הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פאמפ= אימון איכותי?

• פותח/ת השרשור Arilos
  • פורסם בתאריך

Arilos

משתמש מתחיל
69
1
נק' מוניטין:
1
69
1
שלום
יש אימונים שאני יוצא מחדר הכושר עם פאמפ מטורף והרגשה נפלאה ויש אימונים שאני יוצא דיי סמרטוט ועם פאמפ מינימלי,
האם פאמפ איכותי הוא מדד לאיכות האימון ומעיד על גדילה במסת השריר בימים שאחריו? תודה לעונים ושבוע טוב!

קודם כל, באופן כללי: להסתכל על אימון בודד, ולהגיד שהוא: "טוב", או "רע" - זה לא כל-כך משהו שאפשר לעשות.

(אלא - אם למשל, זה היה אימון שבו המאמן שיפר לך את הטכניקה בתרגיל, או אימון שבו נפצעת, או התחכמות דומה אחרת).

ההסתכלות על הצורה שבה אתה מתאמן צריכה להיות לטווח הארוך: אם אתה מתקדם לאורך זמן לעבר המטרות שלך, ובקצב סביר, וללא פציעות או שחיקה - אז אנחנו בסדר.
אם לא - אז נצטרך לחשוב מה צריך לעשות באימונים (או אולי בגורמים שקורים מחוץ לאימון: כמו תזונה, שינה, סטרס בחיים, או פעילויות גופניות אחרות) ולנסות לעשות את השינויים הנחוצים...

אבל להסתכל על אימון יחיד, ולהגיד שהוא היה טוב בפני עצמו? - זו בעיה.

אתה יכול אולי להסתכל על אימון בודד בקונטקסט של כל התכנית שלך, ולשאול את עצמך אם הוא היה במקום, או שיש בו דברים שמפריעים לך ב-"תמונה הגדולה".

-----

-ולגבי פאמפ (כי על זה, ספציפית, שאלת): זה לא אומר כלום.

כמו שאמרו מעלי, זה לא אומר כלום.

באופן כללי המתאמן הממוצע רודף אחרי פאמפ כמדד ליעילות האימון ומפספס את העקרונות היותר חשובים.

אני לא מסכים עם זה שזה "לא אומר כלום".
הסרטון הזה מסביר את הדברים מעולה:

metabolic stress זה ה"פאמפ" שאתה מדבר עליו.

אני לא מסכים עם זה שזה "לא אומר כלום".
הסרטון הזה מסביר את הדברים מעולה:

metabolic stress זה ה"פאמפ" שאתה מדבר עליו.

הוא לא בידיוק מקור אמין למידע מדעי.
פאמפ כנראה באמת מעיד על סטרס מטבולי, אבל סטרס מטבולי הוא רק חלק מהמרכיבים להיפרטרופיה, ואפילו לא החלק הכי גדול, החלק הכי גדול הוא סטרס מכני

הוא לא בידיוק מקור אמין למידע מדעי.
פאמפ כנראה באמת מעיד על סטרס מטבולי, אבל סטרס מטבולי הוא רק חלק מהמרכיבים להיפרטרופיה, ואפילו לא החלק הכי גדול, החלק הכי גדול הוא סטרס מכני
לגבי האם ג'ף הוא מקור אמין או לא - אני חושב שהוא אמין.. אבל לא הנושא.
לגבי השאר-
אני מסכים. לא אמרתי שזה הדבר הכי חשוב, רק אמרתי שזה לא נכון שזה "לא אומר כלום".

לגבי האם ג'ף הוא מקור אמין או לא - אני חושב שהוא אמין.. אבל לא הנושא.
בהקשר המדעי הוא לא משהו, הוא אומר המון דברים ללא שום סימוכין, במיוחד בכל מה שקשור למניעת פציעות

אני מסכים. לא אמרתי שזה הדבר הכי חשוב, רק אמרתי שזה לא נכון שזה "לא אומר כלום".
נכון שזה לא כלום, אבל אני פשוט אומר שזה לא המדד שאתה צריך להסתכל עליו ולחפש אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית