הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון גב שמכסה את הכל

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברים

אני כרגע עובד במתכונת של 4 תרגילים

מתח בגרביטון
פולי רחב
בנט אובר
ומכונה של חתירה כזו של יד יד

אני מרגיש ויודע שאני לא מכסה את כל הגב ורציתי להתייעץ איתכם אם יש לכם תרגילים שאוכל להחליף כדי לכסות הכל.
אני כרגע עובד נטו היפרטרופיה ככה שכוח וכאלה פחות מעניין אותי.

אולי זו רק הרגשה, כי זה די קשה להרגיש "פאמפ" בשרירי הגב.
בכל אופן, יש כל מיני תרגילי חתירה שאפשר לנסות להוסיף / להחליף.
אני אוהב מאוד לעשות פול אובר, מרגיש איתו מאוד טוב את הגב.

תכלס תרגיל חתירה מורכב ומשיכה מלמעלה, אולי גם דדליפט כלשהו או שראגס כלשהם ואתה מסודר, לא צריך מיליון תרגילים לגב
בדיוק מה שבאתי לרשום. 🤣

רק אוסיף סוגי תנועות ודוגמאות לתרגילים:
משיכה אנכית = פולי עליון/מתח. בעיקר עבודה של הרחב גבי.
משיכה אופקית = חתירה בכבלים, פנדליי רואו, בנט אובר רואו, מסור. גם כן עבודה של הרחב גבי אבל יותר דגש לשרירי הגב המרכזיים.
דדליפט = התרגיל הכי טוב שקיים. מכסה את כל השרירים בגב מהגב התחתון עד הטרפזים.
טרפזים = שראגס/אפרייט רואו. לרוב אם יש דדליפט בתוכנית אין צורך בבידוד מיוחד אלא אם אתה מתאמן מתקדם.

כפי שאתה רואה פולי עליון ומתח זאת אותה תנועה אז אין צורך בשניהם.
כנ"ל גם לגבי חתירה במכונה ובנט אובר.

• פותח/ת השרשור
דדליפט בעייתח
בדיוק מה שבאתי לרשום. 🤣

רק אוסיף סוגי תנועות ודוגמאות לתרגילים:
משיכה אנכית = פולי עליון/מתח. בעיקר עבודה של הרחב גבי.
משיכה אופקית = חתירה בכבלים, פנדליי רואו, בנט אובר רואו, מסור. גם כן עבודה של הרחב גבי אבל יותר דגש לשרירי הגב המרכזיים.
דדליפט = התרגיל הכי טוב שקיים. מכסה את כל השרירים בגב מהגב התחתון עד הטרפזים.
טרפזים = שראגס/אפרייט רואו. לרוב אם יש דדליפט בתוכנית אין צורך בבידוד מיוחד אלא אם אתה מתאמן מתקדם.

כפי שאתה רואה פולי עליון ומתח זאת אותה תנועה אז אין צורך בשניהם.
כנ"ל גם לגבי חתירה במכונה ובנט אובר.
דדליפט בעייתי לי
אז ככה
מתח בגרביטון
בנט אובר
ותרגיל לטרפזים
ויש לי פה מקום לעוד תרגיל מה אתם ממליצים?
ולמה לא לעשות חתירה במכונה זה די שונה מהבנט אובר זו חתירה כמו עם משוט לא כמו בנט אובר

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול איזה בעיות בריאותיות מונעות ממך לעשות דדליפט?
כרגע לא ברור כבר הרבה זמן סובל מגב תחתון וברכיים והרגשה של חוסר יציבות סוג של רגל ארוכה קצרה ואחרי כמה אורטופדים שלא מצאו כלום ואמרו לחיות עם זה לא יודע ככ מה לעשות

כרגע לא ברור כבר הרבה זמן סובל מגב תחתון וברכיים והרגשה של חוסר יציבות סוג של רגל ארוכה קצרה ואחרי כמה אורטופדים שלא מצאו כלום ואמרו לחיות עם זה לא יודע ככ מה לעשות
קיצר הפחדה רפואית, בעיה נפוצה מאוד.
אם לא מצאו כלום זה כנראה פחד ומחסור בתנועה נכונה שמשמרים את הכאב, ולא שיש בעיה פונקציונלית.
הדרך הכי טובה להתמודד עם זה זה תנועה, ודדליפט הוא אחד הפתרונות הטובים ביותר לזה

• פותח/ת השרשור
קיצר הפחדה רפואית, בעיה נפוצה מאוד.
אם לא מצאו כלום זה כנראה פחד ומחסור בתנועה נכונה שמשמרים את הכאב, ולא שיש בעיה פונקציונלית.
הדרך הכי טובה להתמודד עם זה זה תנועה, ודדליפט הוא אחד הפתרונות הטובים ביותר לזה
זה שיש בעיה אני בטוח השאלה מה היא זה מגיע לכאבים שמונעים ממני לישון
הבעיה היא שאורטופדים שבאים ומסתכלים בדיוק 10 שניות ואומרים הכל טוב אני לא ככ חושב שמתבצע איבחון עמוק ולא חושב שיש להם רנטגן בעיניים ככה שהם באים לקבל את הכסף ולתקתק לקוחות

נערך לאחרונה:
זה שיש בעיה אני בטוח השאלה מה היא זה מגיע לכאבים שמונעים ממני לישון
הבעיה היא שאורטופדים שבאים ומסתכלים בדיוק 10 שניות ואומרים הכל טוב אני לא ככ חושב שמתבצע איבחון עמוק ולא חושב שיש להם רנטגן בעיניים ככה שהם באים לקבל את הכסף ולתקתק לקוחות
הקטע הוא שגם אם תהיה אבחנה למה יש, יעשו צילום, ימצאו משהו. מה עכשיו? הטיפול יהיה זהה לחלוטין, רק שעכשיו אתה תהיה חרדתי כי מצאו לך *הכנס שם מפחיד* וחוץ מלהיות בכאב עכשיו אתה גם תפחד על כל תנועה, וזה בטח לא יעזור לך.
מה גם שהרבה ממצאים כמו פריצות דיסק הם שגרתיים לחלוטין גם באנשים ללא כאב, ככה שאם ימצאו לך משהו בסגנון זה לא אומר שזה בהכרח הגורם לכאב.
כל עוד אין סימנים שמצביעים על לחץ על העצב, כמו ירידה בתחושה, חולשה, או הקרנות, אין טעם לחקור לעומק כי זה לא מצריך שום טיפול לא שמרני.
כאב הוא נושא מורכב מאוד, ויש לו מרכיב פיזי ומרכיב פסיכולוגי. המקרה שלך הוא כנראה דלקת, שבה צריך לטפל בהתאם, שילוב של תנועה לא נכונה (תנועה מגינה, אתה זז בצורה שתחסוך הכי הרבה תנועה לאיזור), ופחד שבגלל שאין לך מושג מה זה ואין לך אינדיקציה שיש משהו שהחלים (כמו פצע שנסגר), אז קשה להתנתק מתחושת הכאב, ולכן כל עוד אתה מרגיש משהו אתה תדאג להרגיש את זה בצורה אקטיבית

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שגם אם תהיה אבחנה למה יש, יעשו צילום, ימצאו משהו. מה עכשיו? הטיפול יהיה זהה לחלוטין, רק שעכשיו אתה תהיה חרדתי כי מצאו לך *הכנס שם מפחיד* וחוץ מלהיות בכאב עכשיו אתה גם תפחד על כל תנועה, וזה בטח לא יעזור לך.
מה גם שהרבה ממצאים כמו פריצות דיסק הם שגרתיים לחלוטין גם באנשים ללא כאב, ככה שאם ימצאו לך משהו בסגנון זה לא אומר שזה בהכרח הגורם לכאב.
כל עוד אין סימנים שמצביעים על לחץ על העצב, כמו ירידה בתחושה, חולשה, או הקרנות, אין טעם לחקור לעומק כי זה לא מצריך שום טיפול לא שמרני.
כאב הוא נושא מורכב מאוד, ויש לו מרכיב פיזי ומרכיב פסיכולוגי. המקרה שלך הוא כנראה דלקת, שבה צריך לטפל בהתאם, שילוב של תנועה לא נכונה (תנועה מגינה, אתה זז בצורה שתחסוך הכי הרבה תנועה לאיזור), ופחד שבגלל שאין לך מושג מה זה ואין לך אינדיקציה שיש משהו שהחלים (כמו פצע שנסגר), אז קשה להתנתק מתחושת הכאב, ולכן כל עוד אתה מרגיש משהו אתה תדאג להרגיש את זה בצורה אקטיבית
אני אשמח לדבר איתך בפרטי ולפתוח את הנושא בצורה יותר רחבה כי אני לא חושב שזה המקום ככה לעשות ואסביר לך למה לצערי הרב מאוד אני לא חושב שאתה צודק וכי אם היית צודק הבעיה שלי הייתה נפתרת ממזמן

אני אשמח לדבר איתך בפרטי ולפתוח את הנושא בצורה יותר רחבה כי אני לא חושב שזה המקום ככה לעשות ואסביר לך למה לצערי הרב מאוד אני לא חושב שאתה צודק וכי אם היית צודק הבעיה שלי הייתה נפתרת ממזמן
אין בעיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית