תוכנית צריך עזרה בתוכנית לגיבוש שייטת

asheriko2

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אהלן חברים, אני חדש כאן =]

יש לי גיבוש באוקטובר לש.13 באוקטובר הקרוב, שאני כנראה אדחה למרץ שנה הבאה, מפני שאני הולך למכינה.

העניין הוא כזה, לאחר היום סיירות שעברתי , הבנתי שאני חייב להתחיל להתאמן ברצינות על כח ולא יעזור לי כלום אני לגיבוש בא כמה שיותר מוכן פיזית! היה תרגיל לעשות סיבובים בדיונה עם שק חול ששוקל 15 ק"ג ואני יגיד לך מה זה לא היה לי קל בלשון המעטה חחח
אמנם מבחינת כושר טפו טפו טפו המצב שלי מצויין, אבל מבחינה פיזית, אני שחיף. (2 ק"מ אני עושה ב 6:40)

אז קצת נתונים- בן 18, 1.70 ושוקל בערך 58 ק"ג.

אני חייב שתעזרו לי בבקשה ותביאו לי תוכנית מסויימת בשביל להתחזק לעלות במסת שריר אבל לא חדר כושר כי אין לי את האפשרות הזאת.

בקשר למשקל שלי אני כבר דואג לזה כמו שצריך אני בקרוב הולך לתזונאית ואקבל תפריט.

בינתיים אני עושה פקל"ים של מתח, שכיבות שמיכה, כפיפות בטן, ומקבילים.

אני לא סתם עוד אחד בבקשה תעזרו לי... מנטליות יש לי , זריזות יש לי באמת לא נורמלית (זכיתי מקום 2 במחוז גוש דן ריצת 60 מטר בכתה ו', גם קפיצה לרוחק וגובה אולי אני אתלט בדברים האלה אבל כל מה שקשור לכח... אני על הפנים יחסית. אז אשמח שתעזרו לי לבנות תכנית=]

נערך לאחרונה:
איך הסקוואט שלך יעזור לך בפעולות של סיבולת שנמשכות שעות? גם אם זה יעזור זה יהיה במעט.
הכי חשוב שהוא יעבוד על המנטאליות שלו, אחרי זה על הסיבולת שלו והספרינטים שלו.
סקוואט של 200קילו לא יעזור למישהו בגיבוש בצורה מיוחדת, לעומת זאת מישהו שמסוגל לרוץ שעה וחצי כל התיזוזים יהיו לו קלים יותר והוא יוכל להתאושש יותר מהר מהאחרים..
גם תוכנית כוח לא תזיק הבעיה שאם הוא יעשה SS הוא לא יוכל לרוץ מספיק ולשמור על הרמה [שלפי מה שהוא כתב היא לא רעה בכלל] של הכושר האירובי שלו.

אני שוב מציין שמומלץ להתאמן על זחילות אתה כל כך תשמח שהתכוננת..

זה גם מדד לכמה אתה יכול לנצל את הצבא.
דווקא אלו עם הקבא המעאפן מקבלים תפקידים מסריחים, גם התפקידים העורפיים הטובים הולכים לאלו עם קב"א גבוה.

כי כל צעד בריצה שלו יהיה הרבה יותר קל , בכל שק חול שהוא ירים , בכל נסיגה שהוא יסחוב את האלונקה או חבר שלו .(אגב לא טענתי שהוא צריך לשים על עצמו עוד 30 קילו ) . לרוץ בתיזוזים יהיה קשה לכולם , את מי שבכושר טוב פשוט יאנסו יותר (תאמין לי שלא מקפחים אף אחד) .
המטרה בגיבושים האלה לא לבדוק מי בכושר יותר טוב את זה יבנו לך בשירות .
האמת הזחילות באמת זה קטע ששווה ללמוד לעשות .

בקשר לכל דבר מעבר לכושר בסיסי (2000 סביב 8 דקות ) זה יהיה בונוס .
היות שבצבא יודעים לבנות כושר אירובי טוב ,אבל לא יודעים לבנות כח אז אני הייתי מציע לדאוג לזה לבד .

כי כל צעד בריצה שלו יהיה הרבה יותר קל , בכל שק חול שהוא ירים , בכל נסיגה שהוא יסחוב את האלונקה או חבר שלו .(אגב לא טענתי שהוא צריך לשים על עצמו עוד 30 קילו ) . לרוץ בתיזוזים יהיה קשה לכולם , את מי שבכושר טוב פשוט יאנסו יותר (תאמין לי שלא מקפחים אף אחד) .
המטרה בגיבושים האלה לא לבדוק מי בכושר יותר טוב את זה יבנו לך בשירות .
האמת הזחילות באמת זה קטע ששווה ללמוד לעשות .

בקשר לכל דבר מעבר לכושר בסיסי (2000 סביב 8 דקות ) זה יהיה בונוס .
היות שבצבא יודעים לבנות כושר אירובי טוב ,אבל לא יודעים לבנות כח אז אני הייתי מציע לדאוג לזה לבד .

בגיבוש שהייתי מי שהיה בכושר טוב יותר הספיק יותר [לדוגמא זחילות]
אבל תיזוזים תמיד היה אותה כמות לכולם, אבל ספרינט זה קשה לכולם בגלל שזה המקסימום לכולם, רק שמישהו שממש מהיר לא יהיה חייב לרוץ על המקסימום שלו ועדיין יוכל להיות טוב מהשאר..
האמת שאני היחיד שלא כאב לו הגב בגיבוש אולי זה בגלל הדדליפט :פ. בכל מקרה לסחוב אלונקה לא קל לאף אחד זה עניין של עמידות בכאב וסקוואט לא יעזור לו בזה [לא מרגישים כל כך עומס על הרגל בהשוואה לטרפזים\כתף]
וכן זחילות זה הדבר הכי מסריח שיכולים לתת למישהו והרוב פורשים בזחילות.
[הייתי בגיבוש טיס לא שייטת ככה שזה פחות פיזי אבל כאלו שהיו בגיבוש שייטת לפני וחלקם גם עברו אמרו שהגיבוש הזה (טיס) יותר קשה ככה שעדיין יש תוקף לגיבושים אחרים פה]

ד"א גם אני חשבתי שלא בודקים מי יותר טוב, אבל אם אתה מגיע בין האחרונים כל הזמן, זה פוגע בך, הם יחשבו או שאתה פשוט חלש או שאתה וותרן, בכל מקרה זה לא נראה טוב ועדיף להיות בין הראשונים.

אלו לא נתונים המשפיעים על הקב"א?

לי יש קב"א מקסימלי (56) והורי גרושים, כל אחד ביבשת אחרת.

לגבי גיבוש טייס, הוא הרבה יותר שכלי מאשר פיזי, צריך להתבלט בפן השכלי במשימות וכו' וכמובן להתבלט מבחינה חברתית - בשמיים זה יותר חשוב מכמה ספרינטים אתה עושה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואי וואי אני רואה שהדיון ממשיך אה? 😉
בכל מקרה תודה רבה לכולם ואני באמת מקווה ליישם את הדברים שנאמרו פה כדי שאוכל להגיע לגיבוש בצורה הטובה ביותר שאפשר.

כולנו מכירים את הסיפורים, כולם מסיימים ראשונים וכולם אריות. אבל מסתכלים על דברים שמעבר לזה, גם אופי מנהיגות וכו'. בהקשר של הכושר, נתנו לך פה עצות טובות. תבנה כוח ומאסה בסיסיים והם יקלו עלייך - לא כל כך קשה לתפוס שלגוף חזק יותר יהיה יותר סיכוי להתמודד עם עומס פיזי

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית