הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחזור אחורה לאימונים ביתיים?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
אוקיי סיפור קצת ארוך.
ירדתי במשקל בצורה גרועה,איבדתי המון מסת שריר והפכתי לסקיני פט,נרשמתי לחדר כושר - ובכנות מוחלטת לא עשיתי יותר מידי וראיתי תוצאות די טובות בניגוד לכך שלא עשיתי אימונים/תרגילים רציניים. כנראה כי אני מתאמנת מתחילה או משהו. עכשיו נעצרתי....ואני לא מרגישה מתקדמת או את היכולת להתמיד במכון. גם כי אין לי מכון קרוב לבית,אז הנסיעה מטריחה ממני קצת מעבר. חשבתי לעשות אימונים ביתיים. לבנות לעצמי משהו שכן אוכל להתמיד בו לאורך זמן....יש לי בבית משקולות של 4 קילו ואקנה גם גומיית התנגדות. השאלה האם זה בזבוז זמן? האם אוכל להגיע לתוצאות די טובות באימונים כאלו? שדי ברור לי שאוכל להתמיד. לא מחפשת גוף של במה....רוצה להיראות טוב ומחוטבת...מאמינה שמשחקים של מסה וחיטוב יסדרו את המראה הנוזלי שנוצר לי עקב הירידה במסת שריר.....
טיפים,עזרה,המלצה - דיסהמלצה? תודה לכל העונים. מעריכה!🤭

לפי דעתי אם בבית תתני 100 אחוז אז עדיף.
אבל.... ויש אבל, את צריכה להיות יצירתית ולהבין לפחות במעט קצת אנטומיה, או לחילופין לראות הרבה תרגילים וחלופות במרשתת. תקני עוד קצת עזרים כמו גומיית התנגדות, שטיח וכדומה ואפילו צאי להתאמן באיזה פארק/חורשה ליד הבית

אני יודעת על עצמי שאני לא מצליחה להתאמן בבית כמו שאני מתאמנת בחד"כש...
בגלל ששם אני "מוגבלת" בזמן, אני הרבה יותר ממוקדת וממושמעת חח
אבל אם את מרגישה שאת יכולה להתאמן בבית כמו שצריך ובצורה שתאתגר אותך, אז לכי על זה 😃

בתור מישהו שהתאמן בבית/בחוץ במשך 9 שנים אני יכול לומר שבאימונים ביתיים יותר קשה להתמיד (בחצי שנה-שנה הראשונות) וההתקדמות היא איטית יותר, ולפלג הגוף התחתון בכלל בהרבה יותר קשה ליצור progressive overload.
עדיף מכלום אבל אם היו שואלים אותי מה עדיף למטרות אסתטיקה ומקסימום תוצאות בכמה שפחות זמן אז אין פה תחרות. אני גר כ-5 ק"מ
מהמכון ונוסע בתחבורה ציבורית אבל מבחינתי זה שווה את ההשקעה.

כה אמר סטן אפרדינג: "The best program is the one you will follow".
אם את לא מתמידה שום ציוד ושום תכנית לא יעזרו לך. עדיף לעשות משהו פחות אופטימלי שתוכלי להתמיד בו.

אוקיי סיפור קצת ארוך.
ירדתי במשקל בצורה גרועה,איבדתי המון מסת שריר והפכתי לסקיני פט,נרשמתי לחדר כושר - ובכנות מוחלטת לא עשיתי יותר מידי וראיתי תוצאות די טובות בניגוד לכך שלא עשיתי אימונים/תרגילים רציניים. כנראה כי אני מתאמנת מתחילה או משהו. עכשיו נעצרתי....ואני לא מרגישה מתקדמת או את היכולת להתמיד במכון. גם כי אין לי מכון קרוב לבית,אז הנסיעה מטריחה ממני קצת מעבר. חשבתי לעשות אימונים ביתיים. לבנות לעצמי משהו שכן אוכל להתמיד בו לאורך זמן....יש לי בבית משקולות של 4 קילו ואקנה גם גומיית התנגדות. השאלה האם זה בזבוז זמן? האם אוכל להגיע לתוצאות די טובות באימונים כאלו? שדי ברור לי שאוכל להתמיד. לא מחפשת גוף של במה....רוצה להיראות טוב ומחוטבת...מאמינה שמשחקים של מסה וחיטוב יסדרו את המראה הנוזלי שנוצר לי עקב הירידה במסת שריר.....
טיפים,עזרה,המלצה - דיסהמלצה? תודה לכל העונים. מעריכה!🤭

אימונים בבית לא יעלו אותך כל כך במסת שריר.
אבל אם את ממש רוצה להתאמן בבית ובצורה אופטימלית, תקני מוט מתח ותקני מקבילים.
לפחות בשנה הראשונה את תראי תוצאות מעולות ושיפור משמעותי בפלג הגוף העליון.
למרבה הצער אי אפשר כל כך לעבוד על פלג גוף תחתון בלי חדר כושר, אבל אני משוכנע שאת תסתדרי איכשהו.
(יש לך פארק כושר כזה עם מתקנים וכאלה ליד הבית? יש שם בדר"כ גם מתח ומקבילים כך שאולי לא תצטרכי לקנות.)

אפשר להתאמן בבית בצורה מעולה ולא פחות טובה מחדר כושר אם יש את הציוד המתאים ואת המקום להתאמן בו.
אם יש לך מקום למוט, ספסל, מוט מתח, ומשקולות מתכוונות לידיים וכמובן פלטות אז יש לך חדר כושר ביתי.

התקדמות עם פחות ציוד תהייה כנראה איטית יותר אבל עדיין - אם תתמידי עם זה ותנסי להתקדם באימונים (יותר חזרות, יותר התנגדות, רמת קושי בתרגילים עצמם וכ'ו) את תראי תוצאות.

עד רמה מסויימת ישרת את המטרות שלך עם תכנון אימון איכותי.

מתישהו כבר מאמין שתצטרכי ללכת לחד"כ כדי לקבל את המעבר, להתקדם במשקלים, אפילו לשמוע / לראות / ללמוד
מאנשים שמתאמנים כבר די זמן וברי דעת בנושא זה תמיד טוב.

שורה תחתונה אפשרי, לא אידיאלי.

אפשר להתאמן בבית בצורה מעולה ולא פחות טובה מחדר כושר אם יש את הציוד המתאים ואת המקום להתאמן בו.
אם יש לך מקום למוט, ספסל, מוט מתח, ומשקולות מתכוונות לידיים וכמובן פלטות אז יש לך חדר כושר ביתי.

התקדמות עם פחות ציוד תהייה כנראה איטית יותר אבל עדיין - אם תתמידי עם זה ותנסי להתקדם באימונים (יותר חזרות, יותר התנגדות, רמת קושי בתרגילים עצמם וכ'ו) את תראי תוצאות.

פשוט תגיד: "אפשר להתאמן בבית, אם יש לך חדר כושר בבית."
חחחח... 😅

בתור מישהו שהתאמן בבית/בחוץ במשך 9 שנים אני יכול לומר שבאימונים ביתיים יותר קשה להתמיד (בחצי שנה-שנה הראשונות) וההתקדמות היא איטית יותר, ולפלג הגוף התחתון בכלל בהרבה יותר קשה ליצור progressive overload.
עדיף מכלום אבל אם היו שואלים אותי מה עדיף למטרות אסתטיקה ומקסימום תוצאות בכמה שפחות זמן אז אין פה תחרות. אני גר כ-5 ק"מ
מהמכון ונוסע בתחבורה ציבורית אבל מבחינתי זה שווה את ההשקעה.
מסכים עם כל מילה.
קשה יותר בבית לבד, תנסי להתאמן בבית, אבל אני מאמין שמאוד מהר תחזרי למכון.
אין שום בעיה להתאמן בבית במיוחד אם תשני מטרות.
אם הדגש שלך יהיה לסיבולת שריר, או שתלמדי מה מסתתר מאחורי הפילוסופיה של גומיות או TRX תוכלי גם להתאמן לתנועתיות גדולה יותר או מסה מסויימת.
אבל בסופו של דבר זה איך תצליחי להתמיד ולהנות יותר מהאימון, ולרוב האנשים זה רק במכון.

למרבה הצער אי אפשר כל כך לעבוד על פלג גוף תחתון בלי חדר כושר, אבל אני משוכנע שאת תסתדרי איכשהו.
אפשר, אבל כדי להשיג את האפקט של הסקוואט צריך לעשות 2-3 תרגילים כמו קוזאק סקוואט/פיסטול סקוואט והרמת אגן על רגל אחת בשכיבה.
קפיצות סקוואט... הקושי הוא בלתכנן פרוגרסיב אוברלואוד בצורה מאוזנת, וכמובן שאם צריכים להתקדם ב-3 תרגילים כדי להשיג פחות או יותר את
מה שמשיגים עם שיפור בסקוואט עם מוט, ההתקדמות היא איטית בהרבה. מי שרוצה ויש לו/לה ראש לזה יכול/ה להשיג תוצאות טובות (ביותר זמן),
אבל מעטים האנשים שיש להם את הידע והמשמעת. לדעתי זה מצריך ניסיון של שנים כדי לדעת איך לתמרן בנפח ועצימות בין 3-4 תרגילים כדי לשמור
על התקדמות לאורך זמן, מתחיל לכאוב לי הראש מלדמיין את זה.

אפשרי מאוד, הכל תלוי במטרה שלך. רוב החיים התאמנתי בבית/ או במתקנים מתחת לבית עם ציוד מינימלי. שני הכלים הכי חשובים לדעתי מהבחינה הזו הם מתח וטבעות. שדרוג קטן ויעיל זה גומיות התנגדות. מעבר לזה את יכולה לקנות משקולות מתברגות וצלחות. מבחינת פלג גוף עליון באמת שלא צריך הרבה משקל: מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, עמידת ידיים וחתירה בטבעות מסדרים אותך מבחינת פלג עליון. מבחינת פלג גוף תחתון, אפשר לעבוד על תרגילים אונילטרלים בלי להעמיס הרבה משקל- סקווט רגל אחת, דדליפט רגל אחת, היפ טרסט רגל אחת, ווריאיציות מתקדמות כמו כפיפה נורדית. הכל תלוי במטרות ובגישה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית