הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה אפשרי להעלות את הניטרלי?

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
כי אולי אני סתם חולמת על משהו שהוא בכלל לא מציאותי.
דיברתי עם כמה בנות שזה קרה להן, שהיו תקועות במשקל מאכילת1,000 קלוריות ליום, ואף פחות, והיום הן אוכלות מעל 2,000 באופן יומיומי, כניטרלי, ולא עולות במשקל.
אני יכולה אפילו לתייג אותן אם זה יעזור במשהו... אחת מהן היכ כמובן @ליאמוש המהממת.
בכל אופן, אני מרגישה כאילו העניין הזה פסח עליי.
הקצב שבו אני עולה במשקל כרגע מורה שאני בעודף קלורי של כ 350 קל' ליום. (אוכלת בערך 1600-1700 קל'.) ואני אפילו לא מחשיבה את האירובי שאני עושה, ששורף עוד קלוריות....
מה שאומר שהניטרלי שלי עומד על 1350 בערך.
שזה עלוב.
ועצוב.
ולא בא לי.

לפרוטוקול,
אני לא בנאדם שמן, ואף פעם לא הייתי שמנה, ואנחנו לא אנשים שמנים במשפחה.

• פותח/ת השרשור
שלושה שבועות...
עכשיו יש לי משקל צמוד אז אני אוכל לעקוב באופן יומיומי. אבל בגדול מגמת העלייה מצביעה על הקצב הממוצע הזה.

• פותח/ת השרשור
הנייטרלי בהחלט יכול לעלות, אבל זה לוקח זמן, יכול לקחת חודשים, תלוי באיזה קיצון היית ולכמה זמן, אבל זה דורש סבלנות

🤯

אכלתי בערך 1000-1,200 במשך כמה שנים טובות...
ויש לי סבלנות.
כאילו, אני על קוצים, אבל מתמידה ב1,600 למרות הכל. כבר השלמתי עם העלייה של הנוזלים, וממש משקיעה באימונים בתקווה שהעלייה במשקל תהיה עם מינימום שומן.
ועדיין זה מבאס שאני עולה במשקל מ1,600, כי זה ממש לא אמור להיות תפריט של מסה 🤦‍♂️

אמלה מצאתי את התפריט שאכלתי במשך 3 חודשים!

9 בבוקר - 30 גרם ברנפקלס(70 קלוריות)/20 גרם שקדים עם נס קפה בלי סוכר עם מעט חלב

12 בצהריים - 3 כפות קינואה עם 100 גרם חזה עוף עם 50 גרם שעועית ירוקה + מלפפון עגבניה וחצי גמבה

ארוחת ביניים ב3 - תפוח ירוק

ארוחת ערב ב18:00 - קופסאת טונה במים/100 גרם קוטג׳

מלפפון עגבניה חצי גמבה

אולי זה גם מתקשר לזמן שבו הייתי קיצונית. משהו כמו חצי שנה שאכלתי סביב ה1000 קלוריות עד שהחלטתי לעלות בהדרגה.... אם כי אני די בטוחה שיש הרבה פחות מ1000 קלוריות בתפריט מסתבר....
אמלה מצאתי את התפריט שאכלתי במשך 3 חודשים!

9 בבוקר - 30 גרם ברנפקלס(70 קלוריות)/20 גרם שקדים עם נס קפה בלי סוכר עם מעט חלב

12 בצהריים - 3 כפות קינואה עם 100 גרם חזה עוף עם 50 גרם שעועית ירוקה + מלפפון עגבניה וחצי גמבה

ארוחת ביניים ב3 - תפוח ירוק

ארוחת ערב ב18:00 - קופסאת טונה במים/100 גרם קוטג׳

מלפפון עגבניה חצי גמבה

אולי זה גם מתקשר לזמן שבו הייתי קיצונית. משהו כמו חצי שנה שאכלתי סביב ה1000 קלוריות עד שהחלטתי לעלות בהדרגה.... אם כי אני די בטוחה שיש הרבה פחות מ1000 קלוריות בתפריט מסתבר....

היו ימים שהייתי אוכלת רק שעועית ומוותרת על הקינואה. אוי זה כזה עצוב

המאזן הנייטרלי מורכב מכמה פרמטרים : גיל, גובה, משקל, אחוז שומן, מסת שריר, נוזלים.
לזה כמובן יש להוסיף פעילות יזומה - כמו אירובי ואימוני התנגדות, פעילות בלתי יזומה כמו : הליכה מהמהלך היום, פעילות בעבודה, וכו וכו כו
אבל הדוגמה שציינת לעיל לא נשמעת לי הגיונית.

• פותח/ת השרשור
המאזן הנייטרלי מורכב מכמה פרמטרים : גיל, גובה, משקל, אחוז שומן, מסת שריר, נוזלים.
לזה כמובן יש להוסיף פעילות יזומה - כמו אירובי ואימוני התנגדות, פעילות בלתי יזומה כמו : הליכה מהמהלך היום, פעילות בעבודה, וכו וכו כו
אבל הדוגמה שציינת לעיל לא נשמעת לי הגיונית.

אני עושה לא מעט אירובי ביומיום שלי...
רכיבה באופניים / הליכה לכל מקום ברגל...ווצא לי לעלות הרבה מדרגות.... ואני עושה 4 אימוני כח בשבוע בממוצע (AB( ופעם בשבוע שיעור זומבה ...

ומה הכוונה,איזו דוגמה?

דיברתי עם כמה בנות שזה קרה להן, שהיו תקועות במשקל מאכילת1,000 קלוריות ליום, ואף פחות, והיום הן אוכלות מעל 2,000 באופן יומיומי, כניטרלי, ולא עולות במשקל.
אני עושה לא מעט אירובי ביומיום שלי...
רכיבה באופניים / הליכה לכל מקום ברגל...ווצא לי לעלות הרבה מדרגות.... ואני עושה 4 אימוני כח בשבוע בממוצע (AB( ופעם בשבוע שיעור זומבה ...

ומה הכוונה,איזו דוגמה?

אז הנייטרלי שלך כנראה מאוד גבוה, יש לך פעילות גופנית גבוהה מלבד האימונים בחדר כושר

אז הנייטרלי שלך כנראה מאוד גבוה, יש לך פעילות גופנית גבוהה מלבד האימונים בחדר כושר

אני גם ממש מתפלא.....אז זה נטו חריגה מהתזונה שלה. לא? למרות שגם מה שהיא אומרת לא הגיוני....

אולי בעיה רפואית?
הייתי על 0-200, הייתי עולה במשקל מפחות מ800. היום הניטרלי שלי באיזור האלפיים. לוקח זמן, צריך המון סבלנות ורצון. תשמחי שלפחות יותר קל לך לעשות מסה 😉

אז אני לא מוזרה אם אני צורכת 2200 ולא עולה במשקל??? (לא פעילה כמעט בכלל)

• פותח/ת השרשור
הייתי על 0-200, הייתי עולה במשקל מפחות מ800. היום הניטרלי שלי באיזור האלפיים. לוקח זמן, צריך המון סבלנות ורצון. תשמחי שלפחות יותר קל לך לעשות מסה 😉

חח את אחת מהבנות שרציתי לתייג פה!
הפחד הוא שכבר אין לי כלכך לאן לעלות. אני שוקלת כבר 54, וממשיכה לעלות מ1,600.
מה יקרה עד שאגיע ל2000?? אני אשקול כבר 60!!

אני ממש פעילה!
ועדיין עולה מ1,600.
זה האבסורד.

לדעתי את לא מוזרה חחחחחח
חח את אחת מהבנות שרציתי לתייג פה!
הפחד הוא שכבר אין לי כלכך לאן לעלות. אני שוקלת כבר 54, וממשיכה לעלות מ1,600.
מה יקרה עד שאגיע ל2000?? אני אשקול כבר 60!!

ומה הבעיה? הלוואי עלי לשקול 60

.
אני גם ממש מתפלא.....אז זה נטו חריגה מהתזונה שלה. לא? למרות שגם מה שהיא אומרת לא הגיוני....

אולי בעיה רפואית?

חח עריכה, הייתי בטוח שאני מצטט את אני=

לא את לא מוזרה, את עובדת בעבודה פיזית ופעילה מאוד במהלך היום, אני מניח שגם יש לך הליכות ברגל וכו, ואת צעירה מאוד
אז הגיוני

ולא! אין לך בעיה רפואית

אני חושב שהבעיה העיקרית שלך שאת אובססיבית לזה מידי ומתעסקת רק בזה, אני מבין שאת ממש רוצה לעלות אותו, וזה מבאס לאכול קצת, אבל זה לא משהו שבשליטתך אלא אם תוסיפי עוד אירובי אבל זה לא המטרה שלך וזה מכניס אותך לסטרס שגם יש מצב שגורם לך לעלייה, את פשוט צריכה לא לשים על זה זין וזה יסתדר, ככה רוב הדברים בעולם פועלים, את לא יכולה להתרכז כל כך בזה, זה לא הדבר הכי חשוב בעולם וכנראה גם שבקושי יש לזה חשיבות עם כמה שנראה לך שזה ישנה עולמות.

למה לא? בגלל המספר? את אפילו לא יודעת איך תראי במשקל הזה. פעם פחדתי פחד מוות לשקול מעל 50, היום אני 54 ובמסה. צריך לתת צאנס ולשחרר את המחשבות החולות מהראש, רק ככה אפשר להתקדם פיזית ומנטלית

• פותח/ת השרשור
למה לא? בגלל המספר? את אפילו לא יודעת איך תראי במשקל הזה. פעם פחדתי פחד מוות לשקול מעל 50, היום אני 54 ובמסה. צריך לתת צאנס ולשחרר את המחשבות החולות מהראש, רק ככה אפשר להתקדם פיזית ומנטלית

שקלתי בשיא שלי 59, אחרי שעליתי כמעט 20 קילו.
לא רוצה לחזור לשם.

וזה לא כי אכלתי ללא הכרה.
האמת שאכלתי לפי תפריט מסודר של 1,600 קל'
ועליתי קילו בחודש במשך חצי שנה. 🤦‍♂️

נערך לאחרונה:
אני עדיין בעד הרעיון של מייק. לאכול רק מדברים סגורים במשך שבועיים 1600 קלוריות ולראות מה הולך. להקריב 2 סופשים ולוותר על האוכל של אמא שלך גם אם את ממש יודעת להעריך את הקלוריות. כנל לגבי האוכל של הקשישה שאת מתגוררת אצלה....לעשות ממוצע שבועי טוב ולראות מה העיניינים

שקלתי בשיא שלי 59, אחרי שעליתי כמעט 20 קילו.
לא רוצה לחזור לשם.

וזה לא כי אכלתי ללא הכרה.
האמת שאכלתי לפי תפריט מסודר של 1,600 קל'
ועליתי קילו בחודש במשך חצי שנה. 🤦‍♂️

בדיוק מייק פירסם על זה פוסט באינסטגרם. אולי זה לא נראה מתקשר למצב שלך, אבל ייתכן שאת גם לא סופרת נכון וגם לא פעילה כמו שאת חושבת.

אולי את פעילה יותר בהשוואה לתקופה שהיית על פחות מ-1,000 קל', אבל זה עדיין פחות ממה שאת צריכה להיות פעילה באופן טבעי.

גם תביני שאירובי יזום, עם כל כמה שזה עוזר לבריאות הלב והגוף ולסיבולת לב-ריאה, אחת מהתופעות לוואי של אירובי מוגזם זה ירידה בכמות הפעילות הגופנית הלא יזומה. מה שמוביל לירידה דרסטית בכמות הקלוריות שאת צריכה לאכול בשביל להישאר באותו משקל.

עצה שלי, לשבוע-שבועיים הקרובים תפסיקי עם הפעילות היזומה (הליכות, ריצות, זומבה וכו'...) ותראי כיצד המשקל משתנה.

אני בטוח במיליון אחוז שזה מפחיד אותך פחד מוות, אבל זאת הדרך היחידה להבין מה הבעיה שלך (את הרי שוקלת כל דבר ומדייקת על הקלוריה).

עכשיו בנימה יותר ישירה, את חייבת לצאת מהמוד הזה של פחד מהשמנה, אוקיי? גם אני עברתי תקופה לא קלה בחיים שלי, ואני יודע שזה כלום מה שאת עברת ולעומת מה שאת עוברת עכשיו.
אבל אם יש עוד משהו שאני יודע, זה שאת חייבת להשתחרר מזה, לחיות בלי.
לחיות בלי לפחד על ה-50 גרם שעלית בשבוע האחרון, בלי לבקר את עצמך בקיצוניות. בלי לרצות שהכל יקרה כמו שתיכננת ואם זה לא קורה אז חרב העולם.

תעשי מסה קטנה, מה יקרה?
תמיד אפשר לחטב בסוף. תמיד.

ואם תגיעי ל-60? או חלילה ל-65?
אז נניח והכל יהיה שומן. תהיה תקופה קצרה שבה את תסתובבי בחורף בלי צורך במעיל.
שיהיה לך חמים ונעים ולא קר כל הזמן.
אז תעשי חיטוב. את לא תצטרכי להישאר ככה לנצח.

רוצה באמת להיפטר מהפרעת האכילה? תתעלמי ממנה. אל תיקחי אותה ברצינות.
היא אומרת לך שתשמיני, אני אומר לך שלא.
אני באמת מבין אותך, ואני לא מדבר ממקום של שיפוטיות, אלא ממקום של הזדהות.
אולי זה ייקח קצת זמן, אבל בסוף את תביני מה אני ניסיתי להגיד לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית