הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי לא רגיל באימונים רגליים

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
תמיד אימוני רגליים היו הכי קשים ומתישים, עם שרירים תפוסים יום יומיים למחרת לא משנה כמה אני רגיל לאימונים, אבל מה שכן בשבועיים האחרונים פתאום בלי ששיניתי שום דבר באימון אני פשוט גמור בצורה בלתי רגילה, אני מתנשף אחרי כל סט של סקוואט וקשה לי ממש, אחרי זה כשעובר ללג פרס בכלל אני נגמר וחייב מנוחה גדולה מבעבר. האימון שלי זה 3*6-8 סקוואט 3*8-12 לג פרס 3*8-12 לג קרלס, ככה זה גם היה מלפני, כדלםני זה אני עושה 3 תרגילי חזה. מציין שבנוסף התחלתי לקחת קריאטין לפני 3 שבועות אז זה בכלל הזוי זה אמור להיות ההפך, מישהו יודע מה הסיבה? אני ממש סובל כרגע באימונים רגליים וכל פעם לפני שאני בא להתחיל בסקוואטים אני ממש חושש להתחיל. אני לא גומר את עצמי ולא מגיע לרפי 10 9-9.5 מקס וגם זה רק סט אחרון, גם כשאני על רפי 8 אני נגמר. אני רק יכול לחשוב שפתאום אחרי תקיעה של מלא זמן בסקוואט עליתי ב3 שבועות האחרונים ס7.5 קילו ל80.

הכל בסדר צריך לקחת דברים בפרופורציה, תסתכל לכיוון העתיד ולא
לשבוע הקרוב, ה"חוסר איזון" שאתה מדבר עליו הוא מינורי וכנראה גם לא יורגש.

בכל מקרה תעשה מה שמרגיש לך נכון, מקווה שתצליח חבר.

תיאורטית דילואד יכול להיות גם יום אחד ויכול להיות גם חודש.

שבוע זה סוג של ״כלל אצבע״. נראה שאתה די סחוט אז הייתי ממליץ שבוע שלם.

• פותח/ת השרשור
תיאורטית דילואד יכול להיות גם יום אחד ויכול להיות גם חודש.

שבוע זה סוג של ״כלל אצבע״. נראה שאתה די סחוט אז הייתי ממליץ שבוע שלם.
תגיד איך לאכול בשבוע דילואד אם אני בתקופת מסה? כרגיל או ניטרלי או בפלוס אבל מופחת? הגוף יכול לבנות שריר בשבוע דילואד למרות שהגירוי נמוך? או שכל גרם שאני אעלה השבוע יהיו מים ושומן?

תגיד איך לאכול בשבוע דילואד אם אני בתקופת מסה? כרגיל או ניטרלי או בפלוס אבל מופחת? הגוף יכול לבנות שריר בשבוע דילואד למרות שהגירוי נמוך? או שכל גרם שאני אעלה השבוע יהיו מים ושומן?
לדעתי אפשר להמשיך לאכול רגיל כל עוד אתה לא בפלוס גבוה.

מה עומד אבל מאחורי זה? הגוף בונה שריר במהלך הדילואד עם גירוי כזה נמוך?
לא. בעיניי אתה יכול לעבוד לנייטרלי אם אתה רוצה אבל אין באמת הבדל כי זה ממילא רק שבוע אחד בלבד.

• פותח/ת השרשור
לא. בעיניי אתה יכול לעבוד לנייטרלי אם אתה רוצה אבל אין באמת הבדל כי זה ממילא רק שבוע אחד בלבד.

אתה רוצה להתאושש, להירגע ולנוח. ניטראלי יהיה בסדר אבל לא הייתי מתחיל לחשב מחדש רק בשביל שבוע אחד.
טוב אז עשיתי אימון דילואד השבוע 70 אחוז מהעצימות והנפח ובאופן מוזר אני מרגיש יותר מותש באימונים האלו לעומת דילואידים בעבר, זוכר שפעם עשיתי דילואד רק רציתי לחזור לאימונים הרגילים כי השתגעתי משעמום וחוסר מאמץ (עשיתי אותו דבר 70 ו70) ועכשיו, וכן בעיקר באימון רגליים אמנם לא מרגיש מותש כמו הרגיל אבל כן מזיע קצת ומרגיש שהתאמצתי קצת

דילואוד לא אמור להיות יותר מדי קל, זה בסדר שאתה מרגיש שהתאמצת קצת, אתה אמור להתאמץ, פשוט פחות מהRPE10 שלך.
לא הייתי פוסל גם לעבוד על הקטע הפסיכולוגי, זה נשמע כאילו אתה מגיע מראש לאימון רגליים בתחושה שאתה שונא את זה ואתה הולך להיקרע ממאמץ, זה מתיש גם את הגוף לחשוב ככה. ברגע שתשחרר מהפחד והשנאה מאימון רגליים אני בטוח שגם יהיה לך יותר קל.

• פותח/ת השרשור
דילואוד לא אמור להיות יותר מדי קל, זה בסדר שאתה מרגיש שהתאמצת קצת, אתה אמור להתאמץ, פשוט פחות מהRPE10 שלך.
לא הייתי פוסל גם לעבוד על הקטע הפסיכולוגי, זה נשמע כאילו אתה מגיע מראש לאימון רגליים בתחושה שאתה שונא את זה ואתה הולך להיקרע ממאמץ, זה מתיש גם את הגוף לחשוב ככה. ברגע שתשחרר מהפחד והשנאה מאימון רגליים אני בטוח שגם יהיה לך יותר קל.
זה הקטע זה לא היה ככה ודווקא תמיד הייתי מחבב סקוואטים וחושב לעצמי איזה כיף שכולם שונאים אימוני רגליים ואני סבבה עם זה, אבל פתאום בזמן האחרון זה נהיה ככה כשעליתי במשקלים בסקוואט

זה הקטע זה לא היה ככה ודווקא תמיד הייתי מחבב סקוואטים וחושב לעצמי איזה כיף שכולם שונאים אימוני רגליים ואני סבבה עם זה, אבל פתאום בזמן האחרון זה נהיה ככה כשעליתי במשקלים בסקוואט

סיפור חייו של כל מתאמן, כשהכול קל בהתחלה אוהבים את הכול ואז כשאתה מאתגר את עצמך ומתחיל להתקרב לקצה גבול היכולת אתה פחות אוהב וזה הופך לאתגר.
אל תחשוב שאתה היחיד שזה קורה לו, אני פשוט חושב על הרגע שאחרי שאני מצליח PR חדש והגאווה והסיפוק שזה יגרום לי וזה נותן לי כוח, ובעיקר זה גורם לי לא להירתע ולחשוב שלילי כי כשזה קורה אני פשוט חלש יותר.

• פותח/ת השרשור
סיפור חייו של כל מתאמן, כשהכול קל בהתחלה אוהבים את הכול ואז כשאתה מאתגר את עצמך ומתחיל להתקרב לקצה גבול היכולת אתה פחות אוהב וזה הופך לאתגר.
אל תחשוב שאתה היחיד שזה קורה לו, אני פשוט חושב על הרגע שאחרי שאני מצליח PR חדש והגאווה והסיפוק שזה יגרום לי וזה נותן לי כוח, ובעיקר זה גורם לי לא להירתע ולחשוב שלילי כי כשזה קורה אני פשוט חלש יותר.
כן אבל הקושי מבחינת מאמץ אמור להיות אותו דבר, זה לא שפעם עבדתי בRPE 6 ועכשיו 10, כשהייתי מצליח 60 בעבר זה היה באותו מאמץ כמו שאני עושה עכשיו את ה80 אז מה ההבדל

כן אבל הקושי מבחינת מאמץ אמור להיות אותו דבר, זה לא שפעם עבדתי בRPE 6 ועכשיו 10, כשהייתי מצליח 60 בעבר זה היה באותו מאמץ כמו שאני עושה עכשיו את ה80 אז מה ההבדל

אני בספק אם עבדת בRPE10 כשהתחלת להתאמן, אף אחד לא מתחיל מזה כי גם אין לך ממש מושג מה הRPE10 שלך בהתחלה, זה משהו שמקבלים מושג לגביו רק על ידי ניסוי וטעיה.
אין לי הסבר מדעי לזה אבל אני מניח שבגלל שאנחנו לא גודלים לנצח ולכולנו יש גבול יכולת זה לא נכון לומר שעקומת הRPE שלך היא סטטית, משקלים התחלתיים שהיו RPE10 יהפכו לפחות מזה כשתתקדם במשקלים ומסת השריר תגדל אבל במשקלים מסוימים שמגיעים לקצה גבול היכולת שלך הRPE10 ישאר RPE10 אחרת אתה תגדל לנצח וזה כמובן לא אפשרי. בגלל זה גם עושים דילואוד.

טוב אז עשיתי אימון דילואד השבוע 70 אחוז מהעצימות והנפח ובאופן מוזר אני מרגיש יותר מותש באימונים האלו לעומת דילואידים בעבר, זוכר שפעם עשיתי דילואד רק רציתי לחזור לאימונים הרגילים כי השתגעתי משעמום וחוסר מאמץ (עשיתי אותו דבר 70 ו70) ועכשיו, וכן בעיקר באימון רגליים אמנם לא מרגיש מותש כמו הרגיל אבל כן מזיע קצת ומרגיש שהתאמצתי קצת

זה אמור להיות בדיוק ככה. גם שאני עושה דילואד עם 50% זה מרגיש יחסית כבד ומעצבן. חלק מזה נובע מהתשישות אבל בעיקר נובע מגישה פסיכולוגית.

קושי פיזי לא נמדד בRPE.
RPE מבטא כמה חזרות אתה חושב שתוכל להוסיף על הסט, זהו.
ניקח שני מצבים עם RPE זהה - כפיפת מרפקים וסקוואט לסט של עשר חזרות בRPE10 - יהיה לך הבדל ענק בקושי הפיזי של התנועה וכמה גמור תהיה אחרי הסט.
ניקח סקוואט לסינגל בRPE10 לעומת סקוואט לעשר חזרות בRPE10, ברור שאחרי הסט של העשיריה אתה תצטרך כנראה לשכב על הרצפה ל5 דקות.

באותה מידה, ככל שהמשקל עולה והRPE נשאר - ככה הסט יותר מתיש (בטווח הקצר - אחרי הסט / אחרי אימון ובטווח הבינוני - תשישות שבועית / מצטברת)

מעבר לכך, אם מתאמן מרים 50 קילו בRPE9 ל3 חזרות נגיד, אני מרים 250 קילו בRPE7 ל3 חזרות, אני מבטיח ל שאני אהיה יותר גמור אחרי הסט ממנו. שאתה מרים יותר זה לוקח ״יותר״ ממך. מגיעים לכיווץ הרבה יותר חזק כדי למנוע דליפת כוח וכו׳ וכו׳.

בקיצור, לדעתי כל מה שאתה חווה - לחלוטין נורמלי ואפילו חיובי.

• פותח/ת השרשור
קושי פיזי לא נמדד בRPE.
RPE מבטא כמה חזרות אתה חושב שתוכל להוסיף על הסט, זהו.
ניקח שני מצבים עם RPE זהה - כפיפת מרפקים וסקוואט לסט של עשר חזרות בRPE10 - יהיה לך הבדל ענק בקושי הפיזי של התנועה וכמה גמור תהיה אחרי הסט.
ניקח סקוואט לסינגל בRPE10 לעומת סקוואט לעשר חזרות בRPE10, ברור שאחרי הסט של העשיריה אתה תצטרך כנראה לשכב על הרצפה ל5 דקות.

באותה מידה, ככל שהמשקל עולה והRPE נשאר - ככה הסט יותר מתיש (בטווח הקצר - אחרי הסט / אחרי אימון ובטווח הבינוני - תשישות שבועית / מצטברת)

מעבר לכך, אם מתאמן מרים 50 קילו בRPE9 ל3 חזרות נגיד, אני מרים 250 קילו בRPE7 ל3 חזרות, אני מבטיח ל שאני אהיה יותר גמור אחרי הסט ממנו. שאתה מרים יותר זה לוקח ״יותר״ ממך. מגיעים לכיווץ הרבה יותר חזק כדי למנוע דליפת כוח וכו׳ וכו׳.

בקיצור, לדעתי כל מה שאתה חווה - לחלוטין נורמלי ואפילו חיובי.
אני לא רואה את עצמי אז ממשיך בסקוואטים בעתיד אם זה באמת ככה... אם זה ככה על 80 מה אני אעשה כשאני אהיה על 140? זה סבל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית