הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם בימינו יותר אנשים סובלים מחוסר טסט מפעם או שאנשים יותר פרנואידים?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
ראיתי כאן לא מעט פוסטים של אנשים שמתלוננים על תסמינים של חוסר כמו עייפות, חוסר חשק מיני וכו' וכו', גם חבר'ה צעירים בני 20 ומטה וגם בני 30, כאשר שמתי לב שבקרב חלק מהאנשים המספר 30+ חושבים שזה כבר זקן גמור לפחות מבחינת הורמונים, כאילו מישהו בן 30+ מתלונן על טסט נמוך וזה כזה "טוב נו זה הגיל...". זה נשמע לי הזוי וגם קצת מפחיד, אני בן כמעט 37 ולא מרגיש תסמינים של חוסר טסט, אולי משהו לא בסדר אצלי 😆 רק כמעט תמיד עייף אבל אני מאשים את החוסר שינה התמידי ולא משהו אחר (עשיתי בדיקות לאחרונה, לא בגלל משהו שקשור לתחושה הכללית שלי והכל בנורמה מבחינה הורמונלית).
זה גורם לי לתהות אם יש היום ליותר אנשים טסט נמוך מאשר נגיד לפני כמה עשורים (אולי תזונה, קרינה או משהו אחר) או שאנשים מרוב המודעות לנושא נהיו יותר פרנואידים וישר חושבים שיש להם חוסר טסט.
אשמח אם למישהו יש מידע או דעות בנושא

אם אתה מזלזל בתזונה ובשינה ומרגיש חרא - כנראה שזה בגלל זה.
אם אתה עושה הכל פיקס אבל לא מצליח לנהל חיים תקינים ונורמליים - יכול להיות שהבעיה היא כרונית ואתה צריך טיפול תרופתי.
בכל מקרה מסכים עם מה שאתה אומר.
אני חושב שבדרך כלל בכל הפרעה או מחלה, אין גורם אחד, אלא צירוף של כמה דברים יחד.
נדיר למצוא אנשים בלי לחץ עם תזונה מושלמת פעילים גופנית, גרים בהרים ורק שותים מי באר.
אבל מעשנים 3 קופסאות סיגריות ביום עם סרטן ריאות.

על פי רוב מדובר בשילוב.

• פותח/ת השרשור
נדיר למצוא אנשים בלי לחץ עם תזונה מושלמת פעילים גופנית, גרים בהרים ורק שותים מי באר.
מצד שני לא נראה לי שתמצא אנשים כאלה, כי אנשים שמודעים לבריאות שלהם ודואגים לתזונה, הורדת סטרס וכו', לא יכניסו לגוף שלהם רעל כמו עשן סיגריות

ממה שאני רואה הממוצע לגילאי 35-40 הוא 600 (איך שהם מחשבים בארצות הברית) שזה בין 250 ל850 אני חושב, לא בטוח מה הטווח. אתה נמצא בסביבות 360, ככה שזה די נמוך. אני שונא את המדד של ה8-26/28 כי אפשר להריץ עליו פחות חיפושים ברשת לעשות השוואה.

• פותח/ת השרשור
ממה שאני רואה הממוצע לגילאי 35-40 הוא 600 (איך שהם מחשבים בארצות הברית) שזה בין 250 ל850 אני חושב, לא בטוח מה הטווח. אתה נמצא בסביבות 360, ככה שזה די נמוך. אני שונא את המדד של ה8-26/28 כי אפשר להריץ עליו פחות חיפושים ברשת לעשות השוואה.
אז זה מחזק את הגישה שזה יותר עניין של פרנויה ודאגה מוגזמת שבגללה מתחילים להרגיש תסמינים של חוסר טסט ולא בגלל חוסר טסט באמת

@MonkeyD
יח המידה בארצות הברית היא
Ng/dl
Ng/100ml
??

*ביצעתי המרה ליח מדידה שלהם
על פי 2 בדיקות שלי,יצאתי רחוק רחוק מהנורמה.

13.10nmol/l=377
4.4nmol/l=126

הגיוני? משו שצריך לתת עליו את הדגש?

אז זה מחזק את הגישה שזה יותר עניין של פרנויה ודאגה מוגזמת שבגללה מתחילים להרגיש תסמינים של חוסר טסט ולא בגלל חוסר טסט באמת

טסט טוטאל לא תמיד רומז נכון כמה טסט באמת זורם לך בדם. יכול להיות בן אדם עם 13 ובן אדם אחר עם 18 ול13 יזרום יותר טסט בדם. תחשוב שאם הטסט תקוע באיזה מחסן בגוף, איך הוא בדיוק עוזר לך? מה שחשוב זה כמה ממנו פעיל באמת. מה שכן ברוב המקרים טסט טוטאל נמוך מעיד על טסט פעיל נמוך, על כן..יש מקום לדאגה במידה ומרגישים תסמינים, מה שנקרא אפשר להתחיל לקשר.

@MonkeyD
יח המידה בארצות הברית היא
Ng/dl
Ng/100ml
??

*ביצעתי המרה ליח מדידה שלהם
על פי 2 בדיקות שלי,יצאתי רחוק רחוק מהנורמה.

13.10nmol/l=377
4.4nmol/l=126

הגיוני? משו שצריך לתת עליו את הדגש?

מה זאת אומרת לתת דגש? ה377 נחשב תקין ה126 כמובן לא.

תחשוב שעם הTRT אתה בעיקרון יכול להיות אליל ולצחקק על כל הצעירים בני ה20+🤯

טסט טוטאל לא תמיד רומז נכון כמה טסט באמת זורם לך בדם. יכול להיות בן אדם עם 13 ובן אדם אחר עם 18 ול13 יזרום יותר טסט בדם. תחשוב שאם הטסט תקוע באיזה מחסן בגוף, איך הוא בדיוק עוזר לך? מה שחשוב זה כמה ממנו פעיל באמת. מה שכן ברוב המקרים טסט טוטאל נמוך מעיד על טסט פעיל נמוך, על כן..יש מקום לדאגה במידה ומרגישים תסמינים, מה שנקרא אפשר להתחיל לקשר.

מה זאת אומרת לתת דגש? ה377 נחשב תקין ה126 כמובן לא.
**מחר תיהיה עוד בדיקה
ה377 עם טיפול של לוטזרול
ה126 ללא כל טיפול

*לתת את הדגש,אם בארץ בכלל מסתכלים על זה,על יח המידה בחול?

**מחר תיהיה עוד בדיקה
ה377 עם טיפול של לוטזרול
ה126 ללא כל טיפול

*לתת את הדגש,אם בארץ בכלל מסתכלים על זה,על יח המידה בחול?

לא הבנתי מה זה משנה, זו פשוט יחידת מידה (זה אותו דבר במספרים שונים) פשוט ביחידת מידה בארץ אם אתה תריץ חיפושים אתה לא תגיע לתוצאות מי יודע מה. אם אתה תריץ חיפוש כמו שמודדים בארה''ב אתה תקבל הרבה נתונים שאפשר להיות יותר חכמים מהם.

אני חושב שבדרך כלל בכל הפרעה או מחלה, אין גורם אחד, אלא צירוף של כמה דברים יחד.

על פי רוב מדובר בשילוב.
מצד שני לא נראה לי שתמצא אנשים כאלה, כי אנשים שמודעים לבריאות שלהם ודואגים לתזונה, הורדת סטרס וכו', לא יכניסו לגוף שלהם רעל כמו עשן סיגריות
בתכלס אם מדברים על טסט נטו, לעשן דווקא יעלה לך אותו כי ניקוטין משמש כAromatase inhibitor 🤒
(לא שאני מעודד לעשן, זה יהרוס לך את הזקפה וכנראה גם יוריד חשק מיני למרות העלייה)

• פותח/ת השרשור
אין ממש זמן לקרוא הרבה אז יוצא שאני נכנס לכאן ב"תשלומים" 😃
כמה שנים יוצא שאתה מתאמן? אדיר ביותר להיות מאומן בגיל 37
התאמנתי במשך שנים ON-OFF כזה, מגיל 16 עד גיל 30-31, בלי איזה תוצאות מטורפות כי אף פעם לא התמדתי. כשהתחלתי להתאמן כוח בגיל כמעט 31 אז רק התחלתי באמת לאהוב את זה ולהתמיד. בכל מקרה זה לא שאתה מתחיל להתאמן ומתקדם תמיד בקצב לינארי (או מתקדם בכלל), יש הרבה פעמים אילוצים שגורמים לא להתאמן כמה זמן, או להתאמן "לייט"
יש משבר פוריות רציני במערב שאף אחד לא רוצה לדבר עליו או כי זה באינטרס שלהם או כי הרופאים הטמבל שלהם מנסה לשכנע את כולם שהתוצאות האלו נורמליות
אבל המשבר פוריות בהכרח נובע מטסט נמוך?
פרסם את התוצאות 😖
Capture.JPG
Capture1.JPG

מה זה בתוצאות הבדיקה של hydro-17
מה זה?
זוכר אמרו משהו על פרוקלטין ונולבהדקס שצריך שירדו רמות של פרוגרסטין לפני pct

זה בנדוד של פרוקלטין?

• פותח/ת השרשור
עוד לא הייתי אצל האנדוקרינולוגית אחרי הבדיקות אז לא ממש יודע מה זה כל דבר.
אגב למי שסקרן למה מראש הלכתי לאנדוקרינולוג, חשבתי שיש לי ג'ינו קטן, רק בצד שמאל (היה לי בצד ימין אחד גדול שהפריע בגיל 18 ועשיתי ניתוח)
אז רציתי לבדוק שאין משהו הורמונלי, הלכתי גם לכירורג והוא לא הרגיש ג'ינו, שלח אותי לאולטרסאונד לכל מקרה. עכשיו אני לא בטוח אם זה זה או שומן (נלחם בשומן עכשיו נראה אם ישתפר).
הקורטיזול האחות אמרה לי שרצוי לבדוק כמה שיותר קרוב לשעה 8:00, נראה לי גם זמן מסויים אחרי היקיצה, מיהרתי אז הבדיקה נעשתה ב 7:10 וזמן קצר אחרי היקיצה, יש מצב שבגלל זה הוא על הגבול העליון (אשאל גם את האנדוקרינולוגית)

יש תרופה לכל המתלוננים האלה שאתר מתאר, קוראים לה קוקסינול. זה מגיע בכדורים של 100 מ"ג, פעמיים ביום עם האוכל, משהו כזה.

כן אני מכיר את התרופה.
מטפלים בה רק במקרים קיצוניים של התופעה (לצערי אני מכיר כמה מהפורום שלוקים בה - לא נעים בכלל).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית