הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

תסלח לי אבל יש לי דוגמאות לכך שלסלק אנשים מביתם זה "בום בום" ראה ערך הגירוש, עמונה 1, עמונה 2, נתיב האבות...
לא אמרתי שהם לא יכולים לבנות מנהרה כי יש להם טכמולוגיה חלשה אלא שכשאתה לא הריבון ונגדך יש טכנולוגיות טובות, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לבנות מנהרה מבלי שישימו לב אליה, עניין הטכנולוגיה היה כדי למנוע את הגילוי שלה, לא הבנייה...
שמע אני מקבל כאב ראש אתה נדבק עם קטנות בצורה כול פטטגוית שזה לא יאומן, עזוב את זה שגם בדוגמאות שנתתי לא גילו את הדברים האלו עד שהיה מאוחר מדיי(ועכשיו אתה הולך להגיד אבל לא אמרתי שזה לא אפשרי אמרתי שזה קשה עד שלא אפשרי ועל זה אני אומר לא משנה נקודת הסוף היא כמו שאמרתי בתחילת הדיון יהיה עדיין פעולות טרור אז לא ישנה כמעט כלום ואתה לא פותר את הבעיה בכך שאתה מגרש אותם)
בקשר לפינוי עמונה 1 עמונה ניתב אבות וכו זה כול כך שונה , מבחינה פולטית אין פה איום כול שהוא של מדינה אחרת עם אנחנו מפנים אותם כי מבחינת שאר מדינות העולם זה תכלס אנחנו מחזירים שטחים שהם לא שלנו (משהו שאני לא כול כך מסכים איתו אבל וואט אבר)
אז כן זה באמת בום בום מלחמה

שמע אני מקבל כאב ראש אתה נדבק עם קטנות בצורה כול פטטגוית שזה לא יאומן, עזוב את זה שגם בדוגמאות שנתתי לא גילו את הדברים האלו עד שהיה מאוחר מדיי(ועכשיו אתה הולך להגיד אבל לא אמרתי שזה לא אפשרי אמרתי שזה קשה עד שלא אפשרי ועל זה אני אומר לא משנה נקודת הסוף היא כמו שאמרתי בתחילת הדיון יהיה עדיין פעולות טרור אז לא ישנה כמעט כלום ואתה לא פותר את הבעיה בכך שאתה מגרש אותם)
בקשר לפינוי עמונה 1 עמונה ניתב אבות וכו זה כול כך שונה , מבחינה פולטית אין פה איום כול שהוא של מדינה אחרת עם אנחנו מפנים אותם כי מבחינת שאר מדינות העולם זה תכלס אנחנו מחזירים שטחים שהם לא שלנו (משהו שאני לא כול כך מסכים איתו אבל וואט אבר)
אז כן זה באמת בום בום מלחמה
אתה כן, אתה מעביר את השליטה באזרחים האלה מגורם שמנסה להלחם בישראל לגורם שבהסכם שלום...

אתה כן, אתה מעביר את השליטה באזרחים האלה מגורם שמנסה להלחם בישראל לגורם שבהסכם שלום...
אבל אין מדינה שיכולה לפתוח במלחמה נגדך והאום ושאר העולם לא יפתח עליך בחרם כלכלי בגלל הצעד הזה
מעבר לכך אני מנסה להבין אל איזה גורם אתה מדבר? הרשות הפלסטינית והחמאס לא שולטים על הישובים

אבל אין מדינה שיכולה לפתוח במלחמה נגדך והאום ושאר העולם לא יפתח עליך בחרם כלכלי בגלל הצעד הזה
מעבר לכך אני מנסה להבין אל איזה גורם אתה מדבר? הרשות הפלסטינית והחמאס לא שולטים על הישובים
הם שולטים על עזה, ושטחי A

אוקיי ומה זה קשור לישובים?
לא דיברתי על ישובים...
בו נראה אם אנחנו מסכימים על כמה דברים:
1) מבחינה מוסרית זה בסדר להעביר אותם כי זה מונע הרג חיילים שלנן
2) תהיה פחות אלימות כלפי ישראל מצד הפלסטינים אם מי שיהיה הריבון הוא בעל שלום עם ישראל
3) לארגוני הטרור יהיו פחות משאבים אם הם לא יהיו הריבון כי לא יהיו להם תקציבים מהאו"ם ולא שטח שלהם, ולכן הם יוציאו פחות פעולות טרור לפועל
4)גם אם הם יוציאו לפועל פעולות טרור עדיין יהיה יותר קל למנוע או לעצור אותם כי יש לך יותר גישה למודיעין משום שהריבון הוא בעל בריתך
5) מדינה שתעשה עלינו חרם או מלחמה תפסיד מזה גם

האם אתה לא מסכים למשהו מהמשפטים האלה?

לא דיברתי על ישובים...
בו נראה אם אנחנו מסכימים על כמה דברים:
1) מבחינה מוסרית זה בסדר להעביר אותם כי זה מונע הרג חיילים שלנן
2) תהיה פחות אלימות כלפי ישראל מצד הפלסטינים אם מי שיהיה הריבון הוא בעל שלום עם ישראל
3) לארגוני הטרור יהיו פחות משאבים אם הם לא יהיו הריבון כי לא יהיו להם תקציבים מהאו"ם ולא שטח שלהם, ולכן הם יוציאו פחות פעולות טרור לפועל
4)גם אם הם יוציאו לפועל פעולות טרור עדיין יהיה יותר קל למנוע או לעצור אותם כי יש לך יותר גישה למודיעין משום שהריבון הוא בעל בריתך
5) מדינה שתעשה עלינו חרם או מלחמה תפסיד מזה גם

האם אתה לא מסכים למשהו מהמשפטים האלה?
השוונו בין הפעולות אז הנחתי אם לא אז אין מושג למה הוצאתה את זה
1) אולי כי יש עדיין פלסיטים שלא עשו לנו כלום ורוצים וקשורים לבית שלהם
2) כן אבל עדיין לא ימשיכו נגדנו בפעולות טרור, בנוסף אתה מניח שהם יסתפקו בכך שמישהו שהוא ביל הלאום הפלסיטני ישלוט עליהם , הם עדיין לאום וכמו כול לאום אחר אחר יתעורר להם בסוף התשוקה להגדרה עצמית וטרורטיה בעלת השורשים שלהם ובסופו של דבר תהיה להם מהפכה לאומית
3) היה להם תקציבים מארוגנים אחרים ומדינות שתומכים במטרה שלהם לכן האם הם באמת יוצאו פעולות טרור זה בסימן שאלה גדול.
4) גם עכשיו יש לנו בעל ברית בתור ריבון הרשות הפלסטינית מאוד עוזרת לנו נגד פעולות טרור like it or not אז השוני הוא מאוד מינורי
5 ) כן אבל היא תרוויח מזה כי ברגע שהיא תעשה חרם מדינה אחרת יכולה לתמוך ובסופו כול המדינות שיעשו עלינו חרם יתאגדו וכול הפסד שלהם בטוטאל יהיה חלש בזמן הישראל תצתרך להיאחז במעט בני הברית שיש לה ושתהיה לה אחרי המלך ועקב זאת אותם בעלי יכולים לעלות מה שבזין שלהם עם מחיר היבוא ויצאו.
בואו אני יבואו עליך בהפוך
למה לנו לא לחזור לגבולות 67 ?
בואו כמוך נצא מנוקת הנחה שהם יסכימו ויחיו אותנו בשקט לעולם ועד
הרי
1) היה להם שטח משלהם אז לא יהיה להם סיבה לתקוף אותנו
2) יהיה שיתוף כלכלי אז נוכל להפוך למעצמה הגדולה בעולם דרך המזרח התיכון
למה כול זה לא ראלי?

לדעתי את דיוני הפוליטיקה צריך להגביל ל21+.
אומנם זה נכתב בחצי ציניות, אבל... לא מסכים, קודם כל יש להם זכות הצבעה, אז אין סיבה שלא יוכלו להשתתף כאן בדיונים.
מעבר לכך, זה נכון שבגילאים האלה בדר״כ הדעות הן יותר קיצוניות ו״פשטניות״ (גם אני הייתי ככה בזמנו וחשבתי שהכל כל כך פשוט) אבל זה חשוב לדעתי שאנשים עם דעה X, יחשפו לדעה Y.

אני בדר״כ מנסה לשכנע אנשים, במיוחד שלא שותפים לדעה/השקפה הפוליטית שלי, להסתכל על דברים בצורה יותר בוגרת ומפוקחת.
לדוגמא, התנדבתי בבחירות 2013 במטה ״יש עתיד״. שדיברתי עם מצביעים, אם בנאדם עומד מולי ואומר שהוא ימין מובהק, הרי הוא לא יצביע בחיים ל״יש עתיד״. אמרתי לו אתה ימין? סבבה, בנט זה ימין אמיתי. לא ביבי. ימין אמיתי זה A B C, ובוא נראה אם ביבי מקיים את התנאים האלה.

אני שמח לדבר עם אנשים שלא שותפים לדעה שלי, אבל חשוב לי שיבינו ויחשבו בעצמם לקשר בין הדעות שלהם, אל מי שהולך ליישם אותן.
בנוסף, שהייתי בן 18~ העקרון שהיה הכי חשוב לי היה הפרדת דת ומדינה. הצבעתי באחת הבחירות למפלגת ״חץ״ ואולי גם למפלגת ״אור״ לאחר מכן, שאלו מיקרו מפלגות שאין סיכוי בחיים שיכנסו לכנסת אבל התעקשתי ש״זוהי דמוקרטיה״ וצריך להצביע למי שאתה הכי מזדהה איתו... מפה ושם למדתי שמה לעשות צריך להתגמש ולראות את התמונה הכוללת. במיוחד אחרי הבחירות האחרונות, כל מי שאמר שרק קול למשותפת הוא קול אמיתי נגד ביבי... וואלה אני מצטער להבין שצדקו.

השוונו בין הפעולות אז הנחתי אם לא אז אין מושג למה הוצאתה את זה
1) אולי כי יש עדיין פלסיטים שלא עשו לנו כלום ורוצים וקשורים לבית שלהם
2) כן אבל עדיין לא ימשיכו נגדנו בפעולות טרור, בנוסף אתה מניח שהם יסתפקו בכך שמישהו שהוא ביל הלאום הפלסיטני ישלוט עליהם , הם עדיין לאום וכמו כול לאום אחר אחר יתעורר להם בסוף התשוקה להגדרה עצמית וטרורטיה בעלת השורשים שלהם ובסופו של דבר תהיה להם מהפכה לאומית
3) היה להם תקציבים מארוגנים אחרים ומדינות שתומכים במטרה שלהם לכן האם הם באמת יוצאו פעולות טרור זה בסימן שאלה גדול.
4) גם עכשיו יש לנו בעל ברית בתור ריבון הרשות הפלסטינית מאוד עוזרת לנו נגד פעולות טרור like it or not אז השוני הוא מאוד מינורי
5 ) כן אבל היא תרוויח מזה כי ברגע שהיא תעשה חרם מדינה אחרת יכולה לתמוך ובסופו כול המדינות שיעשו עלינו חרם יתאגדו וכול הפסד שלהם בטוטאל יהיה חלש בזמן הישראל תצתרך להיאחז במעט בני הברית שיש לה ושתהיה לה אחרי המלך ועקב זאת אותם בעלי יכולים לעלות מה שבזין שלהם עם מחיר היבוא ויצאו.
בואו אני יבואו עליך בהפוך
למה לנו לא לחזור לגבולות 67 ?
בואו כמוך נצא מנוקת הנחה שהם יסכימו ויחיו אותנו בשקט לעולם ועד
הרי
1) היה להם שטח משלהם אז לא יהיה להם סיבה לתקוף אותנו
2) יהיה שיתוף כלכלי אז נוכל להפוך למעצמה הגדולה בעולם דרך המזרח התיכון
למה כול זה לא ראלי?
אתה רציני? הרי מזה הגירוש? לתת להם שטח שיחיו שם אתה מביא להם רק עוד שטח ששולט על הערים שלך, כשיהיה להם את השומרון הם בלי בעיה יטווחו את תל אביב...
ועכשיו אחרי שהסכמנו על רוב מוחלט של המשפטים האלה, שים לב שהתוצאה הסופית של האם לעשות את זה או לא זאת שאלה של כמה אחוז מכל משפט כזה נכון, אני חושב שסך כל האחוזים מהמשפט שווים את המהלך אתה חושב שלא...וזה חישוב שכל אדם עושה בעצמו לא נראה לי שאפשר לדון על זה...

אתה רציני? הרי מזה הגירוש? לתת להם שטח שיחיו שם אתה מביא להם רק עוד שטח ששולט על הערים שלך, כשיהיה להם את השומרון הם בלי בעיה יטווחו את תל אביב...
ועכשיו אחרי שהסכמנו על רוב מוחלט של המשפטים האלה, שים לב שהתוצאה הסופית של האם לעשות את זה או לא זאת שאלה של כמה אחוז מכל משפט כזה נכון, אני חושב שסך כל האחוזים מהמשפט שווים את המהלך אתה חושב שלא...וזה חישוב שכל אדם עושה בעצמו לא נראה לי שאפשר לדון על זה...
אחלה קיצר התוצאה נראת על המפה כמזמינה ביותר אך במציאות היא נכשלת בדיוק כמו התוכנית שלך
ולא סיכמנו על כלום אתה מנסה לצאת מין הדיון בכך שאתה שואף לאיזה מין עמק שווה אבל זה לא עובד, כי מה שאתה אומר פשוט לא נכון

אחלה קיצר התוצאה נראת על המפה כמזמינה ביותר אך במציאות היא נכשלת בדיוק כמו התוכנית שלך
ולא סיכמנו על כלום אתה מנסה לצאת מין הדיון בכך שאתה שואף לאיזה מין עמק שווה אבל זה לא עובד, כי מה שאתה אומר פשוט לא נכון
לפי דעתך, לפי דעתי זה נכון, אני רק הבהרתי במה אנחנו חלוקים ולמה הדיון הזה לא מתקדם לשום מקום...
אתה לא מרוויח כלום בזה שאתה חוזר כל הודעה שנייה על צמד המילים "לא נכון"

לפי דעתך, לפי דעתי זה נכון, אני רק הבהרתי במה אנחנו חלוקים ולמה הדיון הזה לא מתקדם לשום מקום...
אתה לא מרוויח כלום בזה שאתה חוזר כל הודעה שנייה על צמד המילים "לא נכון"
בטח שלא אתה מסרב להבין את זה , נתתי לך מספיק דוגמאות והוכחות אתה פשוט או מתעלם מהם או מעוות דברים כדיי להתעלם מהם.
זה מצחיק שאתה אומר שאני לא מוכיח כלום שרק בהודעה הזאת הוכחתך שאין לך שום רגל ויד בואו בדיון
זה לא עניין של דעה זה עניין של ראלי
והרעיון שלך לגרש את הערבים הוא פשוט לא ראלי

בטח שלא אתה מסרב להבין את זה , נתתי לך מספיק דוגמאות והוכחות אתה פשוט או מתעלם מהם או מעוות דברים כדיי להתעלם מהם.
זה מצחיק שאתה אומר שאני לא מוכיח כלום שרק בהודעה הזאת הוכחתך שאין לך שום רגל ויד בואו בדיון
זה לא עניין של דעה זה עניין של ראלי
והרעיון שלך לגרש את הערבים הוא פשוט לא ראלי
ראלי? הוויכוח הוא האם זה משתלם או לא, אני כבר כתבתי עוד כשפאוורליפטינג היה פה שזה בחיים לא יקרה כי אין אף אחד שיסכן את הכיסא שלו בשביל זה...ואני חושב שזה משתלם- אתה חושב שלא, אתה חושב שיצאו עלינו למלחמה אני חושב שלא, אתה חושב שיעשו חרם אני חושב שמה שיעשו יהיה שווה את זה, אני חושב שהטרור לאחר מכן ירד לאפס אתה חושב שלא...
אתה באמת חושב שיש לך דרך להוכיח אחרת?

ראלי? הוויכוח הוא האם זה משתלם או לא, אני כבר כתבתי עוד כשפאוורליפטינג היה פה שזה בחיים לא יקרה כי אין אף אחד שיסכן את הכיסא שלו בשביל זה...ואני חושב שזה משתלם- אתה חושב שלא, אתה חושב שיצאו עלינו למלחמה אני חושב שלא, אתה חושב שיעשו חרם אני חושב שמה שיעשו יהיה שווה את זה, אני חושב שהטרור לאחר מכן ירד לאפס אתה חושב שלא...
אתה באמת חושב שיש לך דרך להוכיח אחרת?
הויכו פה הוא למה זה לא יקרה לא מכוון שכולם מבינים שזה משתלם כלומר אנשים שבתפקיד יותר גבוה מיך וקצת יותר ניסיון מתחת לחגורה בנושא.
וכן יש לי דרך להוכיח דרך העובדות והיסטוריה שכבר כמה פעמים עלתי כבר לדיון.

הויכו פה הוא למה זה לא יקרה לא מכוון שכולם מבינים שזה משתלם כלומר אנשים שבתפקיד יותר גבוה מיך וקצת יותר ניסיון מתחת לחגורה בנושא.
וכן יש לי דרך להוכיח דרך העובדות והיסטוריה שכבר כמה פעמים עלתי כבר לדיון.
אם מבחינתך הוויכוח הוא על האם זה יקרה, צר לי להודיע לך אבל בזבזת את זמנך לריק משום שעבר בהודעות הראשונות הסכמתי שבזמן הקרוב זה לא יקרה משום שאף פוליטיקאי לא יסכן את כיסאו בשביל זה, משום כך אתה מקבל כל כמה שנים "סבב" בעזה

אם מבחינתך הוויכוח הוא על האם זה יקרה, צר לי להודיע לך אבל בזבזת את זמנך לריק משום שעבר בהודעות הראשונות הסכמתי שבזמן הקרוב זה לא יקרה משום שאף פוליטיקאי לא יסכן את כיסאו בשביל זה, משום כך אתה מקבל כל כמה שנים "סבב" בעזה
אבל יש פה הצדקה למה הם עושים את זה זה לא רק כדיי לשמור על הכיסא שלהם זה פשוט אסטרגית גרוע

אבל יש פה הצדקה למה הם עושים את זה זה לא רק כדיי לשמור על הכיסא שלהם זה פשוט אסטרגית גרוע
לפי דעתך, לפי דעתי לא, כל עוד אין לך דוגמה שמשכללת את כל הנתונים אין לך דרך להוכיח שזה לא משתלם, אתה יכול לחשוב ככה ולהביא מקרים דומים, אבל הם לעולם לא יהיו כמו המקרה שלנו, לדוגמה אתה הבאת את החרם על איראן כדוגמה למה שיעשו לנו, אני אומר שאנחנו לא כמו איראן משום שמי שיעשה עלינו חרם יפסיד גם, אז אתה חושב שגם החרם שיעשו עלינו לא יהיה שווה את זה, אני חושב שהחרם שיעשו עלינו יהיה שווה את זה...

לפי דעתך, לפי דעתי לא, כל עוד אין לך דוגמה שמשכללת את כל הנתונים אין לך דרך להוכיח שזה לא משתלם, אתה יכול לחשוב ככה ולהביא מקרים דומים, אבל הם לעולם לא יהיו כמו המקרה שלנו, לדוגמה אתה הבאת את החרם על איראן כדוגמה למה שיעשו לנו, אני אומר שאנחנו לא כמו איראן משום שמי שיעשה עלינו חרם יפסיד גם, אז אתה חושב שגם החרם שיעשו עלינו לא יהיה שווה את זה, אני חושב שהחרם שיעשו עלינו יהיה שווה את זה...
יודע מה בואו ננסה לשגע אותך כמו שאתה משגע אותי משום מה אתה אוהב לסנן עובדות.
איך אנחנו לא כמו איראן מה בידיוק העולם יפסיד עם הוא יעשה עלינו חרם?

יודע מה בואו ננסה לשגע אותך כמו שאתה משגע אותי משום מה אתה אוהב לסנן עובדות.
איך אנחנו לא כמו איראן מה בידיוק העולם יפסיד עם הוא יעשה עלינו חרם?
גז טבעי, מוצרי אלקטרוניקה (גם צבאיים), מוצרי מזון (חקלאות) ואם אתה רוצה עוד תגגל

גז טבעי, מוצרי אלקטרוניקה (גם צבאיים), מוצרי מזון (חקלאות) ואם אתה רוצה עוד תגגל
לאירן יש נפט, גם מוצרי אלקטרוניה(גם צבאיים שהם מפתחים) וגם מוצרי מזון(דרך אגב האקלים החלקאי שלהם הרבה יותר מגוון וטוב משלנו)
יאללה next

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית