נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
- פותח/ת השרשור
זה לא נכון. מי שיש לו הכי הרבה ממליצים הוא ראש ממשלת המעבר במידה ולא הוקמה ממשלה.
מה שמשנה בממשלת מעבר זה למי יש הכי הרבה תומכים לרשות הממשלה ולא מי המפלגה הגדולה ביותר כאמור.
זה יהיה צעד מאוד לא חכם מצד כחול לבן לדעתי. אם הם יעשו את זה הם יחטפו מכה קשה בבחירות הבאות, שכמו שאמרת יכול להיות שיהיו בקרוב.
אני למשל לא מתכוון להצביע להם אם הם יפרו הבטחת בחירות. ולאו דווקא כי יש לי בעיה עם הקמת ממשלה עם הערבים, אלא העיקרון הוא מה שמפריע לי, במיוחד בגלל שהם לא מפסיקים לדבר על דמוקרטיה ולהכפיש את נתניהו שהולך לעשות צעדים אנטי דמוקרטים (שאולי זה נכון), אבל להפר הבטחת בחירות זה צעד אנטי דמוקרטי לחלוטין מבחינתי, וזה לא בא בחשבון. מה גם שאם הם עשו את זה פעם אחת, סבירות גבוהה שיעשו את זה שוב.
אני מסכים ואפילו מעריך את עמית סגל. אבל אני עדיין חושב שמה שמעניין אותו זה הפרנסה והקריירה שלו, שזה בסדר, רק אני לא יודע כמה רחוק הוא ילך בשביל זה ואם יגיע עד רמה של פרסום שקרים לטובת רייטינג. מקווה שלא, אבל מקווה עוד יותר שאלו כן שקרים ולכחול לבן אין באמת כוונה להפר הבטחת בחירות.
אני מבין את זה. עם זאת, אני חושב שפוליטיקאים צריכים לחשוב פעמיים לפני שהם מכריזים על הבטחות לבוחר ולעשות את זה עם קצת יותר אחריות. אם ברור שכחול לבן לא יוכלו לעמוד בהבטחות שלהם לאחר הבחירות (וזה היה ברור, 3 פעמים!), אז שלא יבטיחו. או שכן יבטיחו ולא יקיימו, אבל את הקול שלי הם לא יקבלו יותר, זה בטוח.
הגיוני לגמרי, נצטרך לחכות ולראות מה באמת יקרה. הלוואי שמפלגות לא היו מפרות הבטחות בחירות, אבל הנוף הפוליטי כל כך מסובך שזה בלתי אפשרי להקים ממשלה בלי להפר הבטחת בחירות של לפחות מפלגה אחת, זה למה היו לנו 3 מערכות בחירות.