הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גלוטן מעודד דלקת?

KruvMagnuv

משתמש מתחיל
41
4
נק' מוניטין:
4
41
4
היום במהלך שיחה בארוחת צהריים טענו בפניי שגלוטן מעודד דלקת. נראה שהיה קונצזוס בין כל חברי השיחה שאכן עדיף להמנע מגלוטן בגלל מדדי דלקת.
האם יש לזה בסיס מחקרי כלשהוא/התפרסם מחקר שקר כלשהוא שגרם לאמונה הרווחת הזאת? אני כמובן לא מדבר על חולי צליאק או בעלי רגישות כזאת או אחרת לגלוטן, אלא על אדם רגיל.

יש אנשים שיש להם רגישות לחלבון בשם גלוטן, אכילה שלו תגרום להם להתפתחות תהליך דלקתי במעיים וכל הקשור בכך ( גזים, שלשול, חוסר תאבון). כמו בכל מצב של אלרגיה יש אנשים שיותר רגישים ויש כאלה שפחות, סך הכל זה נוגע ל1-2% מכלל האוכלוסיה.

אנשים שאין להם צליאק, גלוטן לא משפיע אליהם בכלל. כמו שלבן אדם בלי אלרגיה לבוטנים לא מזיק לאכול בוטנים. נעשו כמה מחקרים שלא מצאו קשר בין גלוטן לשום בעיה בריאותית אצל אנשים בריאים.

אז למה אנשים בריאים בכל זאת נמנעים מגלוטן? כנראה שזה נשמע להם בריא, יש כל מיני ביסוסים פסאודו מדעיים כמו detox ושיט דומה. דווקא ראו שאנשים שנמנעים מגלוטן בדרך כלל משמנים יותר, בגלל שבתזונה שלהם יש פחות סיבים ויותר סוכר.

פעם הבא תבקש שיביאו לך איזה מחקר שמוכיח את הטענה שלהם ולא רק אמירה של בת עשרים באינסטוש

האמת שלקחתי פרישה ארוכה מגלוטן (אני מושב שנתיים), היו לי בעיות עיכול שונות. ומאוד עזר לי להימנע מגלוטן.
כשחזרתי, לא חשתי שום הבדל, ברוך ה' הגוף שלי היום לא רגיש לגלוטן.
אבל לאדם רגיל לא אמור להיות שום בעיה בגלוטן, אין לי הבדל בין האימונים שלי היום ואז מבחינת דלקות, גם אז וגם היום אין לי דלקות ברוך ה'.

זה חרטא שרץ ברשת בשנים האחרונות, אבל פעם אחרי פעם המחקרים מוכיחים שגלוטן הוא בטוח לחלוטין לכל מי שאין צליאק.
גם אין כזה דבר רגישות לגלוטן שהיא לא צליאק. הסיבה שאנשים מרגישים טוב יותר אחרי שהם מפסיקים עם גלוטן היא כי הם מחילים לעשות בחירות מושכלות יותר עם האוכל שלהם, מחליפים את ההמבורגר בחזה עוף וסלט, ודברים דומים.
יש מקרים מסויימים של "רגישות לגלוטן", אבל זה לא באמת לגלוטן, אלא כנראה למשהו שנמצא במאכלים מסויימים שמכילים גלוטן, למרות שעדיין לא ברור מה הוא אותו מרכיב, מה שבטוח זה לא הגלוטן

זה חרטא שרץ ברשת בשנים האחרונות, אבל פעם אחרי פעם המחקרים מוכיחים שגלוטן הוא בטוח לחלוטין לכל מי שאין צליאק.
גם אין כזה דבר רגישות לגלוטן שהיא לא צליאק. הסיבה שאנשים מרגישים טוב יותר אחרי שהם מפסיקים עם גלוטן היא כי הם מחילים לעשות בחירות מושכלות יותר עם האוכל שלהם, מחליפים את ההמבורגר בחזה עוף וסלט, ודברים דומים.
יש מקרים מסויימים של "רגישות לגלוטן", אבל זה לא באמת לגלוטן, אלא כנראה למשהו שנמצא במאכלים מסויימים שמכילים גלוטן, למרות שעדיין לא ברור מה הוא אותו מרכיב, מה שבטוח זה לא הגלוטן
אני חולה על הנחרצות שלכם, הרופאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית