הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש דבר כזה יותר מידי סלמון?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
לפני כמה זמן התחלתי להכניס סלמון לתפריט בצורה מסודרת, אוכל בערך 2.5 קילו בשבוע. לפעמים במנות של 800-קילו בארוחה ולפעמים מחלק את זה יותר במהלך השבוע. סלמון תקין לגמרי מבחינת ריח וטעם, כשיש טיפה ריח או טעם לא טוב זורק.

פעם אחת אכלתי די הרבה ובערך ב4 בבוקר התעוררתי עם תחושה כללית רעה, בחילה והקאתי.

לאחרונה אני מרגיש מן תחושה כללית לא טובה וכאבי ראש שקשורים בסלמון. חשבתי בהתחלה שיכול להיות שזה עודף אומגה 3 כי התזונה שלי פעם כללה די הרבה אומגה 6 והיום בכמות מעטה, אבל קשה לי להאמין שזה מאומגה 3. הבנתי שיכול להיות עודף ויטמין A?

יש בסלמון בעייתיות כלשהי לאורך זמן?

השאלות שלך רק משתבחות עם הזמן.

גם אני אוכל דגים כחלק יחסית גדול מהתפריט.
קרו לי כבר מקרים שבהם אכלתי הרבה דג סלמון (עם אף דג אחר זה לא קרה) ובין לי כאבי ראש חזקים, בחילות והקאות לאחר מכן.

דרך ההתמודדות שלי עם זה הייתה, כמובן, להפחית את צריכת הסלמון. פשוט עברתי לאכול דגים אחרים (ולא פחות טעימים).

אתה יכול לאכול טונה, בקלה, קרפיון, אמנון, אנשובי, בורי, מקרל, סרדינים, דניס, פורל, לברק וכו' וכו'... לא חייבים להשען רק על סוג דג אחד בתפריט.

גם זיהיתי שבאופן כללי שמן דגים עושה לי קצת כאב ראש, לא משהו רציני. דיברתי עם דיאטנית והיא אמרה שחלק מהאוכלוסייה מגיבה בצורה שלילית לריח של שמן דגים, ולחלק זה לא משנה.

אין בעייתיות באכילת סלמון לאוכלוסייה הכללית.
כן יש בעייתיות אם זה סוג המזון היחיד שלך בתפריט, שאז יכול להיווצר מצב של מחסור בויטמינים/מינרלים חיוניים שאתה לא מקבל כי אין אותם באותו מזון.

נערך לאחרונה:
הרבה מהסלמון שנמכר בארץ אלו דגים שגודלו בחוות גידול, ולא רק שאומגה 3 כמעט ואין בהם (אסביר תכף למה), אלא שגם תנאי המחייה שלהם לרוב גרועים מאוד וגורמים לזיהומים ומחלות בדגים, ולכן לרוב אותם דגים מקבלים מזון שמכיל אנטיביוטיקות ותרופות נוספות כדי למנוע את אותם זיהומים ואפילו כדי לצבוע את הבשר שלהם בצבע כתום ויפה.
חפשו בגוגל "סלמון חוות גידול".
לא אומר לכם אל תאכלו סלמון, כי גם התפוח מרוסס, הבשר והעוף מלאים באנטיביוטיקה, הביצים מזוהמות וכו' וכו'. אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב להגזים ולאכול כלכך הרבה.

לגבי אומגה 3, היא כמעט ולא נמצאת בדגים שגודלו בחוות גידול מהסיבה הפשוטה שהדגים האלה לא צריכים אותה. האומגה 3 משמשת את הדגים כמדלל דם, ולכן, דגים שחיים במים ככל שקרים יותר, כך כנראה המצאות אומגה 3 תיהיה בהם גבוהה יותר. בחוות גידול, הטמפרטורות בד"כ לא נמוכות בכלל והדגים מתרבים ומתפתחים בהתאם לתנאי המחייה שלהם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
השאלות שלך רק משתבחות עם הזמן.

גם אני אוכל דגים כחלק יחסית גדול מהתפריט.
קרו לי כבר מקרים שבהם אכלתי הרבה דג סלמון (עם אף דג אחר זה לא קרה) ובין לי כאבי ראש חזקים, בחילות והקאות לאחר מכן.

דרך ההתמודדות שלי עם זה הייתה, כמובן, להפחית את צריכת הסלמון. פשוט עברתי לאכול דגים אחרים (ולא פחות טעימים).

אתה יכול לאכול טונה, בקלה, קרפיון, אמנון, אנשובי, בורי, מקרל, סרדינים, דניס, פורל, לברק וכו' וכו'... לא חייבים להשען רק על סוג דג אחד בתפריט.

גם זיהיתי שבאופן כללי שמן דגים עושה לי קצת כאב ראש, לא משהו רציני. דיברתי עם דיאטנית והיא אמרה שחלק מהאוכלוסייה מגיבה בצורה שלילית לריח של שמן דגים, ולחלק זה לא משנה.

אין בעייתיות באכילת סלמון לאוכלוסייה הכללית.
כן יש בעייתיות אם זה סוג המזון היחיד שלך בתפריט, שאז יכול להיווצר מצב של מחסור בויטמינים/מינרלים חיוניים שאתה לא מקבל כי אין אותם באותו מזון.
דרך ההתמודדות היא לא בעיה, כמובן שלהפחית יפתור, עניין אותי פשוט מה גורם לזה כדי אולי להגדיל את האופציות של דרכי ההתמודדות
ד"א אני מגוון הרבה, אני אוכל בקר/חזה עוף/סלמון

לפחות לא רק לי קרתה התופעה שדיברתי עליה, עם דגים אחרים באמת לא קורה.

אולי כי זה דג שמן מאוד, במיוחד אם אכלת לפני שינה שמערכת עיכול פועלת הרבה יותר איטי קבילת את התופעות לוואי
לא יצא הרבה בקיא, הרוב עוכל. יצא קצת נוזלים וכמה פעמים של הקאה בלי שמשהו יוצא

הרבה מהסלמון שנמכר בארץ אלו דגים שגודלו בחוות גידול, ולא רק שאומגה 3 כמעט ואין בהם (אסביר תכף למה), אלא שגם תנאי המחייה שלהם לרוב גרועים מאוד וגורמים לזיהומים ומחלות בדגים, ולכן לרוב אותם דגים מקבלים מזון שמכיל אנטיביוטיקות ותרופות נוספות כדי למנוע את אותם זיהומים ואפילו כדי לצבוע את הבשר שלהם בצבע כתום ויפה.
לא אומר לכם אל תוכלו סלמון, כי גם התפוח מרוסס, הבשר והעוף מלאים באנטיביוטיקה, הביצים מזוהמות וכו' וכו'. אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב להגזים ולאכול כלכך הרבה.

לגבי אומגה 3, היא כמעט ולא נמצאת בדגים שגודלו בחוות גידול מהסיבה הפשוטה שהדגים האלה לא צריכים אותה. האומגה 3 משמשת את הדגים כמדלל דם, ולכן, דגים שחיים במים ככל ששקרים יותר, כך כנראה המצאות אומגה 3 תיהיה בהם גבוהה יותר. בחוות גידול, הטמפרטורות בד"כ לא נמוכות בכלל והדגים מתרבים ומתפתחים בהתאם לתנאי המחייה שלהם.
האמת שמעתי על זה משהו.
מה שאני קונה זה סלמון קפוא מנורבגיה , כתוב על הקופסא את התאריך שדגו אותו בדרך כלל זה פחות מחודש לפני תאריך הקנייה

האמת שמעתי על זה משהו.
מה שאני קונה זה סלמון קפוא מנורבגיה , כתוב על הקופסא את התאריך שדגו אותו בדרך כלל זה פחות מחודש לפני תאריך הקנייה
השאלה אם מהים או מחוות גידול. מניח שזה לא כתוב.

לא אומר לכם אל תאכלו סלמון, כי גם התפוח מרוסס, הבשר והעוף מלאים באנטיביוטיקה, הביצים מזוהמות וכו' וכו'. אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב להגזים ולאכול כלכך הרבה.

לגבי אומגה 3, היא כמעט ולא נמצאת בדגים שגודלו בחוות גידול מהסיבה הפשוטה שהדגים האלה לא צריכים אותה. האומגה 3 משמשת את הדגים כמדלל דם, ולכן, דגים שחיים במים ככל שקרים יותר, כך כנראה המצאות אומגה 3 תיהיה בהם גבוהה יותר. בחוות גידול, הטמפרטורות בד"כ לא נמוכות בכלל והדגים מתרבים ומתפתחים בהתאם לתנאי המחייה שלהם.
תודה על השיתוף,
מאיפה הידע העשיר בנושא?

• פותח/ת השרשור
השאלה אם מהים או מחוות גידול. מניח שזה לא כתוב.
אכן לא כתוב.

לאחר שקראתי קצת על הנושא הבנתי שהסלמון מנורבגיה הוא העדיף אך מאידך גם אלו שמגיעים מבריכות דגים בנורבגיה בעיתיים.

יש פה סרטון דוקו די מעניין בנושא

, ראיתי טיפה וזה באמת נראה על הפנים.

לפי מה שהבנתי אין בכלל סלמון פרא בארץ וכל מה שיש פה זה מבריכות דגים.

אם מישהו מכיר איפה מוכרים סלמון פרא שיכתוב פה, אני אישית לא מצאתי.

• פותח/ת השרשור
אין דגי סלמון בים התיכון, או חוות גידול או מוקפא.
הסלמון שמוכרים בארץ טרי לפי מה שהבנתי זה פשוט קפוא שהפשירו אותו לפני המכירה

והאחד שמוכרים קפוא גם הוא מחוות גידול

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלא דגים אותו כאן בארץ אלא אם כן זה חוות גידול.
כן, כמובן, הם באים מהאוקיינוס האטלנטי , כל הסלמון כמובן מיובא ממדינות אחרות

לגבי חוות גידול בארץ, אני לא חושב שיש...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית