נק' מוניטין:
407
- 394
- 300
@MasterSplitter אתה בכלל חיי באוסטרליה וקונה סטייקים ב 4 דולר. למה לעזאזל המדינה המפגרת הזאת מעניינת אותך ?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שמע, אני די קפיטליסטי בדעות שלי אבל אתה מדבר כמו אנרכיסט ללא שום צל של הגיון ופרקטיות.
מסים זה לא גניבה. נוכל להתווכח כמה מיסים הגיוני לקחת, אני באופן כללי תומך במיסים נמוכים אבל בוא תראה לי מדינה אחת מצליחה שלא גובה מיסים בכלל.
המיתון (GFC) הוא לא מקומי לאוסטרליה. הוא עולמי שנבע מארה״ב. הבעיה לא הייתה באוסטרליה לכן ה״מחלה הסופנית״ לא קשורה לדרך שהממשלה מתנהלת.
עובדי מדינה הם צורך של מדינה, לא של ממשלה. אם יש מגזר ציבורי מנופח זה לא עובד לטובת הפוליטיקאים, זה עובד לטובת המגזר הציבורי. שוב, אני בדעה שצריך מגזר ציבורי מצומצם יחסית, כי הוא נוטה לעבוד בחוסר יעילות, אבל עובדי מדינה לא גונבים לך את הכסף ואם מעלים להם את השכר זה לא שחיתות וגניבה.
מינרכיה? עוד לא.
לא חושב נצליח להגיע ליותר הסכמה מזה...
רק חייב להעיר על זה שהאיגודי עובדים בארץ(זאת אומרת ההסתדרות ושלחותיה) "עובדים בצורה סבירה".
לדעתי הנזק שההסתדרות עושה לישראל גדול עשרות מונים של חמאס.
@MasterSplitter אתה בכלל חיי באוסטרליה וקונה סטייקים ב 4 דולר. למה לעזאזל המדינה המפגרת הזאת מעניינת אותך ?
אני אנסה להתייחס לתגובה שלך למרות שכמעט כל הטענות שלך הם אנשי קש.
מסים הם גניבה. זה לא תלוי בדעות שלך או שלי, זה תלוי בהגדרות וע"פ הגדרה הם גניבה (נלקחים ללא רשות). הדעות שלנו רלוונטיות לשאלה 'כמה הגניבה הזו נוראית?' באופן כללי, רוב האנשים שמקבלים את ההגדרות (גם רוב הקפיטליסטים) מבינים שמסים זה הכרחי על אף שהם גניבה. יש עוד דוגמאות ל'רוע הכרחי' במודל המדיני, זה לא אומר שכל התייחסות לתופעה כזו נובעת ממקום אנרכיסטי.
גניבה זה בניגוד לחוק, תבדוק במילון, בעברית או באנגלית. לפי הפרשנות האישית שלך, אם בית המשפט מורה לאדם א׳ לשלם 100 שקל לאדם ב׳ - זוהי גם גניבה. אם אני לוקח מילקי מהמכולת והבעלים מכריח אותי לשלם - גם גניבה. בעצם כולנו גונבים אחד מהשני, זה מה שאתה טוען.
גניבה זה בניגוד לחוק, תבדוק במילון, בעברית או באנגלית. לפי הפרשנות האישית שלך, אם בית המשפט מורה לאדם א׳ לשלם 100 שקל לאדם ב׳ - זוהי גם גניבה. אם אני לוקח מילקי מהמכולת והבעלים מכריח אותי לשלם - גם גניבה. בעצם כולנו גונבים אחד מהשני, זה מה שאתה טוען.
נכון, בהיעדר חוק, החזק שורד ולוקח מה שהוא רוצה. עצם העובדה שאתה מסתכל אחורה ומשווה את זה לחוקים שיש לנו כיום - זה מצטייר כמעשה פסול. אני טוען שאם זה נעשה במסגרת החוק זה לא גניבה, זה עניין של הגדרה. זה שאתה לא אוהב את זה, לא הופך את זה לגניבה.
בגדול, נובע מכך שאתה מאמין שכל הרכוש שייך למדינה (בקצרה -כי למדינה יש את היכולת לשנות את החוק ולקבוע מה נחשב גניבה ללא תלות ב'בעלים' של הרכוש מה שבפועל נותן לה את תואר ה'בעלים').
זה בסדר להאמין בזה, אמנם זה לא ממש 'די קפיטליסטי', יותר נוטה לטוטליטאריזם. גם היסטורית זו גישה שמובילה לתוצאות די גרועות. שלא לדבר על זכויות אדם. אבל בחירה שלך.
אה כן ועוד אבסורד - המשפט הראשון שלך שמפספס לגמרי את העובדה ששום דבר לא השתנה באמת, רק הצורה שבה מופיע 'החזק' והדברים שהוא רוצה. (חוץ מה'שורד' שאין לי מושג מאיפה השחלת את המילה הזו לשם, אין לה שום קשר לקיום החוק ו/או לקניין.)
לא הבנתי מה הבעיה עם זה. לגיטימי לגמרי לקדם ולשווק את המפלגה דרך רשתות חבריות כחלק מקמפיין הבחירות. אם אתה חושב שבמפלגות אחרות המצב שונה, אתה טועה. אם למשל היו בודקים את ביבי, מלך הרשתות החברתיות, לדעתי התקציבים היו גדולים הרבה יותר. אני כאמור לא רואה עם זה בעיה.לכל תומכי יאיר לפידיכס / כחול לבן :
הנתונים נחשפים: שני מיליון ש״ח שולמו לקידום דף האינסטגרם והפייסבוק של יאיר לפיד - 0404
ביזיון.
קניית עוקבים מדומים זה לא שוחד.לא לא ידידי, אם זה היה מתפרסם על ביבי היו קוטלים אותו.
נו באמת, סכום כזה מכספי ציבור על קידום באינסטגרם, לאן הגענו??
וזה אפילו לא קידום, זה קניית עוקבים מדומים.
העיקא הסיגרים של ביבי.
לא הוזכר שם בכתבה שום קניה של עוקבים מדומים, סה"כ הערכה שלך. כנראה שהכסף הזה מממן שיווק ופרסום של אותם עמודים של יאיר לפיד באותן רשתות חברתיות. לא רואה עם זה שום בעיה.וזה אפילו לא קידום, זה קניית עוקבים מדומים.
כל ח"כ מקבל תקציב לקמפיין בחירותלא לא ידידי, אם זה היה מתפרסם על ביבי היו קוטלים אותו.
נו באמת, סכום כזה מכספי ציבור על קידום באינסטגרם, לאן הגענו??
וזה אפילו לא קידום, זה קניית עוקבים מדומים.
העיקא הסיגרים של ביבי.
בדיוק. בדרך כזאת או אחרת התקציב הזה יתבזבז.כל ח"כ מקבל תקציב לקמפיין בחירות
לא תאמין, גם רה"מ ח"כ נתניהו!
אני הפעם אלך להצביע וזה לביבי.
אני לא רואה בכחול לבן מצליחה בשום צורה וזה נראה שאנשים בוחרים בהם מתוך ייאוש או שאלה פשוט אנשי שמאל.
אבל אין ספק שהמדיניות הכללית של נתניהו הרבה יותר בריאה למדינה משל גנץ.
אני פשוט לא מבין איך אפשר לסמוך על המדיניות של גנץ ולדעת מה לצפות ממנו.
ובהיבט הכלכלי אני לא רואה שום סיבה לחשוב שיצא משהו טוב מגנץ אז מבחינתי אין לממשלה הזאת שום יתרון.
היא יכולה להביא את המדינה רק אחורה.