הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אכילת רק אבקת חלבון לאחר אימון

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני יודע שהיו על זה דיונים רבים אבל אשמח לתשובה מסכמת סוף סוף מגובה במחקרים.
האם חשוב לצרוך פחמימה ביחד עם חלבון לאחר אימון? עכשיו הרבה אומרים שזה רק במידה שזאת אבקה כיוון שמשום מה אבקה נספגת יותר מהר מקוטג' למשל? אם זה באמת נכון עד כמה זה קריטי במידה ואני אוכל רק אבקה אחרי האימון אבל שעתיים לפניו אני אוכל ארוחה מכובדת מלאה בפחמימות וחלבונים

אני יודע שהיו על זה דיונים רבים אבל אשמח לתשובה מסכמת סוף סוף מגובה במחקרים.
האם חשוב לצרוך פחמימה ביחד עם חלבון לאחר אימון? עכשיו הרבה אומרים שזה רק במידה שזאת אבקה כיוון שמשום מה אבקה נספגת יותר מהר מקוטג' למשל? אם זה באמת נכון עד כמה זה קריטי במידה ואני אוכל רק אבקה אחרי האימון אבל שעתיים לפניו אני אוכל ארוחה מכובדת מלאה בפחמימות וחלבונים
אם אכלתה לפני האימון, אתה לא חייב לאכול ישר אחריו. וכל הקטע של מה נספג יותר מהר סתם התעסקות בחרא.. רוצה תשתה אבקה רוצה תאכל משהו אחר - זה לא משנה בכלל. העיקר שבסוף היום תשלים את כל הערכים שאתה צריך.

• פותח/ת השרשור
אם אכלתה לפני האימון, אתה לא חייב לאכול ישר אחריו. וכל הקטע של מה נספג יותר מהר סתם התעסקות בחרא.. רוצה תשתה אבקה רוצה תאכל משהו אחר - זה לא משנה בכלל. העיקר שבסוף היום תשלים את כל הערכים שאתה צריך.
זכור לי אבל משהו שקוצר אמר שאם אני שותה רק אבקת חלבו עם מים אחרי האימון בלי שום דבר אחר זה לא אידיאלי @kotzer
ואם שותים עם חלב אז זה כן טוב או אוכלים עם פחמימה אחרת או שמהו בסגנון, פשוט עד היום אחרי האימון הייתי אוכל קוטג' ומעדן חלבון GO ועכשיו קניתי פעם ראשונה אבקת חלבון וזה פשוט מחליף את זה אז אני קצת חושש, בנוסף לקחת 2 סקופים זה סבבה? כי סקופ אחד זה רק 20 גרם וזה כלום...

זכור לי אבל משהו שקוצר אמר שאם אני שותה רק אבקת חלבו עם מים אחרי האימון בלי שום דבר אחר זה לא אידיאלי @kotzer
ואם שותים עם חלב אז זה כן טוב או אוכלים עם פחמימה אחרת או שמהו בסגנון, פשוט עד היום אחרי האימון הייתי אוכל קוטג' ומעדן חלבון GO ועכשיו קניתי פעם ראשונה אבקת חלבון וזה פשוט מחליף את זה אז אני קצת חושש, בנוסף לקחת 2 סקופים זה סבבה? כי סקופ אחד זה רק 20 גרם וזה כלום...
המחקר הזה לא וודאי.. בכל מקרה, עדיף לשתות עם חלב או כל מאכל שומני אחר משום שאבקה נספגת מהר יחסית לחלבון אחר ולכן עדיף להכניס משהו שומני בישביל להאט את הספיגה כביכול..

The-Pyramid-Of-Nutrition-Priorities-v1.1.png

יש לזה חשיבות מסויימת. אבל שים לב לסדר עדיפויות, התזמון של צריכת החלבון / פחמימה הוא הרביעי בחשיבותו אחרי קלוריות, מאקרו, מיקרו.

• פותח/ת השרשור
The-Pyramid-Of-Nutrition-Priorities-v1.1.png

יש לזה חשיבות מסויימת. אבל שים לב לסדר עדיפויות, התזמון של צריכת החלבון / פחמימה הוא הרביעי בחשיבותו אחרי קלוריות, מאקרו, מיקרו.
ברור שזה לא באותה רמה כמו השאר אבל כן מעדיף לנסות כמה שיותר למקסם...

ברור שזה לא באותה רמה כמו השאר אבל כן מעדיף לנסות כמה שיותר למקסם...

(אני מכליל אז אם אני טועה אני מתנצל מראש)

הבעייתיות היא, שאנשים שישנים 6 שעות בלילה, יוצאים פעמיים בשבוע ומשתכרים, אוכלים ג׳אנק פוד כמה פעמים בשבוע, לא עושים דילואד אף פעם, לא משקיעים בהורדת לחץ וכו׳ וכו׳ וכו׳ - מתחילים לאכול טונה במלתחות כדי לא לפספס את החלון הזדמנויות.

נתתי דוגמא קיצונית קצת, אבל ראיתי כל כך הרבה אנשים כאלה שזה פשוט עצוב.

מה שטענתי הוא שצריכה של יותר מ-30-40 גרם חלבון מאבקת חלבון במכה על בטן ריקה ורק על בסיס מים זה לא אידאלי כי לא בטוח שהכל יספג 100%.
אבל אם אכלת לא מזמן, או שאתה לוקח את האבקה עם משהו נוסף שמעכב את הספיגה כמו חלב, אז זה בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
מה שטענתי הוא שצריכה של יותר מ-30-40 גרם חלבון מאבקת חלבון במכה על בטן ריקה ורק על בסיס מים זה לא אידאלי כי לא בטוח שהכל יספג 100%.
אבל אם אכלת לא מזמן, או שאתה לוקח את האבקה עם משהו נוסף שמעכב את הספיגה כמו חלב, אז זה בסדר גמור
במידה ואני אוכל רק 20 גרם חלבון עם מים פה כן הכל יספג? ואם אני אוכל 30 גרם חלבון מאבקה עם חצי גביע קוטג' 1 אחוז? הרי קוטג' ואבקת חלבון כמעט זהים בערכים אז מה ההבדל

במידה ואני אוכל רק 20 גרם חלבון עם מים פה כן הכל יספג? ואם אני אוכל 30 גרם חלבון מאבקה עם חצי גביע קוטג' 1 אחוז? הרי קוטג' ואבקת חלבון כמעט זהים בערכים אז מה ההבדל
20 גרם כן.
והערכים של קוטג' שונים מאוד מאבקת חלבון, במיוחד בכל מה שקשור להרכב החלבון, שהוא לא חלבון מפורק כמו באבקת חלבון

• פותח/ת השרשור
20 גרם כן.
והערכים של קוטג' שונים מאוד מאבקת חלבון, במיוחד בכל מה שקשור להרכב החלבון, שהוא לא חלבון מפורק כמו באבקת חלבון
אז לאכול רק גביע וחי 'וטג' עם 45 גרם חלבון בלי שום דבר אחר כן ייספג הכל למרות שיש שם בקושי פחמימה או שומן די כמו אבקה?

אז לאכול רק גביע וחי 'וטג' עם 45 גרם חלבון בלי שום דבר אחר כן ייספג הכל למרות שיש שם בקושי פחמימה או שומן די כמו אבקה?
זה לא רק מסתכם בערכים הסופיים, זה גם תלוי בסוג החלבון.
אבקת חלבון הוא מסוג whey, שהוא חלבון עם ספיגה מהירה. בקוטג' יש לך עוד חלבונים עם עיכול איטי יותר כמו קזאין, וזה משנה את התמונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית