הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחות לתאומים לפני אימון(סקוואט)

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
אני יודע שלמתיחות סטטיות ממשוכות לפני אימון יש השפעה לא טובה על הכוח של השריר.
אבל אם כביכול אני מותח את התאומים, על מנת שיעזור לי להכנס לבור של הסקוואט יותר טוב(אין לי כלכך טווח תנועה טוב בקרסול), האם תיהיה לזה השפעה רעה על הסקוואט? כי כביכול התאומים לא באמת מרימום את המשקל אלא רק מייצבים

לא רואה בעיה עם מתיחות סטטיות כל הן לא מוגזמות מבחינת זמן ולא נעשות ממש לפני הסט.

אני עם שרירים מסויימים לא מצליח לשפר טווח תנועה יותר מדי עם מתיחות דינמיות באותה רמה כמו מתיחות סטטיות.

הייתי ממליץ בחום למתוח את הסולאוס ולא את הגסטרו, הסולאוס הוא הרלוונטי מביניהם בגלל שהברך בכפיפה.

זה שריר שצריך מעט יצירתיות בשביל למתוח, הפיזיו שלי הראה לי דרך די פשוטה:
קח ספסל בשיפוע, שים את הכף רגל בין הריפוד לתחת אופקי) לריפוד לטורסו (שיפוע) ככה שהכף רגל תהיה בשיפוע, תעביר משקל לכף רגל ותנסה להגיע למקסימום כיפוף בברך. המתיחה תגיע מעט מעל הקרסול, מעל גיד האכילס.

• פותח/ת השרשור
לא רואה בעיה עם מתיחות סטטיות כל הן לא מוגזמות מבחינת זמן ולא נעשות ממש לפני הסט.

אני עם שרירים מסויימים לא מצליח לשפר טווח תנועה יותר מדי עם מתיחות דינמיות באותה רמה כמו מתיחות סטטיות.

הייתי ממליץ בחום למתוח את הסולאוס ולא את הגסטרו, הסולאוס הוא הרלוונטי מביניהם בגלל שהברך בכפיפה.

זה שריר שצריך מעט יצירתיות בשביל למתוח, הפיזיו שלי הראה לי דרך די פשוטה:
קח ספסל בשיפוע, שים את הכף רגל בין הריפוד לתחת אופקי) לריפוד לטורסו (שיפוע) ככה שהכף רגל תהיה בשיפוע, תעביר משקל לכף רגל ותנסה להגיע למקסימום כיפוף בברך. המתיחה תגיע מעט מעל הקרסול, מעל גיד האכילס.
סבבה. יעבוד אם אני אנסה גם דרך רצפה וקיר?
דרך אגב, יש לי חרא מוביליטי בקרסול(בעיקר ברגל שמאל) בגלל שהחלק האחורי(בעיקר בעיקר הסולאוס) הוא תפוס ברמה אחרת(אם אתה נוגע בו פשוט תרגיש קשיחות), אני מותח אותו כל יום בלילה(עבודה של מתיחות סטטיות + סופט טישיו(כמו כדור לקרוס כזה עליו) והוא פשוט לא מפסיק להיות תפוס. אני לא יודע אם זה משפיע אבל ברוב היום אני יושב, וכשאני מותח אותו זה רק בליחה ואחרי אימונים. כדי שזה ישתפר האם כדאי להוסיף עוד כמה דק של מתיחות במהלך היום?

סבבה. יעבוד אם אני אנסה גם דרך רצפה וקיר?
דרך אגב, יש לי חרא מוביליטי בקרסול(בעיקר ברגל שמאל) בגלל שהחלק האחורי(בעיקר בעיקר הסולאוס) הוא תפוס ברמה אחרת(אם אתה נוגע בו פשוט תרגיש קשיחות), אני מותח אותו כל יום בלילה(עבודה של מתיחות סטטיות + סופט טישיו(כמו כדור לקרוס כזה עליו) והוא פשוט לא מפסיק להיות תפוס. אני לא יודע אם זה משפיע אבל ברוב היום אני יושב, וכשאני מותח אותו זה רק בליחה ואחרי אימונים. כדי שזה ישתפר האם כדאי להוסיף עוד כמה דק של מתיחות במהלך היום?

לא יעבוד עם רצפה וקיר כי הברך שלך תתקע בקיר. אתה יכול לשים איזשהו חפץ שטוח על הרצפה שהכף רגל תקבל שיפוע קל ואז תתקדם עם הברך קדימה עד שתרגיש מתיחה.

זה לא אידילאי להיות במצב שאתה עושה מתיחות כל יום / כמה פעמים ביום. ממליץ לטפל בזה אצל פיזיו או משהו בסגנון כי במצב קיצוני כמו שאתה מתאר יכול להיות שיש פציעה או שאוטוטו תהיה פציעה.

• פותח/ת השרשור
יש לי עוד בעיה קטנה. המוביליטי של קרסול ימין שלי, גדולה בכמה סנטימטרים(שזה די הרבה) מטווח התנועה בקרסול שמאל שלי, ולכן כשאני בסקוואט אני נכנס לסוג של hip shift ונשען על צד ימין יותר. (למרות שם צד ימין לא משהו), אני עובד על שניהם כל יום,(חצי שעה לפני השינה, עם עוד חלק מתיחות אחרות) האם כדאי לי להפקיר את רגל ימין ולמתוח רק את שמאל עד שהמצב יהיה שווה?

@kotzer
@MasterSplitter

תודה!

נערך לאחרונה:
תלוי כמה זה קיצוני, הייתי עובד לכל הפחות בקטנה על הצד ה״יותר טוב״.

ככה או ככה זה נשמע קצת קיצוני, אם אתה לא מצליח לבד, תפנה לפיזיו ספורט.

• פותח/ת השרשור
תלוי כמה זה קיצוני, הייתי עובד לכל הפחות בקטנה על הצד ה״יותר טוב״.

ככה או ככה זה נשמע קצת קיצוני, אם אתה לא מצליח לבד, תפנה לפיזיו ספורט.
אוקי, אני לא בדיוק יודע איך ומה לעשות בפיזיו, אז כרגע אני חושב זאנסה לסדר לבדי. אם לא יצליח, אז אראה מה אעשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית