הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך התכנית הזאת ?

BadTimes

משתמש מתחיל
58
3
נק' מוניטין:
2
58
3
אחרי שלושה חודשים במסה אני עובר מ FBW ל AB, הרכבתי לי תכנית מכל מיני תרגילים שאני אוהב, איך היא ? הייתם משנים משהו אולי בחזרות תרגילים או סטים ?

(עושה את התרגילים לפי הסדר שרשמתי)

אימון A

רגליים :

סקוואט 3x6

האק סקוואט 4x8

תאומים בלג פרס 3x10-12

חזה :

בנץ׳ פרס 3x6

בנץ׳ בשיפוע חיובי 3x6-8

פרפר 3x10-12

יד אחורית :

מקבילים עם משקל 3x8

צוואר :

כפיפות צוואר עם משקל 3x10-15

אימון B :

גב :

מתח עם משקל 3x6

דדליפט 2x6

חתירה בפולי תחתון 3x8-10

כתפיים :

לחיצת כתפיים עם משקולות יד 3x6

הרחקת כתפיים לצדדים 3x8-10

יד קדמית :

כפיפת מרפקים כנגד מוט 3x10

בטן :

כפיפות בטן במכונה 3x8-10

בתור רשימת תרגילים זה בסדר. (אולי הנפח באימון רגליים עדין מידי לעומת הפלג גוף עליון)

מת לדעת איזה שריר אתה רוצה לפתח בצוואר? (טרפזים?)

• פותח/ת השרשור
בתור רשימת תרגילים זה בסדר. (אולי הנפח באימון רגליים עדין מידי לעומת הפלג גוף עליון)

מת לדעת איזה שריר אתה רוצה לפתח בצוואר? (טרפזים?)

ועוד משהו, הפיצול הזה סבבה ?
ABXABXX

ושהייתי ב FBW החלוקה הייתה

AXAXAXX, והיום יום שלישי זאת אומרת שהיה אמור להיות לי אימון, אז איך אני עובר בעצם לדלג על אימון היום וממחר להמשיך את תכנית ה AB?
אתה רציני?
אתה חושב שזה מה שאתה צריך?

כמה ק"ג אתה מושך בדדליפט?

105, אני עושה את זה בכללי כי הצוואר שלי מרגיש לי קטן ביחס לגוף שלי

ועוד משהו, הפיצול הזה סבבה ?
ABXABXX

ושהייתי ב FBW החלוקה הייתה

AXAXAXX, והיום יום שלישי זאת אומרת שהיה אמור להיות לי אימון, אז איך אני עובר בעצם לדלג על אימון היום וממחר להמשיך את תכנית ה AB?

105, אני עושה את זה בכללי כי הצוואר שלי מרגיש לי קטן ביחס לגוף שלי

ממש לא רלוונטי, כל עוד נחת מספיק זה לא משנה אם תתחיל את התוכנית ביום ה' לצורך העניין או ביום א'.

אין שום סיבה לעשות תרגיל מבודד לצוואר זו שטות גמורה בטח למי שמתאמן 3 חודשים. (גם למי שמתאמן 3 שנים לדעתי אבל זה כבר דיון אחר)

• פותח/ת השרשור
ממש לא רלוונטי, כל עוד נחת מספיק זה לא משנה אם תתחיל את התוכנית ביום ה' לצורך העניין או ביום א'.

אין שום סיבה לעשות תרגיל מבודד לצוואר זו שטות גמורה בטח למי שמתאמן 3 חודשים. (גם למי שמתאמן 3 שנים לדעתי אבל זה כבר דיון אחר)

אז אני יכול פשוט ללכת היום וחד פעמי זה יהיה כאילו
ABAXBXX ומשבוע הבא אתחיל ABXABXX

אם הייתי רוצה לאמן צאוור אז הייתי עושה neck bridges... אבל עם המון זהירות ועזרה מהזרועות אם צריך, ואפשר גם לעשות כפיפות, תנועות של "לא" בשכיבה, והטיות מצד לצד (אוזן לכתף) בשכיבה. אלה תרגילים שבדרך כלל עושים בגראפלינג, ולגראפלרים בדרך כלל יש צוואר עבה.

אין שום סיבה לעשות תרגיל מבודד לצוואר זו שטות גמורה בטח למי שמתאמן 3 חודשים. (גם למי שמתאמן 3 שנים לדעתי אבל זה כבר דיון אחר)[/QUOTE]

לי נגיד אין אפשרות לדדליפט, הצוואר מקטין אותי רצח וכן יש שיפור בנראות עקב בידוד. אתה חושב שזה מיותר? כל מקרה לגופו...

לי נגיד אין אפשרות לדדליפט, הצוואר מקטין אותי רצח וכן יש שיפור בנראות עקב בידוד. אתה חושב שזה מיותר? כל מקרה לגופו...

לגמרי כן, רוב תרגילי המשיכה מלמטה אמורים לעשות את העבודה, כנ״ל טרפזים.

הייתי רוצה להסכים איתך אבל אני חושב שאתה טועה. מסכים שהצוואר יגדל במידה מסוימת מהמשיכות הנ"ל, אבל לא מדובר על שריר אחד, הצוואר עושה יותר מפעולה אחת... אם למשל אתה מתחרה בגראפלינג, MMA או איגרוף תאילנדי, יש סיבות טובות לעשות עבודה ספציפית על הצוואר, זה מקשה על היריב לחנוק אותך או לשלוט בך באמצעות headlock או תאי קלינץ', ועוזר למנוע פציעות מהמון מצבים לא נעימים שאתה עלול להיחשף אליהם.

בתקופה שהתאמנתי בג'יו ג'יטסו ברזילאי הצוואר שלי גדל, חלק מעבודה ספציפית והרבה מהתנגדות לחניקות וניסיונות שליטה בראש/צוואר. אם מישהו רוצה שהצוואר יגדל זה לא נכון לומר שעבודה ספציפית לצוואר היא מיותרת.

הייתי רוצה להסכים איתך אבל אני חושב שאתה טועה. מסכים שהצוואר יגדל במידה מסוימת מהמשיכות הנ"ל, אבל לא מדובר על שריר אחד, הצוואר עושה יותר מפעולה אחת... אם למשל אתה מתחרה בגראפלינג, MMA או איגרוף תאילנדי, יש סיבות טובות לעשות עבודה ספציפית על הצוואר, זה מקשה על היריב לחנוק אותך או לשלוט בך באמצעות headlock או תאי קלינץ', ועוזר למנוע פציעות מהמון מצבים לא נעימים שאתה עלול להיחשף אליהם.

בתקופה שהתאמנתי בג'יו ג'יטסו ברזילאי הצוואר שלי גדל, חלק מעבודה ספציפית והרבה מהתנגדות לחניקות וניסיונות שליטה בראש/צוואר. אם מישהו רוצה שהצוואר יגדל זה לא נכון לומר שעבודה ספציפית לצוואר היא מיותרת.

אהיה יותר ברור,
אני בטוח שיש סיבות וענפים שבהם זה חשוב, לפיתוח גוף לא רואה סיבה לבודד צוואר.
אנשים גדולים שמושכים משקלים כבדים בד״כ הצוואר שלהם יהיה לגמרי פרופורציונלי לגוף.

הרגע אמרתי לך שיש שיפור
אהיה יותר ברור,
אני בטוח שיש סיבות וענפים שבהם זה חשוב, לפיתוח גוף לא רואה סיבה לבודד צוואר.
אנשים גדולים שמושכים משקלים כבדים בד״כ הצוואר שלהם יהיה לגמרי פרופורציונלי לגוף.
ולמה לא לזרז תהליך כשאמרתי לך שיש שיפור בצוואר גם מבלי משיכות כבדות?(יחסית)

הרגע אמרתי לך שיש שיפור

ולמה לא לזרז תהליך כשאמרתי לך שיש שיפור בצוואר גם מבלי משיכות כבדות?(יחסית)

"לזרז", אז תזרז את כל הגוף שלך.

בכל מקרה אחי תמיד אני טוען ואמשיך לטעון שמה שעובד עלייך תמשיך לעשות,
ושאף אחד לא יגיד לך אחרת.

לא באתי להעביר ביקורת פשוט לדעתי זה מיותר, אבל אם זה מביא לך את התוצאות שחיפשת מה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית