הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגע לפני שאני נפצע

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
כל פעם כשנפצעתי בכתף היו לי כמה שבועות מקדימים של כאב ולחץ בכתף במאמץ במיוחד בלחיצת חזה או לחיצת כתפיים.

בתוך 3 חודשים התקדמתי מ-4 סטים לחמישייה עם 100 ק"ג בבנץ' ל-4 סטים על 7 חזרות ואני מרגיש שאני עוד אתקדם, אבל הכאב בכתף הולך וגובר.

מחר יש לי אימון חזה ואני לא יודע האם להמשיך עם ה-100 ק"ג. יש כאב בכתף ותחושה של חולשה שם.

האם עדיף לי לרדת במשקלים למשך חודש חודשיים "עד יעבור זעם?"

תעשה דילואוד. ותבדוק אם יש משהו לקוי בטכניקה, אם אתה עושה באחיזה רחבה אז אולי כדאי לצמצם אותה. ותעשה תרגילים מחזקים ל-rotator cuff.

כן. עבודה קלה לליטוש הטכניקה זה בהחלט רעיון טוב כחלק מתוכנית האימונים באופן כללי (לא בהכרח מדבר על האימון הקרוב אבל גם אפשרות).

אפרייט רואו למשל זה תרגיל טוב לכתף. אם אתה מסוגל לבצע פרס תכניס עבודה קלה בתחילת השבוע. גם עבודה עם גומיות יכולה לעזור כאן.
הכי טוב שתתייעץ עם איש מקצוע אבל אני מבין שכבר קיבלת המלצות מכמה. עברת איזושהיא תכנית שיקומית לכתף?

• פותח/ת השרשור
יש לי בכתף ימין קרע חלקי ב-infraspinatus מ-2017 ואני לא מרגיש אותו כבר והכל בסדר לחלוטין עם הכתף הזו.
בצד שמאל היה לי SLAP Tear שזה באמת קרע באחת הרצועות של הרוטייטור-קאף אי שם ב-2014 והייתי מושבת איזה 8-9 חודשים עד שחזרתי להתאמן.

כרגע יש לי שם כאב ולחץ וזה מה שהרגשתי בכתף בפעמיים הקודמות לפני שנפצעתי.

כמו מקל גמיש שנשבר ככל שהמתח עולה, אז ההרגשה שלפני השבירה הלכה והתעצמה.

אני חושב שאחרי האימון חזה הקרוב או במהלכו אני אוריד עומסים לתקופה.

הכתף הזאת סופגת המון כי בין היתר זו הכתף של היד שאני רגיל להחזיק עליה את הילדה והיא גם נרדמת הרבה על הכתף הזאת כשאני מחזיק אותה. הנה עכשיו התעוררה לקחת בקבוק וכשהחזקתי אותה הרגשתי את הכתף.

בנוסף, משום מה, כשאני עושה עליות מתח ומיישר מרפקים עד הסוף אני מרגיש את הכאב בכתף גם. בגלל זה אני נמנע מיישור של 100% של היד כלומר נמנע מ-Full extention ומיישר 95% מהטווח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית