נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
- פותח/ת השרשור
אבל יש דברים שמקובלים פה אחד על כולם, דברים שההגיון הבריא קובע אותם, אין חילוקי דעות על זה שביום השמש זורחת ושלבני אדם יש שני פיטמות, כי זה ההגיון הבריא והמציאות,
ההגיון הבריא אומר שעדיף טייס מנוסה שחשוד בשחיתות (שאגב אף אחד לא נותן אישור לפתוח אותו לציבור משום מה, אדרבה הציבור יראה שאין ממש בתיקים האלו והכל תפירת תיק כדי להעיף את האויב של בגץ) מאשר סנדלר /חייל/אזרח שאין להם ניסיון ומושג כמו טייס
ההגיון הבריא אומר שמשהו מאוד מסריח שם אצל בגץ שתוך שעה הוציאו פסק בן 14 עמודים למה אדלשטיין מחויב לפתוח את המליאה, משהו מסריח כשלא נותנים לו לעלות את הטיעונים וחתמו את פסק הדין עוד לפני שהסביר את עמדתו, פסק דין שרק עיוור לא יקלוט שהיה מוכן כבר לפני
ההגיון הבריא אומר שאם מישהו ינסה להקטין את הכוח שלך אתה תעשה הכל גם בצורה מלוכלכת כדי למנוע ממנו לעשות זאת, ערך בג"ץ וביבי
ההגיון הבריא אומר שאם בן אדם לא בעד מדינת ישראל ומבזה את הכנסת לא אמור להיות בכנסת ראה ערך הרשימה המשותפת
ההגיון הבריא אומר שמחבל שרצח צריך לשלם באותו אמת מידה
נו תגיד לי שרוצח צריך לקבל אחלה תנאים בבית כלא, שבגץ לא מוטה לרעת ביבי כי הוא פוגע בהם, שהרשימה שמגדפת את חיילי צהל ולא מכירה במדינת ישראל צריכה להיות במקום הכי עמוק במדינת ישראל-בכנסת
תגיד לי שיש עוד מדינה בעולם שמכינים פסק דין עוד לפני הטיעון של הצד השני, ולא אין מצב שתוך שעה הספיקו לפסוק פסיקה בת 14 עמוגיםט, תשאל כל עורך דין מתחיל
אחי, זה ההגיון ה״בריא״ שלך. אין לי שום בעיה לא להסכים איתך. אבל להגיד שזה הגיון בריא לתמוך בפוליטיקאי X... צר לי אבל זה להיות צר אופקים. אני יכול לעשות את התרגיל שלך על כל מפלגה וכל פוליטיקאי, כולל משותפת וכולל בן גביר.
ההגיון הבריא שלי הוא - נאשם בכל כך הרבה תיקים, שמנסה לפגוע במערכת המשפט, המשטרה, הפרקליטות ומסרב בכל מחיר לפנות את הכיסא אחרי כל כך הרבה שנים - לא ראוי להיות מנהיג של מדינה. אין עשן בלי אש.
נאשם שהינו חף מפשע ״לא היה כלום כי אין כלום״ - היה דוחף למשפט בזק, מסכים על מתווה נבצרות לאורך המשפט ולא מנסה למסמס את זה לאורך כל כך הרבה זמן.
עכשיו ברמה האישית, נאשם מליונר שמתחנן לתמיכה משפטית מאנשי עסקים חיצוניים - איבד את הבושה. נאשם שטוען שקבלת מתנות במאות אלפי שקלים לאורך שנים (בוא נניח שאלו מתנות ולא שוחד) - איבד את הבושה. אמא שלי אחות מנהלת מחלקה בבית חולים, שמשפחה של חולה רוצה לתת תרומה אישית על הטיפול המסור של אמא שלי לאורך שנים, רוצים לתת לה חבילת שי, או שובר לאיזו חנות, אמא שלי מסרבת כי על פי חוק לעובד ציבור אסור לקבל שום מתנה אישית. היא מתעקשת שיתרמו כסף לקרן של המחלקה ששם יוכלו לעשות יום כיף לכל הצוות המסור.
איך זה יכול להיות שלאמא שלי, אחות שמרוויחה שכר ממוצע פחות או יותר, יש אמת מוסר יותר גבוהה ממנהיג של מדינה, מליונר, ששנינו יודעים שיכול לקנות בעצמו את הסיגרים והשמפניות שלו? בוא נגיד והוא ימצא זכאי בסעיף הזה, סבבה לא עבר על החוק. למה שארצה מנהיג כזה למדינה? היו לנו כל כך הרבה מנהיגים צנועים עם אמות מוסר הרבה יותר גבוהות, מהימין, מהשמאל, שהיו מתפטרים על חבילת סיגרים אחת אם גילו ששוויה גבוה.
באוסטרליה אגב, חבר פרלמנט התפטר אחרי שגילה שבקבוק היין שקיבל במתנה היה שווה כמה אלפי דולרים. בקבוק יין אחד (!!) בארץ, פשוט אין בושה.