הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

רשמת פה דברים שאני מסכים עם רובם אם כי ההצעות שלך מטפלות בסימפטום ולא בבעיה.
מה אתה עושה עם 2 מיליון ערבים ביהודה ושומרון ו2 מיליון ערבים בעזה?
מספח ומחלק תז? מדינה?
או משאיר את המצב ככה לעוד שנים כיאה לימין ביטחוני?..
הייתי מספח את השטחים שנתניהו גם ככה הולך לספח ומשאיר את הערבים שם אך ללא ת"ז ובלי יכולת לבחור, זאת אומרת משהו בסגנון של גרין קארד, יש לך מלא זכויות אבל לא כאלו שיכולים להשפיע על דברים במדינה,
ובנוסף אם עשית משהו אתה נשלח אחר כבוד לעזה/ירדן,

הייתי מספח את השטחים שנתניהו גם ככה הולך לספח ומשאיר את הערבים שם אך ללא ת"ז ובלי יכולת לבחור, זאת אומרת משהו בסגנון של גרין קארד, יש לך מלא זכויות אבל לא כאלו שיכולים להשפיע על דברים במדינה,
ובנוסף אם עשית משהו אתה נשלח אחר כבוד לעזה/ירדן,
אני חושב שאתה יכול להסכים איתי שאני לא שמאל קיצוני לפי התגובות שלי כאן. אזרחים ללא זכות בחירה וללא זכויות שוות - זו ההגדרה לאפרטהייד. אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה ואני מאמין שיש מדינות שיצאו למלחמה איתנו על זה.

לגבי לשלוח לעזה/ירדן - זה לא עובד ככה. אתה לא יכול להחליט עבור יישות חיצונית שהיא מקבלת אנשים לתחומיה. אם זה היה כל כך פשוט, כל הפלסטינאים היו מהגרים ממזמן.

כמו שאמרתי מקודם, אין לי שום בעיה עם הדעות שלך, עם ההגיון שלך, אבל הפתרונות שאתה מציע - פשוט לא ריאלים. לא יקרו בממשלות הכי ימניות.

תכנית ההתנתקות שהעבירה ממשלת הליכוד ב2005, העבירה את האזרחים שלה לתוך שטח המדינה. או שגרשו אותם למצרים ולא ידעתי?
סליחה צודק טעות שלי זאת התנתקות לא גירוש.
כמה שאני אוהב מכבסות מילים כאלה...
אנח בטוח שאם תשאל כל אחד שלא קשור למנגנונים של החמאס או הרשות הפלסטינית הוא יותא מישמח לעבור לירדן/ מצרים/קפריסין/ ערב הסעודית.
, דבש הם לא אוכלים ברצועה...
ובלי קשר בתור מדינה אני קודם כל אמור לדאוג לאזרחים שלי לפני של האוייב

אנח בטוח שאם תשאל כל אחד שלא קשור למנגנונים של החמאס או הרשות הפלסטינית הוא יותא מישמח לעבור לירדן/ מצרים/קפריסין/ ערב הסעודית.
זה מאוד נחמד שאתה בטוח בזה.
ובלי קשר בתור מדינה אני קודם כל אמור לדאוג לאזרחים שלי לפני של האוייב
מעולה,
גם אני בעד לדאוג קודם לאזרחי ישראל. ועדיין ה"תכנית" שלך לא פרקטית. תקרא מה שאופיר פירט.

אני חושב שאתה יכול להסכים איתי שאני לא שמאל קיצוני לפי התגובות שלי כאן. אזרחים ללא זכות בחירה וללא זכויות שוות - זו ההגדרה לאפרטהייד. אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה ואני מאמין שיש מדינות שיצאו למלחמה איתנו על זה.

לגבי לשלוח לעזה/ירדן - זה לא עובד ככה. אתה לא יכול להחליט עבור יישות חיצונית שהיא מקבלת אנשים לתחומיה. אם זה היה כל כך פשוט, כל הפלסטינאים היו מהגרים ממזמן.

כמו שאמרתי מקודם, אין לי שום בעיה עם הדעות שלך, עם ההגיון שלך, אבל הפתרונות שאתה מציע - פשוט לא ריאלים. לא יקרו בממשלות הכי ימניות.
אם אה מסכים עם הדעות שלי, שמאל קיצוני אתה לא ואני מסכים שזה לא יקרה בממשלת ימין בטווח בקרוב, אבל זה מה שהיה צריך להיות משום שכל פתרון שאינו כולל העברה של אזרחים נידון לכישלון משום שגם אם אתה דואג שהחמאס לא יעשה טרור עדיןן זה שטח קטן ל2 מיליון איש שרק מתרבים.
מה שמטריף אותי זה אנשים יפי נפש שלא משתמשים בשכל הבריא וכל מה שיש להם בראש זה " הומניות" והם מתעלמים מהמציאות.
בא נניח שישראל נכנסת למדיניות חדשה על כל טיל שנורה מעזה שורה של D-9 מיישרת שטח של קילומטר רבוע לטובת ישראל, בפעם השנייה שזה קורה החמאס מבין שישראל רצינית ומפסיק כי זה יהיה קרב חד צדדי, כמה זמן יקח לדעתך עד שישראל תדרש לוותר על עוד שטח כי היא נקראת " מדינת אפרטהיד" שכולאת אזרחים מסכנים בשטח קטן?
הפתרון היחידי זה לדאוג שתהיה תחלופת אזרחים בעזה ועדיף שלא ישאר שם אף אחד גם במידה ואף אחד מהאנשים שם לא היה רוצה לעבור עדיין היו צריכים לעשות את זה משום שמדינת ישראל צריכה קודם כל לדאוג לעצמה, מה עוד שאנשי עזה רק יודו לך...אבל יש אנשים " הומנים" שטוענים ש" מי נתן לך זכות לעשות את זה" ושאתה רוצח ועוד רגע יקראו לי נאצי, אנשים כאלה הם אלא שגם מונעים מהממשלה לעשות את זה...
עריכה: סליחה אם יצא לי חריף מדי

מעולה,
גם אני בעד לדאוג קודם לאזרחי ישראל. ועדיין ה"תכנית" שלך לא פרקטית. תקרא מה שאופיר פירט.
הסיבה שהתנגדת לזה היא לא מסיבה פרקטית אלא "הומנית"

מעולה,
אתה באמת חושב שלאזרחי חמאס והרשות הפלסטינית אומללים בגלל ישראל?

נערך לאחרונה:

אם היית קורא את עיקרי תוכנית המאה היית רואה שזה היה חלק מהתוכנית, העברת הפלסטינים לירדן ומצרים בתמורה לסכומי כסף אדירים

האמת- גם וגם.
הלוואי ש100% מהפלסטינים היו מוכנים לעבור לירדן, והלוואי שירדן היו מוכנים לקלוט את כולם. בפועל, מספיק ש20% יסרבו וזה לא ילך + אתה צריך הסכמה של מדינת צד שלישי לקלוט את כולם.

האמת- גם וגם.
הלוואי ש100% מהפלסטינים היו מוכנים לעבור לירדן, והלוואי שירדן היו מוכנים לקלוט את כולם. בפועל, מספיק ש20% יסרבו וזה לא ילך + אתה צריך הסכמה של מדינת צד שלישי לקלוט את כולם.
זה החלק הפחות בעייתי
ושוב גם אם 100% לא מעוניינים, זה לא מעניין אותי החיילים שלי שנפצעים ומתים כל סיבוב בעזה, האזרחים שחיים עם התקפי חרדה שווים יותר מהפלסטינים ולולי שהגינוי מהעולם היה מזיק יותר, היה צריך לעשות הכל כדי שחייל אחד לא יישרט, גם במחיר פגיעה בפלסטינים

נערך לאחרונה:
זה החלק הפחות בעייתי
ושוב גם אם 100% לא מעוניינים, זה לא מעניין אותי החיילים שלי שנפצעים ומתים כל סיבוב בעזה, האזרחים שחיים עם התקפי חרדה שווים יותר מהפלסטינים ולולי שהגינוי מהעולם היה מזיק יותר, היה צריך לעשות הכל כדי שחייל אחד לא יישרט, גם במחיר פגיעה בפלסטינים
יפה שזה לא מעניין אותך,
ועדיין זה לא בר ביצוע.
תחשוב קצת מחוץ לקופסא של "לחנג'ר את האויב".

אם היית קורא את עיקרי תוכנית המאה היית רואה שזה היה חלק מהתוכנית, העברת הפלסטינים לירדן ומצרים בתמורה לסכומי כסף אדירים
זה לא נוגד את מה שאמרתי. צריך הסכמה של כל הצדדים שזה יקרה. אי אפשר להחליט שמצרים קולטת X פלסטינים בשביל Y כסף, הם וגם הפלסטינים צריכים להסכים לזה

. זה מה שאני אומר. תוכניות הגירה מרצון תמורת הטבות - בהחלט ריאלי, אבל צריך להבין שסטטיסטית, לא כולם יסכימו ואם יש החלה של ריבונות על השטחים, זה אומר נתינת אזרחות לפלסטינים. (תוכנית המאה היא שונה, אין החלה של ריבונות מלאה על כל השטחים, רק על חלק מהם.

אם אה מסכים עם הדעות שלי, שמאל קיצוני אתה לא ואני מסכים שזה לא יקרה בממשלת ימין בטווח בקרוב, אבל זה מה שהיה צריך להיות משום שכל פתרון שאינו כולל העברה של אזרחים נידון לכישלון משום שגם אם אתה דואג שהחמאס לא יעשה טרור עדיןן זה שטח קטן ל2 מיליון איש שרק מתרבים.
מה שמטריף אותי זה אנשים יפי נפש שלא משתמשים בשכל הבריא וכל מה שיש להם בראש זה " הומניות" והם מתעלמים מהמציאות.
בא נניח שישראל נכנסת למדיניות חדשה על כל טיל שנורה מעזה שורה של D-9 מיישרת שטח של קילומטר רבוע לטובת ישראל, בפעם השנייה שזה קורה החמאס מבין שישראל רצינית ומפסיק כי זה יהיה קרב חד צדדי, כמה זמן יקח לדעתך עד שישראל תדרש לוותר על עוד שטח כי היא נקראת " מדינת אפרטהיד" שכולאת אזרחים מסכנים בשטח קטן?
הפתרון היחידי זה לדאוג שתהיה תחלופת אזרחים בעזה ועדיף שלא ישאר שם אף אחד גם במידה ואף אחד מהאנשים שם לא היה רוצה לעבור עדיין היו צריכים לעשות את זה משום שמדינת ישראל צריכה קודם כל לדאוג לעצמה, מה עוד שאנשי עזה רק יודו לך...אבל יש אנשים " הומנים" שטוענים ש" מי נתן לך זכות לעשות את זה" ושאתה רוצח ועוד רגע יקראו לי נאצי, אנשים כאלה הם אלא שגם מונעים מהממשלה לעשות את זה...
עריכה: סליחה אם יצא לי חריף מדי

אתה באמת חושב שלאזרחי חמאס והרשות הפלסטינית אומללים בגלל ישראל?

אני לחלוטין בעד תגובה חריפה ו״מוגזמת״ על כל טיל שנורה מעזה. רק צריך לתכנן את זה שזה יהיה ישים ולא משהו שיכול לגרור תגובה פיזית מקהילות העולם (הם גם ככה מגנים לא משנה מה).

באופן מפתיע, יאיר לפיד התבטא הרבה פעמים על זה, ונתן דוגמאות ספציפיות איך ניתן ליצור הרתעה אמיתית, כמו שנעשה באופן מוצלח בגבול לבנון. יש הבדל בין הומניות לבין ניתוק מהמציאות. צריך למצוא את האיזון לטובת ישראל.

אני אישית חושב שאם יום יבוא ותקום מדינה פלסטינית, זה לא על אחריות ישראל לתת להם עוד שטח בגלל ריבוי טבעי. בירדן (לא יודע אם היית פעם) יש המון שטח, המון. יהיה הרבה יותר ריאלי להתרחב מזרחה. אבל הכל ניחושים והשערות, אין ספק.

כמו שכתבתי לאושר, אני בהחלט בעד הגירה מרצון. אבל זה משהו שצריך להיות מוסכם על כל הצדדים, וזה משהו שאתה צריך להביא בחשבון שלעולם לא יהיה על 100% מהפלסטינים, כי תמיד יהיו כאלו שיסרבו. אם אתה מחיל ריבונות מלאה, אתה חייב לתת להם אזרחות.

זה החלק הפחות בעייתי
כמו שאושר אמר, עם כל הכבוד שזה לא מעניין אותך, בשביל פתרון לטווח ארוך - זה אמור לעניין אותך.

ניקח מצב שונה אבל קצת דומה. הממשלה מחליטה לבנות כביש חדש כדי להוריד את רמת הפקקים ולשפר את איכות החיים של התושבים. הכביש נופל על שטח של כמה בתים. 80% מהאזרחים מסכימים להתפנות, 20% לא. אתה לא יכול פשוט לבנות להם על הראש. אתה לא יכול להחליט שיש להם לאן לעבור. כל הפרוייקט חייב להיעשות בהסכמה ופשרות משני הצדדים.

כמו שלפיד אמר - אני לא מחפש נישואים מאושרים, אני מחפש גירושין שקטים.

למה זה צריך לעניין אותי מה רוצים הפלסטינים?
אני רק צריך למצוא מקום שיסכים לקלוט אותם, ולגבי ארה"ב יש סרטון יפה ביוטיוב בשם "כשישראל אמרה לא", ולגבי קהילות העולם בתקופה הקרובה זה ישתנה משום שמדינת ישראל מתחילה למכור גז...
חוץ מזה שאני דעי בטוח שמדינת ישראל בנתה כביש שבשבילו היא היית צריכה לגרש אזרחים...ואני מניח שגם ללא רצונם....

אז קודם כל בהצלחה עם למצוא מקום כזה.
אחר כך תבין שבנוסף תצטרך הסכמה של כל ה4 מיליון לעבור לשם.
4 מיליון? ידוע לי על כ2...אבל גם אם יש שם 10 מיליון אני לא שואל אותם אני מגרש אותם בכוח למקום שהכנתי מראש, זה מה שאמור לקרות בתאוריה, רק צריך למצוא אנשים שיכולים לעשות את זה...אני למשל לא יכול...

4 מיליון? ידוע לי על כ2...אבל גם אם יש שם 10 מיליון אני לא שואל אותם אני מגרש אותם בכוח למקום שהכנתי מראש, זה מה שאמור לקרות בתאוריה, רק צריך למצוא אנשים שיכולים לעשות את זה...אני למשל לא יכול...
בן כמה אתה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית