הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם בימינו יותר אנשים סובלים מחוסר טסט מפעם או שאנשים יותר פרנואידים?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
ראיתי כאן לא מעט פוסטים של אנשים שמתלוננים על תסמינים של חוסר כמו עייפות, חוסר חשק מיני וכו' וכו', גם חבר'ה צעירים בני 20 ומטה וגם בני 30, כאשר שמתי לב שבקרב חלק מהאנשים המספר 30+ חושבים שזה כבר זקן גמור לפחות מבחינת הורמונים, כאילו מישהו בן 30+ מתלונן על טסט נמוך וזה כזה "טוב נו זה הגיל...". זה נשמע לי הזוי וגם קצת מפחיד, אני בן כמעט 37 ולא מרגיש תסמינים של חוסר טסט, אולי משהו לא בסדר אצלי 😆 רק כמעט תמיד עייף אבל אני מאשים את החוסר שינה התמידי ולא משהו אחר (עשיתי בדיקות לאחרונה, לא בגלל משהו שקשור לתחושה הכללית שלי והכל בנורמה מבחינה הורמונלית).
זה גורם לי לתהות אם יש היום ליותר אנשים טסט נמוך מאשר נגיד לפני כמה עשורים (אולי תזונה, קרינה או משהו אחר) או שאנשים מרוב המודעות לנושא נהיו יותר פרנואידים וישר חושבים שיש להם חוסר טסט.
אשמח אם למישהו יש מידע או דעות בנושא

או שאנשים מרוב המודעות לנושא נהיו יותר פרנואידים וישר חושבים שיש להם חוסר טסט.
לדעתי זה העניין.
משום מה באמת בתקופה האחרונה אנשים פותחים הרבה מאוד נושאים ומתלוננים שיש להם תסמינים של טסט נמוך.
חברים, תבדקו מה אתם עושים.
אתם לא יכולים לאכול הרבה ג'אנק פוד, לישון 3 שעות בלילה, לבצע אימונים בנפחים מוגזמים ולהאשים את הטסטוסטרון בהכל.
הרבה אנשים מעדיפים לטפל בהכל בתרופות ולרפא תסמינים, כשלמעשה היה הרבה יותר פשוט למנוע את המצב מראש.
ולא, לא להתקדם באימונים למרות ש-"ניסית כבר הכל" לא אומר שיש לך טסט נמוך.
את זה רק בדיקות רפואיות יקבעו.

(ולא. 15 זה לא נמוך בכלל.)

ראיתי כאן לא מעט פוסטים של אנשים שמתלוננים על תסמינים של חוסר כמו עייפות, חוסר חשק מיני וכו' וכו', גם חבר'ה צעירים בני 20 ומטה וגם בני 30, כאשר שמתי לב שבקרב חלק מהאנשים המספר 30+ חושבים שזה כבר זקן גמור לפחות מבחינת הורמונים, כאילו מישהו בן 30+ מתלונן על טסט נמוך וזה כזה "טוב נו זה הגיל...". זה נשמע לי הזוי וגם קצת מפחיד, אני בן כמעט 37 ולא מרגיש תסמינים של חוסר טסט, אולי משהו לא בסדר אצלי 😆 רק כמעט תמיד עייף אבל אני מאשים את החוסר שינה התמידי ולא משהו אחר (עשיתי בדיקות לאחרונה, לא בגלל משהו שקשור לתחושה הכללית שלי והכל בנורמה מבחינה הורמונלית).
זה גורם לי לתהות אם יש היום ליותר אנשים טסט נמוך מאשר נגיד לפני כמה עשורים (אולי תזונה, קרינה או משהו אחר) או שאנשים מרוב המודעות לנושא נהיו יותר פרנואידים וישר חושבים שיש להם חוסר טסט.
אשמח אם למישהו יש מידע או דעות בנושא
אני בן 36
חוויתי וחווה את התסמינים
בדיקות הדם אישרו את ההרגשה שלי
כמו כן,כל הרופאים שעברתי אצלהם טענו שהדור שלנו סובלים בהרבה יותר מפעם.

תזונה,לחץ,זוגיות,משפחה,שומן הם רק חלק מהאינטריגה לירידת הטסט בגוף

כייף לך שזה דילג מעליך
שלא תחווה זה הרגשה מזופטת!
שווה ערך להטענת פאלפון,תטעין כל הלילה
ובבוקר תקום על 12%,למה זה יספיק?
מה תצליח לעשות עם זה?

דווקא קראתי שכל הריסוס שבאוכל (ירקות, פירות, דגנים, קטניות, ועוד...) הם פיטו אסטרוגני.
שבעצם מוריד טסט. לכן טענו שבנות מקבלות מחזור ראשון מוקדם יותר מבעבר.
וגברים רבים נוטים חוסר טסט.

גם טענו על ההורמונים שבחלב שעלולים להגביר אסטרוגן, אבל אני לא יודע כמה זה מדויק.

זו הבדיקה הראשונה שעשיתי
אחרי שהרגשתי על הפנים תקופה

קבצים מצורפים

• 2E8F993A-9129-4239-936D-4D8C1FA02D66.jpeg
    2E8F993A-9129-4239-936D-4D8C1FA02D66.jpeg
    KB 30.6 · צפיות: 127
הכל מתחיל ונגמר באורח חיים והרגלים
הקפדה על שינה, תזונה, ולהישאר פעיל, אם זה גירוי לשריר או סתם להיות פעיל

לא לשקוע לדיכאון דכדוך ועצבות, להיות שמח כנורמה במקום מדוכדך והכל יהיה טוב

דווקא קראתי שכל הריסוס שבאוכל (ירקות, פירות, דגנים, קטניות, ועוד...) הם פיטו אסטרוגני.
שבעצם מוריד טסט.
ממה שאני יודע זה לא מוריד טסט, אלא נקשר איפה שאסטרוגן צריך להיקשר ולכן לוקח את המקום שלו בלי באמת לעשות משהו.

לכן טענו שבנות מקבלות מחזור ראשון מוקדם יותר מבעבר.
אני אשמח למקור לזה, אני שומע את זה הרבה ולא ממש מצאתי מקור לזה, לדעתי הסיבה היא תזונה מתאימה לעומת תת תזונה שהייתה בעבר.

גם טענו על ההורמונים שבחלב שעלולים להגביר אסטרוגן, אבל אני לא יודע כמה זה מדויק.
אם נעשה לרגע את החשבון, נמצא שצריכה של 1.5 ליטר חלב (או מינון שווה ערך של מוצרי חלב), השווה לצריכה של כ-7.5 ננוגרם אסטרוגן, תהווה כ-0.00076-0.0094% מכמות האסטרוגן המיוצרת באופן טבעי אצל אישה לפני גיל המעבר. יתרה מכך, רק 5% מאותה כמות תעבורנה את הסינון הראשוני בכבד, כך שניתן לדבר אפילו על מספרים נמוכים עוד יותר.
ציטוט מהמאמר של מייק לגבי חלב.

שוב, אני באמת מחפש מקורות לטענת ש"יש המון הורמונים באוכל, אנטיביוטיקה וכו'" אבל לא מצליח למצוא משהו ממשי לגבי זה, כמה הורמונים יש באוכל ביחס למה שמתסובב אצלנו, כמה עובר פירוק בקיבה כבר, האם ההורמונים יכולים באמת להיקשר ולעשות משהו בגוף, כל החיות מקבלות אנטיביוטיקה? (נגיד בישראל פרות חלב לא מקבלות באופן גורף או מניעתי)
@yujinius תגיד לי אם זה מפריע לך.

משום מה לפני הסייקלים הטסט שלי היה 9.9 מקסימום 12
אחרי סייקל ראשון וPct איכותי הטסט שלי לא ירד ל 25 היום לאחר 3 חודשים מהסייקל האחרון אני עומד על 22 טסט ואני בסדר גמור
גם כשהיה לי 9.9 ההרגשה הייתה בסדר תמיד היה לי רעב לסקס וליבדו תקין גם היום אני בן 26 לא מרגיש שום הבדל מי גיל 16 מרגיש טוב
לפני הסייקל הראשון לא הייתי מתפתח בצורה "שרציתי" וחדבתי שהבעיה בטסט הנמוך שלי נכנסתי לסייקל ומהר מאוד הבנתי שהבעיה בכלל לא הייתה בזה אלה במשהו אחר. בקיצור אחרי כמה סייקלים הבנתי שהיה לי המון טעיות ולמדתי מהם מהר . לקינוח אנדו אחד אמר לע שזה בסדר שלפעמים יש נפילות של "ההורמון הזה" הגוף יודע כמה הוא צריך וזה יכול די להשתנות אבל בדרך כלל זה צריך להיןת קבוע בגלל זה נבדקים כמה פעמים

אני אשמח למקור לזה, אני שומע את זה הרבה ולא ממש מצאתי מקור לזה, לדעתי הסיבה היא תזונה מתאימה לעומת תת תזונה שהייתה בעבר.
זה הובא בספר שידוע לשמצה בפורום הזה, "מחקר סין". אפשר להתווכח על אמיתות המחקרים שלו, אבל מהבדיקות שהוא ראה, שמחזור נשים מגיע בגיל מוקדם יותר במקומות מפותחים על פני מקומות פרמטיבים.

היה גם מחקר על מקסיקו והתזונה שלהם. אני לא זוכר את כל המקורות לזה, אבל פה ושם זה תמיד קופץ שוב.
ציטוט מהמאמר של מייק לגבי חלב.
אם ציטטת את מייק לגבי חלב, אתה בטח יודע גם את דעתי באותו דיון.
אני לצערי לא משוכנע כל כך בביטחון של ההורמונים שבחלב, אם כי אני לא מסיק מסקנות, כי אני די סקפטי בכל הסיפור.
יש מצב שזה לא משפיע בכלל, ויש מצב שכן. עוד לא השתכנעתי לשום צד מספיק.
ממה שאני יודע זה לא מוריד טסט, אלא נקשר איפה שאסטרוגן צריך להיקשר ולכן לוקח את המקום שלו בלי באמת לעשות משהו.
וזה לא יוצר מצב של עודף אסטרוגן שיגרום לחוסר טסט?
אני באמת לא מבין. זה היה משהו שקראתי פעם.

שמחזור נשים מגיע בגיל מוקדם יותר במקומות מפותחים על פני מקומות
שוב, יכול להיות בגלל התזונה.

אני באמת לא מבין. זה היה משהו שקראתי פעם.
אם לאסטרוגן אין לאיפה להיקשר הוא לא ממש יכול משהו.

עצם זה שאנשין נמצאים בטווח התקין אך יחסית נמוך ומתלוננים עונה על התשובה נראה לי, כמה שנים יוצא שאתה מתאמן? אדיר ביותר להיות מאומן בגיל 37
במקום להגיד "בגילך בלהבלה" אתה פשוט מרים בנאדם עם יד אחת 🤣🤣
אבל זה כבר המוח לי מריץ אסוציאציות לול

עצם זה שאנשין נמצאים בטווח התקין אך יחסית נמוך ומתלוננים עונה על התשובה נראה לי, כמה שנים יוצא שאתה מתאמן? אדיר ביותר להיות מאומן בגיל 37
במקום להגיד "בגילך בלהבלה" אתה פשוט מרים בנאדם עם יד אחת 🤣🤣
אבל זה כבר המוח לי מריץ אסוציאציות לול
לא כל כך הבנתי ?
לא מדבר עליך ספציפית

יש בן אדם שסובל מכל התסמינים,והבדיקות מאשרות שהוא בנורמה הנמוכה,או כמוני מחוץ לנורמה.
למה להיות נגד טיפול? ואם האדם מקפיד על תזונה ואירובי ואין לו דאגות של כסף או ילדים.
למה לפסול טיפול?!?!

הנתונים מדברים בשם עצמם

יש משבר פוריות רציני במערב שאף אחד לא רוצה לדבר עליו או כי זה באינטרס שלהם או כי הרופאים הטמבל שלהם מנסה לשכנע את כולם שהתוצאות האלו נורמליות

אנשים בימינו יותר דואגים לאיכות חיים ,כי משך חיים כבר קבילנו. לכן יש המון אנשים שמטופלים בתרופות נגד חרדה\דיכאון, גם בלי הבחנה מדויקת.
אני גם לא מבין מה כל פסול בזה שבחור בן 20 או 30 מרגיש שחסר לו טסטוסטרון, אפילו שהבדיקה כביכול ב"נורמה". הנורמה הזאת בישראל ממש לא מחוברת למציאות - יש לך טסט מעל 8? יאללה לך הביתה בכיין. אף אחד לא טורח לבדוק את היחס של טסט לאסטרדיול\פרולקטין, אף אחד לא עוקב אחרי הרמות של טסט לאורך שנים. כי בן אדם אחד שחי כל החיים עם 12 ומרגיש טוב, כנראה ה12 מתאימים לגוף שלו. לעומת מישהו שהיה 30-40 טסט וירד ל12-13 בגלל סיבה כלשהי מתחיל להרגיש נורא. אם נשווה את המצב למה שקורה אצל מין היפה - נשים מגיל 15 כבר עולות על "סייקל" של גלולות , שזה בדיוק אותם אורליים שהחבר'ה לוקחים לבניית גוף, רק בכיוון האסטרדיול. רובם אפילו לא משתמשות בגלולות בשביל מניעת הריון, אלא בשביל שיפור איכות החיים - זה מסדר להם מחזור ומוריד כאבים, מוריד שיעור יתר, מוריד אקנה ולפעמים עוזר לרזות. איך שאישה מתקרבת גיל הבלות - סביבות 50-55 ישר מוצעים לה 10 תכשירים בדרכי מתן שונות - מהתקנים תת עוריים, כדורים, מדבקות כדי להחזיר לה את הרמות הורמונליות שהיא רגילה אליהם בשביל תפקוד יומיומי.
מגברים כמובן מצופה להיות עם טסט טבעי עד המוות, למה זה פאדיחות להתלונן על "גבריות" שלך. אלא שכן ירצו לטפל בעצמם יקבלו סך הכל 2 אופציות , מתוך עשרות אופציות קיימות - תזריק כל שבועיים לתחת שמן שפותח לפני מאה שנה או תמרח על עצמך ג'ל שהוכח שהוא לא יעיל.
אני אישית ברגע שארגיש שהיפופיזה שלי עייפה - עולה על TRT בלי לחשוב פעמיים.
כמו כן,כל הרופאים שעברתי אצלהם טענו שהדור שלנו סובלים בהרבה יותר מפעם.
בזבזת המון זמן וכסף כדי לקבל בסוף טיפול שלא עוזר. אני חושב שיש פה בעיה יותר עמוקה, שפשוט התחום הזה לא פותח מספיק.
לא חייבים להתחיל לקבל טיפול ברמה כזו.
הדעה הזאת של "מX - לא מטפלים" לדעתי כל כך שגויה. צריך לפתח נוסחה שתקח בחשבון כל מיני מדדים ועל בסיסה כבר לבחון את העניין. כמו שעושים עם מדד למחלות לב וכו'
אחרי סייקל ראשון וPct איכותי הטסט שלי לא ירד ל 25 היום לאחר 3 חודשים מהסייקל האחרון אני עומד על 22 טסט ואני בסדר גמור
עשית פשוט תרפיה לשיפור טסט טבעי, ראיתי שאנדוקרינולוגים רוסים הרבה פעמים משתמשים בכלומיד באנשים עם היפוגונדיזם, וזה מעלה את הערכים ל3-6 חודשים.
כל הפיטו-אסטרוגנים הוכחו כלא משפיעים על רמות טסט אצל גברים, סויה וכאלה
יש את מטה -אנליזה הזאת לדוגמה
Clinical studies show no effects of soy protein or isoflavones on reproductive hormones in men: results of a meta-analysis. - PubMed - NCBI

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית