הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שותים הרבה כוסות קפה ביום ולא מבינים למה אתם לא יורדים במשקל?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
זה אולי אחד מהמקרים הכי נפוצים שאני רואה בקליניקה: מחסור תזונתי במהלך היום ותוך כדי השלמה עם שתייה של אין סוף כוסות קפה. זה יכול להגיע במקרים מסוימים ל 10-15 כוסות קפה ביום.

הבעיה?
עם הקפה עצמו פחות (אם כי צריכה מוגברת של קפאין יכולה כנראה בסופו של דבר להזיק בריאותית) אלא עם החלב/סוכר וכל מה שנלווה לכך יש בעיה.

אחד הדברים שאני תמיד שואל לקוח במפגש הראשון זה כמה כוסות קפה הוא שותה ביום. בד"כ אני מקבל תשובות של 2-4 כוסות ליום. ואז אני שואל עם החלב? ואז ב-99% מהמקרים אני שומע את המילה "קצת". עם השנים למדתי ש"קצת" זה תמיד יחסי, כמו כל דבר בחיים.

אני מוציא כוס ריקה של קפה ומבקש שיראו לי כמה חלב שמים לכל כוס. ואז מראים לי כביכול רבע כוס חלב בכל כוס קפה כפול 4 כוסות קפה קיבלתם כוס שלמה של חלב ביום (300 מ"ל לערך).

300 מ"ל חלב 3% שווה ל-190 קלוריות (130 קל' לחלב 1%). במקרה כזה זה יעלה לכם ב-4 פרוסות לחם קל מהתפריט או כוס אורז או 6 פריכיות. זה לא בעיתי כשיודעים שזה קיים ומתחשבים בכך קלורית. זה כן בעייתי כשאדם מוסיף את זה סתם כך לתפריט שלו. אם נכמת זאת באירובי, בתמונה ניתן לראות ש-14 כוסות נס קפה בשבוע יעלו לכם כ-1,000 קלוריות. זה יכול להגיע לשעה וחצי-שעתיים ריצה בעצימות בינונית מהירה בשבוע. ואם זה 14 כוסות הפוך בשבוע זה כבר יעלה לכם 2.5-3 שעות ריצה בשבוע. ואותם אנשים שטוענים שהם אוכלים רק 1,000 קלוריות ולא יורדים במשקל? הינה ההפרש שאתם כנראה לא סופרים (אחד מהם לפחות. יש כנראה עוד..).

אם נקח מקרה יותר קיצוני, היו לי אנשים ששתו 8-9 כוסות קפה הפוך ליום. מדובר על כמות של לפחות ליטר חלב ביום כשבקלוריות מדובר על כ-600 קל' לפחות ליום.

אז הדפוס החוזר הזה של לא לאכול כלום כל היום ולשתות המון קפה עם חלב (ואולי גם סוכר), לא משרת את המטרה בפועל. כך או כך אתם מקבלים את הקלוריות, רק שאתם שותים את האוכל שלכם במקום לאכול אותו. מקרים כאלו יכולים לגרום לרעב קיצוני וצריכה קלורית מוגברת במיוחד בשעות המאוחרות של היום ובכללי דפוס כושל של הרגל תזונתי לא יעיל שבסופו של דבר יש לו סיכוי גבוה להוביל למחוסרים תזונתיים והשפעות שליליות על הבריאות.

אני לא טוען שאין לשתות קפה. רק תתחשבו בסך הקלורי שלו ועדיף להפחית בכמות החלב אם אתם בדיאטה ולאכול אוכל מוצק שישביע אתכם כנראה יותר מאשר לשתות ליטרים של חלב בשבוע.

INSTAFINAL.png

היי משה

האם יש "משקל" לתרכובת הנס קפה או הקפה הפוך ?

כלומר אני לדוגמא שותה את הנס קפה שלי עם 3/4 כוס מים חמים ומוסיף עוד 1/4 חלב.

האם זה היה משנה מהותית את כמות הקלוריות במידה והקפה היה מורכב מ-1/4 מים חמים ו-3/4 חלב ?

• פותח/ת השרשור
היי משה

האם יש "משקל" לתרכובת הנס קפה או הקפה הפוך ?

כלומר אני לדוגמא שותה את הנס קפה שלי עם 3/4 כוס מים חמים ומוסיף עוד 1/4 חלב.

האם זה היה משנה מהותית את כמות הקלוריות במידה והקפה היה מורכב מ-1/4 מים חמים ו-3/4 חלב ?
ברור, אתה שם יותר חלב = אתה שם יותר קלוריות. במים אין קלוריות

הקפה הפוך שלי הוא 20 קלוריות.
הפוסט הזה (יותר נכון האנשים שאתה מדבר עליהם בפוסט הזה) מזכיר לי קצת את ה"ירקות זה בחינם".

הקפה הפוך שלי הוא 20 קלוריות.
הפוסט הזה (יותר נכון האנשים שאתה מדבר עליהם בפוסט הזה) מזכיר לי קצת את ה"ירקות זה בחינם".
הכל עניין של איזון בחיים.
בקפה הפוך/נס קפה יש סיכוי גבוה יותר לחריגה בקלוריות מאשר לאכילת ירקות בכמות גבוהה בא.צהריים/ערב.

הכל עניין של איזון בחיים.
בקפה הפוך/נס קפה יש סיכוי גבוה יותר לחריגה בקלוריות מאשר לאכילת ירקות בכמות גבוהה בא.צהריים/ערב.

נכון, ואם אני לוקח את הדוגמה הסופר קיצונית שמייק נתן ושותה 15 כוסות קפה ביום אני מגיע לכ-300 קלוריות.
אז כן, במצטבר זה עניין של כמויות.

ובלי שום קשר -
באופן אישי אני חושב שמוטב היה להציג בתמונה שמייק צירף את הערך הקלורי של כוס אחת, מאשר של 14 כאלה. (על אף שזה ייראה הרבה פחות מפוצץ)

נכון, ואם אני לוקח את הדוגמה הסופר קיצונית שמייק נתן ושותה 15 כוסות קפה ביום אני מגיע לכ-300 קלוריות.
אז כן, במצטבר זה עניין של כמויות.

ובלי שום קשר -
באופן אישי אני חושב שמוטב היה להציג בתמונה שמייק צירף את הערך הקלורי של כוס אחת, מאשר של 14 כאלה. (על אף שזה ייראה הרבה פחות מפוצץ)
זה נותן פרספקטיבה טובה יותר לדעתי.

זה נותן פרספקטיבה טובה יותר לדעתי.

זה נותן פרספקטיבה טובה למי ששותה 14 כוסות ביום. (זה הרי הינוח מבחינה מספרית)
כשאני קונה אוכל מהסופר אני מצפה לראות ערכים תזונתיים לפי 100 גרם ולא לפי קילו.
מה שקורה זה ש"אדם ממוצע" ששותה 3-4 כוסות ביום, מסתכל על המספר הזה ומתחיל לעשות חשבון.
איך זה? זה הרי לפחות 200 מ"ל חלב

אספרסו ארוך ו 30-40 מ"ל חלב

אני שותה 4-5 כוסות ביום ואני יורד באחוזי שומן ובמשקל בצורה ממש יפה..
כנראה שמתישהו תהיה הפסקה בירידה במשקל/אחוז שומן?

חח אני הייתי שוקלת ומחשבת כל טיפת חלב, כל מלפפון וכל עגבניית שרי... והייתי אוכלת 1,000 ומשלבת 4 אימוני כח + אירובי ולא יורדת במשקל.
א-ב-ל. בשבתות הייתי ככל הנראה אוכלת יותר מהרגיל, אז זה דפק לי קצת את הגירעון... (דגש על קצת. הבעיה האמיתית הייתה שהגוף שלי הוריד את רמת הפעילות הבלתי יזומה שלו למינימום ההכרחי. דופק 40-38 במנוחה, חום גוף 34.5 ותשישות כללית...)
מפה לשם אני כבר מאוזנת על 1,700 וב"ה הדופק והחום חזרו....

זה נותן פרספקטיבה טובה למי ששותה 14 כוסות ביום. (זה הרי הינוח מבחינה מספרית)
אבל זה לא הפרקטיקה, אם מדובר על 14 כוסות ביום אז הבנאדם יהיה בעודף קלורי גבוה ובמקום לרדת במשקל יעלה.
אבל בוא ניקח דוגמא של אדם עם גירעון של 300 קלוריות ביום, במהלך שבוע זה מצטבר לגירעון של 2100 קלוריות.
נגיד והוא צורך 2 קפה הפוך ביום ולא סופר אותם, אז לפי הדוגמא הזאת גרעון קלורי של 2100 בשבוע יורד ל-400 עלובים. אתה יכול לחשב את הפסד הגרעון לפי יום או לפי שבוע, זה לא באמת משנה.
מה שקורה שבנאדם כזה לא יורד במשקל, או יורד בקצב נמוך מאוד, והוא לא מבין למה

אבל זה לא הפרקטיקה, אם מדובר על 14 כוסות ביום אז הבנאדם יהיה בעודף קלורי גבוה ובמקום לרדת במשקל יעלה. אבל בוא ניקח דוגמא של אדם עם גירעון של 300 קלוריות ביום, במהלך שבוע זה מצטבר לגירעון של 2100 קלוריות. נגיד והוא צורך 2 קפה הפוך ביום ולא סופר אותם, אז לפי הדוגמא הזאת גרעון קלורי של 2100 בשבוע יורד ל-400 עלובים. אתה יכול לחשב את הפסד הגרעון לפי יום או לפי שבוע, זה לא באמת משנה. מה שקורה שבנאדם כזה לא יורד במשקל, או יורד בקצב נמוך מאוד, והוא לא מבין למה

בדיוק, זאת רק דרך להסתכל על זה.
אבל דווקא בגלל שמקובל לעשות את החישוב הקלורי לפי סך יומי, אני לא צריך שיעשו בשבילי חושבים - לא שבועיים ולא חודשיים,
זה סתם יותר "מרתיע" ועלול לבלבל חלק מהאנשים.
אפשר פשוט להגיד תכלס כמה יש בכל כוס ותודה רבה, נסתדר משם. פשוט וקל

אבל דווקא בגלל שמקובל לעשות את החישוב הקלורי לפי סך יומי, אני לא צריך שיעשו בשבילי חושבים - לא שבועיים ולא חודשיים,
אי אפשר באמת לדעת כמה חלב וסוכר אתה שם בקפה.
מה שיש בתמונה אלו ערכים ממוצעים.
המאמר הזה לא נועד על מנת לספר לך כמה קלוריות יש בקפה אלא לאמוד את הנזק של הקלוריות האלה שלא מהוות חלק מהתפריט.
אם אתה רוצה באמת לדעת ערכים מדויקים תחשב לבד את מה שאתה שותה.

אותי יותר מרתיע לראות אנשים מכורים לקפה.
כמו שאני שונא להיות ליד מעשנים אני לא מסוגל לעמוד ליד בן אדם שמריח כמו כוס אספרסו 24/7.

נערך לאחרונה:
אי אפשר באמת לדעת כמה חלב וסוכר אתה שם בקפה.
מה שיש בתמונה אלו ערכים ממוצעים.
המאמר הזה לא נועד על מנת לספר לך כמה קלוריות יש בקפה אלא לאמוד את הנזק של הקלוריות האלה שלא מהוות חלק מהתפריט.
אתה רוצה באמת לדעת ערכים מדויקים תחשב לבד את מה שאתה שותה.

אותי יותר מרתיע לראות אנשים מכורים לקפה.
כמו שאני שונא להיות ליד מעשנים אני לא מסוגל לעמוד ליד בן אדם שמריח כמו כוס אספרסו 24/7.

אני לא צריך לדעת כמה קלוריות יש בקפה, זאת לא הנקודה, אלה חישובים פשוטים. לא דיברתי על זה, אלא על האופן שבו זה מוצג

בסדר, אז תגיד שאלה 240 קלוריות ליום במקום 1700 לשבוע, זה אותו מספר בסופו של דבר.
הבעיה היא כשאנשים רואים רק 240 קלוריות הם לא חושבים שזה המון, ואם מראים להם כמה זה יוצא בשבוע, פתאום המספר תופח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית