הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

אותה מידה אני יכול לספור את הגושים ללא החרדים כי הם אנטי ציונים, לא מתגייסים ולא עובדים.
אתה שוב מתווכח עם עובדות
, אני מכיר כמה אנשים שמצביעים להם

תפסיק לעשות צחוק מעצמך.
יש קבוצה קטנה וזניחה מספרית של חרדים לא ציונים, הרב המוחלט ציוני ו-אני יודע שאתם לא אוהבים עובדות שם בכחול לבן- אבל רב החרדים עובדים (75% מהנשים ויותר מ50% מהגברים לפי הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה) והסיבה שהם לא מתגייסים היא גם בין היתר כי אף אחד בצהל לא רוצה לגייס אותם, עד שטרחו לפברק סטטיסטיקות שהם מתגייסים כדי שפוליטיקאים ישחררו מהטירוף הזה.

ואת כל השגיאות העובדתיות האלה אתה מבצע במסגרת ניסיון לעשות סימטריה בין מפלגה שבאמת תומכת במחבלים, שחבריה קוראים לרוצחי ילדים גיבורים ובאמת בפה מלא לא מכירים בקיום המדינה.

והצחוק הכי גדול, שאתה טוען שאני מווכח עם עובדות שאני טוען שיהודי שמצביע למפלגה שמהללת רצח יהודים ולא מכירה בקיום המדינה יתבעו אותך אם תקרא להם יהודי כי... אתה מכיר כמה

מה שכן אתן לך, אתה מאד עיקבי בחוסר עיקביות שלך - ועל זה שאפו (אני בטוח שהדעות שלך העבירו כמה מצביעי כחול לבן לליכוד)

קו תחתון:

מיעוט יהודי החליט לגנוב לעצמו רב באמצעות תומכי מחבלים רוצחי ילדים.

רב יהודי במדינת היהודים תומך בנתניהו.
אני יודע שקשה לעכל את זה, כי התיזה המדומיינת שחייתם בה גורסת אחרת, אבל לפעמים הכאפה של המציאות מצלצלת חזק.

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את המסקנה הזאת...
אלו נתונים יש לך ביד, שאומרים שרוב העם תומך בנתניהו?

לספור מנדטים זה לא קביל, משום שאפילו בתוך הליכוד ישנם מחנות ולא כולם תומכים בו כראש הממשלה, כך שאתה לא יכול לספור את המנדטים של הליכוד ולהגיד "כולם תומכים בנתניהו".

כל מצביעי הליכוד תומכים בשלטון הימין, ונתניהו הוא לא האדם היחיד שמייצג או יכול לייצג את הגוש הזה.

נערך לאחרונה:
אני לא מבין מאיפה אתה מביא את המסקנה הזאת...
אלו נתונים יש לך ביד, שאומרים שרוב העם תומך בנתניהו?

לספור מנדטים זה לא קביל, משום שאפילו בתוך הליכוד ישנם מחנות ולא כולם תומכים בו כראש הממשלה, כך שאתה לא יכול לספור את המנדטים של הליכוד ולהגיד "כולם תומכים בנתניהו".

כל מצביעי הליכוד תומכים בשלטון הימין, ונתניהו הוא לא האדם היחיד שמייצג או יכול לייצג את הגוש הזה.
כל מי שמצביע למפלגות הימין תומך ישירות בנתניהו כראש ממשלה, למה?
כי כל מפלגות הימין חתומות על נאמנות לנתניהו (זוכר?), ז"א שכל מי שמצביע למפלגות החתומות (ימינה, שס, יהדות התורה, ליכוד) מצביע ישירות לנתניהו.
מה גם שבליכוד עצמו חתומים על מסמך נאמנות לנתניהו, לכן כל מי שהצביע למפלגות הימין באופן ישיר תומך בנתניהו כראש הממשלה.

לעומת מצביעי השמאל, כחול לבן רוצים חצי גנץ חצי לפיד, העבודה גשר מרץ פרץ רוצים חצי פרץ חצי מרץ, ליברמן רוצים לחסל את היהדות
והערבים רוצים את הערבים.

לכן כן אפשר להגיד בשקט שלנתניהו יש רוב שרוצים אותו ראש ממשלה.

N12:
"ראשי מפלגות הימין חתמו על הצהרת נאמנות לראש הממשלה נתניהו"
"הליכוד הודיע: כל חברי הרשימה חתמו על נאמנות לנתניהו"

הערה קטנה שהייתי רוצה להעביר לאדון פלופי ג'ו, מכיוון שנעלו את הדיון אני אכתוב כאן:
להגיד שביבי קיבל תמיכה מחצי עם זה שקר שכל הזמן חוזר על עצמו, ובתקשורת כולם סבבה עם זה.
הגוש הוא חרטא ברתא
מי שהצביע ליהדות התורה, היה מצביע להם גם אם הם היו מתחייבים להמליץ רק על איימן אודה.
החרדים ביחד קיבלו סביב ה16 מנדטים לפני נתניהו וכנראה גם אחרי נתניהו.
גם הסרוגים לא רחוקים מזה.
כהוכחה:
בחירות אפריל 2019 ליברמן סיים עם 5 מנדטים כשהבטיח להמליץ על ביבי,
אחרי בחירות ספטמבר 2019 עלה ועלה במנדטים כשלא ישב איתו.
צאו מהבועה של הגוש המטופש.

הגוש הוא חרטא ברתא
נשמע כמו רקיעה ברגליים על משהו שאתה לא אוהב אבל הוא עובדה גמורה סביבה כל המדינה יצאה לבחירות, מצטער לאכזב אותך אבל זה המצב.

ובתקשורת כולם סבבה עם זה.
כי... ככה זה.

כהוכחה:
בחירות אפריל 2019 ליברמן סיים עם 5 מנדטים כשהבטיח להמליץ על ביבי,
אחרי בחירות ספטמבר 2019 עלה ועלה במנדטים כשלא ישב איתו.
וההוכחה שלך כמובן היא האדם היחיד שיש לו גרעין קשיח של 4-5 מנדטים שהוא מקבל אוטומטי מרוסים זקנים שיצביעו לו על העיוור כי הוא דובר רוסית בין אם הוא ישב עם איימן עודה, נתניהו או גנץ.
ככה שההוכחה שלך לא שווה כלום.

אפרופו נעלו את הדיון
@kotzer כולנו יודעים שהפורום הפך לעיר רפאים וצל של מה שהיה בשיאו וזה נגרם מניהול יתר שהיה כאן עיי מנהלים לשעבר וכאלה שעדיין בתפקיד, עד שקצת חיים חוזרים לכאן עם דיונים אולי לתנסה לא להרוג שוב את הפורום עם בידיוק מה שהרג אותו מלכתחילה.
כל עוד אין פה קללות איומים וכו תנסה להתאפק

נערך לאחרונה:
וההוכחה שלך כמובן היא האדם היחיד שיש לו גרעין קשיח של 4-5 מנדטים שהוא מקבל אוטומטי מרוסים זקנים שיצביעו לו על העיוור כי הוא דובר רוסית בין אם הוא ישב עם איימן עודה, נתניהו או גנץ.
בבקשה,
כך גם החרדים רק פי 1000 יותר מדויק.
ערב טוב.

בבקשה,
כך גם החרדים רק פי 1000 יותר מדויק.
ערב טוב.
???????

כרגע הסברתי שלליברמן מצביעים על עיוור לגמרי בלי קשר למדיניות שלו, ואצל החרדים ההתחייבות לנתניהו היא פוקציה של היו"רים שרואים כמה הוא טוב לחרדים וכמה במשותף יש להם.
הם גם מגדירים את עצמם ימין מדיני אחרי תקופת אוסלו של דערי והכו על חטא, זו שותפות טבעית מאד.

מצד אחד הצבעה אוטומטית מנותקת אידיולוגיה ומצד שני הצבעה קולקטיבית מונחת אידיולוגיה.

זה הבדל תהומי, ואתה אולי לא אוהב את האופן בו החברה החרדית מתנהלת שזה סביב רבנים שנותנים טון וסביב יו"רים של מפלגות שנותנים טון, אבל זו המציאות

לכל מפלגה יש "גרעין" של תומכים שיצביעו לה כמעט לא משנה מה. החרדים וליברמן הם דוגמאות עם "גרעין" יחסית עבה, אבל אני בטוח שגם אם ימינה היו מצהירים שילכו עם גנץ, חלק נכבד מהקולות שלהם היו נשארים.

אבל אני בטוח שגם אם ימינה היו מצהירים שילכו עם גנץ, חלק נכבד מהקולות שלהם היו נשארים.
דווקא זה פחות סביר.
ימינה היא לא מפלגה עם עקרונות, היא מפלגה של 50% נשים. אה, והנציגים שלה גם אוהבים לצעוק "רק ביבי" בכנסים מפלגתיים. זהו.

מה שיקרה זה שאף אחד לא יצליח להרכיב ממשלה, אבל לגנץ יהיו יותר תומכים ולכן הוא יהיה ראש ממשלת מעבר וביבי יפרד מהחיים הפולטיים לטובת המשפט שלו. זה לא אומר שגנץ יישב עם המשותפת או יקים ממשלה שמסתמכת על תמיכתם.
דווקא זה פחות סביר.
ימינה היא לא מפלגה עם עקרונות, היא מפלגה של 50% נשים. אה, והנציגים שלה גם אוהבים לצעוק "רק ביבי" בכנסים מפלגתיים. זהו.
לפי דעתי יש להם גרעין של איזה 2 מנדטים שהולכים אחרי בנט ושקד בכל מצב. אולי אני טועה.

דווקא זה פחות סביר.

שמע איזה משפט מטומטם... "ימינה היא לא מפלגה עם עקרונות, היא מפלגה של 50% נשים"
"ימינה" או "הבית היהודי" או "מפדל" לפניה זאת המפלגה של ההתנחלויות יושבת על העקרונות של הציונות הדתית מאז ומעולם...

לפעמים אני מנסה להבין מאיפה אנשים שואבים את השטויות האלה...

"ימינה" או "הבית היהודי" או "מפדל" לפניה זאת המפלגה של ההתנחלויות יושבת על העקרונות של הציונות הדתית מאז ומעולם...

זאת כמובן הייתה פרפזה להתגאות האדיוטית של בנט ושקד בכל כלי תקשורתי:
"אנחנו המפלגה היחידה בכנסת עם חמישים אחוז נשים. יש אצלנו נשים אז כדאי שתצביעו לנו."

ואני אומר, WTF.
אם אנשים בוחרים מפלגה על פי אחוז הנשים בה קצרה ידי מלהושיע.

???????

כרגע הסברתי שלליברמן מצביעים על עיוור לגמרי בלי קשר למדיניות שלו, ואצל החרדים ההתחייבות לנתניהו היא פוקציה של היו"רים שרואים כמה הוא טוב לחרדים וכמה במשותף יש להם.
הם גם מגדירים את עצמם ימין מדיני אחרי תקופת אוסלו של דערי והכו על חטא, זו שותפות טבעית מאד.

מצד אחד הצבעה אוטומטית מנותקת אידיולוגיה ומצד שני הצבעה קולקטיבית מונחת אידיולוגיה.

זה הבדל תהומי, ואתה אולי לא אוהב את האופן בו החברה החרדית מתנהלת שזה סביב רבנים שנותנים טון וסביב יו"רים של מפלגות שנותנים טון, אבל זו המציאות

להגיד שהצידוד בביבי הוא חלק מהותי מהאידיאולוגיה שלהם כי הוא הכי משתלם להם זה כמו להגיד שהרשימה המשותפת מצודדים במפלגה של גנרלים כי הדבר שהכי מפריע לערבים פה זה השחיתות של ביבי.

אפרופו נעלו את הדיון
@kotzer כולנו יודעים שהפורום הפך לעיר רפאים וצל של מה שהיה בשיאו וזה נגרם מניהול יתר שהיה כאן עיי מנהלים לשעבר וכאלה שעדיין בתפקיד, עד שקצת חיים חוזרים לכאן עם דיונים אולי לתנסה לא להרוג שוב את הפורום עם בידיוק מה שהרג אותו מלכתחילה.
כל עוד אין פה קללות איומים וכו תנסה להתאפק

לא רואה שום סיבה למה לנעול את הדיון. לא ראיתי שאנשים התייחסו אחד לשני בחוסר כבוד (נדיר בדיונים על פוליטיקה) ולמרות שיש כאן דעות שאני לא אוהב, זו ממש לא סיבה לנעול את הדיון. בדיוק בשביל זה קיים פורום כללי.

לכל מפלגה יש "גרעין" של תומכים שיצביעו לה כמעט לא משנה מה. החרדים וליברמן הם דוגמאות עם "גרעין" יחסית עבה, אבל אני בטוח שגם אם ימינה היו מצהירים שילכו עם גנץ, חלק נכבד מהקולות שלהם היו נשארים.

אני לא בטוח, הייתי אומר שמצביעי ימינה הדבר הכי חשוב להם הוא שלא יפנו התנחלויות ושלא ימסרו שטחים, עם גנץ זה בהחלט יכול להיות שיפנו התנחלויות / יקפיאו בניה / ימסרו שטחים. מנגד, ביבי הרבה יותר לחיץ ואם זה מה שיתן לו קואליציה הוא יפנה את תל אביב.

דווקא זה פחות סביר.
בתור אחד שמעולם לא יתמוך בימינה, אני לא מסכים. ימינה היא מפלגת ימין ״קלאסית״. היא המפלגת ימין היחידה שיש בכנסת באופן די מובהק (ימין כלכלי, ימין חברתי, ימין מדיני, ימין בטחוני).

להבא להתנסח בכבוד. גם אני לא הסכמתי אבל תנסה להוריד הילוך עם המילים.

מה שיקרה זה שאף אחד לא יצליח להרכיב ממשלה, אבל לגנץ יהיו יותר תומכים ולכן הוא יהיה ראש ממשלת מעבר וביבי יפרד מהחיים הפולטיים לטובת המשפט שלו. זה לא אומר שגנץ יישב עם המשותפת או יקים ממשלה שמסתמכת על תמיכתם.

אני מהמר שגנץ יקים ממשלת מיעוט, לא ממשלת מעבר. לממשלת מיעוט יש אותן סמכויות למיטב ידיעתי כמו לממשלה ״רגילה״. רק שיותר קשה להם לגייס רוב להצעות חוק, כי הם צריכים תמיכה של חברים מהאופוזיציה.

אני מאמין שהתכנית ברגע שנתניהו כבר לא יהיה רוה״מ, האסימון ירד שאפשר לנהל מדינה בלעדיו וחלק מהמפלגות ירצו להכנס לממשלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית