הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה או מהירות?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני אפילו לא בטוח איך לשאול את זה...

לפניכם 3 סרטונים שהכנתי רק לשם המחשת הרעיון:
סרטון אחד עם 2 סטים של עליות מתח ב-2 אופנים שונים ועוד 2 סרטונים של בנץ' על אותו עיקרון.

המטרה שלי, בגדול היא פשוט לשפר את משקלי העבודה ולפתח כוח. לא היפרטרופיה, לא חיטוב. פשוט להתחזק.

השאלה איזה אופן ביצוע עדיף:
(1)מלא, איטי, בשאיפה לבצע טכנית את התרגיל הכי נכון, וזה על חשבון המשקל וכמות החזרות.
(2) "לפמפם עבודה", קצב יותר מהיר, יותר flowing, פחות עצירות בין חזרה לחזרה, "לבוא ב-בום" לסט (ואז מתאפשר ביצוע של יותר חזרות/משקל עבודה גבוה יותר).

מה עדיף מבין ה-2?

אני יודע שזה לא בהכרח תשובה (1) מאחר ובסופו של דבר כוח מתפתח כפונקציה של התנגדות ובצורת עבודה מס' (2) אני יכול להעמיס יותר משקל.

אשמח לתובנות. אני חולה שבועיים, מתאושש, מהרהר לכשאחזור באופן מלא, באיזה נתיב לדבוק.

הסרטונים להמחשה:

אנא צפו עד הסוף ב-2 הסרטונים כדי להבין את ההבדל בין צורות הביצוע ולאחר מכן אשמח לתובנות/תשובות כדי לדעת מה כדאי לעשות.

רוב חיי התאמנתי לפי הגישה של מס' (2)

לעבוד במהירות כדי סתם לפמפם זה אף פעם לא הפתרון לשום דבר, לא כוח, לא היפרטרופיה, לא טכניקה, כלום. אולי כדי להרשים ילדים במכון.
אני לא אומר שאתה צריך להאט את עצמך בכוונה, אבל אתה צריך לבצע כל חזרה עם כוונה, ושליטה. אתה לא יכול להשתפר במשהו בלי להיות מודע לשיפור

• פותח/ת השרשור
האם הביצוע של העליות מתח או הבנץ' בסרטון בחלק הראשון של כל סרטון זה איטי מדיי/בהגזמה לכיוון של להחמיר עם הטכניקה? או שזו הדרך הנכונה לעבוד וככה עדיף?
@kotzer

האם הביצוע של העליות מתח או הבנץ' בסרטון בחלק הראשון של כל סרטון זה איטי מדיי/בהגזמה לכיוון של להחמיר עם הטכניקה? או שזו הדרך הנכונה לעבוד וככה עדיף?
@kotzer
לי זה ממש לא נראה איטי, אתה בכוונה האטת מעבר לרמת שליטה הגיונית, או שרק הגעת למצב שאתה שולט בכל חזרה?

• פותח/ת השרשור
בעליות מתח למשל, עצרתי גם למעלה, וגם למטה לאחר יישור מלא.
בבנץ' עשיתי טאץ' אנד גו בלמטה, ולמעלה יישרתי עד הסוף עם עצירה של רבע-חצי שנייה.

אני לא בטוח אם הבנתי את השאלה לחלוטין
@kotzer
וניסיתי פשוט לשלוט בכל חזרה בצורה הכי טובה שאני יכול

בעליות מתח למשל, עצרתי גם למעלה, וגם למטה לאחר יישור מלא.
בבנץ' עשיתי טאץ' אנד גו בלמטה, ולמעלה יישרתי עד הסוף עם עצירה של רבע-חצי שנייה.

אני לא בטוח אם הבנתי את השאלה לחלוטין
@kotzer
וניסיתי פשוט לשלוט בכל חזרה בצורה הכי טובה שאני יכול
יש אופציה לעשות את התרגיים בזמנים שונים, למשל לעשות ירידה איטית מאוד (סתם דוגמא). השאלה האם ניסית לעשות משהו בסגנון, או סתם לשלוט בכל חזרה.
אם רק ניסית לשלוט, אז ככה עושים. אם ניסית בכוונה להאט חלקים של החזרה או את כולה, זה סתם יותר מדי

• פותח/ת השרשור
אז הקצב צריך להיות כזה שבו אני שולט בתנועה בצורה המיטבית. הבנתי.
@kotzer
אם ראית את הסרטון של עליות המתח

בסט השני הקצב עבודה אחר לגמרי וטווח התנועה אחר לגמרי, השאלה אם הסט השני נראה ממש רע לעומת הראשון ואיזה צורת עבודה תביא יותר "gainz"

שמע טכניקה נכונה ושליטה תמיד צריך.
עכשיו מבחינת מהירות בוא נדבר על זה שאם אתה מפמפם 20 פלוס חזרות או עושה ב6 ברור שהקצב יהיה שונה אך תמיד לשמור על טכניקה נכונה ושליטה.

בסט השני הקצב עבודה אחר לגמרי וטווח התנועה אחר לגמרי, השאלה אם הסט השני נראה ממש רע לעומת הראשון ואיזה צורת עבודה תביא יותר "gainz"
הסט שבו טווח התנועה והשליטה טובים יותר יהיה תמיד עדיף

טכניקה מעל הכל.
לדעתי צריך לשאוף לבקרה תמידית על התנועה.
הכוונה היא לא לעשות סטים בהילוך איטי אלא לתעדף את הטכניקה על פני "להשלים חזרות כמה שיותר מהר".

בנוסף, יש הבדל בין עבודת מהירות ספציפית לשיפור הרמה כלשהיא לבין עבודת "פמפום" שגורמת לטווחי תנועה חלקיים (כמו בסרטון של המתח) ולפוטנציאל גבוה יותר לפציעה בשל הטכניקה הלקויה.

אגב, הערה כללית שלא קשורה לשאלה, בבנץ' המרפקים שלך נפתחים בניתוק מהחזה - אולי כדאי לך לעבוד על לתקן זאת.

מתוך סקרנות, למה?
זה מאפשר להעמיס את המשקל מעל חגורת הכתפיים, ואז הדחיקה היא ישירה כנגד הספסל. זה סוגר את השרשרת התנועתית.
כמובן שצריך תזמון טוב, שישתנה לפי המנופים של המתאמן. פתיחה מוקדמת מדי לפני שהמוט מספיק קרוב לחגורת הכתפיים תגרום לאפקט מנוף לא רצוי על שרירי החזה. הפתיחה צריכה להיות מתי שהשרירים יוכלו לדחוק בצורה ישרה.

• פותח/ת השרשור
יונתן צודק במקרה שלי. אני עם היסטוריה לצערי של פציעות כתפיים ואת אופן העבודה הזה סיגלתי לעצמי כדרך להתמודד עם הפציעות ולהפחית את הכאב וזו התנועה שאני מורגל בה. אני חושב שזה גם עניין של מבנה גוף והעדפה ורוחב אחיזה ונוחות והרגל וכו' כמו הרבה דברים אחרים.

בכל מקרה הסרטון היה עם 80 ק"ג אני רגיל לעבוד עם 100 זה הי נטו לשם הדגמה אני אפילו עם ג'ינס וטי שירט בסרטון זה לא היה אפילו חלק מאימון זה נטו לצורך ההמחשה בסרטון. אני חולה שבועיים ויוצא מזה לאט לאט אבל כל הגוף עם חולשה כללית ואני לא מצליח להתאמן מבלי להרגיש חולה מיד אחר כך, אז אני מרפה מזה ונותן עוד כמה ימים של מנוחה עד שאצא מהחרא הזה של המחלה לגמרי.

בכל מקרה הבנתי לגמרי את העניין עם התעדוף.

אם נלך על לשפר rm1 במתח אז כן תרצה לעשות משקל גבוהה ועליות מהירות
מתקדמים עושים דברים כדי להתגבר על חולשות בתנועה ולפעמים מצעים גם חזרות איטיות, בגדול זה תלוי בתרגיל גם אז אני עונה לך ספציפית על מתח.

אם אין משקל למתח אז בגדול סיבולת זה לבצע כמה שיותר חזרות, כמה שיותר חזרות=מהיר (בטכניקה נכונה)
כן אפשר גם לעבוד על סיבולת בחזרות איטיות אבל הכוונה שנניח ותתחרה בדבר כזה אז מבצעים חזרות מהירות בתחרויות מהסוג הזה (אלא אם בתחרות הספציפית נאמר אחרת)

לעניות דעתי, כדאי לבצע את התרגילים במהירות הכי גבוה שאתה יכול לשמור על הטכניקה, ובמצב שלך אתה יכול לעבוד מאוד מהר.
זה מושג שצ'אד סמית' ולואי סימונס מדברים עליו הרבה.
מהירות זה חשוב.
לגבי העצירות.
אני אישית חושב שלמטרות כוח כדאי לעצור בתחילת וסוף כל חזרה לשניה.
במתח תעצור שניה למטה ושניה למעלה וכן לגבי הבנץ'.

לא כדאי לעבוד לאט, ולא כדאי לפמפם את הכל כאילו זה חזרה אחת ארוכה.

לא משנה מה המטרה שלך טכניקה >> כל דבר אחר. מנגד, בעבודה הראשית שלך אתה לא רוצה לעבוד בכוונה לאט. אתה רוצה לעבוד במהירות שתאפשר לך לשמור על טכניקה טובה.
כלומר, תתרכז בטכניקה אבל אל תאט את עצמך בכוונה סתם אקסטרה.
כשאתה לא מקפיד על טכניקה פוטנציאל הפציעה שלך גדל, והדרך הכי טובה להתקדם בטווח הרחוק היא ע"י הימנעות מפציעות. כל עוד אתה לא נפצע זה כמעט לא משנה מה תעשה - אתה תתקדם. פציעות לעומת זאת יכולות לשלוח אותך אחורה שנים.
לצורך הדוגמא, ב2017 הייתי בטיול אחרי צבא וכמה חודשים אחרי שחזרתי התחילה לי שנה של פציעות on and off בגב. רק עכשיו, הדדליפט שלי כבר חזר להיות בשיא שלו כמו שהוא היה ב2017, והסקוואט עדיין לא חזר לשיא שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית