הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי משהו

אריאל1993

משתמש מתחיל
51
1
נק' מוניטין:
1
51
1
Space
יש לי חבר שהמליץ לי את זה שהוא משתמש בזה כבר שנתיים ואמר שזה אחלה עוד מישהו השתמש?

4.jpg

https://il.iherb.com/pr/Muscletech-...orkout-Icy-Blue-Raspberry-8-08-oz-229-g/74290

לא משהו מיוחד בהשוואה למוצרים דומים בשוק.
ממליץ לא להסתכל על המותג אלא גם לחפש מוצר זול שיספיק לך לזמן ארוך.

בכל מקרה הייתי ממליץ להימנע מקפאין.

• פותח/ת השרשור

שנה שלמה שאנשים אומרים לי פה להימנע מזה קודם כל כל אחד והבחירה שלו לא צריך להתערב בחיים שאלתי רק מי ניסה ואם יש יותר זול אבל בכל מקרה אני קונה בשביל עצמי ולא בשביל אף אחד פשוט חבר שלי מוכר ב130 שקל

זה נראה ממוצע מינוס, רוב המרכיבים לא נחוצים ואפשר למצוא ביותר זול, מעט קפאין יחסית לפרה-וורקאוט אחרים, וחבר שלך מנסה למכור לך במעבר למחיר בחנות כולל משלוח.
תקנה קריאטין מונוהידרט וקפאין ותקבל אפקט זהה

שנה שלמה שאנשים אומרים לי פה להימנע מזה קודם כל כל אחד והבחירה שלו לא צריך להתערב בחיים שאלתי רק מי ניסה ואם יש יותר זול אבל בכל מקרה אני קונה בשביל עצמי ולא בשביל אף אחד פשוט חבר שלי מוכר ב130 שקל
לא תקפתי אותך או ניסיתי לשלוט על ההחלטות שלך. הבעתי את דעתי.
בעיניי תיסוף קפאין למתאמן הממוצע לא הכרחי. מה גם שיותר יעיל לתסף בקריאטין על מנת לשפר ביצועים.

130 שקל לחבילת 230 גרם של פרה וורקאאוט זה מחיר מוגזם.
מחיפוש קצר באייהרב מצאתי את אותו המותג ב-85 שקלים:
https://il.iherb.com/pr/Muscletech-...orkout-Icy-Blue-Raspberry-8-08-oz-229-g/74290

גם אני מצטרף.
לא רואה סיבה לקחת קפאין או קריאטין (אולי קריאטין במסה, וקפאין לאימון ממש קצר וקשה אולי).

אני לא מתסף בהם ולא בפרי ווארקאוט למינהם גם לא בתחרויות.

גם אני מצטרף.
לא רואה סיבה לקחת קפאין או קריאטין (אולי קריאטין במסה, וקפאין לאימון ממש קצר וקשה אולי).

למה קריאטין לא, או רק במסה?

גם אני מצטרף.

גם אני 👏🤩
בחיים לא תיספתי בקריאטין,
ומעדיף להקפיד על שינה טובה, תזונה בריאה ולתכנן את האימונים שלי נכון מאשר לדלג על אחד מאלה ולשתות פרה וורקאאוט כדי "להתאושש יותר טוב".
כמו שאני אוהב לומר, "התאוששות גרועה עם משפרי ביצועים זה עדיין התאוששות גרועה" (אמנם לקוח מהקשר אחר אבל בכל זאת)

מניסיון אישי קפאין אמנם לא מזיק לביצועים, אבל הוא לא הכי יעיל אלא אם ההתאוששות שלך פיקס בכל מקרה.

למה היית ממליץ להמנע מקפאין?

למה היית ממליץ להמנע מקפאין?
זה גומר את מלאי הגליקוגן של הכבד.

בוא רק נגיד שאתה מקבל אנרגיה ממשהו שאין בו אנרגיה. אז האנרגיה מגיעה באמת מהגליקוגן שבכבד, לבלב, לב וכן גם שרירים.

בוא רק נגיד שאתה מקבל אנרגיה ממשהו שאין בו אנרגיה. אז האנרגיה מגיעה באמת מהגליקוגן שבכבד, לבלב, לב וכן גם שרירים.

לא יודע ולא שמעתי על שום קשר בין קפאין לגליקוגן.. ועזוב שבכבד יש רק 100גרם גליקוגן (רוב הגליקוגן בשרירים)
הקפאין מעורר - שזה אחלה בימים שאין כח לאימון/כשעייפים
והקפאין גורם לתעלות סידן בשריר , להתכווץ חזק יותר (זה כמו פעימה, השקי סידן יוצאים וחוזרים במיידית בזמן כיווץ)

לא יודע ולא שמעתי על שום קשר בין קפאין לגליקוגן.. ועזוב שבכבד יש רק 100גרם גליקוגן (רוב הגליקוגן בשרירים)
הקפאין מעורר - שזה אחלה בימים שאין כח לאימון/כשעייפים
והקפאין גורם לתעלות סידן בשריר , להתכווץ חזק יותר (זה כמו פעימה, השקי סידן יוצאים וחוזרים במיידית בזמן כיווץ)
זה אולי יעיל לאימון קצר ואינטנסיבי.
אבל אני מתחרה ללא קפאין או אמוניה או פרי ווארקאוט, רק 8 שעות שינה, זה הכל.

זה אולי יעיל לאימון קצר ואינטנסיבי.
אבל אני מתחרה ללא קפאין או אמוניה או פרי ווארקאוט, רק 8 שעות שינה, זה הכל.
מעולה נשמע טוב , אני לא בעד או נגד
רק באתי להבהיר נקודה, אין בעיה עם קפאין ויש לקפאין אחלה יתרונות לאימון, וזה לא מזיק כמו שכתבת

רק באתי להבהיר נקודה, אין בעיה עם קפאין ויש לקפאין אחלה יתרונות לאימון, וזה לא מזיק כמו שכתבת
איפה כתבתי שזה מזיק.
כתבתי שזה גונב אנרגיה מהגוף שבקלות יכולת לקבל מאוכל ושינה.
ושזה לא מומלץ בעיני.

מה הנסיון שלך איתו?
הניסיון שלי דווקא די חיובי, מרגיש שיש לי יותר אנרגיה לכל סט בנפרד, ומתאושש יותר בקלות.
גם המחקרים מראים על זה, וגם פיזיולוגית הגיוני שהוא יעזור, כי קריאטין מושך מים לשריר, ושריר רווי יותר יעבוד טוב יותר ויתאושש מהר יותר.

האנרגיה לא מגיעה מגליקוגן, קפאין פשוט חוסם חלקית את הקולטנים הכימיים שמזהים עייפות (הצטברות של ADP). זה גם הסיבה שיש נפילה של אנרגיה כשקפאין בכמויות גדולות מאבד אפקט בבת אחת, כי ה-ADP עדיין נמצא בגוף, רק שאתה מזהה אותו בבת אחת ולא בהדרגה כמו שקורה טבעית

הניסיון שלי דווקא די חיובי, מרגיש שיש לי יותר אנרגיה לכל סט בנפרד, ומתאושש יותר בקלות.
גם המחקרים מראים על זה, וגם פיזיולוגית הגיוני שהוא יעזור, כי קריאטין מושך מים לשריר, ושריר רווי יותר יעבוד טוב יותר ויתאושש מהר יותר.
אבל עם כל הכבוד האימונים שלך קצרים יחסית (אני מאמין פחות משעה וחצי) אם אני לא טועה.
הוא גם לא "גונב אנרגיה"...
הוא כן.

(ילדותי מצידי? אולי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית