הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוכר וירידה במשקל

LironR

משתמש קבוע
1,001
543
נק' מוניטין:
1,094
1,001
543
אם יש בן אדם אחד שאוכל 55-65 גרם סוכר ביום(מירקות וחלב גם אבל הרוב מגיע מדברים כמו מרשמלו ושוקולד אבל זה נכנס לו בערכים של הפחמימה חלבון ושומן) *אבל* הוא במאזן קלורי שלילי של 500 נגיד
הוא ירד במשקל באותו קצב אם הוא יאכל אותן קלוריות אבל רק 30-40 גרם סוכר ביום(שרובו יגיע מחלב וירקות)?
במילים אחרות צריכת הסוכר משפיעה על קצב הירידה במשקל אם אותו אדם עדיין נמצא במאזן קלורי שלילי?
@kotzer @Mike

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמות הסוכר לא תשפיע על המשקל, רק כמות הקלוריות.
סבבה אתה יודע אבל למה נגיד במייפיטנס פאל בשני ימים שונים שאכלתי בהם אותם קלוריות פשוט ביום א' נגיד יותר סיבים ופחות סוכר וביום ב' יותר סוכר ופחות סיבים אז ביום שאכלתי בו יותר סוכר זה כתב לי שאשקול 59.2 אחרי חמישה שבועות(כרגע כתוב שם שאני 61.2) וביום שאכלתי בו פחות סוכר זה כתב לי שאשקול 57 אחרי חמישה שבועות להתייחס לזה או שזה סתם חרטא?

אני לא ממש מכיר את האפליקציה הזאת ולא משתמש בה, אבל יכול להיות שהיא מחשבת נוזלים או זמן עיכול ולכן נותנת משקל משוער שונה לפי מאכלים שונים.

סבבה אתה יודע אבל למה נגיד במייפיטנס פאל בשני ימים שונים שאכלתי בהם אותם קלוריות פשוט ביום א' נגיד יותר סיבים ופחות סוכר וביום ב' יותר סוכר ופחות סיבים אז ביום שאכלתי בו יותר סוכר זה כתב לי שאשקול 59.2 אחרי חמישה שבועות(כרגע כתוב שם שאני 61.2) וביום שאכלתי בו פחות סוכר זה כתב לי שאשקול 57 אחרי חמישה שבועות להתייחס לזה או שזה סתם חרטא?

אני לא הולך לומר שזה מדויק או משהו כזה, אבל הגוף שלך עובד יותר קשה (צריך יותר אנרגיה) בשביל לעכל סיבים תזונתיים מאשר סוכר.
זאת אומרת שאתה תכניס X כמות מסיבים וX כמות מסוכר אבל בפועל אתה תכניס פחות מהסיבים ביחס למה שחשבת כי היה יותר קשה לעכל אותם, זה דרש אנרגיה מהגוף, ואנרגיה = קלוריות. בן אדם שיטחן בשר בקר וסיבים תזונתיים מצפה למערכת העיכול שלו ''יום כיף'' מה שנקרא בו היא תעבוד קשה ותצטרך יותר אנרגיה (שזה שורף קלוריות) מאשר אם היית אוכל סוכרים ופחמימות פשוטות שהגוף פחות צריך להתאמץ. אולי זה התחשב בזה, אבל לא הייתי שובר את הראש.

נערך לאחרונה:
לי יש תאוריה במוח שבגלל שאני צורכת הרבה סיבים וירקות ומגבילה את עצמי למשהו שנחשב ״לא בריא״ כמו חטיף או שוקולד אחד ביום. נותן לי את האופציה לאכול הרבה יותר ממה שבחורה ממוצעת עם נתונים כמו שלי אמורה לאכול...

אני לא הולך לומר שזה מדויק או משהו כזה, אבל הגוף שלך עובד יותר קשה (צריך יותר אנרגיה) בשביל לעכל סיבים תזונתיים מאשר סוכר.
זאת אומרת שאתה תכניס X כמות מסיבים וX כמות מסוכר אבל בפועל אתה תכניס פחות מהסיבים ביחס למה שחשבת כי היה יותר קשה לעכל אותם, זה דרש אנרגיה מהגוף, ואנרגיה = קלוריות. בן אדם שיטחן בשר בקר וסיבים תזונתיים מצפה למערכת העיכול שלו ''יום כיף'' מה שנקרא בו היא תעבוד קשה ותצטרך יותר אנרגיה (שזה שורף קלוריות) מאשר אם היית אוכל סוכרים ופחמימות פשוטות שהגוף פחות צריך להתאמץ. אולי זה התחשב בזה, אבל לא הייתי שובר את הראש.
הגוף לא מעכל סיבים, אז הוא לא מוציא עליהם אנרגיה במיוחד.
בתכלס לסיבים כן יש ערך קלורי כי חלק מהם עוברים עיכול במעי הגס על ידי חיידקי המעי, אז מקובל לחשב סיבים כ-2 קלוריות לגרם.

לגבי האפליקציה אין לי מושג למה היא עושה את זה ככה, אבל מקור הפחמימות הוא לא החלק שישפיע על קצב הירידה במשקל. מה שכן צריך לבדוק איך הפחמימות נספרות, כי סיבים לפעמים נספרים כחלק מסך הפחמימות ולפעמים בנפרד, וכמו שאמרתי קודם, יש להם ערך קלורי שונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית