הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית צריך עזרה בתוכנית לגיבוש שייטת

asheriko2

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אהלן חברים, אני חדש כאן =]

יש לי גיבוש באוקטובר לש.13 באוקטובר הקרוב, שאני כנראה אדחה למרץ שנה הבאה, מפני שאני הולך למכינה.

העניין הוא כזה, לאחר היום סיירות שעברתי , הבנתי שאני חייב להתחיל להתאמן ברצינות על כח ולא יעזור לי כלום אני לגיבוש בא כמה שיותר מוכן פיזית! היה תרגיל לעשות סיבובים בדיונה עם שק חול ששוקל 15 ק"ג ואני יגיד לך מה זה לא היה לי קל בלשון המעטה חחח
אמנם מבחינת כושר טפו טפו טפו המצב שלי מצויין, אבל מבחינה פיזית, אני שחיף. (2 ק"מ אני עושה ב 6:40)

אז קצת נתונים- בן 18, 1.70 ושוקל בערך 58 ק"ג.

אני חייב שתעזרו לי בבקשה ותביאו לי תוכנית מסויימת בשביל להתחזק לעלות במסת שריר אבל לא חדר כושר כי אין לי את האפשרות הזאת.

בקשר למשקל שלי אני כבר דואג לזה כמו שצריך אני בקרוב הולך לתזונאית ואקבל תפריט.

בינתיים אני עושה פקל"ים של מתח, שכיבות שמיכה, כפיפות בטן, ומקבילים.

אני לא סתם עוד אחד בבקשה תעזרו לי... מנטליות יש לי , זריזות יש לי באמת לא נורמלית (זכיתי מקום 2 במחוז גוש דן ריצת 60 מטר בכתה ו', גם קפיצה לרוחק וגובה אולי אני אתלט בדברים האלה אבל כל מה שקשור לכח... אני על הפנים יחסית. אז אשמח שתעזרו לי לבנות תכנית=]

נערך לאחרונה:
אתה חייב מקום שתוכל לעשות סקוואט/דדליפט/בנצ'/פרס/מתח/מקבילים

הכי חשוב סקוואט ודדליפט
אין מה לעשות

ולאכול הרבה

• פותח/ת השרשור
בקשר למתח ומקבילים אני עושה במתקנים בחוף הים. שאר הדברים , אני לא יודע מה הפירוש שלהם אפילו סליחה על הבורות חח

לא בקטע של לבאס אבל כדי להיות בשייטת:
1. צריך להיות מקיבוץ
2. צריך קומבינות
(כמובן בהנחה שעברת את הגיבוש בהצלחה ויש לך פרופיל וקב"א מספק, הורים לא גרושים (וכאלו שחיים בארץ), מצב פיננסי סביר+

• פותח/ת השרשור
חח כן שמעתי על זה , אבל שמע מקרה, 2 בני דודים של חבר שלי היו בגיבוש סיימו אותו בצורה טובה ולא עברו, אבא של חבר שלי שהוא דוד שלהם והוא היה בשייטת 13 בסופו של דבר הפרוטקציות האלה לא עזרו להם.

חח כן שמעתי על זה , אבל שמע מקרה, 2 בני דודים של חבר שלי היו בגיבוש סיימו אותו בצורה טובה ולא עברו, אבא של חבר שלי שהוא דוד שלהם והוא היה בשייטת 13 בסופו של דבר הפרוטקציות האלה לא עזרו להם.

כשאתה שוקל 58 קילו גם אלוהים לא יכול לעזור

בטירונות הוא פשוט יחזור להיות שלד. בסדיר כבר יאכילו אותו יופי, לפחות ממה ששמעתי מחברים.
בהנחה שהוא יעבור גיבוש כמובן.

• פותח/ת השרשור
moo איי איי איי כמה שאתה טועה... אז איך תסביר את זה שחבר שלי, שוקל פחות ממני בגובה שלי, עבר את הגיבוש בהצלחה?! אין קשר בין המשקל בסופו של דבר כולם מגיעים לאותו עומס כולם נשברים ואז הראש משחק תפקיד. כמובן שיהיה לי מאוד קשה יותר מאחרים בהתחלה אבל בסופו של דבר כולם באותו מצב.

אתה רוצה להתחזק ? או להתעסק בספקולציות ?
תאורטית הכל בראש
מעשית ככל שיש לך יותר מאסת שריר יש לך סכויים יותר טובים

שמע..אם תעלה מסת שריר זה יפגע בכושר סחיבה שלך מה שחייב בשייטת. אגב כל השחיפים האלה שנראים לך בסוף מסתבר שהם סוחבים יותר טוב מפיל בתאילנד. לפי איך שזה נשמע לי פיזית אתה כבר מוכן . תעבוד קצת על כושר מנהיגות ובגיבוש תשכח מלסיים ראשון תעזור כמה שיותר לכולם ותגיע למצב של עילפון. אם תעשה את כל זה ואתה אשכנזי עם עניים כחולות אתה תהיה בלתי ניתן לעצירה. יאללה לך תגמור אותם נמר!

אם הגיבוש רק במרץ יש לך אפשרות לעשות SS + לאחר מכן לעבוד על הכושר הגופני הכללי ביחד עם אימוני "שימור"

אין טעם שתתחיל עכשיו תכנית לבניית מסת שריר. זה יקשה עליך מבחינת סיבולת כי מסת שריר דורשת המון חמצן ואתה תתעייף מהר. מהנסיון האישי שלי לוקח קצת זמן להגיע לשילוב של מסת שריר (גדולה) וסיבולת טובה לאותה מסת שריר.

אני חושב שאתה צריך להתמקד ב4 אימוני ריצה בשבוע ו5 פעמים פק"לי כוח.
אימון ריצה ראשון - מרחק בינוני במהירות מקסימלית, למשל 5 ק"מ אם תגיע לטווח של 21-24 דקות זה נחמד

אימון ריצה שני - ספרינטים והפוגות, תמצא גבעה כלשהי או עליה עם שיפוג רציני, ופשוט תתחיל להתאמן על ספרינטים של 100-200 מטר. עם מעט מנוחה ככל האפשר בין הספרינטים. מספר הספרינטים לפי יכולת אישית.
הפוגות - מקטעים של 500 מטר בקצב מהיר ככל האפשר, מנוחה של דקה-שתיים וחוזר חלילה, 5 פעמים.

אימון ריצה שלישי - אימון אינטרוולים, בתור התחלה תרוץ 18 דקות, כאשר כל דקה אתה משנה קצב ריצה... דקה ראשונה קצב קל, דקה שניה קצב בינוני, דקה שלישית קצב מהיר.

אימון ריצה רביעי - אימון שחרור - 8 ק"מ קצב קל.

לגבי פק"לי כוח - מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה וכפיפות בטן. אם יש חבל שאתה יכול לעלות אותו עם כוח ידיים בלבד זה גם מצוין.

דברים כלליים: עקרונית לפני ואחרי כל אימון - שחרור ומתיחות, חשוב מאוד מאוד.
שעון דופק - אם יש לך זה מצוין לעבוד איתו כדי למדוד התאוששות.

***עבודה עם משקל***
עקרונית אתה יכול להוסיף נשיאה של משקל, אם יש לך תרמיל גב ממש טוב שאתה יכול להעמיס עליו 10-30 ק"ג זה מעולה. רק אני מסייג ואומר שזה משהו שחייב להיעשות בהדרגה ובזהירות כדי להימנע מפציעות. ורק על משטח רך כמו חול כדי לצמצם פגיעה ברגליים. כאשר אתה פשוט עושה מסעות (בקצב הליכה ממש מהיר, לפחות 6 קמ"ש), מבחינת המשקל אתה מתחיל בהדרגה. מבחינת המרחק תתחיל מעשר ק"מ.)

עקרונית זו תכנית ממש עצימה, אז תעשה הכל בהדרגה כדי שלא תיפצע, ואז לא תוכל לעבור את הגיבוש.
תקפיד על תזונה ועל שעות שינה.

בהצלחה

נערך לאחרונה:
לא בקטע של לבאס אבל כדי להיות בשייטת:
1. צריך להיות מקיבוץ
2. צריך קומבינות
(כמובן בהנחה שעברת את הגיבוש בהצלחה ויש לך פרופיל וקב"א מספק, הורים לא גרושים (וכאלו שחיים בארץ), מצב פיננסי סביר+

מה זאת החארטה הזאת???

היי. עד לפני כשנתיים עבדתי בהכנה של בוגרי יא' יב' לגיבושים הנ"ל. הדבר הראשון שתעשה הוא בשום פנים אל תתחיל עם אימוני כוח!!! לא עם תוכנית SS לא תוכנית 5X5 ולא שום דבר אחר. מה שאתה עושה הוא מצויין. היחיד שנתן לך תוכנית כמו שצריך הוא קימורה. קח אותה ותעבוד לפיה (בכל אופן אל תעבור באימון ריצה את ה-10 ק"מ ומבחינת משקל עד 10 ק"ג על הגב לא מעבר). זה נכון שסקוואטים ודד ליפט יכול לעזור אבל זה גם יכול לגרום לסתם פציעות מיותרות (בטח למישהו שלא יודע אפילו על מה מדובר). המלצה שלי מניסיון ,אל תדחה את הגיבוש למרץ (המים קפואים ויש הרבה מבדקי מים) ובנוגע לאנשים שמתקבלים לשייטת , כנראה שמשה כבר הרבה זמן לא היה בארץ, לא רק שרב השייטים הם כבר מזמן לא קיבוצניקים, אשכנזים, בעלי קומבינות או שיש איזה שהוא קשר ולו הקטן ביותר למצב חשבון הבנק שלהם, אלא שיש בשייטת כמה וכמה אתיופים ,דרוזים מעוטי יכולת וכו.... רק לידיעה ,במושב מסויים ליד עכו , ישנו כפר לילדים שמוגדרים כילידים בסיכון גבוה("נירים") שמתופעל ע"י ש.13 ובוגריו המצטיינים יכולים להתגייס כלוחמים לשייטת.

נערך לאחרונה:
כוח לא יעזור לך במיוחד, אתה צריך סיבולת, אם כבר כוח אז בעיקר ספרינטים ותיזוזים מסריחים שכל אחד יכול לשרוד ובעיקרון אתה תעבור אם תהיה חזק נפשית..
ד"א זחילות מחזק מאוד ואחד הדברים הקשים ביותר שיכולים לתת לך [לא יודע אם נותנים בשייטת אבל ייתכן שנתנו\או יתנו בעתיד]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית