חריגות בבדיקות דם

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
עשיתי בדיקות דם ויצא לי כמה חריגות
אוריאה 53 הטווח 15-45 אבל יודע שזה בגלל החלבון וזה תקין?
חומצה פולית נמוך 4.9 הטווח 5.9-24
וברזל קצת גבוה 180 טווח 60-170 אפשר חות דעת?
הברזל עלה לי מלפני 7 חודשים היה אז 114 והייתי בחיטוב אבל הקטע הוא שאני לא אוכל יותר בשר או משהו כזה, אוכל אותה כמות בשר אז איך הוא ככה עלה משמעותית?
ובנןגע לחומצה פולית היא הייתה כבר אז בחיטוב במינימום התקין ודווקא עכשיו משום מה במסה ירדה מתחת לטווח
עריכה:כל הבדיקת דם שתי תגובות מתחת

נערך לאחרונה:
אוריאה 53 הטווח 15-45 אבל יודע שזה בגלל החלבון וזה תקין?
כן, זה יכול להיות בגלל צריכה מוגברת של חלבון
ומצה פולית נמוך 4.9 הטווח 5.9-24
ערכים של פולאט יכול לקפוץ מהר מאוד - תוך חודש אפשר להגיע למחסור.
זה הכי מסוכן לילדים ונשים בהריון. תצרוך יותר ירקות כהים, פרות הדר
ברזל קצת גבוה 180 טווח 60-170 אפשר חות דעת?
יש כמה מדדים של ברזל, על איזה מדובר?
עשית גם תפקודי כבד\כליות?

• פותח/ת השרשור
כן, זה יכול להיות בגלל צריכה מוגברת של חלבון

ערכים של פולאט יכול לקפוץ מהר מאוד - תוך חודש אפשר להגיע למחסור.
זה הכי מסוכן לילדים ונשים בהריון. תצרוך יותר ירקות כהים, פרות הדר

יש כמה מדדים של ברזל, על איזה מדובר?
עשית גם תפקודי כבד\כליות?
מה זה ירקות כהים?
ביוכימיה
  • Urea -Blood
    שם תוצאת בדיקה Urea -Blood תוצאה תקינה בין 15 לבין 45 התוצאה שלך היא 53

45mg/dl15
    53
  • Sodium -Blood
    שם תוצאת בדיקה Sodium -Blood תוצאה תקינה בין 136 לבין 148 התוצאה שלך היא 138

138
    148meq/l136

• Potassium -Blood
    שם תוצאת בדיקה Potassium -Blood תוצאה תקינה בין 3.5 לבין 5.2 התוצאה שלך היא 4.5

4.5
    5.2meq/l3.5

• SGPT (ALT) -Blood
    שם תוצאת בדיקה SGPT (ALT) -Blood תוצאה תקינה בין 7 לבין 45 התוצאה שלך היא 33

33
    45IU/l7

• gamma GT -Blood
    שם תוצאת בדיקה gamma GT -Blood תוצאה תקינה בין 10 לבין 49 התוצאה שלך היא 18

18
    49IU/l10

• LDH -Blood
    שם תוצאת בדיקה LDH -Blood תוצאה תקינה בין 100 לבין 260 התוצאה שלך היא 172

172
    260IU/l100

• Ferritin
    שם תוצאת בדיקה Ferritin תוצאה תקינה בין 24 לבין 300 התוצאה שלך היא 113.3

113.3
    300ng/ml24

• Folic acid, serumתחום יחוס לנבדקים בצום בלבד
    שם תוצאת בדיקה Folic acid, serum תוצאה תקינה בין 5.9 לבין 24 התוצאה שלך היא 4.9
    4.9
    24ng/ml5.9

• Vitamin B12
    שם תוצאת בדיקה Vitamin B12 תוצאה תקינה בין 180 לבין 914 התוצאה שלך היא 539.0

539
    914pg/ml180

• Alkaline Phosphatase -Blood
    שם תוצאת בדיקה Alkaline Phosphatase -Blood תוצאה תקינה בין 45 לבין 115 התוצאה שלך היא 105

105
    115IU/l45

• SGOT (AST) -Blood
    שם תוצאת בדיקה SGOT (AST) -Blood תוצאה תקינה בין 7 לבין 40 התוצאה שלך היא 34

34
    40IU/l7

• Bilirubin -Blood, total
    שם תוצאת בדיקה Bilirubin -Blood, total תוצאה תקינה בין 0.1 לבין 1.1 התוצאה שלך היא 0.83

0.83
    1.1mg/dl0.1

• Creatinine -Blood
    שם תוצאת בדיקה Creatinine -Blood תוצאה תקינה בין 0.67 לבין 1.17 התוצאה שלך היא 0.91

0.91
    1.17mg/dl0.67

• Iron -Bloodתחום יחוס לנבדקים בצום בלבד
    שם תוצאת בדיקה Iron -Blood תוצאה תקינה בין 60 לבין 170 התוצאה שלך היא 180

170micgr/dl60
    180
  • Glucose -Bloodתחום יחוס לנבדקים בצום בלבד, שים לב מתאריך 19.2.17 ערך הרף שונה ל-100
    • שם תוצאת בדיקה Glucose -Blood תוצאה תקינה בין 70 לבין 100 התוצאה שלך היא 86

86
      100mg/dl70
    אנדוקרינולוגיה
    • TSH
      שם תוצאת בדיקה TSH תוצאה תקינה בין 0.4 לבין 4 התוצאה שלך היא 1.23

1.23
      4mIU/l0.4
    בדיקות חוץ
    • Transferrin
      שם תוצאת בדיקה Transferrin תוצאה תקינה בין 200 לבין 360 התוצאה שלך היא 200.0

200
      360mg/dl200

• CRP (Inflammatory)
      שם תוצאת בדיקה CRP (Inflammatory) תוצאה תקינה בין 0 לבין 5 התוצאה שלך היא 3.17

3.17
      5mg/l0
    • Osmolality (calc.)
      שם תוצאת בדיקה Osmolality (calc.) תוצאה תקינה בין 275 לבין 295 התוצאה שלך היא 290

290
      295mOsm/KgH2O275

• Hemolysis
      Normal
    • Icterus
      Normal
    • Lipemia
      Normal

• פותח/ת השרשור
Up
יש למישהו מושג איך הברזל שלי ככה עלה ומה לעשות כדי להוריד אותו? אני אוכל אותה כמות בשר כמו בחיטוב שזה לא הרבה יותר מידי הרוב אצלי זה עוף

Ferritin
שם תוצאת בדיקה Ferritin תוצאה תקינה בין 24 לבין 300 התוצאה שלך היא 113.3

113.3
300ng/ml24
הברזל שלך תקין לגמרי, אפילו מתחת לממוצע של גברים. זה הערך שמצביע על "מאגרי ברזל", הערך של ברזל יכול להשתנות מהר מאוד בגלל דברים שונים. רק אם תגיע לחריגה מאוד קיצונית זה אולי יכול לסמן על בעיה.

• פותח/ת השרשור
הברזל שלך תקין לגמרי, אפילו מתחת לממוצע של גברים. זה הערך שמצביע על "מאגרי ברזל", הערך של ברזל יכול להשתנות מהר מאוד בגלל דברים שונים. רק אם תגיע לחריגה מאוד קיצונית זה אולי יכול לסמן על בעיה.
אז למה הן מחשיבים את זה מעל הטווח?

היה לי בול אותו urea כמו שלך (53) ברגע שהפסקתי לאכול יותר מידי חלבון זה ירד לטווח התקין. זה כנראה מה שקורה
שמחשבים חלבון רק מהחי ושוכחים את הכמות הכללית. תפחית בכמויות החלבון שלך. וחומצה פולית כמו שאמר הרוקח זה דבר שיכול להתרסק, ולהתרסק מהר. חפש מאכלים עשירים בחומצה פולית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היה לי בול אותו urea כמו שלך (53) ברגע שהפסקתי להפסיק לאכול יותר מידי חלבון זה ירד לטווח התקין. זה כנראה מה שקורה
שמחשבים חלבון רק מהחי ושוכחים את הכמות הכללית. תפחית בכמויות החלבון שלך. וחומצה פולית כמו שאמר הרוקח זה דבר שיכול להתרסק, ולהתרסק מהר. חפש מאכלים עשירים בחומצה פולית.
הבנתי בעבר שזה תקין שיש למתמאמנים אוראה גבוה
בנוגע לחומצה פולית זה קריטי? ויש כדורים לקחת לזה?

הבנתי בעבר שזה תקין שיש למתמאמנים אוראה גבוה

במקרה שלך זה פשוט אומר שאתה צורך יותר מידי חלבון ולא שיש לך איזושהי בעיה (אם לא היית צורך הרבה חלבון והיה יוצא גבוה זה כבר היה חשד) אבל עדיין אם אתה מגיע לעודף כזה עדיף להפחית בכמויות החלבון. וכן חומצה פולית זה דבר קריטי, יש לזה כדורים במינונים שונים. אולי בתור התחלה תנסה לשלב מאכלים עשירים בחומצה פולית. אם כי בינינו, רוב הרשימה די דוחה.

יש תוספים של חומצה פולית, לא יודע עד כמה זה קריטי, לקחתי לפני כמה שנים כשהיה לי נמוך.
ברגע שהפסקתי להפסיק לאכול יותר מידי חלבון זה ירד לטווח התקין.
הפסקת להפסיק? כלומר חזרת לאכול יותר מדי חלבון?😁

• פותח/ת השרשור
במקרה שלך זה פשוט אומר שאתה צורך יותר מידי חלבון ולא שיש לך איזושהי בעיה (אם לא היית צורך הרבה חלבון והיה יוצא גבוה זה כבר היה חשד) אבל עדיין אם אתה מגיע לעודף כזה עדיף להפחית בכמויות החלבון. וכן חומצה פולית זה דבר קריטי, יש לזה כדורים במינונים שונים. אולי בתור התחלה תנסה לשלב מאכלים עשירים בחומצה פולית. אם כי בינינו, רוב הרשימה די דוחה.
שמע בגלל זה אני חושב על כדורים כי אני לא סובל עלים ירוקים
בנוגע לחלבון אני דווקא אוכל די רגיל בוא נגיד 50 אחוז מהימין אני על פי 2 מחלבון מלא ושאר הימים אני על 1.8+ למה זה אז כזה? כמה אני כבר מקבל חלבון מאורז 300 גרם וכו' שאני אוכל עם החזה עוף חחחחח

שמע בגלל זה אני חושב על כדורים כי אני לא סובל עלים ירוקים
בנוגע לחלבון אני דווקא אוכל די רגיל בוא נגיד 50 אחוז מהימין אני על פי 2 מחלבון מלא ושאר הימים אני על 1.8+ למה זה אז כזה? כמה אני כבר מקבל חלבון מאורז 300 גרם וכו' שאני אוכל עם החזה עוף חחחחח

זה בסדר אחי פשוט תפחית בכמויות החלבון. אגב חלבון מהחי מעמיס קצת יותר אז הurea מקפץ לו יותר מהרגיל, אתה יכול גם קצת להפחית בכמויות מן החי ולשלב יותר חלבון מהצומח. ואתה יכול לקחת כדורים של חומצה פולית, אני אישית לוקח בגלל מחסור (הפך לי לתקין) לא מסוגל להכניס לפה את רוב הדברים העשירים בחומצה פולית.

אגב היופי בכדורים של חומצה פולית (לעומת כדורי ברזל ודברים בסגנון) זה שיש לחומצה פולית בכדורים ספיגה ממש טובה (ספיגה קרובה ל100%)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה בסדר אחי פשוט תפחית בכמויות החלבון. אגב חלבון מהחי מעמיס קצת יותר אז הurea מקפץ לו יותר מהרגיל, אתה יכול גם קצת להפחית בכמויות מן החי ולשלב יותר חלבון מהצומח. ואתה יכול לקחת כדורים של חומצה פולית, אני אישית לוקח בגלל מחסור (הפך לי לתקין) לא מסוגל להכניס לפה את רוב הדברים העשירים בחומצה פולית.

אגב היופי בכדורים של חומצה פולית (לעומת כדורי ברזל ודברים בסגנון) זה שיש לחומצה פולית בכדורים ספיגה ממש טובה (ספיגה קרובה ל100%)
מה קורה אם החומצה פולית נמוכה? כי לא מרגיש שום דבר כאילו
כנ"ל מה קורה אם אוראה גבוהה?

מה קורה אם החומצה פולית נמוכה? כי לא מרגיש שום דבר כאילו
כנ"ל מה קורה אם אוראה גבוהה?

עייפות, סחרחורות, דיכאון, עצבנות, הפרעות במערכת העצבים. הוא וB12 משחקים מנגנון די חזק בבריאות / יציבות נפשית. גם שומרים על מערכת עצבים תקינה. אתה יכול לחפש את זה בגוגל זה כתוב בכל חור בהרחבה רצינית יותר. נראה לי אפשר לכתוב ספר שלם על חומצה פולית.

ואוראה זה רעל, כעיקרון הכליות שלך מתאמצות לפרק את כל החלבון העודף שאתה מכניס ולא ממש מצליחות להתמודד עם זה ב100% (במקרה שלך כי אתה מעמיס אקסטרה, לא שהן דפוקות) אז יש לך עודף urea בדם. להגיד לך שיש לי את הידע לדעת אם זה ידפוק לך את הכליות לטווח הארוך? אין לי. אני יודע שעל עצמי לא לקחתי סיכון והורדתי בכמויות החלבון. כל המחקרים האלו של ''מותר פי 4 חלבון!'' וכו' לא משנים ברגע שאני רואה שהכליות שלי מתקשות לפרק את החלבון שאני מכניס.

• פותח/ת השרשור
עייפות, סחרחורות, דיכאון, עצבנות, הפרעות במערכת העצבים. הוא וB12 משחקים מנגנון די חזק בבריאות / יציבות נפשית. גם שומרים על מערכת עצבים תקינה. אתה יכול לחפש את זה בגוגל זה כתוב בכל חור בהרחבה רצינית יותר. נראה לי אפשר לכתוב ספר שלם על חומצה פולית.

ואוראה זה רעל, כעיקרון הכליות שלך מתאמצות לפרק את כל החלבון העודף שאתה מכניס ולא ממש מצליחות להתמודד עם זה ב100% (במקרה שלך כי אתה מעמיס אקסטרה, לא שהן דפוקות) אז יש לך עודף urea בדם. להגיד לך שיש לי את הידע לדעת אם זה ידפוק לך את הכליות לטווח הארוך? אין לי. אני יודע שעל עצמי לא לקחתי סיכון והורדתי בכמויות החלבון. כל המחקרים האלו של ''מותר פי 4 חלבון!'' וכו' לא משנים ברגע שאני רואה שהכליות שלי מתקשות לפרק את החלבון שאני מכניס.
אוקי בנוגע לחומצה פולית אני לא מרגיש שום דבר מהדברים שציינת אבל די הפחדת אותי עכשיו חחח נראלי אני אתחיל לקחת כדורים
ובנוגע לחלבון זה באמת מפתיע כי אני כמוך מכיר את המחקרים על פי 4 וכו' @kotzer מה דעתך בעניין שני אלו? ואשמח אם תוכל גם לחוות דעתך בנוגע לברזל שלי

אוקי בנוגע לחומצה פולית אני לא מרגיש שום דבר מהדברים שציינת אבל די הפחדת אותי עכשיו חחח נראלי אני אתחיל לקחת כדורים
ובנוגע לחלבון זה באמת מפתיע כי אני כמוך מכיר את המחקרים על פי 4 וכו' @kotzer מה דעתך בעניין שני אלו? ואשמח אם תוכל גם לחוות דעתך בנוגע לברזל שלי

זה לא מפתיע. אני ראיתי פה ושם אנשים עם תפריטים עשירי חלבון בטירוף וurea סביר+ יש אנשים שהכליות שלהם מתפקדות כמו 2 סופרמנים שרק מחכות לכסח חלבונים. אני עובד לפי בדיקות דם. הurea מוגזם? אני אפחית בכמויות החלבון.

לא נראה כזה נורא
15 Healthy Foods That Are High in Folate (Folic Acid)

אז למה הן מחשיבים את זה מעל הטווח?
תראה ברזל זה מושג מאוד רחב מבחינת השפעה בגוף. פה בבדיקות יש לך 3 בדיקות שקשורות לברזל - ברל עצמו בסרום, פרטין שזה מין מאגר ברזל וטרנספרין שזה חלבון שהוא משנע ברזל. הכל בנורמה , צריך להבין ש״נורמה״ משתנה מקופת חולים לקופת חולים ממדינה למדינה, אז חריגה קטנה רק במדד אחד לא מצביעה על תקלה וכנראה לא באמת סיגניפיקנטית.
יש ערכים כמו נגיד תפקודי כבד , שעד חריגה פי 3 מהנורמה זה נחשב לא קריטי ולא דורש טיפול , רק מעקב בעתיד.
לגבי כליות כמו בשער מדדים, לא מאבחנים מחלה לפי מדג אחד. אצלך קראטינין בנורמה ואוריאה טיפה גדולה אז הכל טוב. אנשים קיצוניים (מתאמנים עם מסת שריר וצריכת חלבון גדולה, קשישים, אנורקסים) לא מתאמים בדרך כלל לנורמות המקובלות.
היה לנו כבר דיון עם קוצ׳ר לגבי השפעה של דיאטה רוויה בחלבון על כליות באדם בריא לאורך זמן- כרגע אין הוכחות שקיים נזק כלשהו. רק למי שכליות נדפקו , חלבון יכול משמעותית להזיק

• פותח/ת השרשור
תראה ברזל זה מושג מאוד רחב מבחינת השפעה בגוף. פה בבדיקות יש לך 3 בדיקות שקשורות לברזל - ברל עצמו בסרום, פרטין שזה מין מאגר ברזל וטרנספרין שזה חלבון שהוא משנע ברזל. הכל בנורמה , צריך להבין ש״נורמה״ משתנה מקופת חולים לקופת חולים ממדינה למדינה, אז חריגה קטנה רק במדד אחד לא מצביעה על תקלה וכנראה לא באמת סיגניפיקנטית.
יש ערכים כמו נגיד תפקודי כבד , שעד חריגה פי 3 מהנורמה זה נחשב לא קריטי ולא דורש טיפול , רק מעקב בעתיד.
לגבי כליות כמו בשער מדדים, לא מאבחנים מחלה לפי מדג אחד. אצלך קראטינין בנורמה ואוריאה טיפה גדולה אז הכל טוב. אנשים קיצוניים (מתאמנים עם מסת שריר וצריכת חלבון גדולה, קשישים, אנורקסים) לא מתאמים בדרך כלל לנורמות המקובלות.
היה לנו כבר דיון עם קוצ׳ר לגבי השפעה של דיאטה רוויה בחלבון על כליות באדם בריא לאורך זמן- כרגע אין הוכחות שקיים נזק כלשהו. רק למי שכליות נדפקו , חלבון יכול משמעותית להזיק
טוב אז הייתי פה אצל רופאת היחידה, שלחה אותי לבדיקות חוזרות, אמרה שזה לא טוב האוראה למרות שאמרתי שאני מתאמן וצורך חלבון, לא מבין גם למה זה ככה כולה פי 2 משקל גוף אני אוכל, נתנה לי כדורי חומצה פולית, על הברזל שאלה אם אני מתסף במשהו אמרתי קריאטין והיא אמרה לי להפסיק אז ונראה אם הברזל ירד, מה קשור ברזל וקריאטין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית