הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה !!! עזרו לי להיות לא נכה !

omerrob13

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
היי חברים.
אחרי שעשיתי שיפור בסקוואט- הגיע הזמן להשתפר בדד ליפט.
הדד ליפט שלי פשוט לא נראה טוב.
אני גבוה, 1.90 ורגליים מאוד ארוכות.
אשמח לעזרה בדד ליפט, ולחוות דעת לתרגיל ה overhead press.
אשמח לחידודים קונקרטים שאוכל לבצע כבר מחר.

רק מציין- שעושה SS, אז הלכתי על הטכניקה שמלמדים שם.

overhead press -

סט 2 overhead press -

דדליפט-

בקשר לדדליפט - קודם כל בוא תרגיע אחי תנשום, אתה לא תהיה נכה, בשביל לא לעשות נזקים אתה מתרגל עם מה שנראה כשלושים קילו קודם כל.

דבר שני, באמת נראה שאין הבנה בסיסית של התנועה ויש כמה וכמה כשלים. הסט-אפ לא טוב בכלל (עד לא קיים); גב לא נעול, ושלא נדבר על מרפקים שלא נעולים.

תעבור על זה

לגבי הפרס, ממליץ לראות את זה

אתה דוחף את האגן קדימה ואני משער שגם מכופף ברכיים ומיישר בשביל מומנטום, את הפרס לצריך לבצע עם רגליים ישרות וישבן מכווץ, להחזיק את הבטן ואת הגב ולתת לכתפיים והידיים לעשות את רוב העבודה.

• פותח/ת השרשור
לגבי הפרס, ממליץ לראות את זה

אתה דוחף את האגן קדימה ואני משער שגם מכופף ברכיים ומיישר בשביל מומנטום, את הפרס לצריך לבצע עם רגליים ישרות וישבן מכווץ, להחזיק את הבטן ואת הגב ולתת לכתפיים והידיים לעשות את רוב העבודה.

אני לא מכופף ברכיים- אני דוחף את האגן כי כך מארק ריפטו אמר- ב ss...
אני גם לא ממליץ על לדחוף את האגן קדימה כמו שריפטו מלמד, תמיד עדיף כמה שיותר strict.

למה לא?
מבחינת איך שמארק ריפטו מלמד- אני עושה בסדר?

אני לא מכופף ברכיים- אני דוחף את האגן כי כך מארק ריפטו אמר- ב ss...

למה לא?
מבחינת איך שמארק ריפטו מלמד- אני עושה בסדר?
מבחינת מארק ריפטו אתה עושה בסדר.
אם אתה רוצה לעשות עם התנועה הזו של האגן אז תעשה, זה עניין של העדפה אישית. אני מעדיף שלא כדי לתת לגוף העליון לעשות את העבודה.

קצת קשה לראות אבל זה לא נראה שהברכיים נשארות נעולות (אם כן אז אל תתייחס). אבל בכל מקרה, ממה שזכור לי מאיך שריפטו מלמד, התנועה עם האגן אמורה להיות קטנה, מהירה ובתזמון צמוד לתחילת הלחיצה, רק כדי שתוכל להרים את המוט מהמצב ההתחלתי עם מומנט מינימלי. בנוסף, התנועה
עם האגן אמורה לקחת את פלג הגוף העליון אחורה (כדי שהמוט יוכל לעלות), אצלך זה נראה שהתנועה העיקרית היא של הרגליים קדימה. זה נראה שאתה אוחז את המוט קרוב מדי לתחילת האצבעות, הוא אמור להיות יותר קרוב לשורש כף היד, שוב כדי להקטין את המומנט בין המוט למרפק ככה שהכוח יעבור ישירות למוט.

תראה את Alan Thrall מסביר ומדגים:

עכשיו שעברנו על זה, אני מציע שתשקול מחדש באיזו טכניקה אתה רוצה להשתמש, אם כמו רוב המתאמנים אתה בעיקר מעוניין בכתפיים חזקות וגדולות, אז אין צורך בתנועה עם האגן, פשוט תכווץ את הישבן ותזיז את הראש אחורה כשאתה מרים את המוט.

עכשיו לדדליפט, תראה, זה קצת קשה להעריך כי המצב ההתחלתי של המוט הוא מאוד נמוך, זה גורם לך להתקפל יותר ממצב רגיל
שבו אתה מרים מגובה של פלטות סטנדרטיות. אבל דבר אחד שבולט הוא שאתה מבצע את הירידה בכיפוף של הגב ולא של האגן, זאת הבעיה העיקרית.
הגב אמור להישאר בפשיטה לאורך כל התנועה, אתה כנראה מרפה את הגב התחתון ו/או את ההאמסטרינגס בירידה, הגב לא אמור להתכופף, הישבן
אמור ללכת אחורה וההאמסטרינגס אמורים להימתח תוך כדי שאתה יורד כמעט עד סוף הירידה.

אתה יכול לנסות דדליפט רומני כדי ללמוד לשמור על הכל מתוח. עכשיו תראה, דדליפט בדרך כלל מתבצע עם משקל יותר כבד, חלק מהכניסה לסט אפ טוב מסתמכת על הפעלה של הגב העליון והורדה של הבטן לכיוון הרצפה (פשיטה בגב) כנגד המשקל של המוט כשהוא על הרצפה (ונגד השוקיים שצמודות למוט), ברגע שהכל מכווץ מתחילים את המשיכה בזה שדוחפים עם הרגליים. אני לא יודע אם בעצמי הייתי מצליח לעשות דדליפט טוב כשהמוט כלכך נמוך.

אתה יכול לנסות להגביה את המוט עם כמה פלטות על הרצפה, וגם תוסיף קצת משקל כדי שתוכל להרגיש התנגדות מסוימת. תנסה שוב ותעקוב אחרי
ההנחיות לסט אפ:

מוט מעל אמצע כף הרגל (בערך 2.5 ס"מ מהשוקיים), לאחוז במוט, שוקיים למוט, בטן למטה וחזה החוצה, לדחוף עם הרגליים ולהרים. בירידה ישבן אחורה (ולמעלה אם צריך), זה כמו העליה רק הפוך.

• פותח/ת השרשור
קצת קשה לראות אבל זה לא נראה שהברכיים נשארות נעולות (אם כן אז אל תתייחס). אבל בכל מקרה, ממה שזכור לי מאיך שריפטו מלמד, התנועה עם האגן אמורה להיות קטנה, מהירה ובתזמון צמוד לתחילת הלחיצה, רק כדי שתוכל להרים את המוט מהמצב ההתחלתי עם מומנט מינימלי. בנוסף, התנועה
עם האגן אמורה לקחת את פלג הגוף העליון אחורה (כדי שהמוט יוכל לעלות), אצלך זה נראה שהתנועה העיקרית היא של הרגליים קדימה. זה נראה שאתה אוחז את המוט קרוב מדי לתחילת האצבעות, הוא אמור להיות יותר קרוב לשורש כף היד, שוב כדי להקטין את המומנט בין המוט למרפק ככה שהכוח יעבור ישירות למוט.

תראה את Alan Thrall מסביר ומדגים:

עכשיו שעברנו על זה, אני מציע שתשקול מחדש באיזו טכניקה אתה רוצה להשתמש, אם כמו רוב המתאמנים אתה בעיקר מעוניין בכתפיים חזקות וגדולות, אז אין צורך בתנועה עם האגן, פשוט תכווץ את הישבן ותזיז את הראש אחורה כשאתה מרים את המוט.

עכשיו לדדליפט, תראה, זה קצת קשה להעריך כי המצב ההתחלתי של המוט הוא מאוד נמוך, זה גורם לך להתקפל יותר ממצב רגיל
שבו אתה מרים מגובה של פלטות סטנדרטיות. אבל דבר אחד שבולט הוא שאתה מבצע את הירידה בכיפוף של הגב ולא של האגן, זאת הבעיה העיקרית.
הגב אמור להישאר בפשיטה לאורך כל התנועה, אתה כנראה מרפה את הגב התחתון ו/או את ההאמסטרינגס בירידה, הגב לא אמור להתכופף, הישבן
אמור ללכת אחורה וההאמסטרינגס אמורים להימתח תוך כדי שאתה יורד כמעט עד סוף הירידה.

אתה יכול לנסות דדליפט רומני כדי ללמוד לשמור על הכל מתוח. עכשיו תראה, דדליפט בדרך כלל מתבצע עם משקל יותר כבד, חלק מהכניסה לסט אפ טוב מסתמכת על הפעלה של הגב העליון והורדה של הבטן לכיוון הרצפה (פשיטה בגב) כנגד המשקל של המוט כשהוא על הרצפה (ונגד השוקיים שצמודות למוט), ברגע שהכל מכווץ מתחילים את המשיכה בזה שדוחפים עם הרגליים. אני לא יודע אם בעצמי הייתי מצליח לעשות דדליפט טוב כשהמוט כלכך נמוך.

אתה יכול לנסות להגביה את המוט עם כמה פלטות על הרצפה, וגם תוסיף קצת משקל כדי שתוכל להרגיש התנגדות מסוימת. תנסה שוב ותעקוב אחרי
ההנחיות לסט אפ:

מוט מעל אמצע כף הרגל (בערך 2.5 ס"מ מהשוקיים), לאחוז במוט, שוקיים למוט, בטן למטה וחזה החוצה, לדחוף עם הרגליים ולהרים. בירידה ישבן אחורה (ולמעלה אם צריך), זה כמו העליה רק הפוך.

אחי תודה על התגובה - מעריך את זה מאוד.
מה היתרונות בטכניקה של ריפטו?
אני אגיד לך את האמת- אני לא באמת יודע מה היתרונות בכל טכניקה, אני פשוט עושה ss ורציתי לעשות את זה לפי הספר.
מבחינתי- אני כבר חודש עובד על טכניקה, ונמאס- רוצה להתקדם.
אם לדעתך לעשות את הoverhead press לא כמו ריפטו זה בסדר בss אשמח לדעת.

ולגבי הדדליפט:
לא הבנתי את כל מה שאמרת- אעבור על זה שוב לפני האימון , אעלה משקל ואצלם זווית נכונה יותר לעוד ביקורת.
אשמח לדבר איתך בטלפון אחי לעוד כמה שאלות (;

לשאלה שלך על הפרס, זה בסדר. בגרסא הראשונה של SS לא דובר על התנועה עם האגן. הטכניקה החדשה אמורה לעזור להתקדם במשקלי העבודה בכך שמנסים לבטל את המומנט בין המוט לכתף בזה שנשענים אחורה עם האגן וגם משתמשים באנרגיה שנוצרת שם, לדעתי אין לזה יתרון משמעותי. אפשר להתקדם ולעבוד על טכניקה בו זמנית.

זה מ-DVD של SS מ-2010:

קצת קשה להבין את ההנחיות לדדליפט אלא אם אתה יודע על מה מדובר או שיש סרטון או תמונות.

אתה יכול לראות את ריפ מלמד את הדדליפט כאן ולהשוות להנחיות שכתבתי:

אלן ט'ראל מלמד באותה שיטה (ההנחיות מתחילות ב-3:10~)

• פותח/ת השרשור
לשאלה שלך על הפרס, זה בסדר. בגרסא הראשונה של SS לא דובר על התנועה עם האגן. הטכניקה החדשה אמורה לעזור להתקדם במשקלי העבודה בכך שמנסים לבטל את המומנט בין המוט לכתף בזה שנשענים אחורה עם האגן וגם משתמשים באנרגיה שנוצרת שם, לדעתי אין לזה יתרון משמעותי. אפשר להתקדם ולעבוד על טכניקה בו זמנית.

זה מ-DVD של SS מ-2010:

קצת קשה להבין את ההנחיות לדדליפט אלא אם אתה יודע על מה מדובר או שיש סרטון או תמונות.

אתה יכול לראות את ריפ מלמד את הדדליפט כאן ולהשוות להנחיות שכתבתי:

אלן ט'ראל מלמד באותה שיטה (ההנחיות מתחילות ב-3:10~)

היי אחי. העליתי עוד פוסט טכניקה, אשמח שתענה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית