הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבנה גוף של אנדרמוף (מקווה שכך כותבים זאת)

• פותח/ת השרשור LK
  • פורסם בתאריך

LK

משתמש פעיל
364
37
נק' מוניטין:
43
364
37
מאמין שהרוב יודעים מה זה, לאלו שלא; מבנה גוף קצת רחב, קל מאוד לעלות בשריר אך קל גם בשומן.
קשה להוריד במשקל (זה אפשרי אבל)

בקיצור זה מבנה הגוף שלי.
ויש לי עודף עור קטנטן, ירדתי מ125 ל74
רואים לי קצת את הקוביות אבל בגלל עודף העור הקליל בבטן אני לא יודע מה לעשות.
כרגע אני במה שנקרא לופ חיטוב אינסופי.
אני רק אגיד שרואים לי כבר את הצלעות והכל, אני מאוד רוצה לעשות מסה אך מפחד גם לעלות במשקל.

בעיניי כל ההתעסקות במבנה הגוף והחלוקה לסוגים זה בולשיט.

עודף עור פותרים רק באמצעות עלייה במסת השריר. אם תישאר באותו משקל כנראה שהמצב לא ישתנה, נכון?

לדעתי מסה נקייה היא הפיתרון. תעלה לפחות עד 80 קילו בצורה נקייה (עלייה של 0.5%-1% ממשקל גופך בחודש. אמור לקחת לפחות 8 חודשים.) ואז תעשה חושבים האם לחטב או לא.
תאמין לי, התקופה הזאת תעבור כמו טיל ואין לי ספק מה תהיה ההחלטה שלך בסופה.

• פותח/ת השרשור
בעיניי כל ההתעסקות במבנה הגוף והחלוקה לסוגים זה בולשיט.

עודף עור פותרים רק באמצעות עלייה במסת השריר. אם תישאר באותו משקל כנראה שהמצב לא ישתנה, נכון?

לדעתי מסה נקייה היא הפיתרון. תעלה לפחות עד 80 קילו בצורה נקייה (עלייה של 0.5%-1% ממשקל גופך בחודש. אמור לקחת לפחות 8 חודשים.) ואז תעשה חושבים האם לחטב או לא.
תאמין לי, התקופה הזאת תעבור כמו טיל ואין לי ספק מה תהיה ההחלטה שלך בסופה.
תשמע אומר את האמת, יש לי באמת מבנה גוף שעולה ממש מהר במשקל... אני ביניים על 1800 קלוריות וכנראה אהיה בסביבות 2400 כשאהיה במסה.. מקווה שלא אעלה מהר מדי.

תשמע אומר את האמת, יש לי באמת מבנה גוף שעולה ממש מהר במשקל... אני ביניים על 1800 קלוריות וכנראה אהיה בסביבות 2400 כשאהיה במסה.. מקווה שלא אעלה מהר מדי.
אם 1,800 קלוריות ביום זה הנייטרלי שלך, 600+ קלוריות מעל הנייטרלי שלך זה פלוס קלורי גדול מדי. מן הסתם שתעלה מהר במשקל (וגם בשומן כנראה).

שוב, אני ממליץ לך לדבוק בפלוס קלורי לא גדול (בסביבות 200 קלוריות מעל הנייטרלי).

אם אתה לא רוצה להשמין אל תעשה פלוס קלורי גדול מדי.
זה קצת כמו שלא תרצה לבזבז חשמל אבל תשאיר את הדוד דולק 24/7.

אתה עדיין בפחד הזה לעלות במסת שריר? צא מזה, הייתי בול כמוך אבל כשאתה כבר בתוך התהליך אתה לומד לאזן הכל והכי חשוב אתה נהנה מכל רגע, תאכל כמו שצריך תתאמן חזק ותן בראש, מקסימום מה כבר יקרה? תעלה טיפה יותר בשומן מאשר בשריר? אז תעשה חיטוב טיפה יותר ארוך ביג דיל.

היי,
גם אני אחרי ירידה מאסיבית במשקל, וגם אני אנדרומורף עם תסביכי תחת אומנם.
היה איזה יום שהסתכלתי על הישבן שלי במראה וכמעט התחלתי לבכות שראיתי את העודפי עור.

ואגיד לך שיש שיפור ניכר מאז שהתחלתי להתאמן יותר ויותר ברצינות, לעלות במשקלי עבודה, לתת בראש ולא לפחד להשמין.
אני אומנם טרם התחלתי מסה, אני כרגע על נייטרלי אחרי תקופה מאוד (אבל מאוד) ארוכה שהייתי בגירעון.
המחשבה שאם תישאר בגירעון קלורי ותעלה בשריר (כך שיעלמו לך העודפי עור) שגויה.
כי לאנדרומורפים אם אין אוכל אין כוח, אין כוח אין אימון, אין אימון... נראה לי אתה מבין את ההמשך.

אני כל כך מבין את הפחד לעלות במשקל, פסיכולוגית זה דבר לכאורה שגוי לעשות, במיוחד עבור מי שירד דראסטית במשקל.
אבל תעשה את זה מבוקר ומפוקח ואין סיבה שלא תראה תוצאות.

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה
מזל טוב חירטטו אותי
אם 1,800 קלוריות ביום זה הנייטרלי שלך, 600+ קלוריות מעל הנייטרלי שלך זה פלוס קלורי גדול מדי. מן הסתם שתעלה מהר במשקל (וגם בשומן כנראה).

שוב, אני ממליץ לך לדבוק בפלוס קלורי לא גדול (בסביבות 200 קלוריות מעל הנייטרלי).

אם אתה לא רוצה להשמין אל תעשה פלוס קלורי גדול מדי.
זה קצת כמו שלא תרצה לבזבז חשמל אבל תשאיר את הדוד דולק 24/7.
זה לא הניטרלי שלי, אני פשוט במקום לאכול את 2000 אוכל 1800
אתה עדיין בפחד הזה לעלות במסת שריר? צא מזה, הייתי בול כמוך אבל כשאתה כבר בתוך התהליך אתה לומד לאזן הכל והכי חשוב אתה נהנה מכל רגע, תאכל כמו שצריך תתאמן חזק ותן בראש, מקסימום מה כבר יקרה? תעלה טיפה יותר בשומן מאשר בשריר? אז תעשה חיטוב טיפה יותר ארוך ביג דיל.
כן, אני חתיכת שמוק אבל העבר שחי היה יותר מדי טראומתי, מקווה שתבין
היי,
גם אני אחרי ירידה מאסיבית במשקל, וגם אני אנדרומורף עם תסביכי תחת אומנם.
היה איזה יום שהסתכלתי על הישבן שלי במראה וכמעט התחלתי לבכות שראיתי את העודפי עור.

ואגיד לך שיש שיפור ניכר מאז שהתחלתי להתאמן יותר ויותר ברצינות, לעלות במשקלי עבודה, לתת בראש ולא לפחד להשמין.
אני אומנם טרם התחלתי מסה, אני כרגע על נייטרלי אחרי תקופה מאוד (אבל מאוד) ארוכה שהייתי בגירעון.
המחשבה שאם תישאר בגירעון קלורי ותעלה בשריר (כך שיעלמו לך העודפי עור) שגויה.
כי לאנדרומורפים אם אין אוכל אין כוח, אין כוח אין אימון, אין אימון... נראה לי אתה מבין את ההמשך.

אני כל כך מבין את הפחד לעלות במשקל, פסיכולוגית זה דבר לכאורה שגוי לעשות, במיוחד עבור מי שירד דראסטית במשקל.
אבל תעשה את זה מבוקר ומפוקח ואין סיבה שלא תראה תוצאות.
איזה גבר... ממש תודה עזרת לי מאוד, אפשר לדעת בבקשה ממך כמה זמן היית בגרעון קלורי? והאם אתה רואה שהמראה שלך השתנה לטובה? הקטע שאצלי אשכרה רואים עצמות ויש קצת עודף עור כל החברים שלי אומרים לי ללכת כבר לעשות מסה

שמע,
להיות מיובש, עור ועצמות לפי דעתי לא יותר מושך מלהיות שמן.
ככה שכן, אני חושב שאתה צריך להתחיל לעשות מסה או כהתחלה להתחיל להכיר את הגוף שלך מול מערכת של אימונים במאזן קלורי ניטרלי לאיזו תקופה ולהתחיל לקבל קצת שרירים וחיזוקים.
אנדרומורף = משקלי עבודה כבדים, אם לא, אז לא רואים תוצאות (מדבר על עצמי, שוב, לא מצטט משום מקור)

הירידה שלי (כמעט 30 קילו) נעשתה באופן קצת מוזר; גירעון קלורי ללא אירובי, אך ורק אנאירובי.
כך שאומנם ירדתי לאט יותר (סהכ ירדתי ממש מהר, אבל בהתחשב בכך שלא עשיתי אירובי, אני בטוח שהייתי יכול לקצר את התהליך בלא מעט זמן), אבל בניתי לעצמי כוח התחלתי לעבודה, קוביות מתחילות לצוץ (אני מתעב תרגילי בטן, ולמען האמת אותי באופן אישי קוביות לא מעניינות), יש לי את ה-V הנחשק באגן, נהייתי שרירי וחטוב יותר.... וזה שאני כרגע על נייטרלי.

אני מת להתחיל במסה, אך אני מרגיש שאני צריך לרדת ממש עוד טיפה בשביל כך.

• פותח/ת השרשור
שמע,
להיות מיובש, עור ועצמות לפי דעתי לא יותר מושך מלהיות שמן.
ככה שכן, אני חושב שאתה צריך להתחיל לעשות מסה או כהתחלה להתחיל להכיר את הגוף שלך מול מערכת של אימונים במאזן קלורי ניטרלי לאיזו תקופה ולהתחיל לקבל קצת שרירים וחיזוקים.
אנדרומורף = משקלי עבודה כבדים, אם לא, אז לא רואים תוצאות (מדבר על עצמי, שוב, לא מצטט משום מקור)

הירידה שלי (כמעט 30 קילו) נעשתה באופן קצת מוזר; גירעון קלורי ללא אירובי, אך ורק אנאירובי.
כך שאומנם ירדתי לאט יותר (סהכ ירדתי ממש מהר, אבל בהתחשב בכך שלא עשיתי אירובי, אני בטוח שהייתי יכול לקצר את התהליך בלא מעט זמן), אבל בניתי לעצמי כוח התחלתי לעבודה, קוביות מתחילות לצוץ (אני מתעב תרגילי בטן, ולמען האמת אותי באופן אישי קוביות לא מעניינות), יש לי את ה-V הנחשק באגן, נהייתי שרירי וחטוב יותר.... וזה שאני כרגע על נייטרלי.

אני מת להתחיל במסה, אך אני מרגיש שאני צריך לרדת ממש עוד טיפה בשביל כך.
ממש תודה לך, חיפשתי משהו כמוני... אני מקווה שגם לי יהיה או שכבר יש ואני לא מודע את הV הזה, אותי כן מושך ומעניין קוביות ורואים אותן אבל שוב פעם בגלל העודף= עור זה קצת מכסה וזה מבאס.

מה אין דבר כזה? אנשים עם מבנה גוף מסויים שעולים במשקל יותר מהר מאחרים?
אנדומטרף,אקטומורף,מזומורף... חרטוטים שנועדו להכניס כסף לתזונאים.

אני הייתי בכל שלושת "סוגי הגוף" האלה.. הדבר היחיד שקובע איך אתה נראה זה מה שאתה אוכל
שעולים במשקל יותר מהר מאחרים?
ייתכן, אבל זה בגלל בעיות בתיאוריד או בטסטוסטרון

אנדומטרף,אקטומורף,מזומורף... חרטוטים שנועדו להכניס כסף לתזונאים.

אני הייתי בכל שלושת "סוגי הגוף" האלה.. הדבר היחיד שקובע איך אתה נראה זה מה שאתה אוכל

ייתכן, אבל זה בגלל בעיות בתיאוריד או בטסטוסטרון
לא יודע אם יש דבר כזה בהגדרה אבל הוא משתמש בזה כדי לתאר מצב פיזי מסויים ומבקש יעוץ.
אני חושב שאפשר ליעץ לו בצורה קצת יותר מנומסת מאשר להגיד "אין דבר כזה"

הפואנטה היא להוציא אנשים מהדעה השגויה של ״אני בנוי בצורה X אז קשה לי יותר מאחרים״.

בתור אחד שקל לו להעלות במשקל, אפילו מאוד. ואני על 97.5 ק״ג בתחזוקה על 2800 קלוריות (מאוד נמוך יחסית). הסיבה לכך היא שאני בקושי זז, מעט צעדים ביום ופשוט הרגלים עצלניים לגמרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית