"במקום"״תתחיל להתאמן במקום להתעסק בשטויות״ ♂️
אני אמרתי "לפני", כי אני מסוגל לעשות גם וגם בניגוד לאחרים:s49:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
"במקום"״תתחיל להתאמן במקום להתעסק בשטויות״ ♂️
מה ? זאת בידיוק הבעיה פה אתה מתחכש לטענות שלי ושולל מקורות רק בכלל שהם לא מתאימות לאדלוגיה שלך
מה הקשר לזה לזה שזה שייך שהכתבה שייכת לכאן ? עם זה היה מידה אז הוא אומרים לנו למצוץ את הזין של ביבי וולטף לו את האגו.
אתה לא הייחסתה בכלל למידע בטענות שלי ופשוט שולל אותם כי ככה.
ןלא אחי הצגתי פה עוד בעיות וסיבות לקיפאון הכלכלי מעבר לקבלנים אתה בחור משום מה להתעלם מהם (חוזר חלילה להבנה בסיסית של כלכלה ושירותים שונים) זה שאתה בוחר להתעלם זה באמת בעיה שלך
שהיה לך שמח בבועה הקטנה שלך מה שאתה עושה זה לא דיון זה פשוט אוננות עצמית ל''אני חייב להיות צודק אז התעלם מהכול ויציג דברים איך שאני רוצה''
חמור מכך, באוצר מגבשים רפורמות מבניות בתחום האנרגיה, התחבורה, הבריאות, ועוד, שהמשק הישראלי זקוק להן. אך גם הן יצטרכו להמתין לשנת 2020. הפועל היוצא הוא שמשרד אוצר אינו יכול לבצע את התיקונים וההתאמות הנדרשות - לא העלאת מסים ולא קיצוצים מהותיים בתקציבים - וגם לא יכול לבצע את השינויים הנדרשים כדי להצמיח את המשק. קיפאון, כבר אמרנואתה לא מבין שאת המאמר ששמת פה זה מאמר דעה, אין פה עובדות, אין מספרים.
אפילו במאמר כתוב שהסיטואציה כרגע לא כזו גרועה, כי מה התחלופה? ממשלה מתפקדת שכל מפלגה סוחטת כמה שיותר כספים.
ברור שאם היה לנו ממשלה ליברלית שעומדת לקצץ ולייעל את התקצמב אז זה עדיף, אבל זה לא המקרה וכנראה לא יקרה עד שהדעת קהל בישראל תשתנה לחלוטין.
חשוב לציין כי הוא לא התרחיש הגרוע ביותר. אם תוכניותיו של נתניהו היו יוצאות לפועל והיו נחתמים ההסכמים הקואליציוניים - הנזק הכלכלי היה הרבה יותר גבוה. המצוקה המשפטית של נתניהו הפכה אותו מראש הממשלה חזק, לאיש חלש וסחיט. זו הסיבה כי השותפות הקואליציוניות העזו לדרוש תקציבים שאין להן אח ורע בהיקפן בתולדות המדינה, אשר המריאו ל־20 מיליארד שקל. סכום זה לא כולל את התוספת לפנסיות של עולים חדשים בעלות של מיליארדים שנתניהו הסכים לתת לאביגדור ליברמן במאמץ האחרון לשכנעו להצטרף לממשלתו החמישית. סכום זה גם אינו כולל את התוספת של מיליארדי שקלים שנתניהו עצמו דרש להעניק למערכת הביטחון במסגרת תוכנית אסטרטגית שהוא עצמו גיבש "ביטחון 2030".
והוא פשוט מגיש פה מידע שכן יש פה עובדות חלק מהקבלנים תלויים בהתערבות המדינה ויש רפורמות שאמורות להוזיל אורח החיים.
אני לא מבין כול מה שציטתה קשור למה שאני אמרתי אבל לפחות הגענו להסכמה שהמצב לא אדיאלי וחבל שכךעל זה.
מה זה "אחד מהגרועים ביותר"? אתה רואה עוד אופציה חוץ מכן ממשלה או לא ממשלה? כי אני לא.
א ממשלה שיודעת לנהל את המצב הכלכלי שלה אפשר היה ליצור מצב בלי הסחיטות האלו בגלל זה אמרתי שאני מאוכזב את זה מכול הפולטוקים שנוגעים בדבר. אמרו את זה בכתבה וגם אני חוזר על זה היה אפשר להימנע משני המצבים הגרועים האלו אבל כול אחד דאג לתחת שלו.
אנשי עסקים אוהבים ודאות ויציבות, ותקופת בחירות של שנה שלמה היא דיסטופיה - ההפך מאוטופיה - עבור הקהילה העסקית. אלא שלא רק היצרנים עוצרים, גם הצרכנים דוחים רכישות משמעותיות לרבות מוצרים בני קיימא כמו מכוניות ומוצרים יקרים נוספים.
דוגמה מהפסקה הראשונה.
מה שאני בא להגיד זה לא שהמצב הנוכחי הוא אידאלי, אבל לעומת הסיטואציה שבה כן תקום ממשלה, שלא תיישם את מדיניות האוצר כי בסופו של דבר לא הם קובעים את המדיניות בעניינים האלה, אז כן, המצב הנוכחי עדיף בהרבה.
אני לא מבין כול מה שציטתה קשור למה שאני אמרתי אבל לפחות הגענו להסכמה שהמצב לא אדיאלי וחבל שכך
דרך מעניינת לראות את הדברים.מצביע למי שיסבך את המצב כמה שיותר, ממשלה תקועה זה מעולה מבחינתי - אי אפשר להעביר תקציבים בזבזני וכל הגופים שרוצים עוד כסף יצטרכו להתייעל בעל כורחם
אחי, אני אומר את זה בשיא הכנות, יש לך רצון כנה לנסות לעשות שינוי בגלל שהמערכת לא עובדת, זה בסדר גמור.@drhjnk
לא אהבתי את הליגלוג שלך!
אני עובד עם אנשים,המון אבל המון לא רוצים לגשת להצביע!
נכון שזה לא בסדר לא להצביע,אבל אם כולנו הינו מתאגדים לעשות כזה דבר
המנהיגים היו מתחילים להבין שיש להם עסק עם עם לא פראייר
אוסיף על דבריך ואומר - מחאה כזאת של ״לא להצביע״ תעבוד רק אם כולם באמת לא יצביעו (אוטופי לחלוטין כמובן).אחי, אני אומר את זה בשיא הכנות, יש לך רצון כנה לנסות לעשות שינוי בגלל שהמערכת לא עובדת, זה בסדר גמור.
אבל כל בחירות סביב שליש מדינה לא הולכת להצביע. בחיאת, איזה שינוי בדיוק אתה חושב שתוכל לעשות אם קצת יותר אנשים לא יצביעו?
תבין שבחירות זה לאו דווקא למי שהכי טוב, אפשר להתסכל על זה בתור בחירות למי שהכי פחות רע. אני לא אומר לך למי להצביע, אבל אני בטוח שיש לך דעה בנידון.
לא הולך להגיב פה לכל אחד ואחד לגביי התקציב @MasterSplitter הבין אותי כבר כי יש לו הבנה כלכלית בסיסית.
כתבתי שאם חמש שנים לא תהיה ממשלה אז הגירעון יוכחד, זה לא אומר שאם תורכב ממשלה תוך שנתיים אז הגרעון יקטן! זה אומר שהוא פשוט יצומצם.
אבל שר המשפטים הוא הנציג של הריבון לכן סמכותו עולה על כל סמכות אחרת. בעולם מתוקן באמת כל עולמו של היועץ המשפטי הוא לייעץ אבל לא במדינה שלנו שהוא משולב עם תפקיד התובע הכללי.
איזה מדינות נמצאות בראש סולם העושר העולמי?
בחוקי היסוד.
זה לא משנה, הם לא היו יושבים עם גנץ בכל מקרה ה55 של נתניהו הרבה יותר רלוונטים מה56 שהיו יכולים להיות לגנץ.
לא נראה לך סביר שאוחנה יוכל למנות מ"מ לשלושה חודשים סהכ? במה היא יכולה לעזור לו? הרי שי ניצן כבר הגיש את הכתב אישום.
לא מכיר את המקרה הזה
בכל מקרה אתה טוען שאתה מעדיף יותר מדיניות כלכלית ליברלית מאשר סוציאליסטית אז זה אמור להיות לך ברור ככל שתלך ימינה יותר המצב ישתפר והכל שתלך שמאלה המצב ידרדר, כמובן שאפשר לשלב וזה לא יהיה אסון נוראי, כל מדינה ומה שהיא בוחרת ליישם.
מהקצת שקראתי על אוסטרליה לא נראה שהיא מדינה עם כ"כ אספקטים סוציאליסטים, לצורך העניין במדד קלות עשיית עסקים היא נמצאת במקום יחסית גבוה.
מסכים שיש בישראל הכלאה לא חכמה בכלל של מדיניות כלכלית. אבל השקעה נמוכה בחינוך? בבריאות? התקציבים עולים בשנים אחרונות בעשרות אחוזים והמצב עדיין חרא. תקציב החינוך גבוה יותר מתקציב הביטחון! אז הבעיה לא בכמה כסף משקיעים, זה איך וכל עוד לא נשנה את התמריצים לא משנה כמה מיליארדים נוסיף לתקציב המצב לא ישתפר.
אני לא מבין מספיק מה ההשלכות של מינוי מ״מ לפרקליט המדינה. הדעה האישית שלי שממשלת מעבר צריכה לעשות את המינימום שנדרש למקרי חירום (מלחמה נגיד) כי הממשלה הנוכחית לא נבחרה בבחירות אלא שארית של בחירות לפני הרבה שנים.
תעשה גוגל, כאן באוסטרליה (כרגע יש ממשלת נשיונלס - ליברל (ימין, מקביל לליכוד בערכים על הסקאלה) ועדיין כמעט אף אחד לא מכחיש שה1000$ שכל אזרח קיבל בתקופת הGFC - הצילה את הכלכלה ממיתון.
אתה מנסה לפשט דברים יותר מדי. אם ימינה זה טוב ושמאלה זה רע - לא היו מדינות עם מדיניות כלכלית שמאלנית
מה שאני אוהב באוסטרליה זה שכל אחד עם עבודה יכול להתקיים בכבוד (באופן יחסי) אם אתה נהג אוטובוס או עובד זבל או פועל בניין כללי אתה יכול לחיות חיים לא רעים יחסית
כמובן שכאן קצת הגזימו עם האיגודי עובדים ויש להם כוח פסיכי אבל איגודי עובדים זה לא דבר רע.
שמהנדסים בוגרי אונ׳ מרוויחים שכר מאוד זעום בגלל עודף היצע. אוסטרלים כמובן סובלים מזה. אני יכול להמשיך לקטר על דברים שאני חושב שמתבצעים כאן בצורה ״ימנית כלכלית מדי״ ... אגב סתם להשוואה, בוגר הנדסה ופועל זבל יכולים להרוויח אותו דבר במשרה מלאה.
אני מסכים איתך שיש השקעה גבוהה מבחינה כספית אבל התמורה היא פח אשפה, כמו שאמרת הכסף מנוהל בצורה רעה מאוד ולא מושקע ישירות באזרחים.
אני גם חושב שזו שיטה שיכולה לעבוד, אבל סתם שתדע (אתה כל הזמן מדבר על ימין ועל ליברליות), השיטה הזאת יותר שמאלנית סוציאליסטית מאשר ימנית ליברלית.לכן אני בעד שיטת השוברים, לכל אחד במדינה תהיה הזדמנות שווה לקבל אתה החינוך הטוב ביותר, גם לבן של יצחק תשובה וגם לבת של ריקי כהן מחדרה.
אני גם חושב שזו שיטה שיכולה לעבוד, אבל סתם שתדע (אתה כל הזמן מדבר על ימין ועל ליברליות), השיטה הזאת יותר שמאלנית סוציאליסטית מאשר ימנית ליברלית.
אני לא אנקאפ, עדיין חושב שבתחומים מסוימים המדינה צריך לממן-ביטחון, משפט, בריאות וחינוך.
ההבדל מהשיטה הקיימת שהיא מתבססת על ליברליזם במובן של התחרותיות בין בתי הספר, מורים ומנהלים. היא משנה בעצם את כל מערכת התמריצים במערכת החינוך במקום שמורה וותיק ירוויח יותר, מתגמלים את המורים הטובים.
מצטער שלא הגבתי מקודם...
לכן לא אמרתי שצריך למנות מינוי קבוע, רק ממלא מקום כמו שיש במשטרה כרגע.
שוב, לא מכיר את ההשלכות, אבל בגדול אני מסכים.
איך האלף דולר האלה הצילו את המדינה ממיתון? בשיא הרצינות.
אנשים ״בזבזו״ את האלף דולר האלה, עסקים הרוויחו, במקום להיסגר הם נשארו לעבוד ואולי אפילו שכרו עוד אנשים או השקיעו עוד בעסק וככה הכסף מתגלגל עוד ועוד ועוד... קשה לי להגיד אם זה ספציפית מה שהציל את אוסטרליה, מאמין שיש עוד פרמטרים אבל זו הדעה הרווחת כאן, גם בקרב מצביעי ימין בדר״כ.
לא מסכים בכלל.
קובעי מדיניות לרוב לא בוחרים במדיניות הטובה ביותר, אלא במה שיעזור להם להיבחר שוב, ומה לעשות סוציאליזם(או לכל הפחות סוציאל-פופוליזם) נשמע נחמד יותר וקל למכירה בשביל הקהל הרחב.
אבל בסופו של דבר, אם הייתה לך ממשלת ימין מוצלחת, הציבור יראה את זה ויבחר בה שוב (לדוגמא כמו בארץ, למרות שהארץ שלנו תמיד יותר מסובכת) ואז יאפשרו לממשלה להעמיק את המדיניות ימין כלכלית, ושוב תצליח (לטענתך) וככה יוכלו לאט לאט להתקרב למדיניות ימין יותר חזקה. שלא נדבר על ארה״ב ששם נשיא בקדנציה שניה יכול לעשות המון דברים כי אין לו אינטרס לחשוב על בחירות (לו אישית). אתה צודק שסוציאליזם נשמע טוב על הנייר, אני 100% איתך. אבל יש מדיניות שעדיין במשך הרבה מאוד מחזורים יש ממשלות ימין.
לא רק באוסטרליה. רוב המדינות שכמעט כולם חיים בכבוד נוטות באופן מובהק לשוק חופשי, הדוגמה הטובה ביותר-שוויץ.
זה לחלוטין לא שוק חופשי. באוסטרליה יש את השכר מינימום הגבוה בעולם, מעבר לשכר מינימום המאוד גבוה (13+ USD) - אף אחד כמעט לא משתכר שכר מינימום כאן (יחסית) וכמעט לכל עבודה יש ״שכר מינימום משלה״. לדוגמא השכר מינימום הכללי הוא 19.5$ (אוסטרלי) בעוד פועלי בניין מרוויחים לכל הפחות 25$, חברה שלי בתור ברמנית מקבלת שכר מינימום ספציפי של התעשייה 28$ (פלוס תוספות בהתאם לשעות נוספות, לילות, חגים וכו׳) כמובן לכל תעשייה יש שכר מינימום שונה. אולי בוויקיפדיה ניתן לראות ש״קלות עשיית העסקים״ היא טובה, אבל תאמין לי, אני עובד בתחום הבנייה, אתה לא יכול לדמיין כמה המדינה נכנסת לך לעסק עם רגולציות והנחיות מאוד מאוד קפדניות על כל דבר שאתה עושה. למען השם צריך רשיון בשביל לגדל צב (סתם דוגמא הזויה).
ב"כאן" אתה מתכוון לאוסטרליה או ישראל?
כמובן שאיגודי עובדים הם לא דבר רע במהותו, אבל שהם וולנטרים ואין להם הטבות במסגרת החוק.
אוסטרליה. כאן הם פועלים כמעט כמו מאפיה, הרבה יותר גרוע מהארץ (בגלל שהרבה יותר עובדים מאוגדים ויש הרבה איגודים מאוד מושחתים מהיסוד). בארץ יש לך כמה איגודים זוועתיים אבל הם מעט מאוד מאחוז העובדים בארץ ובדר״כ האיגודים הגדולים עובדים בצורה סבירה לגמרי.
זה היופי בקפיטליזם, הכל נמדד ע"י היצע וביקוש, אם יש היצע מספק לפועלים זבל/בניין וכל מיני עבודות שחורות מהסוג הזה כל אחד יוכל להביא פרנסה יפה לביתו.
לא צריך שפקידים "יחלקו את העושר מחדש".
אני מסכים איתך, אבל ספציפית פה יש שכר מאוד קבוע לכל עבודה כמעט (במיוחד דברים כמו עובדי זבל). אבל ספציפית באוסטרליה יש הגירה כמעט אך ורק של אנשים משכילים (שזה נשמע תיאורטית טוב) מה שגורם לעודף היצע במקצועות כמו מהנדסים וגם איכות המהנדסים יורדת. יש לי חבר שיושב מאחורי, מהנדס מכונות מהודו, למד תואר שני באוסטרליה ומבצע עבודה של 25$ לשעה (בדיוק כמו פועל בניין בלי שום נסיון / הכשרה).
לכן אני בעד שיטת השוברים, לכל אחד במדינה תהיה הזדמנות שווה לקבל אתה החינוך הטוב ביותר, גם לבן של יצחק תשובה וגם לבת של ריקי כהן מחדרה.
אני מסכים עם זה לחלוטין. לא יודע איך זה יתבצע בפועל, לא יודע איפה זה מתבצע בעולם, אבל הרעיון נשמע לי מעולה.
@MasterSplitter
אני מקווה שאתה קולט כמה הזוי לטעון שמה שהציל את הכלכלה ממיתון זה כסף שהממשלה נתנה לציבור, לאחר שהיא מלכתחילה לקחה אותו בכוח בסכומים גדולים בהרבה ועשתה עליו סיבוב לצרכים שלה (עובדי מדינה וכו'). ואז ההסבר עוד, הוא שהאזרחים השתמשו בכסף שהם קיבלו (שוב, אחרי שמלכתחילה לקחו אותו מהם) וזה הצליח להניע את הכלכלה.
מה השלב הבא? "כל הכבוד לממשלת אוסטרליה שהצליחה לרפא עשרות אלפי אנשים לאחר שהדביקה את כל האוכלוסיה שלה במחלה סופנית".
זה קיים באיזשהו מקום בעולם?