הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי לא רגיל באימונים רגליים

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
תמיד אימוני רגליים היו הכי קשים ומתישים, עם שרירים תפוסים יום יומיים למחרת לא משנה כמה אני רגיל לאימונים, אבל מה שכן בשבועיים האחרונים פתאום בלי ששיניתי שום דבר באימון אני פשוט גמור בצורה בלתי רגילה, אני מתנשף אחרי כל סט של סקוואט וקשה לי ממש, אחרי זה כשעובר ללג פרס בכלל אני נגמר וחייב מנוחה גדולה מבעבר. האימון שלי זה 3*6-8 סקוואט 3*8-12 לג פרס 3*8-12 לג קרלס, ככה זה גם היה מלפני, כדלםני זה אני עושה 3 תרגילי חזה. מציין שבנוסף התחלתי לקחת קריאטין לפני 3 שבועות אז זה בכלל הזוי זה אמור להיות ההפך, מישהו יודע מה הסיבה? אני ממש סובל כרגע באימונים רגליים וכל פעם לפני שאני בא להתחיל בסקוואטים אני ממש חושש להתחיל. אני לא גומר את עצמי ולא מגיע לרפי 10 9-9.5 מקס וגם זה רק סט אחרון, גם כשאני על רפי 8 אני נגמר. אני רק יכול לחשוב שפתאום אחרי תקיעה של מלא זמן בסקוואט עליתי ב3 שבועות האחרונים ס7.5 קילו ל80.

• פותח/ת השרשור
שינה? תזונה? סטרס בחיים? אתה מבין לאן אני הולך עם זה.
זה הקטע הכל אותו דבר בידיוק יושן אוכל אותו דבר כל השבועיים האחרונים, הדבר היחיד זה שהיה לי פסיכומטרי ביול ראשון אז תוכל לטעון לסטרס אבל עובדה שהוא עבר ועדיין באימון אתמול פשוט הייתי מפורק, הקטע גם שזה רק באימון רגליים דדליפט למשל שאני שם אותו באימון גב אמנם כן מעייף אותי אבל כמו שתמיד היה מעייף ולא בצורה יוצאת דופן כמו שעכשיו עם הרגליים

זה הקטע הכל אותו דבר בידיוק יושן אוכל אותו דבר כל השבועיים האחרונים, הדבר היחיד זה שהיה לי פסיכומטרי ביול ראשון אז תוכל לטעון לסטרס אבל עובדה שהוא עבר ועדיין באימון אתמול פשוט הייתי מפורק, הקטע גם שזה רק באימון רגליים דדליפט למשל שאני שם אותו באימון גב אמנם כן מעייף אותי אבל כמו שתמיד היה מעייף ולא בצורה יוצאת דופן כמו שעכשיו עם הרגליים

ההשפעה של סטרס מתמשך לא בהכרח נכחדת תוך כמה ימים. נסה להוריד עצימות, אולי קצת נתקעת שם וזה מה שגורם לך לחשוש לפני כניסה לסטים והרבה זמן בכדי להתאושש.

• פותח/ת השרשור
ההשפעה של סטרס מתמשך לא בהכרח נכחדת תוך כמה ימים. נסה להוריד עצימות, אולי קצת נתקעת שם וזה מה שגורם לך לחשוש לפני כניסה לסטים והרבה זמן בכדי להתאושש.
כן אבל למשל דדליפט שאמר להיות תרגיל גומר אני מרגיש אותו מדד תשישות כמו בעבר ובכללי בכל האימונים הכל כרגיל, רק בתרגילי רגליים וגם שוב פעם לא רק סקוואט אפילו בלג קרלס, ודוקא בסקוואט עליתי 10 קילו בחודש האחרון עליה מטורפת (בנץ למשל לא זז אפילו בחזרה אחת שלמשל מזה אני ממש לא יודע כבר מה הולך מנסה כל הזמן דברים ולא עוזר)

פסיכומטרי בהחלט יכול להיות הסיבה. בדר״כ אחרי אירוע חשוב ומלחיץ בחיים יש ירידת מתח די גדולה ואפילו סיכוי להיות חולה.

בלי קשר, יכול להיות שהגיע הזמן לדילואד.

• פותח/ת השרשור
פסיכומטרי בהחלט יכול להיות הסיבה. בדר״כ אחרי אירוע חשוב ומלחיץ בחיים יש ירידת מתח די גדולה ואפילו סיכוי להיות חולה.

בלי קשר, יכול להיות שהגיע הזמן לדילואד.
אבל דילואד זה רק כשאני תקוע במשקלים פה דווקא בסקוואט עליתי החודש כמו שבחיים שלי לא עליתי, עשר קילו מ70 ל80
בכללי אבל אימוני רגליים זה פשוט סבל, זה ככה לכולם?

מה שאתה בוחר להגדיר כסבל תמיד יהיה סבל עבורך.
אני אוהב אימוני רגליים. אפשר אפילו להגיד שזה החלק שאני הכי מחכה לו באימון. למה? כי אני אוהב להתאמן, אני לא סובל מזה.

אבל דילואד זה רק כשאני תקוע במשקלים פה דווקא בסקוואט עליתי החודש כמו שבחיים שלי לא עליתי, עשר קילו מ70 ל80
בכללי אבל אימוני רגליים זה פשוט סבל, זה ככה לכולם?

בסקוואט אני אכן סובל, אבל לעשות מכונות לרגליים זה לא מתיש לדעתי (יחסית). אתמול אחרי יום פח בדדליפט עשיתי פשיטות ברכיים עם מקסימום משקל ל10 חזרות קשות ודקה אחרי זה הייתי כמו חדש ... לג פרס כמובן יותר קשה.

אם אתה בהתקדמות טובה אז תנסה לסחוט עד שאי אפשר / גריינד מטורף ואז דילואד.

כנראה אתה סוחב תשישות ובקרוב הגיע הזמן לדילואד.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט אני אכן סובל, אבל לעשות מכונות לרגליים זה לא מתיש לדעתי (יחסית). אתמול אחרי יום פח בדדליפט עשיתי פשיטות ברכיים עם מקסימום משקל ל10 חזרות קשות ודקה אחרי זה הייתי כמו חדש ... לג פרס כמובן יותר קשה.

אם אתה בהתקדמות טובה אז תנסה לסחוט עד שאי אפשר / גריינד מטורף ואז דילואד.

כנראה אתה סוחב תשישות ובקרוב הגיע הזמן לדילואד.
חשבתי אולי להוריד קצת מהנפח אבל אז זה יהיה בעייתי כי כבר הרגלתי את הגוף לנפח כזה גבוה ואם אני אוריד אני לא אבנה שריר לא?

אתה צריך להסתכל לטווח ארוך. לא לשבוע הקרוב, לפעמים הורדה קצת של נפח תוכל לעזור לך לסחוב את ההתקדמות בסקוואט למשל.

• פותח/ת השרשור
היום באימון הרגשתי כבר כמעט שאני עומד להקיאא מה הולך פה? אחרי כל סט אפילו לג פרס אני גמור ברמותת

היום באימון הרגשתי כבר כמעט שאני עומד להקיאא מה הולך פה? אחרי כל סט אפילו לג פרס אני גמור ברמותת

יכול להיות שאתה עובד קשה מדי בתרגילי עזר?

באופן כללי הם לא אמורים להיות RPE10.

בהנחה שאתה לא עובד בRPE 10 דילואד זה הפיתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו.
אם לא זה כנראה שזה סוג של סטרס / איזשהו משהו אחר שלא קשור כל כך לאימון עצמו.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאתה עובד קשה מדי בתרגילי עזר?

באופן כללי הם לא אמורים להיות RPE10.

בהנחה שאתה לא עובד בRPE 10 דילואד זה הפיתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו.
אם לא זה כנראה שזה סוג של סטרס / איזשהו משהו אחר שלא קשור כל כך לאימון עצמו.
בלג פרס ולג קרלס רוב הפעמים מגיע לrpe 9-9.5 בסט השלישי האחרון רק לפעמים ל10 אבל מרגיש תשוש גם כשאני על 9
מה שכן את הקושי אני מרגיש כבר אחרי הסט סקוואט הראשון שהוא בדרך כלל על 8.5-9 רפי, זה פשוט מרגיש לי כמו שהייתי מרגיש כשהייתי מסיים ריצת 3000 בבר אור (לא בכושר בכלל אז הייתי פשוט חצי מת), אני מתנשף מלא, בקושי יכול ללכת/הולך עקום צולע כאילו סליחה על הביטוי קיבלתי בתחת, מרגיש חזק את המקרבים והקוואדס והאמסטרינג, זה תמיד היה ככה באימוני רגליים פשוט בזמן האחרון זה נהיה יותר חמור בגלל זה לא יודע אם דילואד יעזור כי זה די תמיד קרוב לזה...
יכול להיות שבגלל שאני לא עושה אירובי אז אין לי סיבולת וזה תורם לזה?

סיבולת יכולה לתרום,
אך עם זאת זו לא אמורה להיות הסיבה שאתה מרגיש כאילו קיבלת בתחת.

הרי אמורה להיות התקדמות לינארית, אין שום סיבה שפתאום יום אחד תרגיש שאתה עובד על RPE 10 במקום 8.5,
כנראה שזה משהו חיצוני, אי אפשר לדעת בלי להכיר אותך למרחק.

• פותח/ת השרשור
מעדכן שעכשיו גם באימון גב קורה לי כרגע עשיתי רק דדליפט ופולי וכבר מותש...
כנראה דילואד איט יז
רק שאלה דילואד צריך להיות שבוע או פחות? כאילו אני יכול רק 2 מתוך 4 אימונים בשבוע לעשות קל או את כל ארבעתם?

• פותח/ת השרשור
למה אתה כל כך חושש מדילואד?
לא יעשה לך שום דבר חוץ מטוב.
לא חושש, אעשה השבוע מחר אימון חזה רגליים ניתן עוד רגיל ואז שבוע של דילואד, איך אני מפחד מהאימון הזה מחר חחחחח אבל לא רוצה להתחיל ממחר כי אז זה לא יהיה מאוזן כי היום עשיתי אימון גב כתפיים רגיל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית