סיבה הגיונית לחשוב שמשהו השתנה.
אם הוא יתחמצן, אני בספק אם הוא יאבד את האומגה 3 שלו, כי תכלס אין בו בכלל אומגה 3. זה EPA ו DHA. שהם אומגה 3 שהתפרק בגוף של הדג כבר.
בדרך כלל אומגה 3 בצומח נעלם בחימום או בישול.
אבל שמן דגים לא, בגלל שהוא לא אומגה 3 באמת.

בכל אופן, כדאי לקנות מחברות מוכרות, ועדיף עם הכשר, כתבו על זה פעם באתר של אייהרב, שההכשר גם מבטיח טריות ואיכות של המוצר בגלל הפיקוח.

EPA & DHA מתפרקים בחום.
ההכשר לא מבטיח כי המשך השרשרת עד להגעת המוצר לידיים של המשתמש יהיה תקין מבחינת שמירה על תנאי אחסון והובלה נאותים.

ההכשר לא קשור, כי המשך השרשרת עד להגעת המוצר לידיים של המשתמש איננו מובטח מבחינת שמירה על תנאי אחסון והובלה נאותים.
זה עדיין יכול להיות עדיף על חברות שאין לך שום ידע עליהם, ואם מכניסים שמן דגים בתנאים מסריחים.

בסופו של דבר אין ויכוח כי המוצר הזה מאוד רגיש לחום ולתנאי ההובלה, לכן קנייה של מוצר רק בגלל שהוא ממותג, אומנם תעשה הרגשה טובה ותשרה קצת בטחון מסויים, אבל שום דבר מעבר.

למה לא פשוט לאכול דג מדי פעם... שעל הדרך הוא הרבה יותר ממקור לאומגה 3.
אגוזי מלך מקולפים כנ"ל.
באופן אישי אני מאוד סקפטי לגבי התוספים האלה, וככל שחוקרים יותר ככה הופכים סקפטיים יותר.

למה לא פשוט לאכול דג מדי פעם... שעל הדרך הוא הרבה יותר ממקור לאומגה 3.
אגוזי מלך מקולפים כנ"ל.
באופן אישי אני מאוד סקפטי לגבי התוספים האלה, וככל שחוקרים יותר ככה הופכים סקפטיים יותר.
מסכים איתך.
ברור שעדיף מהמזון.
תוספים לפעמים הכרחים במצבי חוסר קיצוני, אבל על פי רוב אפשר לספק את כל הצרכים שלנו מהמזון.

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך.
ברור שעדיף מהמזון.
תוספים לפעמים הכרחים במצבי חוסר קיצוני, אבל על פי רוב אפשר לספק את כל הצרכים שלנו מהמזון.
האמת...רוצה לתת לכלבים שלי.ואמרתי שאולי על הדרך גם אני אקח

מסכים איתך.
ברור שעדיף מהמזון.
שאלה, כי באמת שאין לי מושג בקשר לזה - מינון מומלץ של אומגה 3 בתוסף, עד כמה קשה להשיג בתזונה רגילה? (הכוונה של דגים, בשר, וכו׳)

קיימנו על זה דיון פעם, אני לא זוכר מה המינון שצריך ביום.
אבל כדור אחד זה די והותר.
מי שאוכל דג כל יום, אין לו בכלל מה לחשוש, ואם מוסיפים לזה שמנים בקבישה קרה ואגוזים, כנראה שאין שום בעיה.

אני אוכל פילה אמנון בערך 3 פעמים בשבוע אבל הבנתי שהדג הזה לא מכיל המון אומגה 3, ובכלל בדגים קפואים אין הרבה אומגה 3.
דגים שבאמת מכילים אומגה 3 הם דגי סלמון טריים שלא גדלו בבריכה, אני בספק אם יש כאלה בישראל וגם אם כן לי לפחות אין תקציב כדי לצרוך סלמון טרי באופן קבוע. יקר החרא הזה.
לתסף באומגה 3 עם טבליות יכול להיות אחלה, השאלה כמה זה אפקטיבי.

אני אוכל פילה אמנון בערך 3 פעמים בשבוע אבל הבנתי שהדג הזה לא מכיל המון אומגה 3, ובכלל בדגים קפואים אין הרבה אומגה 3.
דגים שבאמת מכילים אומגה 3 הם דגי סלמון טריים שלא גדלו בבריכה, אני בספק אם יש כאלה בישראל וגם אם כן לי לפחות אין תקציב כדי לצרוך סלמון טרי באופן קבוע. יקר החרא הזה.
לתסף באומגה 3 עם טבליות יכול להיות אחלה, השאלה כמה זה אפקטיבי.
אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין דג קפוא וטרי מבחינת האומגה 3 (שכבר סיכמנו שאין בו, אלא EPA, DHA).
חוץ מזה יש דגים בריאים וזולים בהרבהף קח לדוגמה סרדינים.

אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין דג קפוא וטרי מבחינת האומגה 3 (שכבר סיכמנו שאין בו, אלא EPA, DHA).
חוץ מזה יש דגים בריאים וזולים בהרבהף קח לדוגמה סרדינים.

אין לי מושג מה ההבדל בין קפוא לטרי ואיך זה משפיע על האומגה 3, אין לי ידע בנושא ואני מתבסס רק על מאמרים ודיונים שקראתי כאן.
כדאתה מזכיר סרדינים הכוונה למשומרים או טריים? כי טריים לא ניסיתי ואם יש בהם אומגה 3 בנוסף לחלבון שווה לנסות אבל משומר זה נראה ומריח דוחה ואין מצב שאתבסס על זה בתזונה שלי.

אין לי מושג מה ההבדל בין קפוא לטרי ואיך זה משפיע על האומגה 3, אין לי ידע בנושא ואני מתבסס רק על מאמרים ודיונים שקראתי כאן.
כדאתה מזכיר סרדינים הכוונה למשומרים או טריים? כי טריים לא ניסיתי ואם יש בהם אומגה 3 בנוסף לחלבון שווה לנסות אבל משומר זה נראה ומריח דוחה ואין מצב שאתבסס על זה בתזונה שלי.
חחח... התכוונתי משומרים. הם מאוד זולים, ואם תכין מהם קציצות עם ירקות ואורז, זה ממש סבבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית