הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתח vs פולי

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
יש איזה תרגיל פולי רחב כזה שמדמה בדיוק מתח ועובד גם על אותם דברים.
בעיקרון קשה לי לעשות יותר מ6 חזרות במתח רחב וזה עוד בסטים הראשונים ובתרגיל של הפולי אתה יכול לשנות משקל ובמתח אין מתחת למשקל גוף שלי אי אפשר להוריד רק להוסיף משקל.
רציתי לדעת אם זה באמת זה עדיף בנתיים לשנות את זה עד שאתחזק כי מרגיש לי לא נכון לעשות כל סט 4-6 חזרות וגם רציתי לדעת טם אני יעשה את זה אז אני באמת יתחזק גם במתח כי יש לי מטרה לעשות כמה שיותר מתח בלי קשר

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת שלי אי אפשר להוריד רק להוסיך משקל
בגרביטון?
במתח זה המינימום משקל גוף שלי אני יכול רק להוסיף משקל אז קשה לי. ובפולי אני יכול להתאים את המשקל.
יש כאילו ספה כזאת שאת יושב עליה ויש מוט פולי ארוך כסה שיש לך אופציה לעשות גם תפיסה רחבה וגם צרה. זה התרגיל

במתח זה המינימום משקל גוף שלי אני יכול רק להוסיף משקל אז קשה לי. ובפולי אני יכול להתאים את המשקל.
יש כאילו ספה כזאת שאת יושב עליה ויש מוט פולי ארוך כסה שיש לך אופציה לעשות גם תפיסה רחבה וגם צרה. זה התרגיל
כשאתה אומר להוסיף משקל אתה מתכוון במכונה; או פשוט בחגורה עם משקולות?
כדי להתחזק במתח צריל בעיקר לעשות מתח. אם יש לך גרביטון אז פתרת את הבעיה + אתה יכול לעשות חזרות שליליות של מתח, לעבוד על שריר הברכיורדיאליס שעובד חזק במתח, ופולי כן יחזק לל את הרחב גבי והגב בכללי אבל זה עדיין לא יביא לך את הפוש לעשות מתח כמו שלעשות מתח עצמו יביא לך.

למסת שריר אין שום הבדל אם תעשה פולי או מתח. אם המטרה שלך היא להתחזק ספציפית במתח, יש מקום לעבוד עם שניהם - מתח רגיל בשביל טכניקה, ופולי בשביל מסת שריר

• פותח/ת השרשור
כשאתה אומר להוסיף משקל אתה מתכוון במכונה; או פשוט בחגורה עם משקולות?
כדי להתחזק במתח צריל בעיקר לעשות מתח. אם יש לך גרביטון אז פתרת את הבעיה + אתה יכול לעשות חזרות שליליות של מתח, לעבוד על שריר הברכיורדיאליס שעובד חזק במתח, ופולי כן יחזק לל את הרחב גבי והגב בכללי אבל זה עדיין לא יביא לך את הפוש לעשות מתח כמו שלעשות מתח עצמו יביא לך.
במתח אפשר רק להוסיך משקל כאילו חגורה ובפולי אתה יכול לשים איזה משקל שבא לך.
ומה זה חזרות שליליות של מתח?

כשאתה מסתכל על המתח ואז על הפולי, לאן הלב שלך מוביל אותך? (הוא מוביל אותך למתח) תענה לבד אני לא לוחץ או משהו (מתח)
איזה שטויות.. זאת לא הדרך לבדוק.
הדרך הנכונה לבדוק היא לעמוד מול שניהם ולקרוא לפולי ולמתח ואז לראות מי מהם מגיע אליו.

איזה שטויות.. זאת לא הדרך לבדוק.
הדרך הנכונה לבדוק היא לעמוד מול שניהם ולקרוא לפולי ולמתח ואז לראות מי מהם מגיע אליו.

ככה חשבו ב2014, דברים השתנו אחי.

• פותח/ת השרשור
כשאתה מסתכל על המתח ואז על הפולי, לאן הלב שלך מוביל אותך? (הוא מוביל אותך למתח) תענה לבד אני לא לוחץ או משהו (מתח)
חחחח לא לוחץ
וצירוף מקרים שדוקא זה השם שלך פה כי בדיוק התחלתי לראות ואן פיס.
ולנושא כרגע אני אמור בתכנית לעשות 4 סטים של מתח ומצד אחד אני רוצה לשפר את המתח ומצד שני גם לעבוד על המסת שריר אז זה בסדר שנגיד 2 סטים אני יעשה מתח ואז 2 סטים פולי?

חחחח לא לוחץ
ולנושא כרגע אני אמור בתכנית לעשות 4 סטים של מתח ומצד אחד אני רוצה לשפר את המתח ומצד שני גם לעבוד על המסת שריר אז זה בסדר שנגיד 2 סטים אני יעשה מתח ואז 2 סטים פולי?

אין שום בעיה, אתה מסתכל משום מה על טווח נורא קצר שאתה רוצה לכבוש את כל המטרות שלך...
אתה יכול להתאמן על מתח למשך חודש-חודשיים ואח״כ אם תרצה לעבור לפולי.
אתה יכול גם לשלב אבל אתה צריך להבין שמבחינת היפרטרופיה ההבדל מינורי עד לא קיים.
בכל זאת אם אין לך כל בעיה עם המתח תעשה אותו ככה גם תשתפר בזה.
לא תשים לב להבדל במסת שריר, באחריות.

במתח גם יהיה לך קל יותר להתקדם במשקלים כי יש אופציה להעלות גם ב2.5 ק״ג ולא בפלטות של 9 ק״ג בד״כ כמו בפולי.

חחחח לא לוחץ

מתח גם יפתח לך מסת שריר, מתח זה לא כוח נטו וזהו.

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה, אתה מסתכל משום מה על טווח נורא קצר שאתה רוצה לכבוש את כל המטרות שלך...

במתח גם יהיה לך קל יותר להתקדם במשקלים כי יש אופציה להעלות גם ב2.5 ק״ג ולא בפלטות של 9 ק״ג בד״כ כמו בפולי.
ברור לי שמתח יפתח מסת שריר פשוט אני חר עושה הרבה חזרות בסט אחרון כבר אני עושה איזה 4 חזרות שסה כלום השאלה אם זה עדיין יהיה טוב למסת שריר

ברור לי שמתח יפתח מסת שריר פשוט אני חר עושה הרבה חזרות בסט אחרון כבר אני עושה איזה 4 חזרות שסה כלום השאלה אם זה עדיין יהיה טוב למסת שריר

אתה עושה מתח בלי משקל כל ה4 סטים?

במידה וכן, אתה יכול להמשיך בפולי ולהתחזק עוד / לעבוד עם גומיה בסט אחרון / לשלב גרביטון קצת עד שתצליח לסיים 4 סטים.

שוב, זה נורא לא רלוונטי, אם המטרה היא מסת שריר ואתה לא מצליח לעשות מתח תעשה פולי אין כל הבדל.

אם המטרה להשתפר במתח תשמש באחד האופציות הנ״ל שנתתי לך עד שתצליח לסיים מתח ולאט לאט תשתפר, תוסיף משקלים ותתבצע אותה היפרטרופיה בדיוק כמו בפולי עליון.

ברוב המכוני כושר שאני מכיר אפשר להוסיף דמבל של 1/2/3/4/5 קילו מעל הפלטות של כל מתקן.

ברוב המכוני כושר שאני מכיר אפשר להוסיף דמבל של 1/2/3/4/5 קילו מעל הפלטות של כל מתקן.

וואלה האמת שהייתי ב4 מכוני כושר בחיי ואף פעם לא נתקלתי בזה,
רק עכשיו לפני חודש הייתי במקסיקו וראיתי את הדבר הזה, פרקטי מאוד.

בכל מקרה כמו שנאמר פה כבר כמה פעמים מבחינת היפרטרופיה אין הבדל, כדי להתחזק במתח עדיף לעשות מתח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית