הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

| "אשכול הטכניקה הגדול" - מעריך מאוד את העוזרים.

omerrob13

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
היי חברים, שוב אשכול טכניקה.
הפעם אני מפרסם 6 סרטונים, אשמח שתצפו בכולם.

3 סרטוני סקוואט, 2 סרטוני over head press , ודד ליפט 1.
לדעתי שיפרתי את הדדליפט והפרס, ויש לי גם כמה שאלות שאני רוצה לשאול לפני :

איך לנשום כמו שצריך במהלך אימון ? (איך להחזיק את הבטן, את הגב, ואת כל מה שצריך להחזיק במהלך הסט. אני חושב שאני עושה את זה סבבה, מה שאני עושה זה פשוט עוצר את הנשימה כאילו אני הולך לחטוף בוקס בבטן והבנתי שככה צריך, אשמח לעוד דעות).
איך להתחמם לאימון משקולות?
איזה מתיחות לעשות לאחר האימון?

סקוואט- כבר אמרו לי שהשתפרתי בסקוואט, אך שוב מעלה ליתר בטחון.
מנסה ליישם ירידה איטית יותר, החזקת הנשימה, ברכיים לצדדים. (לדעתי אני לא לוקח את התחת מספיק אחורה והתנועה של ה Hips שלי - לא מבין בדיוק איך לעשות את זה בss . אשמח לחוות דעת https://images.***/smilies2/smile.gif

זווית 1

זווית 2 סט אפ

זווית 3- יותר שתסתכלו על מיקום הרגליים, אם אני לוקח את הברכיים החוצה מספיק :

overhead press - הורדתי את התנועה עם ה hips של מארק ריפטו - פייר, לא יודע איך אצליח להעלות משקלים כל אימון- התרגיל מאוד קשה, במיוחד בלי ה hips.
יישמתי את הדרך של alan tharl - מרפקים לפני המוט, מרפקים צמודים לבית שחי, החזקת הנשימה, רגליים קצת החוצה וברוחב כתפיים. (לדעתי האחיזה קצת ברחה לי במהלך הסט, המפרק יד קצת התעקם ואנסה לתקן את זה פעם הבאה).

סט 1: בסט הזה אני מרגיש שעשיתי משהו מוזר. אחרי החזקה הנשימה, שימו לב שאני כזה לוקח את המוט למטה וסוג של "מקפיץ אותו", לוקח אותו קצת למטה ואז מעלה למעלה. חושב שזה לא טוב, תיקנתי את זה בסט הבא. תגידו את דעתכם https://images.***/smilies2/smile.gif

סט 2 : (עשיתי רק 3 חזרות כי אני מתכנן להעלות משקלים ביום ראשון - ואז מתאמן ראשון, שלישי , חמישי - לא רציתי להעמיס עלי, יותר אימון ללמידת טכניקה).

דד ליפט :
לדעתי נראה הרבה יותר טוב.
הלכתי על הסט אפ של אלאן טארל - מוט מעל אמצע הרגל ---> לא לכפף ברכיים ולשים ידיים על המוט ממש מחוץ לרגליים, להתכופף וברכיים החוצה לכיוון המרפקים, ליישר את הגב (טיפים לזה, כי אני מרגיש שאני מתאמץ רצח שאני עושה את זה).
אלאן טארל אומר שלאנשים עם רגליים ארוכות (הרגליים שלי ארוכות, מאוד. 1.90), אז הגב יראה יותר כמו שעשיתי, לדעתי עשיתי את זה די טוב.
הירידה שלי לדעתי לא טובה- הגב מתעקם קצת, לא יודע איך לתקן את זה.
אשמח לחוות דעת ועצות לשיפור https://images.***/smilies2/smile.gif

שאלה אחרונה- איך אני נושם כמו שצריך בדד ליפט?

בסקוואט אתה הולך יותר מידי אחורה שאתה מוציא את המוט, צעד אחד מספיק, מקסימום צעד וחצי. כל השאר אני לא הכי מבין בלואו בר תחכה לעוד תגובות

בפרס אתה נח מלא בין חזרות, המרפקים שלך לדעתי לא מספיק קדימה

בדדליפט אתה עובד עם פלטות קטנות מידי, אם כבד לך 20 כל צד תשים מדרגה מתחת לפלטות שיהיה גובה נורמלי,
זה נראה גם שאתה עושה עם נעל שיש לה עקב גבוהה, תעשה עם נעל שטוחה או יחף

• פותח/ת השרשור
בסקוואט אתה הולך יותר מידי אחורה שאתה מוציא את המוט, צעד אחד מספיק, מקסימום צעד וחצי. כל השאר אני לא הכי מבין בלואו בר תחכה לעוד תגובות

בפרס אתה נח מלא בין חזרות, המרפקים שלך לדעתי לא מספיק קדימה

בדדליפט אתה עובד עם פלטות קטנות מידי, אם כבד לך 20 כל צד תשים מדרגה מתחת לפלטות שיהיה גובה נורמלי,
זה נראה גם שאתה עושה עם נעל שיש לה עקב גבוהה, תעשה עם נעל שטוחה או יחף

בקשר לסקווט- פשוט צריך להסתכל על הרצפה ב lb כמו שאתה יודע- ובשביל להסתכל בזווית נכונה בגלל המיקום של הכלוב אני צריך ללכת 2 צעדים.... כמה זה קריטי?

אכן נחתי יותר מדי,בפרס- איישם את זה להבא.

דווקא שמתי הגבהה הפעם בדדליפט, חוץ מזה לדעתך הטכניקה בסדר ואפשר להעלות משקלים ולהמשיך לשפר את הטכניקה?

ותשמע בלי התנועה של ה hips, איך לעאזאזל אפשר להעלות משקל כל אימון ב,overhead press?

ותוכל לענות לי על השאלה איך נושמים כמו שצריך, איך מחזיקים את הבטן והגב במהלך החזרות?

איך להתחמם לאימון כח, ואיך לעשות מתיחות?

בקשר לסקווט- פשוט צריך להסתכל על הרצפה ב lb כמו שאתה יודע- ובשביל להסתכל בזווית נכונה בגלל המיקום של הכלוב אני צריך ללכת 2 צעדים.... כמה זה קריטי?

אכן נחתי יותר מדי,בפרס- איישם את זה להבא.

דווקא שמתי הגבהה הפעם בדדליפט, חוץ מזה לדעתך הטכניקה בסדר ואפשר להעלות משקלים ולהמשיך לשפר את הטכניקה?

ותשמע בלי התנועה של ה hips, איך לעאזאזל אפשר להעלות משקל כל אימון ב,overhead press?

ותוכל לענות לי על השאלה איך נושמים כמו שצריך, איך מחזיקים את הבטן והגב במהלך החזרות?

איך להתחמם לאימון כח, ואיך לעשות מתיחות?
ללכת 2 צעדים זה עוד בסדר למרות שלא נראה לי שאתה צריך, אבל אתה הלכת עד כמעט סוף הכלוב
זה נראה שהמוט בדדליפט עדיין נמוך, הטכניקה לא עוברת לי נקי בעין אבל לדעתי הגבהה יכולה לסדר את זה, אם זה אני לא הייתי מעלה משקל
לגבי הנשימות אני פשוט נושם לפני כל חזרה ומוציא אחרי, בטן אני פשוט מכווץ את כל הגוף לפני כל חזרה, לא יודע איך להסביר את זה

בלי קשר, למה אתה עושה ss? תוכנית די גרועה, לא חסר תוכניות כח טובות גם להתחלה

• פותח/ת השרשור
ללכת 2 צעדים זה עוד בסדר למרות שלא נראה לי שאתה צריך, אבל אתה הלכת עד כמעט סוף הכלוב
זה נראה שהמוט בדדליפט עדיין נמוך, הטכניקה לא עוברת לי נקי בעין אבל לדעתי הגבהה יכולה לסדר את זה, אם זה אני לא הייתי מעלה משקל
לגבי הנשימות אני פשוט נושם לפני כל חזרה ומוציא אחרי, בטן אני פשוט מכווץ את כל הגוף לפני כל חזרה, לא יודע איך להסביר את זה

בלי קשר, למה אתה עושה ss? תוכנית די גרועה, לא חסר תוכניות כח טובות גם להתחלה

וואלה אמרתי אלך על ss בהתחלה, כמה חודשים אעלה משקל גוף אעלה במשקלים שאני מרים ואעבור.

לא היית מעלה משקל עכשיו? מה כן היית עושה? אני מעל חודש וחצי עושה רק טכניקה... היא סבבה סך הכל לא? אשפר תוך כדי תנועה, אתה חושב שאני עלול להפצע ? (במילא יקח לי חודש וחצי חודשיים עד שאגיע למשקלים משמעותיים)
יש לך תוכנית טובה יותר מss להציע לי?

בסקוואט קצת קשה לי לראות מה קורה, מהצילום האחורי זה נראה שאתה צריך להוציא ברכיים עוד, הן צריכות להיות בקו אחד עם כפות הרגליים. אם אני מבין נכון את מה שאני רואה אז יש מצב שאתה לא מוציא ברכיים החוצה מספיק
וזה גורם לך לאבד מתח לקראת סוף הירידה, בחלק מהחזרות זה נראה שהברכיים גולשות.

אתה אמור להתחיל את התנועה בשליחה של הברכיים קדימה והחוצה תוך כדי שאתה מתיישב אחורה התנועה של האגן והברכיים אמורה להתרחש בו זמנית, זה נראה כאילו אתה מנסה להתחיל את התנועה רק מהאגן ואז קורס קדימה עם הברכיים.

בפרס החזרה הראשונה מתחילה מהתחתית, שאר החזרות מתחילות מלמעלה, לא עוצרים למטה. בפרס מכווצים את הישבן ולוחצים, הבטן מתכווצת גם
כן כשמרימים, אתה רק צריך לכווץ את הישבן וללחוץ, השאר בדרך כלל כבר מסתדר, אלה תנועות טבעיות. אני חושב שבזבזת הרבה אנרגיה בזה שסתם החזקת את המוט למטה.

הדדליפט משתפר. וכן, אתה אמור להתאמץ כדי להיכנס לסט אפ. סט אפ קשה = הרמה קלה. בירידה אתה צריך לקחת את האגן אחורה, אני חושב שגם ירדת בסדר חוץ מבחזרה האחרונה.

תעלה משקל, כשהמשקל קל ומוסיפים אז זה עוזר לשפר את הטכניקה, כבד מדי זה לא טוב, אבל גם קל מדי זה לא טוב. לפעמים ההתנגדות (במיוחד בתרגילים כמו פרס) מכריחה את הגוף לבצע את התנועה בצורה יותר יעילה.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט קצת קשה לי לראות מה קורה, מהצילום האחורי זה נראה שאתה צריך להוציא ברכיים עוד, הן צריכות להיות בקו אחד עם כפות הרגליים. אם אני מבין נכון את מה שאני רואה אז יש מצב שאתה לא מוציא ברכיים החוצה מספיק
וזה גורם לך לאבד מתח לקראת סוף הירידה, בחלק מהחזרות זה נראה שהברכיים גולשות.

אתה אמור להתחיל את התנועה בשליחה של הברכיים קדימה והחוצה תוך כדי שאתה מתיישב אחורה התנועה של האגן והברכיים אמורה להתרחש בו זמנית, זה נראה כאילו אתה מנסה להתחיל את התנועה רק מהאגן ואז קורס קדימה עם הברכיים.

בפרס החזרה הראשונה מתחילה מהתחתית, שאר החזרות מתחילות מלמעלה, לא עוצרים למטה. בפרס מכווצים את הישבן ולוחצים, הבטן מתכווצת גם
כן כשמרימים, אתה רק צריך לכווץ את הישבן וללחוץ, השאר בדרך כלל כבר מסתדר, אלה תנועות טבעיות. אני חושב שבזבזת הרבה אנרגיה בזה שסתם החזקת את המוט למטה.

הדדליפט משתפר. וכן, אתה אמור להתאמץ כדי להיכנס לסט אפ. סט אפ קשה = הרמה קלה. בירידה אתה צריך לקחת את האגן אחורה, אני חושב שגם ירדת בסדר חוץ מבחזרה האחרונה.

תעלה משקל, כשהמשקל קל ומוסיפים אז זה עוזר לשפר את הטכניקה, כבד מדי זה לא טוב, אבל גם קל מדי זה לא טוב. לפעמים ההתנגדות (במיוחד בתרגילים כמו פרס) מכריחה את הגוף לבצע את התנועה בצורה יותר יעילה.

מה זה אומר ברכיים גולשות?
כשאתה אומר החוצה- אתה מתכוון לכיוון שהכפות רגליים צריכות לפנות, נכון?

תשמע אני פשוט לא יודע אם אני עושה את התנועה עם האגן כמו שצריך, ומה הכוונה שהברכיים קורסות קדימה?

לגבי הפרס- למה הכוונה בתחתית?
ושוב, למה הכוונה ששאר החזרות מתחילות מלמטה?

וכן השארתי את המוט בפרס הרבה זמן בין חזרה לחזרה כי רציתי להסתכל על האחיזה והמרפקים.

אתה מקצועי בטירוף, מעריך מאוד את כל העזרה שאתה נותן לי.
הלןואי היה דרך להיות עם אדם כמוך במציאות 😃

במבט שני, יכול להיות שאתה פשוט צריך לדחוף את הברכיים לצדדים יותר. אני מתקשה להבין אם זה פשוט מבנה הגוף שלך או שיש בעיה טכנית, קשה לראות אם הגב נשאר ישר, יש לי חשד קל שאולי אתה לא מוציא את הברכיים מספיק לצדדים ויוצא שהן הולכות קדימה, האגן לא נכנס ביניהן כראוי וזה גורם לגב להתעגל טיפונת... באמת שהייתי רוצה לומר משהו חד משמעי אבל אני לא מצליח לראות ולהבין מספיק טוב.

התחתית של הפרס זה כשאתה מחזיק את המוט למטה, החזרה הראשונה מתחילה שם (בלחיצה למעלה), שאר החזרות מתחילות במצב שהמרפקים נעולים עם המוט מעל הראש שלך (בירידה למטה), לנשום, להוריד וללחוץ בחזרה, אם אתה רוצה רגע לנוח אז תעשה את זה כשהמרפקים נעולים למעלה, אבל לא יותר מדי זמן. כל עוד אתה לוחץ בסדר אז אין טעם להסתכל יותר מדי על המיקום ההתחלתי של המוט, ס"מ לפה או לשם זה לא סוף העולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית