הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה לעשות במקרה של שלשולים

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי,אני כבר שבוע עם שלשולים וגזים (אכלתי בארומה תל אביב כמו אידיוט) ולא יודע מה לעשות עם התזונה של המסה לא מגיע לערכים כבר שבוע ולא בטוח האם כדאי לי לדחוף בכוח שייקים של שיבולת שועל וחלב ויוגורטים של חלבון כמו בתפריט שלי או לוותר ולא להגיע לערכים ולהתחשב בבטן...דעתכם?

• פותח/ת השרשור
למה לא?.. הכל כבר נספג,זה לא שהקאת ואז באמת הלך כל האוכל
לא פשוט במקום להגיע ל2950 קלוריות ליום אני מגיע ל1500 בלחץ כי אין לי תיאבון..השאלה שלי היא בעצם האם ללכת נגד הגוף ולדחוף לו בכוח לפי התפריט או לתת לו מנוחה ולאכול רק כשמרגיש צורך

דווקא הבנתי שהמזון לא נספג טוב כשמשלשלים.
זה כבר עבר במעי.. רוב מה שחיוני נקלט.
כשמקיאים,הכל עולה מהקיבה ולא הגיע בכלל למעיים אז זה באמת הלך לפח
דווקא הבנתי שהמזון לא נספג טוב כשמשלשלים.
שלשול אוסמוטי משמעותו כי משהו במעיים מושך את הנוזלים מן הגוף אל תוך המעי. דוגמא נפוצה לכך היא שלשול כתוצאה מ"ממתק דיאטטי" או "גומי לעיסה", המכילים בתוכם תחליפי הסוכר, כגון סורביטול (Sorbitol), אשר אינו נספג בגוף, וגורם לגוף להפריש נוזלים אל תוך המעי, והתוצאה היא שלשול.

שלשול הפרשתי מתרחש כאשר הגוף משחרר נוזלים אל תוך המעי, כאשר אין צורך בכך. סוגים שונים של זיהומים, תרופות ומחלות שונות יכולות לגרום לשלשול הפרשתי.
בקיצור,ניתן להסיק שזה פחות קשור לספיגה של אבות המזון

דבר ראשון תן למערכת העיכול שלך להחלים, זו עדיפות מספר 1 שלך, אחרי זה תחזור לאט לאט לתזונה הרגילה שלך.
אל תנסה להשלים פערים או להיבהל מזה שאיבדת שבוע, יותר חשוב הטווח הארוך

שלשול אוסמוטי משמעותו כי משהו במעיים מושך את הנוזלים מן הגוף אל תוך המעי. דוגמא נפוצה לכך היא שלשול כתוצאה מ"ממתק דיאטטי" או "גומי לעיסה", המכילים בתוכם תחליפי הסוכר, כגון סורביטול (Sorbitol), אשר אינו נספג בגוף, וגורם לגוף להפריש נוזלים אל תוך המעי, והתוצאה היא שלשול.

שלשול הפרשתי מתרחש כאשר הגוף משחרר נוזלים אל תוך המעי, כאשר אין צורך בכך. סוגים שונים של זיהומים, תרופות ומחלות שונות יכולות לגרום לשלשול הפרשתי.
מה אם אני משלשל עדיין כל האוכל נספג במלואו ?

@kotzer אין סיכוי שחלק מהקלוריות לא נספגות ?

מה אם אני משלשל עדיין כל האוכל נספג במלואו ?

@kotzer אין סיכוי שחלק מהקלוריות לא נספגות ?
כנראה חלק לא נספג, אבל זה לא מה שאתה צריך להסתכל עליו

לדעתי אם זה משהו שקורה על בסיס יום יומי מראה על בעיה בספיגה, לא? @frozen
כן, אבל שבוע זה לא כרוני

וואלה?
אז אם מישהו שותה ליטר חלב gopro ורץ לשלשל אז החלבון עדיין ייספג?

כנראה חלק לא נספג, אבל זה לא מה שאתה צריך להסתכל עליו

כן, אבל שבוע זה לא כרוני
אבל אם אני הולך לשירותים ולפעמים יוצאת צואה רכה או שלשול כל יום כמעט אז יכול להיות שקלוריות לא נספגות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית