הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה אפשרי להעלות את הניטרלי?

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
כי אולי אני סתם חולמת על משהו שהוא בכלל לא מציאותי.
דיברתי עם כמה בנות שזה קרה להן, שהיו תקועות במשקל מאכילת1,000 קלוריות ליום, ואף פחות, והיום הן אוכלות מעל 2,000 באופן יומיומי, כניטרלי, ולא עולות במשקל.
אני יכולה אפילו לתייג אותן אם זה יעזור במשהו... אחת מהן היכ כמובן @ליאמוש המהממת.
בכל אופן, אני מרגישה כאילו העניין הזה פסח עליי.
הקצב שבו אני עולה במשקל כרגע מורה שאני בעודף קלורי של כ 350 קל' ליום. (אוכלת בערך 1600-1700 קל'.) ואני אפילו לא מחשיבה את האירובי שאני עושה, ששורף עוד קלוריות....
מה שאומר שהניטרלי שלי עומד על 1350 בערך.
שזה עלוב.
ועצוב.
ולא בא לי.

לפרוטוקול,
אני לא בנאדם שמן, ואף פעם לא הייתי שמנה, ואנחנו לא אנשים שמנים במשפחה.

• פותח/ת השרשור
בדיוק מייק פירסם על זה פוסט באינסטגרם. אולי זה לא נראה מתקשר למצב שלך, אבל ייתכן שאת גם לא סופרת נכון וגם לא פעילה כמו שאת חושבת.

אולי את פעילה יותר בהשוואה לתקופה שהיית על פחות מ-1,000 קל', אבל זה עדיין פחות ממה שאת צריכה להיות פעילה באופן טבעי.

גם תביני שאירובי יזום, עם כל כמה שזה עוזר לבריאות הלב והגוף ולסיבולת לב-ריאה, אחת מהתופעות לוואי של אירובי מוגזם זה ירידה בכמות הפעילות הגופנית הלא יזומה. מה שמוביל לירידה דרסטית בכמות הקלוריות שאת צריכה לאכול בשביל להישאר באותו משקל.

עצה שלי, לשבוע-שבועיים הקרובים תפסיקי עם הפעילות היזומה (הליכות, ריצות, זומבה וכו'...) ותראי כיצד המשקל משתנה.

אני בטוח במיליון אחוז שזה מפחיד אותך פחד מוות, אבל זאת הדרך היחידה להבין מה הבעיה שלך (את הרי שוקלת כל דבר ומדייקת על הקלוריה).

עכשיו בנימה יותר ישירה, את חייבת לצאת מהמוד הזה של פחד מהשמנה, אוקיי? גם אני עברתי תקופה לא קלה בחיים שלי, ואני יודע שזה כלום מה שאת עברת ולעומת מה שאת עוברת עכשיו.
אבל אם יש עוד משהו שאני יודע, זה שאת חייבת להשתחרר מזה, לחיות בלי.
לחיות בלי לפחד על ה-50 גרם שעלית בשבוע האחרון, בלי לבקר את עצמך בקיצוניות. בלי לרצות שהכל יקרה כמו שתיכננת ואם זה לא קורה אז חרב העולם.

תעשי מסה קטנה, מה יקרה?
תמיד אפשר לחטב בסוף. תמיד.

ואם תגיעי ל-60? או חלילה ל-65?
אז נניח והכל יהיה שומן. תהיה תקופה קצרה שבה את תסתובבי בחורף בלי צורך במעיל.
שיהיה לך חמים ונעים ולא קר כל הזמן.
אז תעשי חיטוב. את לא תצטרכי להישאר ככה לנצח.

רוצה באמת להיפטר מהפרעת האכילה? תתעלמי ממנה. אל תיקחי אותה ברצינות.
היא אומרת לך שתשמיני, אני אומר לך שלא.
אני באמת מבין אותך, ואני לא מדבר ממקום של שיפוטיות, אלא ממקום של הזדהות.
אולי זה ייקח קצת זמן, אבל בסוף את תביני מה אני ניסיתי להגיד לך.

.__________. ⁦❤️⁩

תודה לאל, כבר שנים שאני לא בקור תמידי. מאז שחזרתי למשקל תקין התייצב לי גם המוח בעניין הפחד ההיסטרי מאוכל.
אני גם לא חושבת שאני שמנה. אני מאמינה שאני נראית טוב, ואנשים גם מחמיאים לי די הרבה. ואני לא מכחישה, אני אומרת "תודה", כי אני לא חושבת שהם משקרים.
אבל הרבה פעמים אני מבינה ביני ובין עצמי שאם אני כלכך מרגישה יפה וסבבה, אז למה אני כלכך רוצה כן לעלות בקלוריות? אולי הייתי לכאורה צריכה להמשיך לאכול את ה1,000 קל' שלי ולהמשיך לשקול 52 לנצח נצחים?
אני כן רוצה לעשות את השינוי, אבל צריכה להתגבר על ה... שינוי.... שהשינוי שאני עושה מביא איתו 🤦‍♂️
דאמ.

ואני בנאדם פעיל... ולא תמיד מתוך מחשבה של "וואי אני חייבת לעשות אירובי כי אכלתי גרגר אפונה" חחח אני פשוט מתנדבת לעזור לאנשים בכלמני משימות יומיומיות שדורשות ממני לזוז... חח

אני עדיין בעד הרעיון של מייק. לאכול רק מדברים סגורים במשך שבועיים 1600 קלוריות ולראות מה הולך. להקריב 2 סופשים ולוותר על האוכל של אמא שלך גם אם את ממש יודעת להעריך את הקלוריות. כנל לגבי האוכל של הקשישה שאת מתגוררת אצלה....לעשות ממוצע שבועי טוב ולראות מה העיניינים

וואלה אני שוקלת ברצינות לנסות את זה .
שבוע הבא בע"ה.
בכלל לא, קל וחומר בהתחשב בגילך הצעיר

ומה ההיגיון אצלי, שאני עולה מ1,600? :>

בכלל לא, קל וחומר בהתחשב בגילך הצעיר
היי אני לא תינוקת! אני בת 21:lol:

סתם. אני פשוט לא ממש פעילה כדי להצדיק את זה...זה נשמע לי די מטורף...אולי כי במוח שלי ניטרלי של אישה אמור להיות גג 1700

ומה ההיגיון אצלי, שאני עולה מ1,600? :>

במשך כמה זמן?
בואי ננסה הפוך, תסבירי לי למה זה לא הגיוני.
היי אני לא תינוקת! אני בת 21:lol:

סתם. אני פשוט לא ממש פעילה כדי להצדיק את זה...זה נשמע לי די מטורף...אולי כי במוח שלי ניטרלי של אישה אמור להיות גג 1700

חילוף חומרים מהיר שאת עדיין נהנית ממנו, וכנראה שגם גנטיקה טובה

• פותח/ת השרשור
במשך כמה זמן?

חודש.
ולא יודעת, אולי זה כן הגיוני...
הרבה זמן שהייתי אוכלת מעט, ועכשיו העליתי, אז כן, זה הגיוני...
ואז זה מגיע לקטנ שדפקתי לעצמי את הגוף, ^סימן שאלה^

במשך כמה זמן?

חילוף חומרים מהיר שאת עדיין נהנית ממנו, וכנראה שגם גנטיקה טובה
למה עדיין נהנית ממנו? זה יעצר מתישהו?

דרך אגב שאלה מעניינת...איך יודעים אם יש לי גנטיקה טובה?

חודש.
ולא יודעת, אולי זה כן הגיוני...
הרבה זמן שהייתי אוכלת מעט, ועכשיו העליתי, אז כן, זה הגיוני...
ואז זה מגיע לקטנ שדפקתי לעצמי את הגוף, ^סימן שאלה^

לדעתי את סתם קשה מדי עם עצמך.
אחרי כמה שנים שאת מחשבת כל גרם שנכנס לך לפה, את אמורה להכיר ממש טוב את הגוף שלך. אולי תנסי תקופה בלי לספור קלוריות?
לא שמעת את זה ממני, אגב
למה עדיין נהנית ממנו? זה יעצר מתישהו?

דרך אגב שאלה מעניינת...איך יודעים אם יש לי גנטיקה טובה?

זה לא נעצר, אבל כן יורד בהדרגה עם השנים.
גנטיקה טובה? תסתכלי על המשפחה שלך... לא צריך להיות גנטיקאי 😃

אחרי כמה שנים שאת מחשבת כל גרם שנכנס לך לפה, את אמורה להכיר ממש טוב את הגוף שלך. אולי תנסי תקופה בלי לספור קלוריות?
לא שמעת את זה ממני, אגב

האמת שאנחנו משפחה של ״שמנים״ עד איזה כיתה ח הייתי רזה אבל אולי כי הייתי פעילה רצח. האוכל אצלנו תמיד היה מלא מכל טוב. עתיר שמן. שפע מכל דבר ובעיקר נגיש. לא יודעת אם גנטיקה אבל אוהבים אוכל. בכלל אני......אבל די התאפסתי על העיניינים ולקחתי את עצמי בידיים....אז הלוואי וככה ישאר. בנתיים על 2200 והמשקל לא מראה עליה(מלבד קפיצה ראשונים שדי התאזנה)

• פותח/ת השרשור
גם אני קיוויתי שהעלייה אצלי היא מנוזלים... נו טוב עדיין יש תקווה שזה בדרך לאיזון...?

גם אני קיוויתי שהעלייה אצלי היא מנוזלים... נו טוב עדיין יש תקווה שזה בדרך לאיזון...?
כן כן כן כן כן. את נותנת פול גז ולא עוצרת. שמעת?
אחרת....מרוקאית עצבנית 4 ראית?

• פותח/ת השרשור
כן כן כן כן כן. את נותנת פול גז ולא עוצרת. שמעת?
אחרת....מרוקאית עצבנית 4 ראית?
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח 🤣🤣🤣
ליאמווושששש אני חולעליייייךךךךךך ⁦❤️⁩
לא שמעת את זה ממני, אגב

חח היו לי כמה נסיונות להפסיק לספור..... לא הלך משו. אני באמת מעדיפה לספור.
ואני מכירה את הגוף שלי בקטע של: "אה, אני מביאה לך 1,000-1,200 קל' ואתה לא יורד במשקל, אז כנראה שזה מספיק לך."

אצלי במשפחה כל הדודות שמנות.
אבל כולן היו רזות בעבר.
די בטוחה שהן השמינו כי לא שמרו על תזונה....
אבא שלי נגיד ממש לא שמן, ואמא שלי שמנמונת... מקווה שקיבלתי גנים טובים. מעולם לא הייתי שמנה... אבל אולי יש לי נטייה. צריכה להיזהר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית