הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעבור בבנץ ממוט למשקולות.

ReinHard

משתמש מתחיל
170
3
נק' מוניטין:
-97
170
3
בכל מקרה, אחרי שסיפרתי לכם על הבנץ העקום שלי, התחילו לי פציעות בגללו. כאבים חזקים במפרקים, וגם תחושה של "כאבי עומס" על המפרק ביד החלשה. ראיתי שזה לא קורה לי במשקולות, ורציתי לדעת אם זה בסדר לעבור למשקולות, מהסיבה שאני נפצע עם מוט. אני יכול לעלות כל פעם קילו כל משקולת, אפשרי?

זה בסדר והאמת שיש כאלה שממליצים על משקוליות על פני מוט כי טווח התנועה יותר גדול וכי אפשר לעבוד נקודתית על בעיות של היחלצות מהשליש הראשון של הבנץ' (מהחזה למעלה). אבל מוזר לי שיש לך בעיות במוט עד כדי הופעת פצעים וכו'.

תלמד לעבוד עם מוט
אתה יכול ללחוץ עם דאמבלים אבל פחות מומלץ, ולדעתי אם אתה לא יודע לעבוד הכתף שלך תתפרק בקרוב מהדאמבלים (אם אתה עובד כבד)

גררר, יכול להיות...ומצד שני אתה הרבה יותר 'גמיש' ביכולת להתאים את מנח היד בשביל להפחית את העומס.
ואני שואל בכדי לדעת, כי זה מענין. שמעתי על הרבה פציעות כתף ממוט, ולא מדאמבלס

רן, האם משתמע ממה שכתבת שלדעתך עבודה עם דאמבלס יותר מעמיסה על הכתפיים (.vs מוט)
?

אם עובדים עם דאמבלים, כשמסיימים לעבוד וגם במהלך העבודה אם מבצעים משהו לא נכון הכתף עלולה להדפק

במוט הסבירות נמוכה יותר (במקרה הכי גרוע עם מוט אתה לא שובר מרפקים ואז יש יותר עומס על הכתף)

עם דאמבלים אם אתה מניח אותה על הרצפה שאתה שוכב או שהדאמבל בורח לך אתה יכול להפצע
(כמו מה שקרה למשה)

גררר, יכול להיות...ומצד שני אתה הרבה יותר 'גמיש' ביכולת להתאים את מנח היד בשביל להפחית את העומס.
ואני שואל בכדי לדעת, כי זה מענין. שמעתי על הרבה פציעות כתף ממוט, ולא מדאמבלס

כי במוט ליצנים יכולים להעמיס
בדאמבל הליצן לא יצליח להרים אותו מהמדף לשבת על הספה ולהתחיל לעבוד...

(סתם סיבה אחת)

כי במוט ליצנים יכולים להעמיס
בדאמבל הליצן לא יצליח להרים אותו מהמדף לשבת על הספה ולהתחיל לעבוד...

(סתם סיבה אחת)

אחלה סיבה : )
הנושא לא סתם מענין אותי. כבר שנתיים בערך שאני לא לוחץ עם מוט, אחרי דלקת בכתף...
ואחרי שהיא החלימה לגמרי, אני עובד בדאמבלס (נכון, עם מגבלת 'ההרמה מהמדף') ומשום מה
עדיין לא מצליח ללחוץ עם מוט לחזרות בלי לעורר שם כאב. אפילו מוט ריק...

אחלה סיבה : )
הנושא לא סתם מענין אותי. כבר שנתיים בערך שאני לא לוחץ עם מוט, אחרי דלקת בכתף...
ואחרי שהיא החלימה לגמרי, אני עובד בדאמבלס (נכון, עם מגבלת 'ההרמה מהמדף') ומשום מה
עדיין לא מצליח ללחוץ עם מוט לחזרות בלי לעורר שם כאב. אפילו מוט ריק...

זה לגבי המגבלה של המדף
אין ביעה לעבוד עם דאמבלים אם עושים את זה כמו שצריך
תנסה אולי כל אימון לפני שאתה לחוץ עם דמבלים לעבוד קצת עם מוט על טכניקה עד שתצליח לעבוד נכון

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
רן, מה זאת אומרת תלמד לעבוד עם מוט? הפציעה התחילה כשניסיתי לשמור על המוט ישר, ולא עקום, חותר מידי לחץ על שתי הידים. חזה שמאל שלי הרבה יותר חזק, וגם מבחינת מראה רואים את זה.

אם כבר תחליף לבנצ' מה עם דיפס ?

דיפס כתרגיל לחיצה עיקרית לחזה? לא תודה

---------- התגובה התווספה ב 18:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:51 ----------

זה לגבי המגבלה של המדף
אין ביעה לעבוד עם דאמבלים אם עושים את זה כמו שצריך
תנסה אולי כל אימון לפני שאתה לחוץ עם דמבלים לעבוד קצת עם מוט על טכניקה עד שתצליח לעבוד נכון
YouTube- Rip - Proper dumbbell racking

כן, פעם בכמה זמן (חודש פלוס) אני עושה ניסיון עם מוט. סוגר מרפקים, כל טיפ אחר שאני יודע עליו...בינתיים לא מסתדר עם זה.

והסרטון של ריפ הרג אותי. לרגע חשבתי שזה בצחוק. מה השלב הבא, ריפ מסביר איך לקפל בגדים? חחחחחח

גם אני לא מסתדר עם מוט
תמיד יש טעויות :\
בנתיים אני עושה עם דאמבלס
ובסוף כל אימון אני עובד עם מוט ריק על הטכניקה
כדי לא לאבד אימונים !

דיפס כתרגיל לחיצה עיקרית לחזה? לא תודה

---------- התגובה התווספה ב 18:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:51 ----------

כן, פעם בכמה זמן (חודש פלוס) אני עושה ניסיון עם מוט. סוגר מרפקים, כל טיפ אחר שאני יודע עליו...בינתיים לא מסתדר עם זה.

והסרטון של ריפ הרג אותי. לרגע חשבתי שזה בצחוק. מה השלב הבא, ריפ מסביר איך לקפל בגדים? חחחחחח
מה הכוונה סוגר מיפרקים, יש טכניקה בלחיצת חזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית