הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הניסיון שלכם עם תוסף מגנזיום ועם כורכומין?

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
מודעת לכך שהנושא חרוש ממש. וכן, ערכתי חיפוש.
ועדיין סקרנית לשמוע מה הניסיון שלכם. לא הדעה. לא מחקרים (אלא אם כן התחדש משהו לאחרונה). ניסיון אישי.
למעשה, ניסיון של חברים גם עובד פה 🤩

(שוקלת לתסף כחלק מסדרת נסיונות לשפר את ההתאוששות שלי ולחזור למצב תקין לאחר פציעה)

תודה רבה!!

היה לי דלקת בגיד לאורך כל היד תקופה ארוכה
אחרי זריקות וכדורים שהרופא הביא לי, מה שעזר לי במקצת
ניסיתי את הכורכומין וכמו פלא העלים לי כמעט 90% מהכאב(צרכתי אותו במשך כמעט חודשיים)
פשוט דבר נפלא לדלקות

כורכום עזר לי בזמנו שהיו לי כאבי דלקת מהאימון.
אני צורך ממנו כל יום באוכל ובמיץ (אני סוחט את השורש), וברוך ה' אף פעם אין לי דלקות.
תוסף מעולה.

מגנזיום עוזר להרבה אנשים, אבל לחלק זה לא מזיז בכלל.
לדעתי זה תלוי אם יש חוסר מגנזיום או לא. אם יש חוסר, זה יעזור, אחרת, לא תרגישי הבדל.
צריך לנסות כדי לדעת.

מגנזיום בהחלט משפר לי את איכות השינה, אני מתעורר פחות באמצע הלילה אם בכלל וקם בבוקר הרבה יותר משוחרר.
כורכום הניסיון שלי טוב מאוד איתו, הבעיה שלי הוא המחיר, הרגשתי שהוא לא שווה את כל הכסף שהוא עולה

בן אדם רגיל עם רמות מגנזיום תקינות, שיקח תוסף מגנזיום - לא ירגיש כלום.
זה נכון לגבי כלל סוגי המגנזיום, חוץ מmagnesium l-threonate שהוא בכלל. סיפור אחר
מגנזיום ישפר משהו רק לאנשים שהיה להם חוסר בו מראש.

כורכומין - זה מאוד תלוי באיזה תוסף אתם תשתמשו. היום כבר ידוע שכורכומין עם תמצית פלפל שחור - זה אומנם משפר את הספיגה, אבל זה עדיין ספיגה נמוכה, חלשה, ושלא עוברת את מחסום הדם מוח.
יש טכניקות שבהם מייצרים כורכומין, לדוגמה חברה בשם Longvida, שבעצם פיתחה פורמולה מיוחדת שהספיגה גבוהה הרבה יותר, וגם עוברת את מחסום הדם מוח. ויש אפילו מחקרים שמראים שהכדור הזה ספציפית, של longvida - מסוגל להועיל ולטפל בבעיות דלקתיות. וגם הדגימו את זה שהוא עובר את מחסום הדם מוח ביעילות. ואחרי כדור אחד אפילו, אפשר למצוא במוח ריכוזים של כורכומין. כמו כן גם בדם.
יש גם עוד חברות בסגנון, לדוגמה Meriva. אבל למיטב ידיעתי Longvida הכי מגובה מבחינה מדעית.

בכל מקרה, לניסיון שלי: יצא לי להשתמש בכורכומין של longvida. מפתיע לאמר אבל מרגישים משהו פיזי ומנטלי מהתוסף הזה. הייתי מגדיר את זה כסוג של משפר קוגניציה בעיניי. כי הכורכומין הזה גורם לי להיות מאוד נמרץ וחד. לפעמים יהיה קשה להרדם בלילה אחרי שלקחתי כדור כורכומין.
מבחינת דלקות, במינון גבוה הוא עושה עבודה יוצאת דופן. על 2000 מ"ג יומי יכלתי להרגיש הקלה מיידית בכאבים. יש לי דלקת במפרק כף היד. מאוד כואב ולא נעים, וכבר מצב כרוני
אני לא אגיד שהכורכומין ריפא את הדלקת כי זה לא נכון. אבל כמו שאמרתי על 2,000 מ"ג longvida הכאב נעלם כלא היה. כאילו מעולם לא הייתה דלקת. אבל זה משפיע רק לאיזה 12 שעות.

על פחות מ-2,000 מ"ג לא הרגשתי כלום בנוגע לדלקות\כאבים. רק השפעה ממריצה. ונציין שהיא מאוד מורגשת.
ומינון של 2,000 מ"ג מהדבר הזה מתורגם ככה לכמה דולרים פר יום. בקיצור כרגע זה לא משתלם.

מגנזיום מעולם לא השפיע עלי בצורה מורגשת. לא על השינה, לא על התאוששות, ולא על שום דבר.
מה שכן זה אחלה של תוסף לטיפול בעצירות. זה השימוש היחיד שמצאתי בו (מגנזיום ציטראט)

אתה יכול לפרט מהו הניסיון הטוב?
הרגשתי שיפור בתחושה במפרקים, פחות חורקים. לא לקחתי בזמן דלקת אז אני לא יודע איך זה משפיע על דלקת

כורכומין - זה מאוד תלוי באיזה תוסף אתם תשתמשו. היום כבר ידוע שכורכומין עם תמצית פלפל שחור - זה אומנם משפר את הספיגה, אבל זה עדיין ספיגה נמוכה, חלשה, ושלא עוברת את מחסום הדם מוח.
יש טכניקות שבהם מייצרים כורכומין, לדוגמה חברה בשם Longvida, שבעצם פיתחה פורמולה מיוחדת שהספיגה גבוהה הרבה יותר, וגם עוברת את מחסום הדם מוח. ויש אפילו מחקרים שמראים שהכדור הזה ספציפית, של longvida - מסוגל להועיל ולטפל בבעיות דלקתיות. וגם הדגימו את זה שהוא עובר את מחסום הדם מוח ביעילות. ואחרי כדור אחד אפילו, אפשר למצוא במוח ריכוזים של כורכומין. כמו כן גם בדם.
יש גם עוד חברות בסגנון, לדוגמה Meriva. אבל למיטב ידיעתי Longvida הכי מגובה מבחינה מדעית.
למה אתה צריך שכורכומין יעבור את ה-BBB? השימוש העיקרי בו הוא אנטי-דלקתי

הרגשתי שיפור בתחושה במפרקים, פחות חורקים. לא לקחתי בזמן דלקת אז אני לא יודע איך זה משפיע על דלקת

למה אתה צריך שכורכומין יעבור את ה-BBB? השימוש העיקרי בו הוא אנטי-דלקתי
בגדול לא יודע למה צריך שיעבור. למרות שיש לזה השפעות משמעותיות (קשורות לקוגניציה וכו').
שכחתי לציין שהתוסף הזה ספציפית מביא גם לרמות מאוד גבוהות בדם בכללי. ואולי כתוצאה מזה למעבר המדובר למוח.

בכל מקרה כמו שציינתי. אני מצאתי שב-2 ג' ליום ממנו אני נטול כאב. מינון יקר מדי, עם יותר מדי תופעות לוואי. בעיקר סטימולציה מנטלית ופיזית. קושי לישון בלילה.

• פותח/ת השרשור
וזה משהו שהייתה לו השפעה ארוכת טווח? או שהרגשת שיפור רק כל עוד נטלת את התוסף?

אבל הטענה המרכזית היא שזה לא נספג אז המחקרים חצי בטלים לא?
ובדיוק רשמתי על longvida ו-Meriva שמציגות ספיגה אופטימלית. ויש על שתיהם עשרות מחקרים בעשרות מצבים שונים.

כורכומין בפני עצמו לא נספג כמעט בכלל. בתיסוף פיפרין נספג ממש מעט. ורק הפורמולות המדוברות (שאם אני לא טועה מבוססות ננו-חלקיקים) באמת יעילות מבחינת ספיגה.

מהנסיון שלי מגנזיום עוזר ביום יומיים שאחרי האימון. מרגיש שהשרירים פחות תפוסים.
כורכומין לא עוזר לי יותר מידי ועד היום לא מצאתי מחקר ממקור אמין שאומר שהוא אנטי דלקתי בגוף ואני מדבר משהו על מהשנים האחרונות, לא מלפני עשור. כן עובד על תאים וכו אבל מתפרק לחומר לא פעיל בבליעה.
אבל גם כפלצבו הוא יכול כנראה להיות מעולה

אבל הטענה המרכזית היא שזה לא נספג אז המחקרים חצי בטלים לא?
למיטב ידיעתי בחברות זולות הספיגה נמוכה, אבל בחברות מוכרות וטובות הספיגה יעילה מספיק
אני פשוט אוכל את השורש עצמו.

אני לא צריך לדאוג מאיזה חברה היא. אני פשוט תולש חתיכה יפה ואוכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית