הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם בימינו יותר אנשים סובלים מחוסר טסט מפעם או שאנשים יותר פרנואידים?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
ראיתי כאן לא מעט פוסטים של אנשים שמתלוננים על תסמינים של חוסר כמו עייפות, חוסר חשק מיני וכו' וכו', גם חבר'ה צעירים בני 20 ומטה וגם בני 30, כאשר שמתי לב שבקרב חלק מהאנשים המספר 30+ חושבים שזה כבר זקן גמור לפחות מבחינת הורמונים, כאילו מישהו בן 30+ מתלונן על טסט נמוך וזה כזה "טוב נו זה הגיל...". זה נשמע לי הזוי וגם קצת מפחיד, אני בן כמעט 37 ולא מרגיש תסמינים של חוסר טסט, אולי משהו לא בסדר אצלי 😆 רק כמעט תמיד עייף אבל אני מאשים את החוסר שינה התמידי ולא משהו אחר (עשיתי בדיקות לאחרונה, לא בגלל משהו שקשור לתחושה הכללית שלי והכל בנורמה מבחינה הורמונלית).
זה גורם לי לתהות אם יש היום ליותר אנשים טסט נמוך מאשר נגיד לפני כמה עשורים (אולי תזונה, קרינה או משהו אחר) או שאנשים מרוב המודעות לנושא נהיו יותר פרנואידים וישר חושבים שיש להם חוסר טסט.
אשמח אם למישהו יש מידע או דעות בנושא

לא כל כך הבנתי ?
לא מדבר עליך ספציפית

יש בן אדם שסובל מכל התסמינים,והבדיקות מאשרות שהוא בנורמה הנמוכה,או כמוני מחוץ לנורמה.
למה להיות נגד טיפול? ואם האדם מקפיד על תזונה ואירובי ואין לו דאגות של כסף או ילדים.
למה לפסול טיפול?!?!
אני מדבר על אנשים שיש להם באיזור ה12-15 וקוראים לזה נמוך, אני לגמרי בספק שיש לזה השפעות ולא פסיכולוגיות

אני מדבר על אנשים שיש להם באיזור ה12-15 וקוראים לזה נמוך

זה שהם קבילו 12-15 לא אומר כלום.
בבדיקה שנערכה בארה"ב, לקחו דגימה ושלחו אותה ל1133 מעבדות (אלף מאה שלושים ושלוש מעבדות) שונות שיבדקו את רמה של טסט בדגימה זהה.
אז קיבלו תוצאות שנעות בין 1.6 ל12.7, המעבדות בדקו את דוגמא ב14 שיטות שונות.
מה שזה אומר שזה תלוי במזל שלך איך יאבחנו אותך..

וחוץ מזה למה שהשפעה לא תהיה פסיכולוגית? הרי טסט משפיע על מצב רוח של גבר וחוסר יכול להכניס לדיכאון.

זה שהם קבילו 12-15 לא אומר כלום.
בבדיקה שנערכה בארה"ב, לקחו דגימה ושלחו אותה ל1133 מעבדות (אלף מאה שלושים ושלוש מעבדות) שונות שיבדקו את רמה של טסט בדגימה זהה.
אז קיבלו תוצאות שנעות בין 1.6 ל12.7, המעבדות בדקו את דוגמא ב14 שיטות שונות.
מה שזה אומר שזה תלוי במזל שלך איך יאבחנו אותך..

וחוץ מזה למה שהשפעה לא תהיה פסיכולוגית? הרי טסט משפיע על מצב רוח של גבר וחוסר יכול להכניס לדיכאון.
אז 1-0 לך, אקח את מילותיי בחזרה כנראה שאני מבין בזה פחות משאני חושב.

בזבזת המון זמן וכסף כדי לקבל בסוף טיפול שלא עוזר. אני חושב שיש פה בעיה יותר עמוקה, שפשוט התחום הזה לא פותח מספיק
הסבר בבקשה
לפי דעתי נסעתי לאילת דרך החרמון...
ניסיתי לדחות את הקץ,אבל כנראה ששום טיפול בעקיפין לא יפתור לי את הבעיה.

הביה שהיא שבארץ אין בכלל מרפאות או קליניקות שמטפלות בזה ועד שכבר נפתחה כזאת פעם ע״י יניב ריז סגרו אותה.
אני בן 23 הרמות אצלי נחשבות ב״נורמה״ אבל מבחינת הרגשה אני מרגיש פשוט חרא כבר תקופה של למעלה משנה ואני פשוט חושב לשים לזה סוף ולעשות trt על דעת עצמי עם מעקב של בדיקות דם בכל רבעון.
בקיצור אם אין אני לי מי לי די מסכם את זה

רמות טסט זה משהו שמופיע בכל בדיקת דם רגילה,
או שצריך לבקש במיוחד?
צריך לבקש במיוחד ולהצדיק את הבקשה כי זאת בדיקה די יקרה , במכבי לפחות פרופיל הורמונלי מלא רק אנדוקרינולוג יכול לתת, רופא משפחה בדכ יביא lh,fsh וtest total

יש סטטיסטיקות שמראות על ירידה של 1% בטסט בשנה בין בני גילאים שווים (לדוגמה בין 1990 ל2000 ירידה של 10% לאותו גיל), ככה שאפשר ההבדלים בין שתי דורות אחורה ממש משמעותיים.. בנוסף, חוסר פוריות גם עלה..

יכול להיות קשור:
1) אורך חיים - הרבה פחות פעילות, הרבה ישיבה, יותר נוחות כללית
2) השמנת יתר - הרבה יותר נגישות לקלוריות
3) כמו שרשמו פה כל מיני חומרים כאלו ואחרים - פארבנים ואסטרוגנים
4) לחץ סביבתי
5) פורנו?

נערך לאחרונה:
צריך לבקש במיוחד ולהצדיק את הבקשה כי זאת בדיקה די יקרה , במכבי לפחות פרופיל הורמונלי מלא רק אנדוקרינולוג יכול לתת, רופא משפחה בדכ יביא lh,fsh וtest total

מכבי עושים בעיות עם טסט טוטאל? מגבילים דרמטית בתדירות שאפשר לבדוק? כמו עם הכולסטרול...

מכבי עושים בעיות עם טסט טוטאל? מגבילים דרמטית בתדירות שאפשר לבדוק? כמו עם הכולסטרול...
היו לי לא מעט ויכוחים עם רופאים שלא רצו לתת לי שוב להיבדק אבל הסופו של דבר השתכנעו ונתנו, האחרון לא רצה לתת עוד בדיקה כי בבדיקה האחרונה הטסט היה nmol/l 20

היו לי לא מעט ויכוחים עם רופאים שלא רצו לתת לי שוב להיבדק אבל הסופו של דבר השתכנעו ונתנו, האחרון לא רצה לתת עוד בדיקה כי בבדיקה האחרונה הטסט היה nmol/l 20

מה אמרת כדי שהם ישתכנעו? הרי זה יצא תקין (אני כרגע על אותה סירה) אבל אני רוצה לבדוק עוד פעם...

מה אמרת כדי שהם ישתכנעו? הרי זה יצא תקין (אני כרגע על אותה סירה) אבל אני רוצה לבדוק עוד פעם...
הlh והfsh שלי נמוכים יחסית בעיקר הfsh אז די שיחקתי על זה והתעקשתי על כל התסמינים שאני חווה שמצביעים על טסט נמוך וכו אגב הפנו אותי בכל פעם לפסיכולוג גם בנוסף לבדיקה

נהיו יותר פרנואידים וישר חושבים שיש להם חוסר טסט.
אני חושב שבהחלט כן. אנשים נהיו אובססיביים לגמרי לעניין, תמיד פחד ממחסור מגיע עם נוירוטיות כלשהי ברקע לדעתי (טיב הקשר לא ברור לי). אבל זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
זה גורם לי לתהות אם יש היום ליותר אנשים טסט נמוך מאשר נגיד לפני כמה עשורים

אני לא קראתי את הטקסט המלא, אבל אני חושב שזה ללא ספק ייתן לך כיוון נחמד לתשובה:
Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

אחרי סייקל ראשון וPct איכותי הטסט שלי לא ירד ל 25 היום לאחר 3 חודשים מהסייקל האחרון אני עומד על 22 טסט ואני בסדר גמור
לכל סייקליסט מתחיל התוצאות יהיו דומות .
לא בזכות הכלומיד שאמת מזרז את עליית הטסט הטבעי ממצב שבלעדיו יקח חודשים אבל בסוף אל אותו מדד טסט טבעי , אם הגעת ל25 עם כלומיד וטמוקסי והתייצב לך על 22 אז בלי התכשירים היית מגיע ל22 אחריי שיקום של הגוף בחודשים ארוכים.
זה קורה כשהגוף מבין שיש עליו מסה יותר רצינית של שריר ושהוא "גבר גבר" ומתחיל לייצב טסט טבעי (אם הכל תקין , רק סייקל מושכל) לכיוון כל הקילוגרמים שריר החדשים .
גם אחריי פירוק קל של כמה גרמים עדיין נשאר כמות גדולה יותר מלפני הסייקל .
מה שראינו על חברינו כאן בפורום Rednoise שמתלהב בתגובות שלא עשה PCT וחזר לו הטסט הטבעי ונשאר לו צורה יפה אחריי הסייקל .
אומר שהוא "אסף" בסייקל כמות טובה של שריר והוא בן אדם גדול כניראה מלחתחילה שהגוף יודע לשמור על כמות השריר החדשה ולפתח טסט טבעי למצב החדש .

לכל סייקליסט מתחיל התוצאות יהיו דומות .
לא בזכות הכלומיד שאמת מזרז את עליית הטסט הטבעי ממצב שבלעדיו יקח חודשים אבל בסוף אל אותו מדד טסט טבעי , אם הגעת ל25 עם כלומיד וטמוקסי והתייצב לך על 22 אז בלי התכשירים היית מגיע ל22 אחריי שיקום של הגוף בחודשים ארוכים.
זה קורה כשהגוף מבין שיש עליו מסה יותר רצינית של שריר ושהוא "גבר גבר" ומתחיל לייצב טסט טבעי (אם הכל תקין , רק סייקל מושכל) לכיוון כל הקילוגרמים שריר החדשים .
גם אחריי פירוק קל של כמה גרמים עדיין נשאר כמות גדולה יותר מלפני הסייקל .
מה שראינו על חברינו כאן בפורום Rednoise שמתלהב בתגובות שלא עשה PCT וחזר לו הטסט הטבעי ונשאר לו צורה יפה אחריי הסייקל .
אומר שהוא "אסף" בסייקל כמות טובה של שריר והוא בן אדם גדול כניראה מלחתחילה שהגוף יודע לשמור על כמות השריר החדשה ולפתח טסט טבעי למצב החדש .
כל כך צודק מילים זהב מחזק אותך במיוחד על זה "שהוא גדול מלכחתכילה זה די נכון וזה גנטית" אבל שחכתי לצין כשאני לוקח טמוקסיפן וכלומיד אני יכול להגיע לרמות מאוד גבוהות של טסטוסטרון ושחכתי לציין שאני עושה 4 שבועות בדיקות דם לאחר Pct
אנשים בימינו יותר דואגים לאיכות חיים ,כי משך חיים כבר קבילנו. לכן יש המון אנשים שמטופלים בתרופות נגד חרדה\דיכאון, גם בלי הבחנה מדויקת.
אני גם לא מבין מה כל פסול בזה שבחור בן 20 או 30 מרגיש שחסר לו טסטוסטרון, אפילו שהבדיקה כביכול ב"נורמה". הנורמה הזאת בישראל ממש לא מחוברת למציאות - יש לך טסט מעל 8? יאללה לך הביתה בכיין. אף אחד לא טורח לבדוק את היחס של טסט לאסטרדיול\פרולקטין, אף אחד לא עוקב אחרי הרמות של טסט לאורך שנים. כי בן אדם אחד שחי כל החיים עם 12 ומרגיש טוב, כנראה ה12 מתאימים לגוף שלו. לעומת מישהו שהיה 30-40 טסט וירד ל12-13 בגלל סיבה כלשהי מתחיל להרגיש נורא. אם נשווה את המצב למה שקורה אצל מין היפה - נשים מגיל 15 כבר עולות על "סייקל" של גלולות , שזה בדיוק אותם אורליים שהחבר'ה לוקחים לבניית גוף, רק בכיוון האסטרדיול. רובם אפילו לא משתמשות בגלולות בשביל מניעת הריון, אלא בשביל שיפור איכות החיים - זה מסדר להם מחזור ומוריד כאבים, מוריד שיעור יתר, מוריד אקנה ולפעמים עוזר לרזות. איך שאישה מתקרבת גיל הבלות - סביבות 50-55 ישר מוצעים לה 10 תכשירים בדרכי מתן שונות - מהתקנים תת עוריים, כדורים, מדבקות כדי להחזיר לה את הרמות הורמונליות שהיא רגילה אליהם בשביל תפקוד יומיומי.
מגברים כמובן מצופה להיות עם טסט טבעי עד המוות, למה זה פאדיחות להתלונן על "גבריות" שלך. אלא שכן ירצו לטפל בעצמם יקבלו סך הכל 2 אופציות , מתוך עשרות אופציות קיימות - תזריק כל שבועיים לתחת שמן שפותח לפני מאה שנה או תמרח על עצמך ג'ל שהוכח שהוא לא יעיל.
אני אישית ברגע שארגיש שהיפופיזה שלי עייפה - עולה על TRT בלי לחשוב פעמיים.

בזבזת המון זמן וכסף כדי לקבל בסוף טיפול שלא עוזר. אני חושב שיש פה בעיה יותר עמוקה, שפשוט התחום הזה לא פותח מספיק.

הדעה הזאת של "מX - לא מטפלים" לדעתי כל כך שגויה. צריך לפתח נוסחה שתקח בחשבון כל מיני מדדים ועל בסיסה כבר לבחון את העניין. כמו שעושים עם מדד למחלות לב וכו'

עשית פשוט תרפיה לשיפור טסט טבעי, ראיתי שאנדוקרינולוגים רוסים הרבה פעמים משתמשים בכלומיד באנשים עם היפוגונדיזם, וזה מעלה את הערכים ל3-6 חודשים.

כל הפיטו-אסטרוגנים הוכחו כלא משפיעים על רמות טסט אצל גברים, סויה וכאלה
יש את מטה -אנליזה הזאת לדוגמה
Clinical studies show no effects of soy protein or isoflavones on reproductive hormones in men: results of a meta-analysis. - PubMed - NCBI
כע כלומיפן הולך חזק ברוסיה אצל האנדוגרינולגים
לאחר Pct אני לא חוזר לתרופות האלה אין לי צורך כיביכול אבל אני די מאמין שאם אני לא יעשה Pct כמו שצריך כנירא שאני יאבד המון (ואני יאבד עם הגנטיקה שלי) ודבר שני אני חושב שאני מסתכן ב גינו אזז למה לא ללכת על משהו בטוח כיביכול מרחאות

הכל מתחיל ונגמר באורח חיים והרגלים
הקפדה על שינה, תזונה, ולהישאר פעיל, אם זה גירוי לשריר או סתם להיות פעיל

לא לשקוע לדיכאון דכדוך ועצבות, להיות שמח כנורמה במקום מדוכדך והכל יהיה טוב
טענה של ביצה ותרנגולת...
כנראה אין גורם יחיד ושניהם עובדים בסינגריה... דיכאון גורם לירידה בטסט אבל גם אם יש לך טסט נמוך אתה הרבה יותר פגיע לדיכאון וקשה לך יותר לצאת ממנו.. ככה שזה קשה הרבה יותר ממה שכתבת

טענה של ביצה ותרנגולת...
כנראה אין גורם יחיד ושניהם עובדים בסינגריה... דיכאון גורם לירידה בטסט אבל גם אם יש לך טסט נמוך אתה הרבה יותר פגיע לדיכאון וקשה לך יותר לצאת ממנו.. ככה שזה קשה הרבה יותר ממה שכתבת
אם אתה מזלזל בתזונה ובשינה ומרגיש חרא - כנראה שזה בגלל זה.
אם אתה עושה הכל פיקס אבל לא מצליח לנהל חיים תקינים ונורמליים - יכול להיות שהבעיה היא כרונית ואתה צריך טיפול תרופתי.
בכל מקרה מסכים עם מה שאתה אומר.

• פותח/ת השרשור
אחלה דיון אני רואה שנפתח פה, תודה על התגובות, מעניין לקרוא הכל (לא הספקתי בינתיים)
לדעתי זה העניין.
משום מה באמת בתקופה האחרונה אנשים פותחים הרבה מאוד נושאים ומתלוננים שיש להם תסמינים של טסט נמוך.
חברים, תבדקו מה אתם עושים.
אתם לא יכולים לאכול הרבה ג'אנק פוד, לישון 3 שעות בלילה, לבצע אימונים בנפחים מוגזמים ולהאשים את הטסטוסטרון בהכל.
הרבה אנשים מעדיפים לטפל בהכל בתרופות ולרפא תסמינים, כשלמעשה היה הרבה יותר פשוט למנוע את המצב מראש.
ולא, לא להתקדם באימונים למרות ש-"ניסית כבר הכל" לא אומר שיש לך טסט נמוך.
את זה רק בדיקות רפואיות יקבעו.

(ולא. 15 זה לא נמוך בכלל.)
יש כאלה שכן עושים הכל נכון, או את הרוב, ועדיין סובלים מהתסמינים. אבל מסכים איתך לגבי זה שהרבה אנשים מחפשים לפתור דברים עם תרופות במקום לבחון את אורח החיים שלהם, שמתי לב לזה בכל מיני הקשרים.
כמו כן,כל הרופאים שעברתי אצלהם טענו שהדור שלנו סובלים בהרבה יותר מפעם.

תזונה,לחץ,זוגיות,משפחה,שומן הם רק חלק מהאינטריגה לירידת הטסט בגוף
מעניין, תכלס היום כנראה באמת יש יותר לחץ על אנשים "להצליח בחיים", כאשר ההצלחה הזאת נמדדת בעיקר בכסף ו"מה אתה יכול לקנות לעצמך/ למשפחה שלך".
אני חושב שזה נובע בהרבה גם מההיצע העצום לכל דבר שכסף יכול לקנות וגם מהרשתות החברתיות שכל אחד מתרברב בדברים, כשאולי הוא במינוסים וחובות מכאן עד הודעה חדשה. אולי זה משפיע על התפקוד ההורמונלי גם.
דווקא קראתי שכל הריסוס שבאוכל (ירקות, פירות, דגנים, קטניות, ועוד...) הם פיטו אסטרוגני.
שבעצם מוריד טסט. לכן טענו שבנות מקבלות מחזור ראשון מוקדם יותר מבעבר.
וגברים רבים נוטים חוסר טסט.

גם טענו על ההורמונים שבחלב שעלולים להגביר אסטרוגן, אבל אני לא יודע כמה זה מדויק.
קראתי על זה גם מזמן, לא התעמקתי באמת עד כמה זה משפיע אם בכלל.
15 זה מעט נמוך (יש שיגידו גם מעט הרבה)
אתה מדבר על טסט טוטאל? עכשיו הסתכלתי, אצלי זה 13, ואני כאמור לא מרגיש תסמינים של חוסר טסט.
כייף לך שזה דילג מעליך
זהו שזה מדאיג במידה מסויימת כי אני חושב, אולי זה יתחיל לבוא, בגלל זה מעניין אותי אם זה יותר קטע של פרנויה מוגזמת או משהו אמיתיאבל אני אנסה לא לדאוג שמהדאגה לא יתחילו תסמינים 😲

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית