הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

כי אחרי גיל 11 אתה לומד שההגדרה של ימין שמאל זה לא מי משרת בצבא ומי לא משרת בצבא.
אבל מה אפשר לצפות ממצביעי כחול לבן
1. אין דבר שמאלני יותר מלכנות את שלטון הימין "מלוכה" ואת נתניהו "הקיסר," חמש דקות אחרי בחירות דמוקרטיות לחלוטין.

2. כלל אצבע אוניברסלי - כשטוב לאנשים כלכלית הם לא ממהרים להפיל שלטון, זה נכון לגבי ישראל וזה נכון לגבי שאר מדינות העולם החופשי.

3. כל המבוססים היטב שרצו להחליף את השלטון רק בגלל שהם דאגו לשכבות החלשות ( רווחה! בריאות! חינוך!) שולחים עכשיו את הפריפריה לאלף אלפי עזאזל כי מה זה נקרא שלמסעודה משדרות יש רצון משלה, בהמה שבטית עיוורת ומטומטמת.

4. מכתבי העצומה נגד נתניהו שנכתבו על ידי אגודת הטייסים הטבעונים, אגודת הפרופסורים חובבי צ'כוב, אגודת יוצאי הסיירות הנבחרות יפי הבלורית ואגודת המשפטנים כחולי העיניים, חשפה תהיה ששווה לחקור - מה הקשר בין נטיה פוליטית לבין עמדות הכוח הכי נחשקות בישראל. מעניין לא?

5. שומרי הסף האמיתיים של הדמוקרטיה בישראל הם הציבור המסורתי מנשק המזוזות.

6. להשוות ראש ממשלה מכהן למכחיש שואה, רוצח המונים, צורר ובוגד שמכר את בטחון האזרחים עבור בצע כסף זה קמפיין חלבי מדי, מנומס מדי, פויה גנץ, מתי כבר תוריד את הכפפות ותפסיק להיות כזה ג'נטלמן.
לתהות על היכולת הרטורית החלשה של מועמד לראשות ממשלה זה קמפיין נמוך, חציית קו אדום ופשע שנאה.

7. "ציבור נהגי המוניות" ניצח את המטריקס, במובן הזה מדובר בציבור הכי מרשים, עמיד בפני הסתה, בעל שכל ישר וחשיבה בקרותית בישראל.

גדא

אולי תרגע עם הגישה הזאת? "מה אפשר לצפות ממצביעי כחול לבן"

למה מראש אתה בכלל יורד לפסים אישיים כשאתה מנהל דיון? תשמור על קור רוח ותכתוב את דעותייך בצורה נקייה, בלי להטיח עלבונות מיותרים באלו שדעתם שונה משלך.

אם אתה חושב שמישהו אמר משהו שנחשב לשטות גמורה בעינייך, אתה מוזמן להוכיח לו אחרת.

חוץ מזה, אם אתה מדבר על גיל 11 אז לדעתי בגיל הזה גם לומדים לא להכליל "סטיגמות" על ציבור רחב בגלל מספר קטן של דוגמאות פרטיות. אני יכול להבטיח לך שמתוך מיליון המצביעים של כחול לבן יש לפחות כמה שחוכמתם מגיעה לרמתך.

נערך לאחרונה:
לפי הנתונים האחרונים שעולים הימין מאבד מנדט ויורד ל58. ביבי יתקשה להרכיב ככה קואליציה ובחירות בפעם הרביעית זה כבר לא נורמלי.
זה מדהים איך השרביט חוזר שוב לליברמן הליצן.
אני בכלל לא תומך ליכוד, אבל הדמוקרטיה לא שווה כלום אם בשיטת הממשל הנוכחית למפלגה הגדולה קשה מאוד להרכיב קואליציה. כל קרבות החורמה בדרך.

מדינת ישראל, את אטרקציה מעייפת.

הדגנרציה של הבוחרים - אתמול קראו למצביאי ליכוד בחדשות 13 "מאות אלפי מצביעים עם תיק פלילי" "עדר" "מושחטים" וכו...

ההצבעות למפלגות הערביות באוכלוסיה הלא ערבית הוכפלה כמעט פי 2, בתל אביב והסביבה,
אנשים שמחשיבים את עצמם ליברלים, נישואי להטב"ים/אזרחיים, תחבורה בשבת ועוד... הכניסו מתמודדת מהתנועה האיסלאמית,
שתומכת בהפצת האסלם, נגד להטב"ים, נגד מועדונים נגד ברים נגד אלכוהול נגד חופש ועוד חוקי שריעה כאלה ואחרים.

המצביעים הערבים לרשימה המשותפת שמבלבלים תבייצים כל היום שהם רוצים להיות שווים ושיקבלו אותם,
איך יקבלו אותכם שאתם מצביעים למפלגה שתומכת במחבלים ולא מכירים בישראל כמדינה?
ואל תגידו לא כולם, בולשיט! 18 מנדטים זה כל הציבור הערבי, שבחר להיות נגד המדינה במקום חלק ממנה.

דוברי הרוסית, יחד עם שונאי החרדים, שמצביעים ליברמן, איזה חוק לטובת הרוסים או נגד החרדים ליברמן העביר ב20 שנה שהוא בפוליטיקה?
מלדבן שמביא אותנו לבחירות חוזרות באופן ישיר חוזר ואומר שלא ישב עם אף אחד, לא עם ביבי לא עם גנץ ולא עם הערבים,
עזר לחרדים כל פעם מחדש להעביר חוקים לטובתם, היה עם ביבי ב"ליכוד ביתנו" ולא העביר חוק אחד לטובת האוכלוסיה מברית המועצות.
על מה אתם רצים להצביע?

לפני שרצים לצעוק על המצביעים של ביבי "עדר", לצייר קריקטורות אנטישמיות שמזכירות את ימי השואה, ולהצביע למחבלים תשמנו את הגלגלים בראש.

סתם שאלה, אם כל מדד נסק ועלה ב10 שנים של שנות נתניהו, למה צריך להיות עצוב?

אגב, מספר היורדים מהארץ רק צנח בעשור של נתניהו (פונקציה של המצב הכלכלי המצוין), ככה שגם פה אתה מפספס

ימין עם 58 אפילו ונתניהו ראש ממשלה, לא נראה לי שהבנתם שהפסדתם.
צפה בקובץ המצורף 53665

אתה מדבר על מדד בבורסה? מה לגבי מדד ״מה הסיכוי לרכוש דירה?״ או ״גיל ממוצע לרכישת דירה״ או אחוז האנשים שבעלי דירות? מה לגבי כמות שעות עבודה ממוצעות? מה לגבי עול המיסים? אני יכול להמשיך עוד מלא...

??

בקיצור, אם אתם רוצים איי פעם לעלות לשלטון ולהוות אלטרנטיבה, אתם צריכים קודם כל להתחבר למציאות ולהכיר בהישגים של נתניהו, ואז להסביר איך ולמה אתם תעשו לפחות טוב כמוהו.
אחרת, אין עתיד
אחי אתה נשמע כמו חאליסי ממשחקי הכס שדורשת שיכופפו את הברך. בחיאת, סבבה נתניהו עדיין ראש ממשלה, כן המדינה התקדמה בכמה תחומים בתקופתו, כן הוא לא עשה ר-ק רע למדינה, אבל אתה לא בעמדה להטיף לנו ״למה הפסדנו״.

הדגנרציה של הבוחרים - אתמול קראו למצביאי ליכוד בחדשות 13 "מאות אלפי מצביעים עם תיק פלילי" "עדר" "מושחטים" וכו...

ההצבעות למפלגות הערביות באוכלוסיה הלא ערבית הוכפלה כמעט פי 2, בתל אביב והסביבה,
אנשים שמחשיבים את עצמם ליברלים, נישואי להטב"ים/אזרחיים, תחבורה בשבת ועוד... הכניסו מתמודדת מהתנועה האיסלאמית,
שתומכת בהפצת האסלם, נגד להטב"ים, נגד מועדונים נגד ברים נגד אלכוהול נגד חופש ועוד חוקי שריעה כאלה ואחרים.

המצביעים הערבים לרשימה המשותפת שמבלבלים תבייצים כל היום שהם רוצים להיות שווים ושיקבלו אותם,
איך יקבלו אותכם שאתם מצביעים למפלגה שתומכת במחבלים ולא מכירים בישראל כמדינה?
ואל תגידו לא כולם, בולשיט! 18 מנדטים זה כל הציבור הערבי, שבחר להיות נגד המדינה במקום חלק ממנה.

דוברי הרוסית, יחד עם שונאי החרדים, שמצביעים ליברמן, איזה חוק לטובת הרוסים או נגד החרדים ליברמן העביר ב20 שנה שהוא בפוליטיקה?
מלדבן שמביא אותנו לבחירות חוזרות באופן ישיר חוזר ואומר שלא ישב עם אף אחד, לא עם ביבי לא עם גנץ ולא עם הערבים,
עזר לחרדים כל פעם מחדש להעביר חוקים לטובתם, היה עם ביבי ב"ליכוד ביתנו" ולא העביר חוק אחד לטובת האוכלוסיה מברית המועצות.
על מה אתם רצים להצביע?

לפני שרצים לצעוק על המצביעים של ביבי "עדר", לצייר קריקטורות אנטישמיות שמזכירות את ימי השואה, ולהצביע למחבלים תשמנו את הגלגלים בראש.

עם רשימה משותפת גדולה - יש סיכוי להקים ממשלת שמאל אמיתית. האם אני הייתי מצביע להם
? לא. אבל זה טוב שיהיה ייצוג לערבים בכנסת כי חוץ מעיסווי פריג ממרצ, אין לך שום ערבי במפלגות אחרות (אם אני זוכר נכון) וזה לא הגיוני. ערבים צריכים להיות בממשלה, הם חלק מאיתנו, לטוב ולרע. הרשימה המשותפת מורכבת מ4 מפלגות שונות, אכן חלקם מאוד אנטי-ישראלים, אין ספק. אבל (!) מאז שאיימן עודה איחד אותם, ומדבר על שלום, שיתוף פעולה ופחות רק לצרוח בכנסת - תראה. גדלו ב50%. זה מדבר אל האוכלוסיה. לגבי ״עדר״ - זה תקף לכל המפלגות. הרי כל תומכי מפלגה רואים במנהיג - מנהיג, והולכים אחריו ומתווכחים לטובתו.

אני מציע שכל מי שירד מהארץ שלא ישתתף בדיון, אין לכם זכות.

לא נראה לי שאכפת לביבי עוד בחירות
העיקר הוא כמו שאומרים בשכונה,שהוא תפר את גנץ!!
בבחירות בפעם הרביעית והחמישית והשישית מיותר ללכת להצביע
ביבי יקח בכל אופן

אני מציע שכל מי שלא גויס אי פעם בצו 8, סיכן את חייו למען המדינה או שילם מיליון ש"ח מס הכנסה לא יחליט למי יש זכות להשתתף בדיון ולמי לא, חוצפן.

חוצפן אני לא, גויסתי בצו 8, הייתי קרבי, נלחמתי במלחמת לבנון השנייה, הייתי בהתנתקות. ואני לא קונה את העניין הזה של הייתי חייב לרדת מארץ.
מי שיש לו איי קיו מינימלי יכול להתפרנס יפה במדינה שלנו, יש לנו אחלה מדינה.
מי שבחר לרדת, זכותו ושיבושם לו. שלא ישתתף בדיון, תודה.

אני מציע שכל מי שהוא אלוף העולם לשעבר ב-UFC והלוחם הראשון ב-UFC שהחזיק בו-זמנית בתואר האליפות בשתי קטגוריות משקל נפרדות שלא ישתתף בדיון, תודה.

מותר לאנשים להביע את דעתם על המצב בארץ כשהם גרים בחו"ל בדיוק כמו שמותר לך להביע את דעתך על ליגת האלופות כשאתה בכלל לא כדורגלן.
אם תשתיק אנשים שדעתם שונה משלך ותסרב לתת להם להשמיע את קולם זה לא ייתן לך כלום ורק ימנע דיון מועיל ומעניין.

*גר בארץ.

חייב להגיד שבשלב הזה, הדבר הכי הגיוני שנראה לי שכל מצביע לא-ביבי צריך לעשות (ובמובן מסוים היה צריך לעשות את זה עוד לפני הסבב הראשון) הוא להתפקד לליכוד ולהצביע לפריימריז. הועדים עשו את זה עם כץ ועידן, אפילו "הליברלים בליכוד" מצליחים כל הזמן להכניס את שרן השכל.
יש הרבה סיבות למה לא לעשות את זה. לדעתי בשלב הזה הן כבר לא ריאליות.

מה שעשית בצבא זה מכובד מאוד ואף אחד לא מערער ולא יערער על תרומתך - אך זה בטח לא מעניק לך את הלגיטימציה למחוק את כל מי שעזב את המדינה, בטח לא למנוע מהם להתבטא בדיונים שקשורים אליה.

יש מספר רב מאוד של אנשים שתרמו למדינת ישראל בצורה אדירה גם כשהם חיים במדינה אחרת כל חייהם, וכאלו שחיו בה בעבר ותרמו רבות וכיום הם חיים במדינה אחרת.

כפי שהוזכר כאן, אכן מדובר בחוצפה מהמעלה הראשונה.

עם רשימה משותפת גדולה - יש סיכוי להקים ממשלת שמאל אמיתית. האם אני הייתי מצביע להם
? לא. אבל זה טוב שיהיה ייצוג לערבים בכנסת כי חוץ מעיסווי פריג ממרצ, אין לך שום ערבי במפלגות אחרות (אם אני זוכר נכון) וזה לא הגיוני. ערבים צריכים להיות בממשלה, הם חלק מאיתנו, לטוב ולרע. הרשימה המשותפת מורכבת מ4 מפלגות שונות, אכן חלקם מאוד אנטי-ישראלים, אין ספק. אבל (!) מאז שאיימן עודה איחד אותם, ומדבר על שלום, שיתוף פעולה ופחות רק לצרוח בכנסת - תראה. גדלו ב50%. זה מדבר אל האוכלוסיה. לגבי ״עדר״ - זה תקף לכל המפלגות. הרי כל תומכי מפלגה רואים במנהיג - מנהיג, והולכים אחריו ומתווכחים לטובתו.
ניראה לי שיש לך בלבול מה זה שמאל, לשמאל ולימין יש השקפת עולם שונה לגבי הרבה דברים, אבל שניהם תומכים במדינת ישראל.
גם ה"עבודה" וגם "המערך" לפניו היו שמאל מובהק, עם דעות שונות באופן קיצוני מהימין אבל תמיד היו בעד מדינת ישראל.

כשאתה מדבר על הקמת מדינה עם הרשימה המשותפת אתה מקים ממשלה ששליש מימנה תומך בהשמדת מדינת ישראל והזהות היהודית,
שמאל אמיתי? רחוק מזה. בגלל זה אני נוטה להאמין שגם גנץ בחיים לא יקים ממשלה עם המשותפת בסופו של דבר.

לערבים אכן צריך להיות ייצוג אמיתי, ערבים מוסלמים ששירתו איתי ביחידה הצביעו ליכוד כי אין להם מפלגה שמייצגת אותם,
אם תיהיה מפלגה שתומכת בשלום ומכירה במדינת ישראל מבטיח לך שהיא תצורף לממשלה, אבל המשותפת בחיים לא תיהיה בממשלת ישראל
גם במחיר שהליכוד יצטרך לשבת בממשלת אחדות.

הרשימה המשותפת מורכבת מ4 מפלגות שונות, אכן חלקם מאוד אנטי-ישראלים, אין ספק
אני לא מבין איך זה יכול להיראות הגיוני שמפלגה צריכה להיות בממשלה של מדינה כשהיא נגד אותה מדינה. למען האמת זה הזוי לי שזה חוקי שבכלל תהיה קיימת מפלגה כזאת במדינה

אני לא מבין איך זה יכול להיראות הגיוני שמפלגה צריכה להיות בממשלה של מדינה כשהיא נגד אותה מדינה. למען האמת זה הזוי לי שזה חוקי שבכלל תהיה קיימת מפלגה כזאת במדינה
היא לא נגד המדינה, היא נגד היותה מדינה יהודית.

תחשבו רגע על כחול לבן כ"מפלה"

מורכב ממפלגת ימין של בוגי, מפלגת גנץ שאף אחד לא ממש יודע מה הדעות שלו (הוא טען שהוא ימין בטחוני ושמאל כלכלי) , ומפלגת שמאל (לפיד)

הקואליציה האפשרית שלהם היא עם עוצמה לישראל - מפלגת ימין יש אומרים ניצי, והערבים - תומכי מחבלים.

מה מאחד את כל הבלאגן האידיולוגי הזה, מימין קיצוני לשמאל קיצוני מרכז וכל שאר הירקות?
איך אפשר לקרוא לדבר הזה מפלגה?

תחשבו רגע על כחול לבן כ"מפלה"

מורכב ממפלגת ימין של בוגי, מפלגת גנץ שאף אחד לא ממש יודע מה הדעות שלו (הוא טען שהוא ימין בטחוני ושמאל כלכלי) , ומפלגת שמאל (לפיד)

הקואליציה האפשרית שלהם היא עם עוצמה לישראל - מפלגת ימין יש אומרים ניצי, והערבים - תומכי מחבלים.

מה מאחד את כל הבלאגן האידיולוגי הזה, מימין קיצוני לשמאל קיצוני מרכז וכל שאר הירקות?
איך אפשר לקרוא לדבר הזה מפלגה?

תלם אכן ימין בטחוני.
חוסן לישראל לא ממש רצה לבד אף פעם אז קשה לשים את האצבע מה האידיאולוגיה שלה.
יש עתיד מעולם לא הייתה מפלגת שמאל לא משנה כמה תומכי ביבי ינסו לסובב את זה.
הרי אמרו (ביבי בעצמו) שליברמן הוא שמאל.
יש עתיד הוקמה על מנת להיות מפלגת מרכז, שדיברו על איחוד עם מפלגת העבודה, לפיד אמר מפלגת העבודה מפלגת שמאל, אין עם זה שום בעיה, אבל יש לנו פער אידיאלוגי.
יש עתיד בנוסף תמיד הייתה ימין כלכלי, ממליץ לך להקשיב לפודקאסט של לפיד אם אתה מטיל ספק.

נכון, יש הרבה אנשים עם דעות שונות באותה מפלגה, אבל למה זה דבר רע? עד היום הם הסתדרו מעולה. זה רק טבעי שלאנשים יהיו דעות שונות. הרי גם ברשימה המשותפת יש פלגים שלא מסכימים אחד עם השני, גם בפרץ-מרצ, גם בליכוד-ביתנו ז״ל וכמובן בימינה. אין עם זה שום בעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית