הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בחירות 2020

נכון, יש הרבה אנשים עם דעות שונות באותה מפלגה, אבל למה זה דבר רע? עד היום הם הסתדרו מעולה.
מה זה הסתדרו מעולה? הם לא היו בשלטון ולא היו צריכים לפעול ולתת מענה לדברים פרקטים עם אידיולוגיה אחת.
מפלגה וקואליציה צריכה להצביע יחד על דברים מהותיים ולקבל החלטות על תקציבים, אנשי ימין לא יסכימו עם שמאל ואנשי שמאל קיצוני לא יסכימו עם מרכז.

לכן אני חוזר ואומר - זו לא מפלגה, אין שום דבר אידיולוגי שמאחד אותם, חוץ מכמובן רק לא נתניהו שהביא את ישראל לעשור הכי טוב שלה איי פעם בכל מדד

מה זה הסתדרו מעולה? הם לא היו בשלטון ולא היו צריכים לפעול ולתת מענה לדברים פרקטים עם אידיולוגיה אחת.
מפלגה וקואליציה צריכה להצביע יחד על דברים מהותיים ולקבל החלטות על תקציבים, אנשי ימין לא יסכימו עם שמאל ואנשי שמאל קיצוני לא יסכימו עם מרכז.

לכן אני חוזר ואומר - זו לא מפלגה, אין שום דבר אידיולוגי שמאחד אותם, חוץ מכמובן רק לא נתניהו שהביא את ישראל לעשור הכי טוב שלה איי פעם בכל מדד
לכחול לבן יש מצע שכל הח"כים של כחול לבן מסכימים ומחויבים לו. אתה רוצה לדעת מה הם יצביעו? מה הם מתכוונים לעשות? מה "מאחד" אותם? תקרא את המצע. הוא מפורט וברור מאוד.

לכחול לבן יש מצע שכל הח"כים של כחול לבן מסכימים ומחויבים לו. אתה רוצה לדעת מה הם יצביעו? מה הם מתכוונים לעשות? מה "מאחד" אותם? תקרא את המצע. הוא מפורט וברור מאוד.
בדיוק.

יש עתיד היו בשלטון, שנה ו8 חודשים, בתוך יש עתיד יש חברים ממרצ ומישראל ביתנו. כמו שאמרתי - הם הסתדרו מעולה.

כמו שאמרתי מקודם, גם בימינה יש איחודים, גם בליכוד יש איחודים, גם במשותפת יש איחודים, גם בפרץ-מרצ יש איחודים וכו׳ וכו׳ וכו׳.
זה לא דבר זר בפוליטיקה שאנשים שלא מסכימים על הכל רצים ביחד. גם באוסטרליה יש איחודים ושברים בתוך המפלגות, גם בארצות הברית יש את זה ואני יכול להמשיך עוד הרבה זמן.

תקשיב לעימותים בפריימריז למפלגה הדמוקרטית ואתה חושב שאין מצב שהם באותה מפלגה. אם אתה רוצה מפלגת שלטון גדולה - אתה חייב להכיל דעות שונות (כמובן עד גבול מסויים).

העולם הפוליטי רחב יותר מימין/שמאל בטחוני, שזו פיקציה שביבי מאכיל אותנו. מעבר לזה, גם מחוץ למפלגה, אם תסתכל על ממשלה. לא משנה של איזה מפלגות, הרי ברור שיש חילוקי דעות בין מפלגות, אז מה? שברו את הכלים ולא משחקים? לא. יושבים, דנים, מתווכחים ומתפשרים. בדיוק כמו בתוך המפלגה.

יש עתיד היו בשלטון, שנה ו8 חודשים, בתוך יש עתיד יש חברים ממרצ ומישראל ביתנו. כמו שאמרתי - הם הסתדרו מעולה.

כמו שאמרתי מקודם, גם בימינה יש איחודים, גם בליכוד יש איחודים, גם במשותפת יש איחודים, גם בפרץ-מרצ יש איחודים וכו׳ וכו׳ וכו׳.
זה לא דבר זר בפוליטיקה שאנשים שלא מסכימים על הכל רצים ביחד. גם באוסטרליה יש איחודים ושברים בתוך המפלגות, גם בארצות הברית יש את זה ואני יכול להמשיך עוד הרבה זמן.

תקשיב לעימותים בפריימריז למפלגה הדמוקרטית ואתה חושב שאין מצב שהם באותה מפלגה. אם אתה רוצה מפלגת שלטון גדולה - אתה חייב להכיל דעות שונות (כמובן עד גבול מסויים).

העולם הפוליטי רחב יותר מימין/שמאל בטחוני, שזו פיקציה שביבי מאכיל אותנו. מעבר לזה, גם מחוץ למפלגה, אם תסתכל על ממשלה. לא משנה של איזה מפלגות, הרי ברור שיש חילוקי דעות בין מפלגות, אז מה? שברו את הכלים ולא משחקים? לא. יושבים, דנים, מתווכחים ומתפשרים. בדיוק כמו בתוך המפלגה.

תגיד לי אתה עוקב אחרי הפוליטיקה הישראלית בכלל?

דבר ראשון יש הבדל בין להיכנס לממשלת ימין ולקבל כמה תיקים בודדים כמו בריאות ואוצר כ"אורח"
דבר שני גם זה לא עבד ובגלל המדיניות של לפיד באוצר הלכו לבחירות ופירקו את הממשלה

הדוגמה שהבאת לכך שזה יכול לעבוד היא בידיוק ההוכחה שזה לא.

תגיד לי אתה עוקב אחרי הפוליטיקה הישראלית בכלל?

דבר ראשון יש הבדל בין להיכנס לממשלת ימין ולקבל כמה תיקים בודדים כמו בריאות ואוצר כ"אורח"
דבר שני גם זה לא עבד ובגלל המדיניות של לפיד באוצר הלכו לבחירות ופירקו את הממשלה

הדוגמה שהבאת לכך שזה יכול לעבוד היא בידיוק ההוכחה שזה לא.

יש עתיד היו המפלגה השניה בגודלה בכנסת. הם היו רחוקים מאורחים הם קיבלו את התיקים הבאים: משרד האוצר, משרד החינוך, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, משרד הבריאות, משרד הרווחה
הממשלה נפלה בגלל חוק ישראל היום, לא בגלל שום דבר אחר. נתניהו הודה בכך בלי להתבלבל.

אופס...
88228369_10157744077790255_8843658552355586048_o.jpg

מה חשבת שזה לא יקרה? אל תאמין לאף אחד.
רק שאתה לא חושב שסתירה אמיתית זה שראש הממשלה הנוכחי היה נגד ראש ממשלה מכהן עם כתבי אישום(אולמרט, 2008)? והוא הצביע נגד כהונה עם כתבי אישום וזו עכשיו הבעיה שלו..
כי עכשיו ביבי טוען שזו חתירה תחת יסודות הדמוקרטיה. פלא הצביעות והשרלטנות.

פלא הצביעות והשרלטנות בהחלט, אבל לא מצידו, אלא מצידך, רק שזה לא ממש פלא.
עמית סגל פירסם סקר של שנערך בערוץ 22 אחרי שהגישו את כתבי האישום לאולרמט ב2008, ובסקר שאלו את ההתאמה שלו לראשות הממשלה, והיא צנחה למתחת ל5%.
עכשיו אחרי שרב מוחלט בעם נתן לנתניהו מדנט, 58 בעד מול 47 נגד (אתה יכול לספור 15 מנדטים של ערבים תומכי טרור מהללי רוצחים ילדים ששוללים את זכות קיום המדינה, אבל היי, זה עליך, וגם אז זה רק שבריר האחוז מתחת לחצי) - לכן עכשיו חוק כזה הוא הוא סכנה לדמוקרטיה.
כי מה היא דמוקרטיה ביסוד שלה? מי העם רצה.

שנתניהו תמך בחוק ב2008 כמה אחוז מהאנשים חשבו שאולמרט מתאים? פחות מ5%
כמה אחוז מהעם חושב שנתניהו מתאים לראשות הממשלה עכשיו שטוען שהחוק מסוכן לדמורטיה? רב

כמה אחוז מהעם חושב שנתניהו מתאים לראשות הממשלה עכשיו שטוען שהחוק מסוכן לדמורטיה? רב

כן? אז איך גוש הימין מקבל בקושי 58 מנדטים?
כמו שזה נראה כרגע, רוב העם דווקא לא מעוניין בבנימין נתניהו כראש ממשלה.
הרי, גוש מרכז-שמאל בטוח רוצים להדיחו, וליברמן אמר בפומבי כי נתניהו לא ראוי להמשיך לכהן. איפה אתה רואה כאן רוב בעדו?

רוב העם לא חושב שנתניהו מתאים לרשות הממשלה. אתה מתבלבל עם המפלגה שקיבלה הכי הרבה קולות.

אם תבדיל בין גושים למפלגות תגיע למסקנה הפשוטה שרוב העם אינו רוצה את ביבי כראש הממשלה.

זה לא משנה אם הרשימה המשותפת תשב עם ליברמן או שליברמן לא ישב עם כחול לבן, המחלוקות האישיות בין מפלגות לא מעניינות כשמתעסקים בשאלה "מה רוב העם רצה".

כרגע עובדתית רוב העם לא מעוניין בביבי כראש ממשלה, אם תרצה או לא.

כן? אז איך גוש הימין מקבל בקושי 58 מנדטים?
כמו שזה נראה כרגע, רוב העם דווקא לא מעוניין בבנימין נתניהו כראש ממשלה.
הרי, גוש מרכז-שמאל בטוח רוצים להדיחו, וליברמן אמר בפומבי כי נתניהו לא ראוי להמשיך לכהן. איפה אתה רואה כאן רוב בעדו?

מפלגות הערבים מעולם, מהקמת מדינת ישראל, לא ישבו בממשלה והם מעולם לא שיחקו את המשחק הפוליטי בגלל המהות האנטי ציונית שלהם. (הלוואי תקום מפלגת ערבים ציונית, אבל כרגע הם מצביעים בעיקר שס וליכוד )
מתוך 105 המנדטים הציונים יש 58 גוש ימין, 40 גוש שמאל, ו7 ליברמן שהוא כרגע החליט להיות שמאל.

ככה שזה 58 מול 47
לסיכום: תשתמשו בתומכי מחבלים ומהללי רוצחי ילדים אם אתם רוצים, אבל יש אמת אחת - רב יהודי במדינת היהודים תומך בנתניהו.

וזה חתיכת רב
זה לא משנה אם הרשימה המשותפת תשב עם ליברמן או שליברמן לא ישב עם כחול לבן, המחלוקות האישיות בין מפלגות לא מעניינות כשמתעסקים בשאלה "מה רוב העם רצה".
כמו שהגבתי למעלה, המפלגות הערביות מעולם לא שיחקו או לקחו חלק במשחק הפוליטי בגלל שהן אנטי ציוניות ולא מכירות בזכות המדינה להתקיים.
גוש השמאל מורכב מורכב מ40 מנדטים, וכרגע 7 מנדטים של ליברמן.

58 מול 47.

תשתמשו בתומכי מחבלים ומהללי רוצחי ילדים אם אתם רוצים, אבל יש אמת אחת - רב יהודי במדינת היהודים תומך בנתניהו.

וזו עובדה שאין לכם אין להפוך
רוב העם לא חושב שנתניהו מתאים לרשות הממשלה. אתה מתבלבל עם המפלגה שקיבלה הכי הרבה קולות.

אני מבין שאנחנו בצביעות ושרלטנות 2.0
אז אנחנו נעמיד פנים שהבחירות האלה לא היו גושיות?
יש גוש ימין שנשבע והתחייב לממשלת ימין בראשות נתניהו.
הבחירות האלו כולן היו על נתניהו מול גנץ, והמשחק היה שכמה שיותר מפלגות יעברו את אחוז החסימה בדרך לשם.

כל מי שהצביע למפלגות הימין וחלק מה58 מנדטים האלה ידע שהוא שם בקלפי את נתניהו לראשות הממשלה, אחרת היה מצביע כחול לבן שכידוע יש בה גם ימנים שמצביעים לה שמאסו בנתניהו, כמו חבר קרוב שלי באופן אישי

ליברמן לא שמאל. מאכזב מאוד שהוא לא אבל אתה צריך לקבל את זה.

דבר שני, קל מאוד לפרק ולהרכיב ממשלה בתיאוריה, כשבחירותיך אינן אוחזות במציאות.
בוא נבחר להגדיר כחלק מהכנסת רק את חברי הכנסת שראש מפלגתם אינו נחשד או חשוד בפלילים.
הורדנו את הליכוד והורדנו את ישראל ביתנו.
כיצד נראית מפת הגושים עכשיו?

מאיפה אתה חושב שהרשימה המשותפת קיבלו 16 מנדטים?!? אתה מודע לכך שבבחירות האחרונות מס' המצביעים היהודים לרשימה המשותפת הוכפל? לא כל המצביעים לרשימה המשותפת הם ערבים, כמו שלא כל נציגיה ערבים.

מה חשבת שזה לא יקרה? אל תאמין לאף אחד.
רק שאתה לא חושב שסתירה אמיתית זה שראש הממשלה הנוכחי היה נגד ראש ממשלה מכהן עם כתבי אישום(אולמרט, 2008)? והוא הצביע נגד כהונה עם כתבי אישום וזו עכשיו הבעיה שלו..
מאיפה אתה יודע מה אני חושב? נשמע שאתה מחזיק תגובות בכיס ויורה שטויות בלי קשר לכלום.

בלי קשר לזה, יש הבדל עצום בין לשנות דעה בעניין פלילי, ובוא כמובן נזכור שהכל עוד בעניין האשמות, כל אדם זכאי עד שהוכח אחרת.
לבין שלושה רמטכ"לים במדינה שביטחון ישראל היה מופקד אצליהם בידיים נכנסים לפוליטיקה ורק כדי לשרוד מבקשים תמיכה מתומכי מחבלים בגלוי.
יש צביעות ויש צביעות.

מאיפה אתה יודע מה אני חושב? נשמע שאתה מחזיק תגובות בכיס ויורה שטויות בלי קשר לכלום.
הבנת הנקרא..גם בעיני זו תעודת עניות להישען על הרשימה המשותפת מבחוץ. אמרתי שזה היה ברור שזה יקרה.
תקרא שוב מה כתבת ומה הגבתי לך.

מפלגות הערבים מעולם, מהקמת מדינת ישראל, לא ישבו בממשלה והם מעולם לא שיחקו את המשחק הפוליטי בגלל המהות האנטי ציונית שלהם. (הלוואי תקום מפלגת ערבים ציונית, אבל כרגע הם מצביעים בעיקר שס וליכוד )
מתוך 105 המנדטים הציונים יש 58 גוש ימין, 40 גוש שמאל, ו7 ליברמן שהוא כרגע החליט להיות שמאל.

ככה שזה 58 מול 47
לסיכום: תשתמשו בתומכי מחבלים ומהללי רוצחי ילדים אם אתם רוצים, אבל יש אמת אחת - רב יהודי במדינת היהודים תומך בנתניהו.

וזה חתיכת רב

כמו שהגבתי למעלה, המפלגות הערביות מעולם לא שיחקו או לקחו חלק במשחק הפוליטי בגלל שהן אנטי ציוניות ולא מכירות בזכות המדינה להתקיים.

58 מול 47.

תשתמשו בתומכי מחבלים ומהללי רוצחי ילדים אם אתם רוצים, אבל יש אמת אחת - רב יהודי במדינת היהודים תומך בנתניהו.

הבחירות האלו כולן היו על נתניהו מול גנץ, והמשחק היה שכמה שיותר מפלגות יעברו את אחוז החסימה בדרך לשם.

כל מי שהצביע למפלגות הימין וחלק מה58 מנדטים האלה ידע שהוא שם בקלפי את נתניהו לראשות הממשלה, אחרת היה מצביע כחול לבן שכידוע יש בה גם ימנים שמצביעים לה שמאסו בנתניהו, כמו חבר קרוב שלי באופן אישי
משעשע אותי שלפני הבחירות נתניהו לא הפסיק להגיד שגנץ יישב עם הרשימה המשותפת. פתאום, הוא אומר שהרשימה המשותפת לא חלק מגוש השמאל ולא יישבו עם אף אחד. נתניהו פשוט מתמרן את כל המפה הפוליטית לפי איך שנוח לו, ואתה אחריו. האיש הזה הולך למשפט חביבי, האפשרות היחידה שלו להתחמק ממשפט היא להשיג 61 מנדטים וזה לא קרה.

ככה שזה 58 מול 47

וזה חתיכת רב

58 מול 47.

הם גם מעולם לא המליצו על רוה״מ, עד שהמליצו על בני גנץ.

אחי, בחיאת, סבבה זכותך לא לרצות אותם בממשלה, אין עם זה שום בעיה. אבל הם חלק מהאזרחים, חלק מהמצביעים וחלק מהכנסת.

באותה מידה אני יכול לספור את הגושים ללא החרדים כי הם אנטי ציונים, לא מתגייסים ולא עובדים. כמה שזה ישחק לנרטיב שלי, זו לא המציאות.

מה שעצוב וכנראה ששנינו נסכים על זה, השנאה והסלידה מביבי כל כך חזקה, שהיא גורמת לצדדים עם דעות מנוגדות (בוגי וליברמן מול טיבי ויזבק) לשתף פעולה. אם היא מוצדקת או לא - זה אפילו לא משנה.

תקרא להם יהודים ותחטוף תביעה 😆
אתה שוב מתווכח עם עובדות. אני לא הייתי מצביע למשותפת וגם לא הייתי מצביע למשותפת. למרות זאת, אני מכיר כמה אנשים שמצביעים להם, יהודים, חוגגים חגי ישראל וכו׳.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית