הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר ראשון Let's talk about it

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
מה דעתכם בנושא?
חובה\לא חובה?
יש תחושה שהיום באווירה עושים תואר על "אוטומט" לא משנה במה, בטענה שזה הכרטיס כניסה לחיים.

אשמח לשמוע דעות בנושא של אנשים עם תואר\ללא תואר\ באמצע לימודי תואר.

** השאלה נשאלת בהנחה שהתואר הוא לא החלום הרטוב של אותו אדם (נגיד, אם אדם חולם להיות פסיכולוג- אז ברור שהוא חייב תואר כדי להיות פסיכולוג - אבל לא על זה אני שואל)

לדעתי אתה צריך להתחיל מזה שתשאל את עצמך מה אתה רוצה לעשות בחיים, או לפחות תחומים שאתה אוהב / מתחבר וכו'.

יש את המסלול ה"מקובל" של לימודי הייטק (מדמ"ח או הנדסת מחשבים) ואז עבודה בתחום ההייטק. זה ברור שזה לא מתאים לכל אחד, אבל יש המון אנשים בתחום הזה שזה לא מתאים להם, והם בכל זאת שם כנראה בשביל הכסף. הרבה מהם בסוף פורשים בשלב כזה או אחר.

אם תואר זה "חובה"? ממש לא. יש כלכך הרבה תחומים שאתה יכול להתברג בהם וללמוד ולהתקדם מהעבודה עצמה, ושלא נדבר על פתיחת עסק עצמאי בשלב מסויים, ובשביל זה ממש לא צריך תואר.
עם זאת, תואר יכול לסייע לך להתקבל למשרות מסויימות, בעיקר בחברות גדולות, מהסיבה שלפעמים יש קריטריונים שבין היתר מחייבים תואר כדי להכנס לתפקיד מסויים. אבל זה לא בכל תחום ובטח לא בכל חברה.

לדעתי באופן כללי - עדיף להימנע. סיימתי תואר ראשון, בממוצע לא רע בהנדסת תעו״נ וזה רק גרם לי לשנוא את הקונספט של ״אקדמיה״.

מנגד, קורסים מקצועיים זה בדיוק ״התשובה״ לזה. הרי ברור שצריך להתמקצע ולהשכיל, הבעיה באקדמיה שדוחפים לך ככ הרבה דברים לא נחוצים וסתם מקצועות למלא את התואר שזה בזבוז זמן מבחינת ידע.

צריך לחשוב על כיוון כללי בחיים ואז לבדוק האם צריך תואר בשביל זה. כיום חברות כמו גוגל ופייסבוק כבר לא דורשות תואר בשביל להתחיל לעבוד אצלהן. לאט לאט בתקווה שזה יחלחל בשאר החברות.

מעבר לכך, לא כולם נולדו לעבוד במשרד. יש הרבה עבודה שניתן להתפרנס מהם יפה שלא דורשות תואר ראשון (אקדמיה).

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה צריך להתחיל מזה שתשאל את עצמך מה אתה רוצה לעשות בחיים, או לפחות תחומים שאתה אוהב / מתחבר וכו'.

יש את המסלול ה"מקובל" של לימודי הייטק (מדמ"ח או הנדסת מחשבים) ואז עבודה בתחום ההייטק. זה ברור שזה לא מתאים לכל אחד, אבל יש המון אנשים בתחום הזה שזה לא מתאים להם, והם בכל זאת שם כנראה בשביל הכסף. הרבה מהם בסוף פורשים בשלב כזה או אחר.

אם תואר זה "חובה"? ממש לא. יש כלכך הרבה תחומים שאתה יכול להתברג בהם וללמוד ולהתקדם מהעבודה עצמה, ושלא נדבר על פתיחת עסק עצמאי בשלב מסויים, ובשביל זה ממש לא צריך תואר.
עם זאת, תואר יכול לסייע לך להתקבל למשרות מסויימות, בעיקר בחברות גדולות, מהסיבה שלפעמים יש קריטריונים שבין היתר מחייבים תואר כדי להכנס לתפקיד מסויים. אבל זה לא בכל תחום ובטח לא בכל חברה.

בגדול התחום שאני רוצה להתעסק בו בעתיד זה לא משהו לאקדמיה.
האקדמיה מקבלת גב מהמשפחה תחת סדין של "ביטחון לעתיד" ולכן חזרתי אליה השנה לאחר 3 שנות הפסקה (עשיתי חיים כן ^^).
ואולי זאת השאלה שרציתי לשאול. האם תואר ראשון זה באמת הביטחון הכלכלי כמו שהיה פעם? (או כמו שאומרים שהיה פעם לפחות).
המכללה הייתה לי מאוד נעימה בהתחלה בעיקר בגלל האנשים נראה לי, אבל עכשיו אני ניצב בפני דילמה האם לחתוך שוב מהתואר או לנשוך שפתיים.

לדעתי באופן כללי - עדיף להימנע. סיימתי תואר ראשון, בממוצע לא רע בהנדסת תעו״נ וזה רק גרם לי לשנוא את הקונספט של ״אקדמיה״.

מנגד, קורסים מקצועיים זה בדיוק ״התשובה״ לזה. הרי ברור שצריך להתמקצע ולהשכיל, הבעיה באקדמיה שדוחפים לך ככ הרבה דברים לא נחוצים וסתם מקצועות למלא את התואר שזה בזבוז זמן מבחינת ידע.

צריך לחשוב על כיוון כללי בחיים ואז לבדוק האם צריך תואר בשביל זה. כיום חברות כמו גוגל ופייסבוק כבר לא דורשות תואר בשביל להתחיל לעבוד אצלהן. לאט לאט בתקווה שזה יחלחל בשאר החברות.

מעבר לכך, לא כולם נולדו לעבוד במשרד. יש הרבה עבודה שניתן להתפרנס מהם יפה שלא דורשות תואר ראשון (אקדמיה).

מסכים עם הנק' הכללית שלך
לגבי דעתך האישית - אתה חושב שעצם העובדה שעשית תואר גורמת לך יותר בקלות להגיד "וואלה זה היה בזבוז זמן" או שבאמת לא עשית בו שימוש ואתה לא מתכוון לעשות בו?.

מעניין אותי לדוג' לשמוע אולי יש אנשים שהתעוררו בסוף חייהם לגבי למה לא הלכו לאקדמיה - אתה מכיר כאלה?

אני אוכל קצת סיבוב על האקדמיה עצמה כי אני באמת מרגיש שזה קצת הולך לבזבז לי את הזמן בלפתח את עצמי. וזה משהו שהולך לדכא אותי אם אשאר שם עכשיו כמה שנים (במיוחד שזה לא איזה מתקן עולמי עם אלפי סטודנטיות מכל רחבי הארץ).

אז, כמה הB.A הזה הולך לתת נחת אם בכלל?

דברו אלי אנשים עם תואר -יש לכם נחת?

מסכים עם הנק' הכללית שלך
לגבי דעתך האישית - אתה חושב שעצם העובדה שעשית תואר גורמת לך יותר בקלות להגיד "וואלה זה היה בזבוז זמן" או שבאמת לא עשית בו שימוש ואתה לא מתכוון לעשות בו?.

מעניין אותי לדוג' לשמוע אולי יש אנשים שהתעוררו בסוף חייהם לגבי למה לא הלכו לאקדמיה - אתה מכיר כאלה?

אני אוכל קצת סיבוב על האקדמיה עצמה כי אני באמת מרגיש שזה קצת הולך לבזבז לי את הזמן בלפתח את עצמי. וזה משהו שהולך לדכא אותי אם אשאר שם עכשיו כמה שנים (במיוחד שזה לא איזה מתקן עולמי עם אלפי סטודנטיות מכל רחבי הארץ).

אז, כמה הB.A הזה הולך לתת נחת אם בכלל?

דברו אלי אנשים עם תואר -יש לכם נחת?

אני חושב שאני לא כל כך הבנאדם לשאול אותו, כי היגרתי למדינה אחרת.

אצלי ספציפית התואר היה 100% קריטי בשבילי כי לא הייתי יכול לקבל כאן (אוסטרליה) ויזה ולבסוף תושב קבע בלי לימודי הנדסה (או תואר אחר שנכלל ברשימת מקצועות מבוקשים).

אני נכון לעכשיו עובד במקצוע שהלימודים לא תרמו לי כלום באופן ישיר, אבל כן שכרו אותי בגלל שיש לי תואר. אם הייתי גר פה או בארץ, אחרי תיכון/צבא, ככל הנראה הייתי בוחר מסלול אחר שלא היה כולל תואר ראשון. פה באוסטרליה אפשר בהחלט להסתדר בלי, אבל בארץ זו תרבות שונה ואני מאמין שיש המון עבודות ״רגילות״ שאין מצב להסתכל עליך בלי תואר ראשון בשקר כלשהו. השאלה החשובה היא מה אתה רוצה לעשות בחיים, זה מאוד קשה לדעת כמובן לפני שלומדים כי האפשרויות הן בלתי מוגבלות וממש לא תחומות בין מנהל עסקים לחשבונאות להנדסת חשמל.

תוספת קטנה, התואר שלי (הנדסת תעו״נ) נותן מעט ״יוקרה״ כי זה הנדסה, ככה שלא משנה לאן אלך, זה קצת יותר ״מרשים״ מאשר מנהל עסקים למשל, גם אם המשרה לא קשורה באופן ישיר לתואר, בגלל שתכל׳ס לא כולם יכולים לסיים תואר בהנדסה.

נראה לי שאם יש לך אפשרות למצוא עבודה בתחום שמעניין אותך בלי תואר, שווה לנסות בעצמך ולראות האם חסרון התואר שם לך תקרה שמפריעה לך (קידום / תנאים/ פערי ידע)...
היום הרבה אנשים סתם מתייחסים לזה כאמצעי לפסילת מועמדים לעבודה (ניסיון/תיק עבודות/תואר)...

אם מעניין אותך תחום מחקרי, תואר הוא חובה..
אם אתה נהנה מהאווירה ומהחברים, תואר זה נחמד..
אם אתה אוהב לרכוש ידע , נוח לך בפלטפורמה של האקדמיה, תואר זה אחלה...

היום ללא התפתחות אישית ומקצועית אי אפשר להשאר רלוונטי, אז בכל מקרה חייבים להמשיך ללמוד גם אם יש לך תואר( אפילו קריאה באינטרנט על התחום)... תואר אולי מקנה כרטיס כניסה לתחום ( ומפתח יכולות חשיבה) , אבל לא ישאיר אותך שם

אם אתה רוצה לפתוח מספרה, כנראה שתואר בבלשנות לא יעזור לך.
הכל תלוי בתחומי עניין שיש או אין לך. אנשים הולכים ללמוד משהו, כי אין להם מושג מה הם אוהבים ומקווים שלמודי תואר יפתחו להם עיניים.
תמיד יש את התארים שנחשבים למסלול "בטוח" בחיים , לפני עשור זה היה רפואת שיניים ועכשיו זה מדמ"ח. אבל אז אתה רואה אנשים שהחליטו ללמוד את זה עם "משבר גיל הביניים" כאשר נמאס להם ממקצוע שמניב להם כסף טוב, אבל סובלים ממנו רגשית והם עושים הסבה דרסטית.
אני חושב שתעשה מה שמעניין אותך, אישית למדתי תואר ראשון ושני ברוקחות ועכשיו בשלבי סיום של דוקטוראט בהנדסה. נכון שבתפקיד הראשון אני אקבל כנראה סביבות ה20-25 אלף, בדיוק כמו מישהו שלמד 3 שנים מדעי מחשב במכללה (בלי לזלזל) אבל אני אוהב את מה שאני עושה ומקווה שאפיק הפיתוח שלי יהיה יותר רחב מאותו מקודד 😃
אבל לשאלתך, זה בטוח לא חובה ללמוד תואר רק כדי להרגיע את אמא ואבא.
בהצלחה !

אני חושב שצורך בתואר הוא מאד תלוי על איזה תחום אתה מדבר. אני כרגע לומד תואר במדעי המחשב, דבר שהוא דיי חובה כדי להיכנס לתעשייה שמעניינת אותי ולהתברג בה טוב. (והיום אפילו רק תואר ראשון לא כל כך מספיק ועדיף גם תואר שני).
מצד שני לא חסרים תחומים שתואר לא באמת עוזר להם ושאפשר להצליח בהם מאד בלעדיו.
אם תספר לנו מה אתה לומד ולאיזה תחום אתה מנסה להיכנס יהיה אפשר לתת לך תשובות הרבה יותר מנומקות בעד/נגד.

השאלה האם תואר מספק אותך מבחינה כלכלית , כי אם לא זה פשוט חסר תועלת

תסתכל על הנושא משני כיוונים:
1. כדאיות כלכלית, עלות לימודים (כולל אובדן ההכנסה) בזמן התואר היא מאוד גבוהה וצריך לשקול אם תצליח להחזיר את ההשקעה.
2. פיתוח אישי, האם יש נושא שמעניין אותך ללמוד או אתה רוצה לעסוק בו בעתיד.

בגדול, בתקופה הנוכחית הערך של לימודים אקדמיים בירידה בעיקר בגלל חוסר רלוונטיות והצפה של אקדמאים.
מנגד אתה חייב להיות בעל יכולת למידה עצמית ודרך להוכיח זאת. לדוגמא השתתפות בהכשרות / פרויקטים מעשיים.

בהצלחה!

אני חושב שצורך בתואר הוא מאד תלוי על איזה תחום אתה מדבר. אני כרגע לומד תואר במדעי המחשב, דבר שהוא דיי חובה כדי להיכנס לתעשייה שמעניינת אותי ולהתברג בה טוב. (והיום אפילו רק תואר ראשון לא כל כך מספיק ועדיף גם תואר שני).
מצד שני לא חסרים תחומים שתואר לא באמת עוזר להם ושאפשר להצליח בהם מאד בלעדיו.
אם תספר לנו מה אתה לומד ולאיזה תחום אתה מנסה להיכנס יהיה אפשר לתת לך תשובות הרבה יותר מנומקות בעד/נגד.
למה אתה מתכוון שאתה אומר תעשייה שמעניינת אותך? חברות ספציפיות?תחום מסוים במדעי המחשב? בתור אחד שלא למד תואר במדעי המחשב אני נמצא היום בתפקיד פיתוח בהייטק שרוב המחלקה בה הם בוגרי תואר במדמ"ח. אני חושב שאם מדברים על תואר שלא נחוץ בהכרח זה מדמ"ח, תתפלא לשמוע שרוב המפתחים בארץ בדיוק כמוני הם חברה עם ניסיון מהצבא ולאו דווקא עם תואר. לעומת זאת תארים כמו משפטים,הנדסה ורפואה זה תארים נחוצים.
אם אתה רוצה לפתוח מספרה, כנראה שתואר בבלשנות לא יעזור לך.
הכל תלוי בתחומי עניין שיש או אין לך. אנשים הולכים ללמוד משהו, כי אין להם מושג מה הם אוהבים ומקווים שלמודי תואר יפתחו להם עיניים.
תמיד יש את התארים שנחשבים למסלול "בטוח" בחיים , לפני עשור זה היה רפואת שיניים ועכשיו זה מדמ"ח. אבל אז אתה רואה אנשים שהחליטו ללמוד את זה עם "משבר גיל הביניים" כאשר נמאס להם ממקצוע שמניב להם כסף טוב, אבל סובלים ממנו רגשית והם עושים הסבה דרסטית.
אני חושב שתעשה מה שמעניין אותך, אישית למדתי תואר ראשון ושני ברוקחות ועכשיו בשלבי סיום של דוקטוראט בהנדסה. נכון שבתפקיד הראשון אני אקבל כנראה סביבות ה20-25 אלף, בדיוק כמו מישהו שלמד 3 שנים מדעי מחשב במכללה (בלי לזלזל) אבל אני אוהב את מה שאני עושה ומקווה שאפיק הפיתוח שלי יהיה יותר רחב מאותו מקודד 😃
אבל לשאלתך, זה בטוח לא חובה ללמוד תואר רק כדי להרגיע את אמא ואבא.
בהצלחה !
אנשים שלמדו 3 שנים מדמ"ח במכללה ממש לא מתחילים מ20-25 אלף, כמובן אם זה התפקיד הראשון שלהם

יש הרבה עבודות אשר לא מצריכות ממך תואר, מנגד אני לא מכיר הרבה בכירים ללא תואר כלשהו.
אם ברצונך להיות שכיר מקצועי בתחומו - אולי קורסים יעשו את העבודה
אם אתה רוצה להתברג להנהלה בכירה בתעשיה הייתי ממליץ לעשות תואר כללי כמו ניהול \ כלכלה \ משפטים ...

למה אתה מתכוון שאתה אומר תעשייה שמעניינת אותך? חברות ספציפיות?תחום מסוים במדעי המחשב? בתור אחד שלא למד תואר במדעי המחשב אני נמצא היום בתפקיד פיתוח בהייטק שרוב המחלקה בה הם בוגרי תואר במדמ"ח. אני חושב שאם מדברים על תואר שלא נחוץ בהכרח זה מדמ"ח, תתפלא לשמוע שרוב המפתחים בארץ בדיוק כמוני הם חברה עם ניסיון מהצבא ולאו דווקא עם תואר. לעומת זאת תארים כמו משפטים,הנדסה ורפואה זה תארים נחוצים.

אנשים שלמדו 3 שנים מדמ"ח במכללה ממש לא מתחילים מ20-25 אלף, כמובן אם זה התפקיד הראשון שלהם
הבעיה שלך (במידה ולא תעשה תואר בהמשך) תהיה בפיתוח שלך בתחום. אם אתה רוצה להגיע לתפקידים ניהוליים/בכירים יהיה לך הרבה יותר קשה לעשות את זה בלי תואר. אם כמובן הדברים האלה לא מעניינים אותך ואתה רוצה להיות senior software developer אז אני אסכים איתך שלא צריך תואר בשביל זה ואתה תרוויח יפה מאד בכל החיים שלך.

הבעיה שלך (במידה ולא תעשה תואר בהמשך) תהיה בפיתוח שלך בתחום. אם אתה רוצה להגיע לתפקידים ניהוליים/בכירים יהיה לך הרבה יותר קשה לעשות את זה בלי תואר. אם כמובן הדברים האלה לא מעניינים אותך ואתה רוצה להיות senior software developer אז אני אסכים איתך שלא צריך תואר בשביל זה ואתה תרוויח יפה מאד בכל החיים שלך.
אתה לא סותר את דבריי ואני מסכים איתך לגמרי. תפקידים ניהוליים דורשים תואר. בגלל זה יהיה יותר יעיל לעשות תואר במנהל עסקים לעומת מדעי המחשב. תואר די קל ביחס למדמח שאפשר לשלב בזמן העבודה.

מחזק אפילו שאני בעצמי לומד מדעי המחשב
@yanivgoft מה נראה לך יותר ירשים מראיין מישהו מהטכניון עם ממוצע גבוה או מישהו בלי תואר עם תיק עבודות מאוד מרשים ? (שני הדברים דורשים השקעה רבה וכשרון רב אז ההקבלה יחסית טובה)
זה פשוט הדרך המקובלת להיכנס לתעשייה בתכלס מי שממשיך להיות איש טכני בקריירה שלו לא צריך תואר

@yanivgoft מה נראה לך יותר ירשים מראיין מישהו מהטכניון עם ממוצע גבוה או מישהו בלי תואר עם תיק עבודות מאוד מרשים ? (שני הדברים דורשים השקעה רבה וכשרון רב אז ההקבלה יחסית טובה)
זה פשוט הדרך המקובלת להיכנס לתעשייה בתכלס מי שממשיך להיות איש טכני בקריירה שלו לא צריך תואר

תלוי כמה מרשים התיק עבודות אבל יהיה לו קשה להיות יותר מרשים ממי שסיים מדמח ב100
חוץ מזה שאתה שוכח משהו די בסיסי מי שקורא ראשון את הקוח שלך זה איזה פקיד כוח אדם שממיין את הקוח לפי עם תואר במדמח בלי תואר במדמח

מזכיר לי משהו שקראתי לפני כמה ימים:
בראיון עבודה: - תשכח כל מה שלימדו אותך בתואר!
- לא עשיתי תואר.
- אז אני מצטער אתה לא מתאים לנו, אנחנו מחפשים מישהו עם השכלה גבוהה.

בתור מהנדס מכונות, בשביל להיכנס לתפקיד של מהנדס מכונות אתה צריך לרוב תואר בהנדסת מכונות (אולי ישקלו הנדסה אחרת כמו אווירונאוטיקה או משהו דומה,לא בטוח). איפה שאני עכשיו אני לא משתמש בשום דבר מהתואר אבל כן היה חשוב להם שיש לי אותו.

במדמח אני שמעתי משני אנשים בעלי תואר שעובדים עם אנשים בלי תואר באותם תפקידים, שיש הבדל בחשיבה כשמגיעים לבעיות שבאמת מאתגר למצוא פתרון, שאז בא לידי ביטוי ההבדל בין מישהו עם השכלה אקדמית למישהו בלי. אני לא מבין כלום בתחום אז לא יכול להרחיב וגם החוות דעת הזאת מאנשים עם תואר במדמח אז יש מצב זה לא אובייקטיבי.

בכלל כמו שאמרו זה מאוד משנה על איזה כיוון אתה חושב, הרוב כאן דיברו על מדמח זה משהו אחד, הנדסת מכונות, הנדסת תעונ זה אחר, אם אתה חושב לעשות תואר במנהל עסקים בשביל שיהיה לך תואר זה משהו אחר

אני נמצא היום בתפקיד פיתוח בהייטק שרוב המחלקה בה הם בוגרי תואר במדמ"ח
כלומר בכל זאת אתה המיעוט שאיכשהו התברג לשם כשלרובם יש תואר.

אתה לא סותר את דבריי ואני מסכים איתך לגמרי. תפקידים ניהוליים דורשים תואר. בגלל זה יהיה יותר יעיל לעשות תואר במנהל עסקים לעומת מדעי המחשב. תואר די קל ביחס למדמח שאפשר לשלב בזמן העבודה.
ופה אנחנו נאלץ לא להסכים. שני ההורים שלי עובדים בתחום כבר מעל 30 שנה ומההיכרות שלהם עם התחום זה פשוט לא נכון. העניין הוא שידע טכני עמוק מצריך ידע שהוא יותר מסתם ניסיון. זה שיש למישהו ניסיון תכנותי זה אחלה, אבל הידע שרוכשים בתואר מאפשר לעשות הרבה דברים מעבר ולחשוב על פתרונות בצורה הרבה יותר יעילה ויצירתית כי מכירים את התאוריה שיושבת מאחורה. ואת זה מחפשים כשרוצים מישהו לתפקידים בכירים ו/או ניהוליים. כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל, כן? אבל כמו שאתה כנראה לא תפתח את פייסבוק כשתפרוש מהתואר באמצע אתה גם הרבה פחות סביר שתהיה אחד מאלה.
אני חושב שהבעיה של רוב חברי הפורום שמגיבים פה בנושא הזה הוא שרובינו עדיין דיי צעירים (שנות ה20 עד ה30 המוקדמות להערכתי מייצג את רוב הפורום) וכשאומרים "חברים שלי עובדים במקביל לאנשים בלי תואר" זה בעיקר נובע מכך שהם פשוט בתפקידים זוטרים יותר עדיין.
בשורה התחתונה לפחות מהניסיון של ההורים שלי אני יכול להגיד שברוב המקומות מי שיתקדם יותר זה מי שיש לו תואר ראשון - רצוי מאוניברסיטה מובילה, ואם יש תואר שני בכלל אפיק הקידום גדול יותר. כשאני כמובן מדבר על תארים במדעי המחשב.
אני מסכים אם זה שמי שאין לו שאיפות פיתוחיות גבוהות מדי יסתדר מעולה גם בלי תואר. אין שום דבר פסול בלהיות מתכנת בכיר לכל החיים, עושים עבודה מעולה ומרוויחים המון כסף ככה. אבל אם אתה רוצה להיות יותר מזה, אתה כנראה צריך תואר/ים.
לגבי מי ירשים יותר, כנראה שבהתחלה מי שעם ניסיון ירוויח יותר ויתקבל יותר בקלות למשרות זוטרות (עד כדי מישהו שיצא עכשיו מהטכניון עם ממוצע 95). אבל ברגע שבעל התואר יצבור ניסיון הוא יהיה שווה יותר, והאפיק הקידומי שיתכנן לו המעסיק יהיה לגבוה יותר.

ראיינתי עשרות מהנדסים בארץ ועשרות מהנדסים כאן בארה"ב (חומרה אבל אשתי מהנדסת תוכנה אז אני רואה את שני העולמות).

מעולם לא ראיינתי מישהו בלי תואר ראשון בארץ, לא עובר סינון ראשוני.
כאן בארה"ב אם אין לך תואר שני אוטומטית מורידים לך שנתיים ניסיון לצערי, וחבל שלא עשיתי תואר שני בארץ.

לא כולם צריכים להיות מהנדסים, אבל להיות מהנדס בלי תואר זו מחשבה קצרת טווח - במיוחד כשהלימודים כל כך זולים בארץ.

אגב, דרישות הקבלה של מאמנים בחדר כושר שלי הוא תואר ראשון, וגם לנני שלי יש תואר ראשון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית