תוכנית החששות שלי מSS

DarthMaul

משתמש פעיל
847
0
נק' מוניטין:
10,881
847
0
קראתי כבר את:
http://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו-5x5
וגם את:
http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/

ועדיין יש לי חששות לגבי SS.

אני פשוט (שוב) מתחיל.
השגתי את הספר Starting Strength, עיינת בו קצת ... אבל!
- אני לא חושב שאני יכול לאמץ אימון שכולל "powerclean".
לא רוצה תרגיל של כוח מתנפץ. ואני לא חושב שאני צריך את זה.

- ואני גם מאמין כי משקל 5 חזרות הוא כבד מדי. אני אישאף להשתמש במשקל
שמאפשרלי לעשות 10+ חזרות לכישלון.
(לכישלון?!?! אבל איך אני אעשה את זה בלי POWERRACK ואני אנטפטי מדיי לבקש ספוטר ?!?!)

לפי "כבד מדי" אני מתכוון שזה כרוך סיכוי גדול יותר של פציעות וזה לא מוסיף מספיק
כדי להצדיק את הסיכון.
נניח SS כן מאפשר התקדמות מהירה יותר מהאימון הנוכחי שלי. אבל אם האימון שלי מאפשר התקדמות מהירה מספיק והוא אמון בטוח יותר אני מעדיף לא להתאמן בSS.

אני מהדור הישן ... בן 32, ואני מאמין ב: ארתור ג 'ונס, מייק מנצר, קן "ד"ר SQUAT"
ו לייל מקדונלד.
אני שייך למחנה HIT. מעולם לא שמעתי על Rippetoe לפני.

האימון שלי יהיה כנראה מורכב כך:

A:
Squat 1x40 @ 20 kg
Overhead press 2x10 @ 15 kg
Bench press 2x10 @ 40 kg
abs !

B:
Deadlift 1x20 @ 20 kg
Rows 2x10 @ 15 kg
pull downs 2x15 @ 40 kg
Dips 1x5 @ bodyweight
abs !

כמו כן אני מתכוון להוסיף משקל כל אימון (5k ~ 2kg)

ראיתי חלק של הDVD של SS והבחנתי ב זה:
"מוזר" שריפ מורה לאנשים להסתכל על הקרקע במהלך SQUAT...
הבנתי כי זה מאפשר להם להרים כבד (כפי שהוא הוכיח) ... אבל זה גם מביא לנטייה קשת הגב במהלך SQUAT...

כמו כן, נראה לי טיפשי להנחות אנשים לא לחכות בתחתית של SQUAT אבל אין לו בעיה איתם בהמתנה כשהם עומדים ... אין לו בעיה עם אנשים שמשתמשים בברכיהם כמו רוגטקות?! אתה יכול לירות הברכיים ככה ... במיוחד אם אתה משתמש במשקולות כבדים מדי ...

מצחיק אותי כל פעם מחדש , תעשה מה שבראש שלך .
אתה לא צריך להתנצל על זה שאתה רוצה ריבועים ובייספס גדולים תבלה .
רק עזוב אותנו באמאשך .

ומה אתה רוצה? להודיע לנו על זה?
ממש רועד לי האשך מהתרגשות
מה מטרת האשכול? להרגיש שאתה מיוחד?

אני נותן לך את ברכתי להתחיל (או להמשיך) להתאמן כמו ליצן, בSS הסיכויים להפצע נמוכים מתוכניות אחרות, אבל מדבריך ניתן להסיק שאתה רק רוצה להגביר את הסיכון להיפצע, להתקדם לאט, בייספס גדולים וקוביות, בהצלחה.

וואו זה כל מה שאפשר לומר על הטרול הזה.

תעלה תמונה של הרגליים שלך בעוד חצי שנה עם ה40 חזרות סקוואט האלה, נשמע מרשים רצח.

• פותח/ת השרשור
אני נותן לך את ברכתי להתחיל (או להמשיך) להתאמן כמו ליצן, בSS הסיכויים להפצע נמוכים מתוכניות אחרות, אבל מדבריך ניתן להסיק שאתה רק רוצה להגביר את הסיכון להיפצע, להתקדם לאט, בייספס גדולים וקוביות, בהצלחה.

תגיד .. הסתכלת על התוכנית בכלל? היא מוזכרת באותו מאמר שציינתי ... רק שהיא לא SS ולא ABCDE ... ואומרים שאני מדבר שטויות לא מבוססות ... אנא תסביר איך אתה מסיק שאני מגביר את הסיכוי להיפצע? אם אני עושה 10 חזרות במקום 5 ...

---------- התגובה התווספה ב 00:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:07 ----------

ומה אתה רוצה? להודיע לנו על זה?
ממש רועד לי האשך מהתרגשות
מה מטרת האשכול? להרגיש שאתה מיוחד?

מה החרטה הזו ?
אני נגיש אליכם ומפוצץ בהצעות להתחיל בSS ..
אני שוקל את זה ומחליט שזה לא כלכך כידאי לי ... ואני מעלה את החששות שלי ...

ובמקום להשיב תשובות עיניניות קוראים לי טיפש ... טוב נו .. אני חדש, אז מגיע לי הפריוולגיה הזו ... אבל מה התרוץ שלך?

יש כאלה שמוסיפים קצת אינפורמציה עם העלבונות שלהם ... למשל stretch reflex
אני עדיין חושב על זה.

---------- התגובה התווספה ב 00:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:16 ----------

וואו זה כל מה שאפשר לומר על הטרול הזה.

תעלה תמונה של הרגליים שלך בעוד חצי שנה עם ה40 חזרות סקוואט האלה, נשמע מרשים רצח.

תודה ... אבל ... למה להוריד מוניטין ... ומה זו ההגדרה של טרול אצלכם .. מישהוא שלא מתלהב מSS? אז תפסיק להאכיל את הטרולים ... אני אעשה כך גם ... אחרי הפוסט הזה 😛

התשובה רשומה בספר, אחרי 5 חזרות הטכניקה מתדרדרת ולכן כשעושים עשיריות הסיכוי להפצע גדל.

והתוכנית שאתה מתכנן לעשות היא התוכנית הכי מגוחכת שראיתי מעודי.

נערך לאחרונה:
הבעיה שאתה מעלה חששות לפני שקראת את הספר, ואתה גם לא תקרא את הספר אז חבל לבזבז עליך משאבים בפורום. הוסבר לך כל אחד מהחששות שלך, אתה ממשיך ללכת בראש ואומר שאתה לא רוצה לעשות SS, אז אל תעשה, מה אתה רוצה מאיתנו אני לא מבין? שנציע לך משהו אחר? בניגוד לאתרים אחרים או קרקסים אחרים ליתר דיוק, אנחנו לא נציע משהו שאנחנו לא מאמינים בו / אין משהו יותר יעיל מכך למתאמן המתחיל מכל זווית שתקח את זה, אלא אם אתה נכה.

קודם כל פוואר קלין זה תרגיל די מורכב וצריך לדעת טוב את התכניקה בשביל לבצע אותו.
הרבה אנשים עושים מתח עד שלומדים לעשות פוואר קלין אז לבנתיים אבל רק לבנתיים תחליף למתח
עד שתלמד תתכניה של התרגיל. ולגבי החזרות 10 חזרום אם משקל נמוך? מה אני יגיד לך אם יש לך זמן אז למה לא כי ככה אתה תתקדם פיי 300 יותר לאט ודבר שני בפחות משקל ויותר חזרות אין מספיק גרוי לשריר
ושוב חוזרים לאותה נקודה של זמן (והרבה עד שתתקדם!) ולגבי פציעות? תכניקה,תכניקה,תכניקה
אם אתה מבצע את התכניקה בצורה נכונה לא תפצע ואפשר להפצע גם אם מליון חזרות בסט זה דבר פתוח. בקיצור הרבה לא טועים תתחיל SS רגיל, הכי טוב =]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית