נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
תכנית ההתנתקות שהעבירה ממשלת הליכוד ב2005, העבירה את האזרחים שלה לתוך שטח המדינה. או שגרשו אותם למצרים ולא ידעתי?לא כי כשמגרשים ישובים זה בסדר?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תכנית ההתנתקות שהעבירה ממשלת הליכוד ב2005, העבירה את האזרחים שלה לתוך שטח המדינה. או שגרשו אותם למצרים ולא ידעתי?לא כי כשמגרשים ישובים זה בסדר?
הייתי מספח את השטחים שנתניהו גם ככה הולך לספח ומשאיר את הערבים שם אך ללא ת"ז ובלי יכולת לבחור, זאת אומרת משהו בסגנון של גרין קארד, יש לך מלא זכויות אבל לא כאלו שיכולים להשפיע על דברים במדינה,רשמת פה דברים שאני מסכים עם רובם אם כי ההצעות שלך מטפלות בסימפטום ולא בבעיה.
מה אתה עושה עם 2 מיליון ערבים ביהודה ושומרון ו2 מיליון ערבים בעזה?
מספח ומחלק תז? מדינה?
או משאיר את המצב ככה לעוד שנים כיאה לימין ביטחוני?..
אני חושב שאתה יכול להסכים איתי שאני לא שמאל קיצוני לפי התגובות שלי כאן. אזרחים ללא זכות בחירה וללא זכויות שוות - זו ההגדרה לאפרטהייד. אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה ואני מאמין שיש מדינות שיצאו למלחמה איתנו על זה.הייתי מספח את השטחים שנתניהו גם ככה הולך לספח ומשאיר את הערבים שם אך ללא ת"ז ובלי יכולת לבחור, זאת אומרת משהו בסגנון של גרין קארד, יש לך מלא זכויות אבל לא כאלו שיכולים להשפיע על דברים במדינה,
ובנוסף אם עשית משהו אתה נשלח אחר כבוד לעזה/ירדן,
סליחה צודק טעות שלי זאת התנתקות לא גירוש.תכנית ההתנתקות שהעבירה ממשלת הליכוד ב2005, העבירה את האזרחים שלה לתוך שטח המדינה. או שגרשו אותם למצרים ולא ידעתי?
זה מאוד נחמד שאתה בטוח בזה.אנח בטוח שאם תשאל כל אחד שלא קשור למנגנונים של החמאס או הרשות הפלסטינית הוא יותא מישמח לעבור לירדן/ מצרים/קפריסין/ ערב הסעודית.
מעולה,ובלי קשר בתור מדינה אני קודם כל אמור לדאוג לאזרחים שלי לפני של האוייב
אם אה מסכים עם הדעות שלי, שמאל קיצוני אתה לא ואני מסכים שזה לא יקרה בממשלת ימין בטווח בקרוב, אבל זה מה שהיה צריך להיות משום שכל פתרון שאינו כולל העברה של אזרחים נידון לכישלון משום שגם אם אתה דואג שהחמאס לא יעשה טרור עדיןן זה שטח קטן ל2 מיליון איש שרק מתרבים.אני חושב שאתה יכול להסכים איתי שאני לא שמאל קיצוני לפי התגובות שלי כאן. אזרחים ללא זכות בחירה וללא זכויות שוות - זו ההגדרה לאפרטהייד. אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה ואני מאמין שיש מדינות שיצאו למלחמה איתנו על זה.
לגבי לשלוח לעזה/ירדן - זה לא עובד ככה. אתה לא יכול להחליט עבור יישות חיצונית שהיא מקבלת אנשים לתחומיה. אם זה היה כל כך פשוט, כל הפלסטינאים היו מהגרים ממזמן.
כמו שאמרתי מקודם, אין לי שום בעיה עם הדעות שלך, עם ההגיון שלך, אבל הפתרונות שאתה מציע - פשוט לא ריאלים. לא יקרו בממשלות הכי ימניות.
הסיבה שהתנגדת לזה היא לא מסיבה פרקטית אלא "הומנית"זה מאוד נחמד שאתה בטוח בזה.
מעולה,
גם אני בעד לדאוג קודם לאזרחי ישראל. ועדיין ה"תכנית" שלך לא פרקטית. תקרא מה שאופיר פירט.
אתה באמת חושב שלאזרחי חמאס והרשות הפלסטינית אומללים בגלל ישראל?זה מאוד נחמד שאתה בטוח בזה.
מעולה,
גם אני בעד לדאוג קודם לאזרחי ישראל. ועדיין ה"תכנית" שלך לא פרקטית. תקרא מה שאופיר פירט.
אם היית קורא את עיקרי תוכנית המאה היית רואה שזה היה חלק מהתוכנית, העברת הפלסטינים לירדן ומצרים בתמורה לסכומי כסף אדיריםאני חושב שאתה יכול להסכים איתי שאני לא שמאל קיצוני לפי התגובות שלי כאן. אזרחים ללא זכות בחירה וללא זכויות שוות - זו ההגדרה לאפרטהייד. אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה ואני מאמין שיש מדינות שיצאו למלחמה איתנו על זה.
לגבי לשלוח לעזה/ירדן - זה לא עובד ככה. אתה לא יכול להחליט עבור יישות חיצונית שהיא מקבלת אנשים לתחומיה. אם זה היה כל כך פשוט, כל הפלסטינאים היו מהגרים ממזמן.
כמו שאמרתי מקודם, אין לי שום בעיה עם הדעות שלך, עם ההגיון שלך, אבל הפתרונות שאתה מציע - פשוט לא ריאלים. לא יקרו בממשלות הכי ימניות.
האמת- גם וגם.הסיבה שהתנגדת לזה היא לא מסיבה פרקטית אלא "הומנית"
זה החלק הפחות בעייתיהאמת- גם וגם.
הלוואי ש100% מהפלסטינים היו מוכנים לעבור לירדן, והלוואי שירדן היו מוכנים לקלוט את כולם. בפועל, מספיק ש20% יסרבו וזה לא ילך + אתה צריך הסכמה של מדינת צד שלישי לקלוט את כולם.
יפה שזה לא מעניין אותך,זה החלק הפחות בעייתי
ושוב גם אם 100% לא מעוניינים, זה לא מעניין אותי החיילים שלי שנפצעים ומתים כל סיבוב בעזה, האזרחים שחיים עם התקפי חרדה שווים יותר מהפלסטינים ולולי שהגינוי מהעולם היה מזיק יותר, היה צריך לעשות הכל כדי שחייל אחד לא יישרט, גם במחיר פגיעה בפלסטינים
זה לא נוגד את מה שאמרתי. צריך הסכמה של כל הצדדים שזה יקרה. אי אפשר להחליט שמצרים קולטת X פלסטינים בשביל Y כסף, הם וגם הפלסטינים צריכים להסכים לזהאם היית קורא את עיקרי תוכנית המאה היית רואה שזה היה חלק מהתוכנית, העברת הפלסטינים לירדן ומצרים בתמורה לסכומי כסף אדירים
אם אה מסכים עם הדעות שלי, שמאל קיצוני אתה לא ואני מסכים שזה לא יקרה בממשלת ימין בטווח בקרוב, אבל זה מה שהיה צריך להיות משום שכל פתרון שאינו כולל העברה של אזרחים נידון לכישלון משום שגם אם אתה דואג שהחמאס לא יעשה טרור עדיןן זה שטח קטן ל2 מיליון איש שרק מתרבים.
מה שמטריף אותי זה אנשים יפי נפש שלא משתמשים בשכל הבריא וכל מה שיש להם בראש זה " הומניות" והם מתעלמים מהמציאות.
בא נניח שישראל נכנסת למדיניות חדשה על כל טיל שנורה מעזה שורה של D-9 מיישרת שטח של קילומטר רבוע לטובת ישראל, בפעם השנייה שזה קורה החמאס מבין שישראל רצינית ומפסיק כי זה יהיה קרב חד צדדי, כמה זמן יקח לדעתך עד שישראל תדרש לוותר על עוד שטח כי היא נקראת " מדינת אפרטהיד" שכולאת אזרחים מסכנים בשטח קטן?
הפתרון היחידי זה לדאוג שתהיה תחלופת אזרחים בעזה ועדיף שלא ישאר שם אף אחד גם במידה ואף אחד מהאנשים שם לא היה רוצה לעבור עדיין היו צריכים לעשות את זה משום שמדינת ישראל צריכה קודם כל לדאוג לעצמה, מה עוד שאנשי עזה רק יודו לך...אבל יש אנשים " הומנים" שטוענים ש" מי נתן לך זכות לעשות את זה" ושאתה רוצח ועוד רגע יקראו לי נאצי, אנשים כאלה הם אלא שגם מונעים מהממשלה לעשות את זה...
עריכה: סליחה אם יצא לי חריף מדי
הסיבה שהתנגדת לזה היא לא מסיבה פרקטית אלא "הומנית"
אתה באמת חושב שלאזרחי חמאס והרשות הפלסטינית אומללים בגלל ישראל?
כמו שאושר אמר, עם כל הכבוד שזה לא מעניין אותך, בשביל פתרון לטווח ארוך - זה אמור לעניין אותך.זה החלק הפחות בעייתי
ושוב גם אם 100% לא מעוניינים, זה לא מעניין אותי החיילים שלי שנפצעים ומתים כל סיבוב בעזה, האזרחים שחיים עם התקפי חרדה שווים יותר מהפלסטינים ולולי שהגינוי מהעולם היה מזיק יותר, היה צריך לעשות הכל כדי שחייל אחד לא יישרט, גם במחיר פגיעה בפלסטינים
אז קודם כל בהצלחה עם למצוא מקום כזה.אני רק צריך למצוא מקום שיסכים לקלוט אותם
4 מיליון? ידוע לי על כ2...אבל גם אם יש שם 10 מיליון אני לא שואל אותם אני מגרש אותם בכוח למקום שהכנתי מראש, זה מה שאמור לקרות בתאוריה, רק צריך למצוא אנשים שיכולים לעשות את זה...אני למשל לא יכול...אז קודם כל בהצלחה עם למצוא מקום כזה.
אחר כך תבין שבנוסף תצטרך הסכמה של כל ה4 מיליון לעבור לשם.
בן כמה אתה?4 מיליון? ידוע לי על כ2...אבל גם אם יש שם 10 מיליון אני לא שואל אותם אני מגרש אותם בכוח למקום שהכנתי מראש, זה מה שאמור לקרות בתאוריה, רק צריך למצוא אנשים שיכולים לעשות את זה...אני למשל לא יכול...
19, למה?בן כמה אתה?
כי זה מדהים לראות שלבנאדם בן 19 יש את הפתרונות הגאוניים שהמוחות הגדולים בכל הדורות במדינה לא חשבו עליהם. מבן גוריון עד נתניהו.19, למה?
בואו בבקשה רק תבהיר לו שזה סרקזם שלא יעוף על עצמוכי זה מדהים לראות שלבנאדם בן 19 יש את הפתרונות הגאוניים שהמוחות הגדולים בכל הדורות במדינה לא חשבו עליהם. מבן גוריון עד נתניהו.