הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שני שאלות שקשורות לשריפת שומ

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
1) האם חוסר פעילות טוטאלי יכול להשפיע על חילוף החומרים בגוף במידה כזאת ששריפת שומן בגרעון תיפגע?
אני שואל כי לא פעם יצא לי לפגוש אנשים עם לא מעט שומן שטענו שהם בקושי אוכלים כל היום אבל לא עושים פעילות גופנית כלל. אני מודע לכך שעד שלא סופרים להם את הקלוריות אי אפשר לדעת אבל עדיין..
2) מתקשר גם לשאלה הראשונה וזה האם צום גדול מידי במשך היום עלול לגרום לגוף להכנס למגננת שמירת שומן כפעולה הישרדותית או שזה מיתוס?

1) האם חוסר פעילות טוטאלי יכול להשפיע על חילוף החומרים בגוף במידה כזאת ששריפת שומן בגרעון תיפגע?
אני שואל כי לא פעם יצא לי לפגוש אנשים עם לא מעט שומן שטענו שהם בקושי אוכלים כל היום אבל לא עושים פעילות גופנית כלל. אני מודע לכך שעד שלא סופרים להם את הקלוריות אי אפשר לדעת אבל עדיין..
2) מתקשר גם לשאלה הראשונה וזה האם צום גדול מידי במשך היום עלול לגרום לגוף להכנס למגננת שמירת שומן כפעולה הישרדותית או שזה מיתוס?
1) מחסור בפעילות יגרום לכך שהגוף צריך להשתמש בפחות אנרגיה - מאזן קלורי נייטרלי יורד (באופן זמני, משום שמדובר בהוצאה אנרגטית במנוחה + פעילות יומית). במצב כזה אם אתה לא יורד במשקל כנראה שאתה לא בגירעון...

2) מיתוס. אין ספק. אחרת בשואה אף אחד לא היה מת מרעב וכולם היו שמנמנים ולא עור ועצמות כמו שקרה במציאות (עם כמה שהנושא כאוב).

• פותח/ת השרשור
1) מחסור בפעילות יגרום לכך שהגוף צריך להשתמש בפחות אנרגיה - מאזן קלורי נייטרלי יורד (באופן זמני, משום שמדובר בהוצאה אנרגטית במנוחה + פעילות יומית). במצב כזה אם אתה לא יורד במשקל כנראה שאתה לא בגירעון...

2) מיתוס. אין ספק. אחרת בשואה אף אחד לא היה מת מרעב (עם כמה שהנושא כאוב).

1) מה אפשר להסיק ממטבוליזם איטי/מהיר, זה לא שלעצמו משפיע על כמות שריפת שומן? וזה נטו גנטי?
2) אכן כן השאלה היא האם זה בכל זאת יכול לגרום לעיכוב בשריפת שומן

1) מה אפשר להסיק ממטבוליזם איטי/מהיר, זה לא שלעצמו משפיע על כמות שריפת שומן? וזה נטו גנטי?
2) אכן כן השאלה היא האם זה בכל זאת יכול לגרום לעיכוב בשריפת שומן
1) נטו גנטיקה. לא משמעותי כל כך לטווח הארוך כמו שבדרך כלל חושבים. בכל מקרה המשתנה היחיד הוא הגירעון הקלורי. המאזן הנייטרלי שלך יכול להיות גנטית גבוה/נמוך מהממוצע, אבל לא להשפיע על קצב שריפת השומן בהנחה שאתה בגירעון קבוע.

2) המעכב היחיד במקרים כאלו - חוסר פעילות. על 0 קלוריות ביום הפעילות שלך לא תהיה מרובה, כך שמס' הקלוריות שיהיו דרושות על מנת שתישאר באותו משקל (נייטרלי) ירדו בהתאם (ולכן הגירעון הקלורי יקטן).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית