הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שירות לאומי

משה, כל בן אדם ששאלתי (לא בראיון עבודה או משהו, אלא בתור חבר) אמר שכשהוא מקבל קורות חיים שירות צבאי (ומשמעותי בהתאם) מקנה יתרון.

רק אם המעסיק חי בסרט של צבא בעצמו
שירות צבאי נותן יתרון מסויים שהבנאדם הסתדר במסגרת ואם הוא עשה קורסים פיקודיים או שירת ביח' מסויימות

אבל מצד שאני הוא יעשה גם יותר מילואים

ממש לא נכון , חלק גדול מהחברה פה לא עובדים עדיין .
אותי שאלו , זה שאלה סטנדרטית בכל ראיון עבודה .
ושירות משמעותי תמיד יראה יותר טוב , תבינו שבסופו של דבר זה עוד גורם שמצביע על איזה
בן אדם אתה .

משה אתה טועה, יש מלא מקומות שבשירות לאומי תעשה הרבה יותר מג'ובניק ממוצע.

צבא זה הזדמנות טובה לקבל הכשרה שרק תעזור לך בעתיד, לא רואה למה לוותר על אפשרות כזו אם איך לך בעיות שמונעות את זה (מצב משפחתי/מפשי או סתם פרופיל רפואי נמוך).

אף אחד לא עודד השתמטות. אל תהפכו את זה שסבלנו בצבא לזה שאנחנו מעודדים השתמטות.

לך תטחן שמירות ומחסומים
נביא לך מדליה

צבא זה חרא, אבל עושים מה לעשות
עד שהצבא יהפוך למקצועי ואז נהיה חופשיים (לפחות ממילואים ודור העתיד גם מסדיר)

לא כל הצבא עושה מחסומים ושמירות.

---------- התגובה התווספה ב 18:25 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:24 ----------

ושירות משמעותי תמיד יראה יותר טוב , תבינו שבסופו של דבר זה עוד גורם שמצביע על איזה
בן אדם אתה .

פעם כן, היום לא.
היום כל כך הרבה אנשים לא מתגייסים ו\או משתחררים באמצע בגלל אינספור סיבות, לא הופך אותם לאנשים פחות טובים, אלא את ה"חובה המוסרת" לשרת בצבא לפחות רלוונטית בשבילם.

אין "חובה מוסרית " לשרת בצבא (האמת אין חובה מוסרית לאף מעשה ).

אני לא יודע כמה מעסיקים יפסלו בן אדם על כך שהוא לא שירת , אבל כן זה מאוד רלוונטי בקורות חיים , בייחוד של אנשים צעירים שאין להם הרבה ניסיון תעסוקתי .

אין "חובה מוסרית " לשרת בצבא (האמת אין חובה מוסרית לאף מעשה ).

אני לא יודע כמה מעסיקים יפסלו בן אדם על כך שהוא לא שירת , אבל כן זה מאוד רלוונטי בקורות חיים , בייחוד של אנשים צעירים שאין להם הרבה ניסיון תעסוקתי .
מה באיזה עבודות? שמירה? ברור שיעדיפו מישהו שהיה לוחם בגלל הרובאי
תעשה לי טובה , אפילו בעיר כמו כרמיאל שזאת עיר קטנה ויש מודעות לגיוס לצבא , יש המון בעלי עסקים שיעדיפו כאלה שלא עושים מילואים וראיתי את זה מלא פעמים במקום עבודה שעבדתי בו לפני הצבא[כולה חנות]

מה באיזה עבודות? שמירה? ברור שיעדיפו מישהו שהיה לוחם בגלל הרובאי
תעשה לי טובה , אפילו בעיר כמו כרמיאל שזאת עיר קטנה ויש מודעות לגיוס לצבא , יש המון בעלי עסקים שיעדיפו כאלה שלא עושים מילואים וראיתי את זה מלא פעמים במקום עבודה שעבדתי בו לפני הצבא[כולה חנות]

לא בכל עבודה , שאתה מגיע לראיון הראשון שלך , אין לך בכלל נסיון .
אין למעביד הפוטנציאלי הרבה דברים להעריך אותך .

בן אדם אתה
.

איך בדיוק ?
כי אתה יכול להיתגייס לקרבי מכמה וכמה סיבות, כנ"ל לגבי אי גיוס לקרבי שלזה יכולות להיות כמה וכמה סיבות.
בגלל שיש סיבות מגוונות אני לא רואה כאן שום דרך שבה תוכל ליקבוע קביעה חד משמעית על אותו X

בנאדם שעשה 3 שנים קרבי לרוב יותר חזק מנטלית.

באותה מידה אני יכול להגיד גם שכל בנאדם שעשה 3 שנים קרבי לרוב חלש מנטלית.
כל מיקרה לגופו

לא מבין עדיין את הקטע ששואלים את השאלות האלו בראיונות עבודה

איך בדיוק זה "באותה מידה" ?
וכתבתי לרוב. זה לא מתייחס לכאלה שיש להם בעיות ת"ש \ רפואיות.

בנאדם שרואה את חברה שלו פעם בשבועיים, בנאדם שטוחן מחסומים כמו כלב שמירה 8-12 שעות ביום, בנאדם שעובר מסלול 7 חודש במקום חודש, בנאדם שמשרת במוצב בחור במקום בבסיס עם מזגן וכו' וכו', הוא לדעתי מתפתח להיות יותר חזק.

באותה מידה אני יכול להגיד גם שכל בנאדם שעשה 3 שנים קרבי לרוב חלש מנטלית.
כל מיקרה לגופו

לא מבין עדיין את הקטע ששואלים את השאלות האלו בראיונות עבודה

כי אתה משתמט , אתה לא יודע איזה כוחות דרושים לסיים מסלול ובטח 3 שנים בצבא .

בנאדם שרואה את חברה שלו פעם בשבועיים, בנאדם שטוחן מחסומים כמו כלב שמירה 8-12 שעות ביום, בנאדם שעובר מסלול 7 חודש במקום חודש, בנאדם שמשרת במוצב בחור במקום בבסיס עם מזגן וכו' וכו', הוא לדעתי מתפתח להיות יותר חזק.

טוב זה כבר עיניין של דעות וקצת קשה לדבר על עובדות על השטח, אבל כן יש אנשים שיוצאים די חזקים מהצבא.
אגב הסיבה הראשונה שהבאת לא ממש 'כבדה', לא לראות חברה במשך שבועיים זה לא ביג דיל.

---------- התגובה התווספה ב 19:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:51 ----------

כי אתה משתמט , אתה לא יודע איזה כוחות דרושים לסיים מסלול ובטח 3 שנים בצבא .

זה לא משנה, זה עדיין לא סותר את העובדה שזה לא אומר שום דבר חד משמעי לגבי האישיות של אותו אדם שאנחנו מדברים עליו.
אגב, אני לא מזלזל בשום אדם שהיתגייס כן? ההפך

טוב זה כבר עיניין של דעות וקצת קשה לדבר על עובדות על השטח, אבל כן יש אנשים שיוצאים די חזקים מהצבא.
אגב הסיבה הראשונה שהבאת לא ממש 'כבדה', לא לראות חברה במשך שבועיים זה לא ביג דיל.

---------- התגובה התווספה ב 19:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:51 ----------

זה לא משנה, זה עדיין לא סותר את העובדה שזה לא אומר שום דבר חד משמעי לגבי האישיות של אותו אדם שאנחנו מדברים עליו.
אגב, אני לא מזלזל בשום אדם שהיתגייס כן? ההפך

ברור זה אומר שהוא חזק מאוד מנטלית , וצבר הרבה נסיון במצבי לחץ ומתח .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית