הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית צריך עזרה בתוכנית לגיבוש שייטת

asheriko2

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אהלן חברים, אני חדש כאן =]

יש לי גיבוש באוקטובר לש.13 באוקטובר הקרוב, שאני כנראה אדחה למרץ שנה הבאה, מפני שאני הולך למכינה.

העניין הוא כזה, לאחר היום סיירות שעברתי , הבנתי שאני חייב להתחיל להתאמן ברצינות על כח ולא יעזור לי כלום אני לגיבוש בא כמה שיותר מוכן פיזית! היה תרגיל לעשות סיבובים בדיונה עם שק חול ששוקל 15 ק"ג ואני יגיד לך מה זה לא היה לי קל בלשון המעטה חחח
אמנם מבחינת כושר טפו טפו טפו המצב שלי מצויין, אבל מבחינה פיזית, אני שחיף. (2 ק"מ אני עושה ב 6:40)

אז קצת נתונים- בן 18, 1.70 ושוקל בערך 58 ק"ג.

אני חייב שתעזרו לי בבקשה ותביאו לי תוכנית מסויימת בשביל להתחזק לעלות במסת שריר אבל לא חדר כושר כי אין לי את האפשרות הזאת.

בקשר למשקל שלי אני כבר דואג לזה כמו שצריך אני בקרוב הולך לתזונאית ואקבל תפריט.

בינתיים אני עושה פקל"ים של מתח, שכיבות שמיכה, כפיפות בטן, ומקבילים.

אני לא סתם עוד אחד בבקשה תעזרו לי... מנטליות יש לי , זריזות יש לי באמת לא נורמלית (זכיתי מקום 2 במחוז גוש דן ריצת 60 מטר בכתה ו', גם קפיצה לרוחק וגובה אולי אני אתלט בדברים האלה אבל כל מה שקשור לכח... אני על הפנים יחסית. אז אשמח שתעזרו לי לבנות תכנית=]

נערך לאחרונה:
לא חסר אוכל גם בנח"ל, אבל כן בעתלית יש להם כבר 4 ארוחות ביום

יש לי כמה חברים בנח"ל, אבל כולם רק בדיוק עברו לאימון מתקדם. בנתיים הם הספיקו רק לגווע ברעב, אני אשאל אותם איך האוכל עוד כמה חודשים.

יש לי כמה חברים בנח"ל, אבל כולם רק בדיוק עברו לאימון מתקדם. בנתיים הם הספיקו רק לגווע ברעב, אני אשאל אותם איך האוכל עוד כמה חודשים.
דווקא חבר שלי שעכשיו מסיים מסלול שייטת ועשה טירונות בנח"ל עלה בערך 10 קילו באותה תקופה. יש מצב שהוא גנב אוכל אבל, הוא רוסי

מצחיק איך לאף אחד אין פה מושג.
בקשר לגיבוש עצמו , צריך כושר בסיסי ורצון לסיים.
כל דבר מעבר , כמו כושר לב ריאה סיבולת וכח שריר רק יעזור .
עכשיו עבור אלה שטוענים שכח לא יעזור לו , אתם מזיינים תשכל .
אם הייתי חזק במסלול כמו שאני היום , הוא היה הרבה הרבה יותר קל .
רוב המסלול (בכל יחידה )לא מבוסס על מד"סים אלא על פעילויות סיזיפייות שנמשכות הרבה מאוד זמן , מסעות,נסיגות,ניווטים וכו..
אם יש לך שנה , אני הייתי עושה SS ומשלב אימון אחד של ספרינטים ואחד של ריצה ארוכה.

דרך אגב שמתי לב שאתה רושם שאתה הולך לתזונאית
בטח של קופ"ח

תחסוך לעצמך זמן מיותר, היא תתן לך לאכול כמו ציפור
פשוט תדחף הרבה אוכל ותוסיף 2-3 ליטר חלב ביום

אם הגיבוש שלך עוד שנה לדעתי תתחזק לפחות חצי שנה
להתחיל לרוץ מעכשיו לא יתרום לך הרבה, תתאמן על סיבולת/ריצות
אבל בעיקר בחצי שנה האחרונה

כוח/מאסה דורש הכי הרבה זמן
סיבולת/אירובי קל לשפר מהר

אני מכיר מישהו שעבר לא מזמן גיבוש מטכ'ל והוא כן מתאמן באימוני WL והוא אמר שהוא פשוט השאיר לרוב שם אבק
ואיך שאני מאמין לי כי אני יודע שהוא בחור חזק מאוד
אז ככה להגיד שאימוני כוח לא עוזרים בדברים כאלה זה חרטא

אני מכיר מישהו שעבר לא מזמן גיבוש מטכ'ל והוא כן מתאמן באימוני WL והוא אמר שהוא פשוט השאיר לרוב שם אבק
ואיך שאני מאמין לי כי אני יודע שהוא בחור חזק מאוד
אז ככה להגיד שאימוני כוח לא עוזרים בדברים כאלה זה חרטא

הם עוזרים קצת בדיוק כמו כל אימון אחר , החלק הקשה הוא המנטלי לא הפיזי.

דעתי היא שאימוני כוח לא יבטיחו שתעבור גיבוש ו/או מסלול, אבל אין שום סיבה להניח שיזיקו לך.
וכמו שאמרו מעלי, בסופו של דבר מה שיקבע זה מה שיש לך למעלה (בראש) ולא איפה נולדת וכמה מרוויחים ההורים ומה עומק הסקוואט שלך.

לא בקטע של לבאס אבל כדי להיות בשייטת:
1. צריך להיות מקיבוץ
2. צריך קומבינות
(כמובן בהנחה שעברת את הגיבוש בהצלחה ויש לך פרופיל וקב"א מספק, הורים לא גרושים (וכאלו שחיים בארץ), מצב פיננסי סביר+
אני מכיר אישית מישהו שעבר את הגיבוש האחרון והוא לא מקיבוץ ואין לו קומבינות

לדעתי הכי יעזור לך בגיבוש אימוני ריצה ואם כבר כוח אז תשתדל להכניס הנפות אולימפיות

נערך לאחרונה:
דעתי היא שאימוני כוח לא יבטיחו שתעבור גיבוש ו/או מסלול, אבל אין שום סיבה להניח שיזיקו לך.
וכמו שאמרו מעלי, בסופו של דבר מה שיקבע זה מה שיש לך למעלה (בראש) ולא איפה נולדת וכמה מרוויחים ההורים ומה עומק הסקוואט שלך.
אלו לא נתונים המשפיעים על הקב"א?

אלו לא נתונים המשפיעים על הקב"א?

אולי (בספק) כן אבל היות ואפשר לקבל קב"א מקסימלי ללא הנתונים האלה כנראה שגם אם כן ההשפעה לא גדולה.

(ממילא המשמעות האמיתית של קב"א היא לא קבוצת איכות אלא קבוצת ניצול, זה מדד לכמה הצבא יכול לנצל אותך.)

רוב המסלול (בכל יחידה )לא מבוסס על מד"סים אלא על פעילויות סיזיפייות שנמשכות הרבה מאוד זמן , מסעות,נסיגות,ניווטים וכו..
אם יש לך שנה , אני הייתי עושה SS ומשלב אימון אחד של ספרינטים ואחד של ריצה ארוכה.

הצבא כבר ידע לבנות אותו מבחינת "פעילויות סזיפיות".
הוא צריך להתמקד כרגע בלעבור את הגיבוש, וסיבולת זה מה שיקל עליו, בגלל שרוב הגיבושים בנויים על תיזוזים וריצות על זה הוא צריך להתאמן.
אני פשוט לא חושב שהוא יידע/יספיק לפתח סיבולת עבור מאסה מהסוג ש SS תעמיס עליו.
מה גם שהוא יפסיק לעשות SS ברגע שהוא יתגייס.

וכמובן כמו שאמרו, צריך להיות חזק מנטלית.

אגב, אם באמת יש לך שנה, הייתי ממליץ לשלב אימוני אמנויות לחימה - אגרוף תאילנדי, הישרדות, קרטה מגע מלא, היאבקות...
יכול להיות נחמד ואף לעזור בהמשך.

אין טעם שתתחיל עכשיו תכנית לבניית מסת שריר. זה יקשה עליך מבחינת סיבולת כי מסת שריר דורשת המון חמצן ואתה תתעייף מהר. מהנסיון האישי שלי לוקח קצת זמן להגיע לשילוב של מסת שריר (גדולה) וסיבולת טובה לאותה מסת שריר.

אני חושב שאתה צריך להתמקד ב4 אימוני ריצה בשבוע ו5 פעמים פק"לי כוח.
אימון ריצה ראשון - מרחק בינוני במהירות מקסימלית, למשל 5 ק"מ אם תגיע לטווח של 21-24 דקות זה נחמד ריצות כאלה עושים רק פעם ב... ורק בשביל למדוד התקדמות

אימון ריצה שני - ספרינטים והפוגות, תמצא גבעה כלשהי או עליה עם שיפוג רציני, ופשוט תתחיל להתאמן על ספרינטים של 100-200 מטר. עם מעט מנוחה ככל האפשר בין הספרינטים. מספר הספרינטים לפי יכולת אישית.
הפוגות - מקטעים של 500 מטר בקצב מהיר ככל האפשר, מנוחה של דקה-שתיים וחוזר חלילה, 5 פעמים.

אימון ריצה שלישי - אימון אינטרוולים, בתור התחלה תרוץ 18 דקות, כאשר כל דקה אתה משנה קצב ריצה... דקה ראשונה קצב קל, דקה שניה קצב בינוני, דקה שלישית קצב מהיר.
זה לא אינטרוולים, זה טמפו
ריצת אינטרוולים היא ריצה בה בין כל מקצה למקצה יש מנוחה (הליכה \ ריצה קלה מאוד) והמקצים נעשים בקצב מהיר מאוד, בערך 85% מהקצב שיא לאותו מרחק

אימון ריצה רביעי - אימון שחרור - 8 ק"מ קצב קל.

לגבי פק"לי כוח - מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה וכפיפות בטן. אם יש חבל שאתה יכול לעלות אותו עם כוח ידיים בלבד זה גם מצוין.

דברים כלליים: עקרונית לפני ואחרי כל אימון - שחרור ומתיחות, חשוב מאוד מאוד.
שעון דופק - אם יש לך זה מצוין לעבוד איתו כדי למדוד התאוששות.

בהצלחה
הוספתי קצת מידע.. בסה"כ קימורה נתן לך פה מושג כללי על אימוני ריצה נחמדים

יכול להיות שהתבלבלתי בין אינטרוולים לפארטלק?😵

בכל אופן השם לא קריטי. אלה אימוני הריצה שעשו לנו במשך שנה וארבע במסלול, מאוד אפקטיביים לדעתי.

אגב, עכשיו נזכרתי שקצין הכושר שלנו (איזה תימהוני בשם אריאל נחמן ריגל), שילב ספרינטים ופק"לי כוח לא מעט. אז זו גם אחלה אופציה..

בואנה כמה זיוני שכל :|
מה, לא ראיתם אתלט בחיים שלכם? מאסת שריר לוקחת הרבה חמצן נכון.
אבל גם שריר חלש שצריך להזיז גוף שלם לוקח הרבה חמצן.
תתחזק (פק"לים זה לא להתחזק) ואתה תודה לנו ברגעים הקשים :>

איך הסקוואט שלך יעזור לך בפעולות של סיבולת שנמשכות שעות? גם אם זה יעזור זה יהיה במעט.
הכי חשוב שהוא יעבוד על המנטאליות שלו, אחרי זה על הסיבולת שלו והספרינטים שלו.
סקוואט של 200קילו לא יעזור למישהו בגיבוש בצורה מיוחדת, לעומת זאת מישהו שמסוגל לרוץ שעה וחצי כל התיזוזים יהיו לו קלים יותר והוא יוכל להתאושש יותר מהר מהאחרים..
גם תוכנית כוח לא תזיק הבעיה שאם הוא יעשה SS הוא לא יוכל לרוץ מספיק ולשמור על הרמה [שלפי מה שהוא כתב היא לא רעה בכלל] של הכושר האירובי שלו.

אני שוב מציין שמומלץ להתאמן על זחילות אתה כל כך תשמח שהתכוננת..

אולי (בספק) כן אבל היות ואפשר לקבל קב"א מקסימלי ללא הנתונים האלה כנראה שגם אם כן ההשפעה לא גדולה.

(ממילא המשמעות האמיתית של קב"א היא לא קבוצת איכות אלא קבוצת ניצול, זה מדד לכמה הצבא יכול לנצל אותך.)

זה גם מדד לכמה אתה יכול לנצל את הצבא.
דווקא אלו עם הקבא המעאפן מקבלים תפקידים מסריחים, גם התפקידים העורפיים הטובים הולכים לאלו עם קב"א גבוה.

איך הסקוואט שלך יעזור לך בפעולות של סיבולת שנמשכות שעות? גם אם זה יעזור זה יהיה במעט.
הכי חשוב שהוא יעבוד על המנטאליות שלו, אחרי זה על הסיבולת שלו והספרינטים שלו.
סקוואט של 200קילו לא יעזור למישהו בגיבוש בצורה מיוחדת, לעומת זאת מישהו שמסוגל לרוץ שעה וחצי כל התיזוזים יהיו לו קלים יותר והוא יוכל להתאושש יותר מהר מהאחרים..
גם תוכנית כוח לא תזיק הבעיה שאם הוא יעשה SS הוא לא יוכל לרוץ מספיק ולשמור על הרמה [שלפי מה שהוא כתב היא לא רעה בכלל] של הכושר האירובי שלו.

אני שוב מציין שמומלץ להתאמן על זחילות אתה כל כך תשמח שהתכוננת..

אולי הפעולות האלה של הסיבולת יהיו לו יותר קלות? :nono:

אם תקיש בגוגל תוכנית:"שייטת 13 תוכנית אימונים" יופיע לך פוסט מאתר פרש על התוכנית המומלצת
לאימונים לפני הגיבוש כולל טלפונים של קציני אימון גופני בש/13.
אני חושב שאנשים שהתפקיד שלהם הוא בין היתר לעזור למלש"בים לפני גיוס יידעו הכי טוב להתאמן ותוכל להיעזר בהם.

אם תקיש בגוגל תוכנית:"שייטת 13 תוכנית אימונים" יופיע לך פוסט מאתר פרש על התוכנית המומלצת
לאימונים לפני הגיבוש כולל טלפונים של קציני אימון גופני בש/13.
אני חושב שאנשים שהתפקיד שלהם הוא בין היתר לעזור למלש"בים לפני גיוס יידעו הכי טוב להתאמן ותוכל להיעזר בהם.

תעשה אותה ותצפה לשברי הליכה
שבוע 1 - 9 ק"מ ?
והכוח שם בקנטים (אולי זה טוב למי שכבר חזק)
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showpost.php?p=748354&postcount=1

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית